Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|

теоретично може би си прав, но практиката показва друго. какво означава изгорял? виждал съм повредени сонди, винаги е имало вмешателство от човешка страна. при нормална експлоатация и без външна помощ те си променят параметрите! при тях това означава скапан. има редки случаи и на прекъснали, но те са фабричен дефект. сега, какво им се случва със 'запушването' на катализатора. ако той се запуши, първия е подложен на по-високи температура, налягане, ... ако катализатора се отпуши ( част от него потегли назад към останалите детаили, разрушавайки ги непоправимо ), задния го отнася по същите причини. дори продължителното им излагане на по-агресивна среда води до промяна в параметрите им. както правилно отбеляза, те са отговорни за правилната работа на двигателя. започвайки те да лъжат + повишаване/намаляване на налягането в изпускателната система водят до доста по-тежки проблеми. още нещо, промната в техните параметри може да се хване чрез компютъра само от човек с тренирано око, който знае точно кое и как да гледа. за такива като мен, те просто си показват нещо и си мърдат, значи май май работят.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Ное 14, 2010 8:12 pm |
|
|
|
flux2
|
Stupid_boy, би ли ми казал къде си сменил катализатора за 280 лв? Аз проверих в четири сервиза тук в Германия (не-Субару) за някакъв по приемлив вариант и навсякъде вдигат ръце, и казват че единствената възможност е "само в Субару сервиз''. А в сервиза на Субару ми поискаха 1220 евро за нов катализатор, като няма начин да се сложи само предния, продават се първи и втори заедно. От друг сервиз на Субару (този, от който купих колата), ми заявиха, че могат да ми го сменят безплатно като труд, но цената на самия катализатор бил 980 евро. И аз не съм фен хич на ''побългаряването", но разликата в цената е огромна. А откакто ми занулираха грешката миналата седмица, ''чек енджин'' все още не е светнал отново, та се разколебах да го сменям засега... Може би ще изчакам докато се върна в БГ, което ще е догодина. Тези катализатори които ги поставят в БГ, наистина ли "вършат работа"? Мъка ми е да повярвам, че разликата между 1000+ евро за оригинален и 300 лв за някакъв "алтърнатив" е оправдана. 
|
|
|
|
| Сря Ное 24, 2010 9:03 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
мястото е в софия, на кръстовищетона константин величков и стамболииски. това е цената при условие, че оставиш стария си при тях, ако в него все още има нещо де, не е издухан. дали върши нещо, човека дава гаранция, че с него минаваш през всякакви възможни тестове. е, не е 100% пречистване, но минавал. за 100% трябва да смениш всичките, като задните 2 били по около 150 лева на парче. цените са с труд и всичко, като пак казвам, условието е да оставяш старите там и в тях да има нещо. иначе е малко по-скъпо.
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 9:30 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
hunterat написа: Колега, как разбра че ти е заминал катализатора? Как може да се провери ? Изписва ти грешка P0420 при условие, че и двата сензора работят нормално - малко, като Параграф22
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 11:26 am |
|
|
|
stupid_boy
|
|
... вдига разхода, губи мощност, бе, започва нещо да не е като хората и всички майстори да те гледат като извънземен. ориентировъчно на бензин катализатора живее до към 120К, на дизел ( не активен филтър за твърди частици ) до към 100, на гас винаги само пречи. това са само ориентири, не е задължително да са такива сроковете, но наближите ли ги, започвайте да ги мислите.
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 12:23 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |