Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Колко струва внос на автомобил от САЩ/Канада
| Автор |
Съобщение |
|
dokovski
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 6:25 am Постове: 174 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Колеги, някой има ли предтсава колко приблизително излиза да си внесеш кола от отвъд океан и колко време отнема.
Така като гледам какви оферти има в e-bay силно се замислям за някой форестър за около 3-4к долара.
|
|
|
|
| Нед Авг 12, 2007 12:35 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
За тия пари коя година е горския дет си гледал. И със сигурност е над 200 000 км. Тука четох из форума че имало чаркове дето не са като тия на европейските Субару. Ако нещо ти затрябва може трудно да го намериш в България. А ако някой ти прати от тука частта, може да иде 2-3 седмици чакане.
|
|
|
|
| Нед Авг 12, 2007 1:31 am |
|
|
|
dokovski
Регистриран на: Вто Авг 07, 2007 6:25 am Постове: 174 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Не съм се ровил детайлно, но тези които бяха са окло 98-99 година, километрите със сигурност над 160к.
А за частите - тук като чета не е по-розово положените
|
|
|
|
| Нед Авг 12, 2007 9:59 am |
|
|
|
Provigo
|
Тия 160к са когато километража е върнат. Нормално се прави по 30-40к на година. Е ти можеш да си сметнеш за 7-8 години колко километра има на колата.  ама некви скромни 250к са нищо 
|
|
|
|
| Нед Авг 12, 2007 3:21 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

Provigo написа: Тия 160к са когато километража е върнат. Нормално се прави по 30-40к на година. Е ти можеш да си сметнеш за 7-8 години колко километра има на колата.  ама некви скромни 250к са нищо 
Къде това бе батка?Нормално се правят 12 хил мили(20 хил км. на година).Колите,които се дават на лизинг в Субару имат лимит 10 хил.мили на година(16 хил.км.),след това се плащат наказателни такси.Ако не ми вярваш звънни в Субару и ги питай.
Значи за 2-3 годишна кола е нормално да е на около 30-35 хил мили(45-55 хил мк.) Ако колата е на примерно на 3 години и на 200 хил.км. и е евтина аз бих я взел без да му мисля ! Защо? Защото това са магострални мили-човека е живял извън града и е карал до работа по магистрала-колата е работила в оптимален режим-постоянна температура и скорост.Интериора най вероятно е като нов,понеже човека не е джиткал само зи града и да вилиза и излиза от колата(изтърква волан и седалки) по 20 пъти на ден. Тук е изключение да я въртян километража.Най вероятно компщтъра на колата ще пази информация за оригиналните параметри на колата и ако в Субару сервиза открият това Ebay продаваче директно си губи хляба.Provigo не знак доколко си наясно с Ебей,но там тън мън няма ! За да си примерно Power Seller трябва доста време(години) и доволни клиенти,тогава ти се издава грамота и това си е достатъчно признание за честността на търговеца.Никой няма да тръгне да си разваля имиджа и да върти километражи-коко-карска работа.Освен това в Ебей много търговци предлагат и шипинг до Европа.просто трябва да се уточнят нещата с търговеца.Но нещата са на ниво обикновено.
За частите-както и преди съм писал-по бързо ще си поръчам нещо от Ебей и ще ми го доставят,отколкото да го поръчам на някой Бг търгаш дето ше ми съдере кожата и не се знае доколко оригинален чарк ще ми продаде(има приятели автотърговци в Бг и занм долу горе как са нещата)
По друг начин стои обаче въпроса с вноса на колата от САЩ.Митата са солени,освен това чух,че сега имало някакви разпоредпи,които ограничавали вноса на коли от извън Евросъюза,но имало вратички.Не знам подробности.Ако някой е наясно да сподели.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Нед Авг 12, 2007 11:04 pm |
|
|
|
Provigo
|

Това батка е в Канада. Не е нужно да звъня да ги питам за лимита. При вас може да е 16 хил. км./год. но тука е 24 хил. Явно много са ви стегнали  Ето това мога да ти покажа от сайта на Субару:
http://www.johnscotti.subarudealer.ca/W ... Code=en-ca
Та там хората си пишат:
"Leases are based on a maximum of 24,000 kilometres per year with excess charged at $0.12/km."
И това батка за първите да кажем 4 години. И после като сложиш още 4 години без лимит и със сигурност скача над 200. Ти гледаш 2-3 годишните коли, ама в момента обсъждахме по дъртичките
За километража при вас може да е изключение но тука е практика. И не се заблуждавай че компютъра на Субару е непобедим  ИМа си хора и за тая работа, винаги могат да му върнат километража. Ако някой в днешно време мисли че компютъра е непобедим и не можеш да го излъжеш, за мен тоя човек е много наивен
Признавам си за Е-бей не съм наясно, понеже ме питаш. Не знам каква им е системата и как работи. Но както една кола като е някъде осуркана и натисната, после следва ремонт и замаскиране, така е и с километрите.
