| Автор |
Съобщение |
|
nikolov_k
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 9:32 am Постове: 12 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 1998
Рейтинг: 0
|
|
Имам Импреза 98 г. 2.0 115 к.с. Искам да попитам, ако някой е сменял съединител скоро, колко му е струвало като труд и материали.
|
|
|
|
| Нед Авг 01, 2010 1:07 pm |
|
|
|
plamen86
Регистриран на: Сря Сеп 17, 2008 12:12 pm Постове: 84 Местоположение: Sofia/Kozloduy
Автомобил: Subaru Outback 2,5i AWD
Телефон: 0888 433 742
Рейтинг: 1
|
|
Притискателен и феродов диск - 350лв. Лагер - 35лв. Вилката и болта втора ръка - 30лв. За работата - 150лв.
_________________ SUBARU Legacy 2.0GL-BF5 SUBARU Outback 2.5i AWD
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 5:54 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
Ако е за смяна само феродото на съединителя има вариант да ти го наковат с ново и да ти натегнат пружините срещу 30-40 лв (рециклиране), огледалния да ти шлайфат пак за толкова, ако се налага.Самата смяна мах 100 лв.С останалата сума иди на море :wink: .Какви са тия цифри, съизмерими с цената на колата........ 
|
|
Последна промяна agogov на Сря Май 11, 2011 3:49 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Авг 06, 2010 8:37 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
agogov написа: Научете се първо да пишете от къде сте! Ако е за смяна само феродото на съединителя има вариант да ти го наковат с ново и да ти натегнат пружините срещу 30-40 лв (рециклиране), огледалния да ти шлайфат пак за толкова, ако се налага.Самата смяна мах 100 лв.С останалата сума иди на море  .Какви са тия цифри, съизмерими с цената на колата........  Никак не е лошо за два часа работа 150лв
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Авг 09, 2010 12:51 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
|
Здравейте, а някой може ли да даде по-подробна информация как се сменя, понеже моят смятаме да го сменим аз и баща ми (той има опит със смяната на съединители на руски машини предимно), та това което успях да науча до тук е че трябва да се свали двигателя, но ако някой си го е сменявал сам и сподели стъпките и тънкостите за Субару при смяната на съединителя ще съм му много благодарен. Поздрави, Цанко.
|
|
|
|
| Сря Авг 18, 2010 8:51 am |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|

tsvetanov написа: Здравейте, а някой може ли да даде по-подробна информация как се сменя, понеже моят смятаме да го сменим аз и баща ми (той има опит със смяната на съединители на руски машини предимно), та това което успях да науча до тук е че трябва да се свали двигателя, но ако някой си го е сменявал сам и сподели стъпките и тънкостите за Субару при смяната на съединителя ще съм му много благодарен. Поздрави, Цанко. сваля се двигателя , преди това сваляза повече място , сиад това разкачваш ел. инсталацията , отляво на двигателя има две големи букси . откачаш отдолу тръбите на аспуха от главите отвиваш тампоните на двигателя от предния мост , след това гаиките м/у ск кутия и двиг. и повдигаш предния краи на кутията отдолу с крик или с нещо друго и вадиш двигателя към теб .не е никак трудно ако имаш елементарна представа от коли да се справиш . иначе 150 лева труд за това са си едни идеално искарани пари а за това какво да се смени по съединителя съм съгласен с Тони ,феродовия диск се наковава , (около40лв.) купуваш задължително лагер (около 40-до 60лв.), притискателния диск ако е работил добре и не е изяден там където упира лагера си го слагаш същия , огледалния диск не го бараш изобщо , и в краина сметка като сложиш чертата , 100 лв като си го смениш сам разбира се а иначе ако доидеш и при нас в сервиза цените Пламен ти ги каза по горе , така се прави по сервизите 
