Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
vga
|

Здравейте на всички! Пиша ви вече от дома си в София. Не успях да си купя нито едно от двете горе споменати Субару-та, бяха се продали докато ида до Англия. В крайна сметка си купих Легаси комби, 2001-а година, 2.5, автоматик. Реших да дам повечко пари за колата, за да не ми се налага да плащам небивали ремонти след това. Може би сгреших обаче, защото има няколко неща, които ме тревожат, едното от които сериозно. Първо да кажа, че колата ми харесва, забавно ми е да я карам и съм много доволен от двигателя и ходовата част - няма притропване, няма скърцане или подобни. Двигателя е часовник. Мисля, че може и да я запазя и след зимата, но да не се заричам. Със сигурност обаче не е в тази тема мястото да попитам на това, което ме тревожи и ще пусна нова тема в Легаси подфорума. Благодаря ви и успех, пък ако можете да ми помогнете относно сегашните ми питания би било чудесно! След малко като пусна темата ще дам линк към нея и тук!  Ето и темата ми в Легаси клуба. http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=7217
|
|
|
|
| Вто Ное 23, 2010 3:43 pm |
|
|
|
zlost
Регистриран на: Пет Ное 26, 2010 9:58 am Постове: 207 Местоположение: sofia
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
|

Здравейте!!! Днес най-накрая се престраших да се регистрирам във форума, а не само да "воайорствам" из него. От много време се интересувам от Subaru и по специално от Legacy и Outback. Нямам кой знае каква техническа култура, но съм направо очарован от интериора и екстериора на тези машинки, а за техническите им достойнства - съм чувал легенди! Семейно с жена ми караме мазди (323F /2003г./-тя и 626 /2000г./-аз), но имам много силното желание да се прехвърля на другата гордост на Япония! Направих доста проучвания откъде трябва да се сдобия със Subaru, горе-долу на какви пари, какви модификации на двигатели и т.н. и накрая тотално се омотах в години, двигатели, пробези, цени и т.н. Няколко неща са сигурни: колата трябва да е или от Германия, или от Швейцария! Нали?!? Хубаво ще е да е след 1998г., за да е от третата генерация на легаси и втората на аутбек, но от там натътък всичко ми е мъгла. Така, че ако на някого му се занимава да ми даде някакви ценни съвета (освен тези в категории llegacy и outback на форума), ще му бъда безкрайно благодарен като например: Има ли читави търговци в София, които да продават субарута? Ама наистина читави!!! Каква е горе-долу реалната цена на коли от тези години и на около 140-160000км. (5000-6000 лева реално ли е?)? Къде да отида да я прегледат преди да я купя (при Дани, Митака или в офиц. сервиз на Субару)? Прилагам две обяви, които съм харесал http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=detailshttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=detailsНадявам се да не съм прозвучал много нагло с първото си официално влизане във форума 
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 10:21 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
Аутбекът, който е на обявата е първо поколение. С търговците от БГ си на късмет, а да намериш читав Аутбек2 или Легаси3 за тези пари ще е още по-голям късмет. Колата може и да е Италия, но читавите коли в Италия струват колкото читавите коли в Швейцария, Австрия и Германия. Вярно е, че италианците са малко "палачори", ама поне колите от там нямат ръжда, което не може да се каже за колите по-северните страни. Просто БГ търговците обират всичко от италианските морги, защото италианските закони могат да се заобиколят и тези "коли от морги" идват тук и стават отново "коли". Иначе ако влезеш в http://www.autoscout24.it , ще видиш, че цените не са много по-различни от http://www.autoscout24.ch и http://www.autoscout24.de . Успех!
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 10:50 am |
|
|
|
zlost
|
Благодаря за коментара! И на мен ми се струва нереално ниска цената, а и съм дочувал оттук-оттам за тези нечисти практики за коли от Италия, но нали знаеш-беден човек-жив дявол. А ние в БГ сме си бедни (с малки изключения) Аз съм готов за легаси или аутбек и до 10000 лева, но просто няма подобни обяви! Имам една опция за кола от Германия и ако не се появи нищо в следващите 2-3 месеца-ще я пробвам!