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 1:02 am |
|
|
|
simbat
|

А сервизните документи и карфакса как ги връщат  (Carfax е организация,която събира информация за автомобилите в САЩ-примерно от Полицията,от Застрахователните агенции...Срещу 10-15 долара и номера на рамата мога да проверя която и да е кола)
От това изказване с връщането на километрите все едсно си още в Бг.
Освен това примерно на моята кола в www.mysubaru.com си и пише всичко-какво и е правно,кога...И тази информация я вкарва дилъра всеки път като влизам в бокса !!!
Аз така или инъче кола без сервизна книжка не бих си купил...Дори и в Бг колата си ми имаше сервизна книжка с печати на няколко сервиза,телефони,дати,километри...Един телефон до сервиза и всичко е ясно-и ний не сме от вчера
За километрите -200 хил км. не са много.90 процента от колите,които се внасят в БГ и са над 3-4 години са над 200 хил,км и после ги карат оше толкова без проблем.Всичко си е до поддръжка,а в Бг ремонтите са евтини и дори двигател да се наложи да се прави Impreza 94 каза,че дори той ги отваря и ги прави...
Аз бих си взел колкото се може по-нова кола и по запазена визуално и технически кола,без да ме интересуват километрите.Ако е от Ебей ме интересува само фийдбека на търговеца(автокъщата),цената и състоянието на колата в момента,което търговците са зъдължени да пишат-в самата обява обикновено пише -inspected(минала преглед) и има лист с детайлите от прегледа.Тва за мен е много чист начин за купуване на кола.
Provigo между другото съм обиколил половин Канада-бил във всички западни канадски провинции и не виждам къде са ви по-големите разстояноя,освен ако не живееш в някоя ферма и не бъхтиш по два часа на ден до града...ма не вярвам като емигрант да си се отдал на фермерски живот 
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 5:06 am |
|
|
|
Provigo
|
simbat, а какво става с колата след като напусне концесионера. Примерно някой я купува и си кара ама вече няма записи по нея. Иначе за разстоянията не съм спорил кои са по-големи, дали тукашните или при вас. Ама на ден нищо не пречи на човек да навърти 100км до работа и обратно след като живее в покрайнините. Аз като емигрант имам възможност да се местя по-близо до работата си, и сега ми е на 5мин с кола 
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 2:41 pm |
|
|
|
dokovski
|
|
Колега Синбад,
Да ти кажа честно винаги съм се чудил как хората си купуват коли от ебей, а ние тук хем на място я гледаш хем на сервиз я водиш и пак го отнасяш.
Но аз пак неразбрах колко излиза една кола внесена от САЩ. За този шипинг който предлагат продавачите, по телефона ли само може да се разбере или си има и някакъв калкулатор он-лайн.
BTW имаш ли представа колко струва +/- да се прати няква част до БГ
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 6:52 pm |
|
|
|
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
|
|
аз не мислия че продавача от Ebay ще се занимава да праща кола до Европа, според мен ти ще трябва да се погрижиш за това. ако не се лъжа да прекараш кола от NY до Германия с кораб излиза около $1500(не съм сигурен, просто имам такива бегли спомени). какви данаци, мита и акцизи ще платиш за кола произведена изван Европа ще трябва да проучиш. имам чувството че всичките разходи по вкарване на кола от USA до БГ ще ти излезнат колкото самата кола(при условие че говорим за евтина кола на старо).
и е вярно за разни разлики по колите между тук и БГ. освен разните светлини и брони, сащо има разлики и по двигателите, тукашния бензин има различни добавки. сащо и изискванията за замърсяване са различни та и по тез системи може да има разлики.
|
|
|
|
| Пон Авг 13, 2007 9:08 pm |
|
|
|
simbat
|

Ако не се лужа колегата Тони Здравков пак беше пуснал сайта на митниците наскоро.Аз НЕ знам колко струва за конкретна кола да се вкара,но всеки може да си сметне сам.Аз бях смятал и бях писал във форума,сега не ми се смята вече.Ползвайте търсачката.Ето го сайта:
http://www.mitnica.com/
Освен това гугъл ако се напише "внос на кола от САЩ" ще излезе сумати информация.Отеделно в София има няколко автокъщи,които са специализирани във вноса на коли отвъд океана...
Евтина кола навярно няма да тръгнат да се занимават да я пращат,но си има класни автокъщи,които шипват коли.Всичката информация я има в нета...
Provigo човече не знам вече на патагонски ли да ти пиша  или не ми четеш изобщо постовете.Като си тръгнеш от паркинга на продавача,това не ти е Горубляне и не значи,че всичко е приключило.Три пъти поне е ставало на дума,че на продавача в Ебей това му е хляба и той няма интерес да си лъже клиентите,понеже после ще му оставят негативен фийдбек и няма да може да си продава колите(Ако купиш от човек,който продава по 50-60 коли на месец и 99% прицента от купувачите са били доволни,какъв му е интереса да те луже?).Затова повечето търговци или дават някаква гаранция за колите си или предоставят документ,че колата е била проверена и какъв е резултата от прегледа.
Освен това има един закон,за който и Ник беше писал преди време-Lemon Law,по който също може да ги гърбиш автоджамбазите.
Аз съм си патил от покупка на стара кола(първата ми кола няколко дни след като стъпих в САЩ) от човек очи в очи.Пича ми вика-но проблем,ако стане нещо ми я връщаш-е стана-на третия ден колата смеси маслото с антифриза и маймуната дето мия продаде ми каза,че аз съм я прегрял.Как хората ше знаят,че тоя е мошенник-никак.Ако беш това от Ебей знаеш ли кога тоя щеше да продаде друга кола на някой е Ебай-точно НИКОГА.Ебей щяха да го баннат завинаги 100%.За тва там всеки внимава.
Вече изтърках клавиатурата да пиша едно и също всеки път като стане дума за внос на коли от САЩ...
Има момчета внасят по няколко контейнера с коли от САЩ,но повечето нови-коли за по 100 хил.лв и не съм чул да имат проблем с различията.Сега чух,че е сменен леко закона за регистрацията на тези коли,но не знам подробности...
Който иска да сравнява цените на колите тук ето един сайт:
http://chicago.craigslist.org/search/sss?query=subaru
За мен лично откакто вече няма мито за внос на коли от Европа това е по добрият вариант.Американците са и мърлячи-возят си кучетата в колите,ядат в тях...мизерия.
За нова кола обаче е почти два пъти по-евтино да се внесе оттук.
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2007 3:06 am |
|
|
|
Provigo
|
Спокойно бре simabt  няма се нервиш  Разбрах за Ебей, нали писа много. Споко  Ама как ме обиди само че не ти чета постовете. Аз ако не ги чета няма да пиша след тях
Иначе за закона където можеш да върнеш колата до 1 месец го има. Но реално трябжа да заведеш иск и се провежда нещо кат одело. Поне тука е така. Това не е съд, както ние си го знаем, нещо като арбитри и веднага решават кой на кого колко да плати. Като се прецака колата я връщаш и ти въстановяват парите, или поемат ремонта. Е това не става толкова лесно, изхабяваш куп нерви и губиш много време, но все пак е реално възможно.
То оня дет разправяш хубу е констатирал че си я прегрял, ама какво от това. Ти искаш колата да върви и това е, ти си в правото си.. Ама туй не е по темата, няма да го коментирам.
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2007 4:18 am |
|
|
|
simbat
|
|
Да,тука си напълно прав.Има го закона,но е хамалогия.Аз дори не изчаках да разследват случая-няма да ходя пеша половин година я.
Затова е по-добре като в Ебея-да могат всички клиенти да си пишат дали са били доволни и ако са били излъгани бъдещите клиенти да си правят извода дали да пазарят от дадения продавач.За груби изпълнения ебей направо затваря акаунти.
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2007 4:55 am |
|
|
|
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
|
simbat написа: ...Lemon Law...
Lemon Law е само за нови коли които са все още под гаранция. ако има повреда по колата и оторизирания сервиз не може да го оправи до 3 опита, тогава по този закон имаш право да накараш производителя да си вземе колата обратно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_law
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2007 8:14 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
simbat написа: ...а в Бг ремонтите са евтини и дори двигател да се наложи да се прави Impreza 94 каза,че дори той ги отваря и ги прави...
Пффф
Никога несъм ремонтирал мотор...веднъж съм сменял клапани на Пежо и дори не бях сам
На Субаруто и с ремък не се хващам...никога несъм казвал, че е евтино, но дори и да беше - малко са хората в чиито ръце можеш да повериш колата си...особено тук в дълбоката провинция.
Защо си ме разбрал накриво 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Авг 18, 2007 8:38 pm |
|
|
|
simbat
|
Бай Киро за едно шуше ракиа ше ми смени ремъка пред блока 
|
|
Последна промяна simbat на Нед Авг 19, 2007 6:54 am, променена общо 1 път
|
|
| Нед Авг 19, 2007 6:51 am |
|
|
|
simbat
|
|
Ако съм на зор и сам ша са опрая-трябват ми време и книжка за ремонт на съответния модел
|
|
|
|
| Нед Авг 19, 2007 6:55 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Понякога и така може да се случи, но на бай Киро и фаровете няма да му дам да включи.
|
|
|
|
| Нед Авг 19, 2007 5:10 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
За внос като се говори я да питам и аз нещо.
Онази граница от ~170hp има ли я още при внос от Германия да речем. Митото падна, за него ясно, но това 
|
|
|
|
| Нед Авг 19, 2007 9:30 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
онази граница е точно 163 к.с и над нея си плащаш акциз като пич
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Пон Авг 20, 2007 5:48 am |
|