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Сря Авг 18, 2010 8:54 pm |
|
|
|
tsvetanov
|

kiro_ema написа: tsvetanov написа: Здравейте, а някой може ли да даде по-подробна информация как се сменя, понеже моят смятаме да го сменим аз и баща ми (той има опит със смяната на съединители на руски машини предимно), та това което успях да науча до тук е че трябва да се свали двигателя, но ако някой си го е сменявал сам и сподели стъпките и тънкостите за Субару при смяната на съединителя ще съм му много благодарен. Поздрави, Цанко. сваля се двигателя , преди това сваляза повече място , сиад това разкачваш ел. инсталацията , отляво на двигателя има две големи букси . откачаш отдолу тръбите на аспуха от главите отвиваш тампоните на двигателя от предния мост , след това гаиките м/у ск кутия и двиг. и повдигаш предния краи на кутията отдолу с крик или с нещо друго и вадиш двигателя към теб .не е никак трудно ако имаш елементарна представа от коли да се справиш . иначе 150 лева труд за това са си едни идеално искарани пари а за това какво да се смени по съединителя съм съгласен с Тони ,феродовия диск се наковава , (около40лв.) купуваш задължително лагер (около 40-до 60лв.), притискателния диск ако е работил добре и не е изяден там където упира лагера си го слагаш същия , огледалния диск не го бараш изобщо , и в краина сметка като сложиш чертата , 100 лв като си го смениш сам разбира се а иначе ако доидеш и при нас в сервиза цените Пламен ти ги каза по горе , така се прави по сервизите  Благодаря ти много kiro_ema за изчерпателния отговор, мисля че ще успеем да се справим, още повече че имаме под ръка сервиза в който работи баща ми и ще може да използваме прилежащото оборудване, та от баща ми остава сръчноста, а от мене асистенцията и набавянето на нужната, техническа литература  , вярно че най-лесно би било да отида и да си платя за тази услуга ако разполагах с достатъчно пари, но при липса на такива, поне труда ще мога да си спестя, а с парите спестени от него и още 100 лева ще си купя и ангренажния комплект (за който смяната също е около 100 лева тук в София), останалите неща като накладки, свещи, кабели, филтри ги купих, но тази кола я купих с ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ и затова не искам да и спестя нищо в първоначалното обслужване и сметнах че при липсата на досатъчно средсва по-добре да спестя от "труда" отколкото да взема евтини части и после да си блъскам главата. Поздрави, Цанко.
|
|
|
|
| Чет Авг 19, 2010 8:03 am |
|
|
|
niki_79
Регистриран на: Пон Мар 29, 2010 5:47 pm Постове: 38 Местоположение: gabrovo
Автомобил: subaru
Рейтинг: 4
|
|
Всичко е така както казва колегата от пловдив но парва стапка акумолатор , антифриз, радиатор ,и лагера който е ватре в маховика да не забравяме той е малак но доста значим
|
|
|
|
| Чет Авг 19, 2010 10:21 pm |
|
|
|
nikolov_k
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 9:32 am Постове: 12 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 1998
|
|
Благодаря за отговорите, колеги. На мен, в София ми искат 250 само за труд, а за частите щяло да се разбере като се отвори. Като гледам колко е струвало на колегите, на мен май доста парички ми искат. Ще съм благодарен ако някой ми препоръча някой сервиз, където да свършат работата добре и на разумна цена.
|
|
|
|
| Съб Авг 21, 2010 10:00 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
|
Има сервиз на Субару, мисля че е по околовръстното край Люлин, или на пътя за Банкя, ако те интересува ще питам баща ми къде точно се намира, там той беше питал и му бяха казали 140лв за смяна на съединител.
|
|
|
|
| Нед Авг 22, 2010 9:26 pm |
|
|
|
vjmarty
Регистриран на: Пет Окт 23, 2009 5:57 pm Постове: 8 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza 1,6 98г.