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 11:01 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
Аз така направих и не съжалявам. По-скъпо е, но си струва. Виждал съм коли, купени от БГ на хубава цена, много запазени, ама аз като тръгна да търся, никога не ми се падат на мен 
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 11:06 am |
|
|
|
zlost
|
|
| Пет Ное 26, 2010 11:25 am |
|
|
|
Greg4o
|
|
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 12:24 pm |
|
|
|
Ge6
Регистриран на: Вто Авг 26, 2008 6:47 pm Постове: 113 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
Здравей колега! Преди около 3 години отидох до Германия и си купих(предварително набелязан) автомобил, същият като зеленото Легаси от твоята обява.Колата ми е 2001г,автоматик,2.5.Доволен съм от колата!В Германия ми бяха сменили консумативите,имам предвид масла,ремъци,ролки ...Едва преди седмица прибягнах до регулярната смяна на горепосочените консумативи. Колата тогава я купих за 8х.евро. От България със сигурност щях да намеря доста по евтина кола,но предпочетох сигурното и не сбърках - купувал съм и други коли от Германия,като сам си ги карах и до сега нямам проблеми. Не откривам Америка като ти казвам, че добрите,запазени и безпроблемни коли са по-скъпи,но в последствие това се оказва печелившият вариант!! Успех в търсенето 
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 12:30 pm |
|
|
|
zlost
|
Greg4o написа: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=6672 виж тази  Много добре изглежда! Писах на колегата в темата му. Гледах я и в мобиле-то, но като видях габровски номер, намираща се във Варна, се отказах да звъня или да задавм въпроси, но сега попитах. Благодаря 
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 1:37 pm |
|
|
|
zlost
|
Ge6 написа: Здравей колега! Преди около 3 години отидох до Германия и си купих(предварително набелязан) автомобил, същият като зеленото Легаси от твоята обява.Колата ми е 2001г,автоматик,2.5.Доволен съм от колата!В Германия ми бяха сменили консумативите,имам предвид масла,ремъци,ролки ...Едва преди седмица прибягнах до регулярната смяна на горепосочените консумативи. Колата тогава я купих за 8х.евро. От България със сигурност щях да намеря доста по евтина кола,но предпочетох сигурното и не сбърках - купувал съм и други коли от Германия,като сам си ги карах и до сега нямам проблеми. Не откривам Америка като ти казвам, че добрите,запазени и безпроблемни коли са по-скъпи,но в последствие това се оказва печелившият вариант!! Успех в търсенето  Даааа! И аз така мисля, ама какво да направя като сърце-мъжко не трае и като види по улиците на София или в някоя автокъща някоя красавица...
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 1:39 pm |
|
|
|
pastoral
Регистриран на: Нед Май 11, 2008 8:19 pm Постове: 35 Местоположение: София Рейтинг: 5
|

zlost написа: Здравейте!!! ... Няколко неща са сигурни: колата трябва да е или от Германия, или от Швейцария! Нали?!? Хубаво ще е да е след 1998г., за да е от третата генерация на легаси и втората на аутбек, но от там натътък всичко ми е мъгла. ...
Привет колега, В сериозен размисъл съм за продажба на моя аутбек. Вписва се в твоите изисквания - от Швейцария е, втора генерация е, но от известно време подозирам, че има следния проблем, описан добре в тази тема http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1629 . Отстраним е, както се разбира, макар и за не малка сума. Автомобила има и външни забележки, не сериозни според мен, но всеки си има различен стандарт за тези неща  . Абе нагласата ми за шофиране, а и нуждите ми са за малко по-off road отколкото машината позволява, и е проектирана/предназначена. То това е и причината да се замислям за продажба. Иначе по никакъв начин не мога да кажа, че съм недоволен от качествата и, напротив, за това за което е предназначена е номер 1 в класа си, според мен. Преди около 1000 км. е обслужвана, сменени са: масло двигател, свещи, кабели за свщи, гарнитури на цил. глави, гумички на клапани, маншон на дясно каре. Автомобила има и ГИ работещ безпроблемно. От известно време се глася да я снимам и да пусна обява тук. Не съм го направил, защото все още не съм твърдо решен да я продавам (в сериозна дискуся сме по въпроса с жената  ) . Както и да е, отплеснах се в писания  , ако проявяваш някакъв интерес - 0898 618001 - Пламен, или пък на лични. Иначе успех в търсенето/намирането автомобил, мисля че добре си се насочил и няма да съжаляваш за избора. Макар че в повечето случаи той те избира П.С. Някакви снимки за добиване на представа можеш да видиш в някой от постовете ми във форума (докато жената не надделее и не ме убеди да пусна обява  )
_________________ LEGACY OUTBACK (B12) '99MY 2500CC SOHC MT DARK RED/GRAY OPAL
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 5:24 pm |
|
|
|
zlost
|

pastoral написа: zlost написа: Здравейте!!! ... Няколко неща са сигурни: колата трябва да е или от Германия, или от Швейцария! Нали?!? Хубаво ще е да е след 1998г., за да е от третата генерация на легаси и втората на аутбек, но от там натътък всичко ми е мъгла. ...
Привет колега, В сериозен размисъл съм за продажба на моя аутбек. Вписва се в твоите изисквания - от Швейцария е, втора генерация е, но от известно време подозирам, че има следния проблем, описан добре в тази тема http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1629 . Отстраним е, както се разбира, макар и за не малка сума. Автомобила има и външни забележки, не сериозни според мен, но всеки си има различен стандарт за тези неща  . Абе нагласата ми за шофиране, а и нуждите ми са за малко по-off road отколкото машината позволява, и е проектирана/предназначена. То това е и причината да се замислям за продажба. Иначе по никакъв начин не мога да кажа, че съм недоволен от качествата и, напротив, за това за което е предназначена е номер 1 в класа си, според мен. Преди около 1000 км. е обслужвана, сменени са: масло двигател, свещи, кабели за свщи, гарнитури на цил. глави, гумички на клапани, маншон на дясно каре. Автомобила има и ГИ работещ безпроблемно. От известно време се глася да я снимам и да пусна обява тук. Не съм го направил, защото все още не съм твърдо решен да я продавам (в сериозна дискуся сме по въпроса с жената  ) . Както и да е, отплеснах се в писания  , ако проявяваш някакъв интерес - 0898 618001 - Пламен, или пък на лични. Иначе успех в търсенето/намирането автомобил, мисля че добре си се насочил и няма да съжаляваш за избора. Макар че в повечето случаи той те избира П.С. Някакви снимки за добиване на представа можеш да видиш в някой от постовете ми във форума (докато жената не надделее и не ме убеди да пусна обява  )[/q Колега, благодаря за участието в темата! Много съм зле технически и почти нищо не разбрах за проблема от линка, а и не разбрах колко ще струва подобен ремонт! Но здраве да е! Честно нямам желание да влизам в приключение с ремонти, защото ремонтите винаги крият неизвестни - в крайна сметка колко ще струва и дали изобщо проблемът е отстраним
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 6:45 pm |
|
|
|
pastoral
Регистриран на: Нед Май 11, 2008 8:19 pm Постове: 35 Местоположение: София Рейтинг: 5
|
zlost написа: Колега, благодаря за участието в темата! Много съм зле технически и почти нищо не разбрах за проблема от линка, а и не разбрах колко ще струва подобен ремонт! Но здраве да е! Честно нямам желание да влизам в приключение с ремонти, защото ремонтите винаги крият неизвестни - в крайна сметка колко ще струва и дали изобщо проблемът е отстраним Разбирам те напълно. Реших да споделя, а ти си знаеш най-добре. Успех още веднъж 
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 8:11 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

Колега, не мисли че като колата е от вън и е много хубава.Те хората не си продават току, така колите-стягат и продават.....Аз съм сменил доста автомобила и съм бил различно доволен от вътрешни и внесени.Последната вкарана е сегашния ми Форестер. Внесен от автокъща в Германия с TUV +2 години, надлежно попълнена сервизна книга. И като се почнаха ремонтите.....Ако знаех какво ме чака......щях да осъдя съответната автокъща.Сега колата ми е отлична и не я давам за друга- знам какво и как е направено.За скъпото (да вметна)-не е, но трябва да знаеш кое, как, от къде..... Ако е нов внос-никой не ти я е докарал за да ти свърши работа, а да изкара някой лев.В това лошо няма, ма има разлика от това да си я избираш кат за себе си  Все пак може да се огледа добре преди да се плати.А това е много важно за Субару-може доста пари да спести.... Ако е карана тук и се е наложило да се ремонтира, е правена тук.Дали е направена добре -това може да се провери. Да си купиш кола от тук с ясен проблем, който да се отстрани пред погледа ти и съответния отбив от цената е много добър вариант. За това ти писах по-горе за патилата си... Пожелавам ти да намериш твоята кола! ПП Колегата дето продава по-горе не го познавам, нито колата .
|
|
7
|
|
| Пет Ное 26, 2010 8:40 pm |
|
|
|
zlost
|
|
Благодаря ти agogov за добрите съвети! Ще внимавам много, защото и аз съм си патил по сервизи (не с маздата естествено). Ако някой ще ми я докарва, ще гледам да е приятел, а за тези които са в БГ - ще търся добър и честен майстор, за да си ми каже очи в очи проблемите (не вярвам да няма при тези пътища, горива, шофьори и т.н., т.н)! Абе всичко си е до късмет! На него се осланям най-вече!
Рastoral, просто не разбрах какъв е потенциалният проблем с твоето суби, т.к. съм много далеч от техниката, така че ако можеш да ми го обясниш с думи прости като за лаик!
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 7:04 pm |
|
|
|
pastoral
|

zlost написа: ... Рastoral, просто не разбрах какъв е потенциалният проблем с твоето суби, т.к. съм много далеч от техниката, така че ако можеш да ми го обясниш с думи прости като за лаик! Привет, аз също не съм технически, кой знае колко подкован, но ще се опитам да обобщя това което си мисля, че съм разбрал. Ще съм благодарен, ако някой технически по-грамотен колега чете написаното и види неточности да ги коригира. Централният(междуосов) диференциал служи за прехвърляне(преразпределение) на обороти(скорост на въртене) между преден и заден мост. При движение на автомобила по крива(завой) например, колелата от предната ос изминават различен път от тези разположени на задната ос. Функцията на междуосовия диференциал е да осигури необходимите обороти за съответния мост. Колелата от един мост също изминават различен път в завой, но разпределението на оборотите там се извършва от други диференциали разположени на съответните оси. При нарушена функция на диференциала разпределението на оборотите е неадекватно на нуждите колелата и тези, които получават по-висока скорост на въртене от необходимата им, се претоварват и предават това претоварване на свързаните с тях елементи, както и на цялата трансмисия до определена степен. За да компенсират това претоварване те се опитват приплъзват спрямо настилката, което се изразява в характерното тресене, тътрене и бучене. В конкретния случай с моя автомобил ситуацията е идентична с описанието на колегата shortstop в долния цитат от негов пост: shortstop написа: ...Колата и в момвнта си е в движение и в първия да кажем около половин час след като я запалиш и подкараш, не можеш да кажеш че и има каквото и да било. След това обаче, въпросният силикон или какъвто и да е там материала, който запълва тези пространства между тези пластини се загрява и се втвърдява прекомерно ... Въпросният силикон е субстанцията, която до голяма степен определя нормалната работа на диференциала. В описания случай, той явно е загубил свойствата си и при достигане на определени температури спира да изпълнява функцията си. Решенията: Според колегата agent dust , чието мнение аз приемам за авторитетно, тъй-като човека се занимава основно с това - ремонт на автомобили и то предимо субару: agent dust написа: просто има една серия субара, при която LSD*-то е доста кекаво - и дава фира дори без да е много зорено. и не са "две пластинки", а "едни пластинки" - доста повече от две са  има само две алтернативи - слага се една муфа и колата става само на предно или само на задно. другата е ново LSD. иначе LSD-то може да се разглоби и силиконът да се смени с някакво масло - но става много рехаво и държи много слабо *LSD = limited slip differential = диференциал с ограничено приплъзване = разглеждания от нас междуосов диференциал Ако вземем в предвид и преведения от колегата krass материал: krass написа: ... В моделите след 99 година, корпуса на виското е по-здрав, закрепен за скоростната кутия с 6 болта и е капсулован. Невъзможно е да се разглоби и да се сглоби после. ... можем да си направим извода, че варианта за подмяна само на силикона е неприложим в моя случай. Следващите два цитата потвърждават това: Metodi Kostov написа: Колегаи аз в момента с този проблем и майстора ми каза - междуосов диференциал за смяна. Има ли някой, който да е сменял или отремонтирал? За цената ми казаха около 1 300 лева. kbros76 написа: Аз също го смених преди 1 година. Струваше 1200 лв. До колкото знам не се ремонтират или поне не се препоръчва, а и не съм чул някой в България да може да ги ремонтира. От горните цитати можеш да се ориентираш и за цените. И вече наистина с няколко думи  : Автомобилът е с повреден междуосов диференциал, който трябва да се замени с нов, тъй-като настоящият не подлежи на ремонт. Цената за отстраняване на тази повреда е приблизително 1200 - 1300 лв. Ами това е. Не бях много кратък, но се надявам да съм бил полезен, най-малкото да го имаш в предвид този проблем докато търсиш своето субару  . Поздрави! П.С. Пак искам да подчертая, че не претендирам за точна диагностика на проблема, а споделям моята интерпретация базирана на преките ми наблюдения и прочетеното по въпроса. Предполагам, че не би представлявало проблем такава да се направи в подходящ сервиз, не съм го направил до момента тъй-като редица други ангажименти не ми позволяват да отделя достатъчно време.
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:43 pm |
|
|
|
zlost
|
Много ти благодаря за изчерпателното обяснение! Мисля, че ми стана ясно какъв е проблемът и колко струва отстраняването му 
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:43 am |
|
|
|
zlost
|
|
А някъде отстраняват ли подобни проблеми?
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:44 am |
|
|
|
pastoral
|
zlost написа: А някъде отстраняват ли подобни проблеми? Би трябвало във всеки по-читав автосервиз да могат да заменят въпросния диференциал с нов. Ако не във всеки, то в MITAKA performance service (Митака) и в DK performance (Дани) със сигурност могат. Може би и при тях е препоръчително да се направи, тъй-като хората там имат най-много опит в ремонт на субару.
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 10:05 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6