|
|
Колеги в субару - варна сменях на импрезката ми 1.6 98г - притискател, диск, лагер, вилка + маслата на колата и ми стапи всичко на 800лв
|
|
|
|
| Нед Авг 29, 2010 10:29 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|

kiro_ema написа: tsvetanov написа: Здравейте, а някой може ли да даде по-подробна информация как се сменя, понеже моят смятаме да го сменим аз и баща ми (той има опит със смяната на съединители на руски машини предимно), та това което успях да науча до тук е че трябва да се свали двигателя, но ако някой си го е сменявал сам и сподели стъпките и тънкостите за Субару при смяната на съединителя ще съм му много благодарен. Поздрави, Цанко. сваля се двигателя , преди това сваляза повече място , сиад това разкачваш ел. инсталацията , отляво на двигателя има две големи букси . откачаш отдолу тръбите на аспуха от главите отвиваш тампоните на двигателя от предния мост , след това гаиките м/у ск кутия и двиг. и повдигаш предния краи на кутията отдолу с крик или с нещо друго и вадиш двигателя към теб .не е никак трудно ако имаш елементарна представа от коли да се справиш . иначе 150 лева труд за това са си едни идеално искарани пари а за това какво да се смени по съединителя съм съгласен с Тони ,феродовия диск се наковава , (около40лв.) купуваш задължително лагер (около 40-до 60лв.), притискателния диск ако е работил добре и не е изяден там където упира лагера си го слагаш същия , огледалния диск не го бараш изобщо , и в краина сметка като сложиш чертата , 100 лв като си го смениш сам разбира се а иначе ако доидеш и при нас в сервиза цените Пламен ти ги каза по горе , така се прави по сервизите  това сериозно ли е ? да е Трабант така ще го боря, но не е ли по-лесно да се свали кардана и полуоските и да се дръпнат скоростите назад ? не че ми е належащо, но аз така бих постъпил
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Сря Ное 17, 2010 10:31 pm |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
По книгите всички разправят тая версия - двигателя сваляш и мааш нататък по задачи. Ама ако си оборудван като мен например с климатик и газово... Кутията при всички положения ще ти е по-лесна. Моя съединител го смениха така,карданче,полуоски и кутията долу. Има два датчика - за задната и за бавните (ако си имаш),мисля че имаше и една маса някъде. И така като чета всички приемаме че си с ръчни скорости...нали? P.S. Внимавай да не смачкаш капачето отдолу между кутията и двигателя,под маховика.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 1:50 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
|
IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY интересна работа както спомена и АС има така че сме със скоростите долу и са по-леки от мотора 
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 7:53 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
Мотора долу ми е по-лесен вариант. Откача се компресора на климатика от мотора без да пускаш системата и се вързва на мястото на акумулатора. По същия начин се мести и хидравличната помпа. Сваля се водния радиатор, стартера, разкачат се буксите на инсталацията и мъркучите за горивото, свалят се изпускателните колектори, отвиват се болтовете които свързват кутията и двигателя и е готов за вадене. Има две уши на мотора за които трябва да се закачи, като застанеш срещу мотора едното е опред отдясно, другото отзад отляво, трудно е само отделянето на двигателя от скоростната кутия, има два водача които заяждат, добре е няколко дни по-рано да ги пръснете с wd40, вкраен случай десния може да се набие към мотора, но левия ако го набиете вадене няма. Като извадите мотора огледайте за течове на масло от него, отзад има един семеринг и една капачка от които може да тече, ако има леко сълзене ги сменяй да не вадиш пак.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Съб Ное 20, 2010 7:43 am |
|
|
|
ATUDITU
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 8:13 pm Постове: 802 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza
|

абе колеги чувате ли се какви глупости говорите бре ,коване на съединител шлайфане на претискател и т.н . ФЕРОДОВ ДИСК ОКОЛО 90лв (коване на съединител около 40-50) не се знае колко ще изкара ПРИТИСКАТЕЛ ОКОЛО 130лв (при шлайфане 1-диска му се нарушава височината 2-ппитискателните пружини са омекнали 3- не се знае шлайфиста как е свършил работата 4-аксиялен лагер около 50лв за него няма смисъл да говоря 5-лагерче на маховика от 4-10 лв зависи от производителя (ако искате да ви се прецака лагера на скоростната кутия се направете на циганин за 5лв) 6- труда на майстора под 160 лв няма да го пипна(зависи също и от модела с турбо без и един куп глупости) също така ако някои иска да му се смени само определен детайл все пак аз си слагам името и ако нещо се случи с съединителя демек дефект аз трябва да си го отстраня безплатно.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И МИСЛЕНЕ ,ЯВНО ДО КАТО НЕ СЕ СБЛЪСКАТЕ С ПРОБЛЕМ ЗАРАДИ ВАША ГРЕШКА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ .Успех както вие така и аз имам право на мнение не се сърдете 
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 8:42 pm |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
+1 по въпроса По-добре си смени всичко с новичко,да ти е мирна главата. Не е като да преточиш маслото, може и повече да не пипнеш там докато имаш колата. Колкото до работата... всеки си цени майсторлъка, прекалено евтино може да ти изяде главата.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Пет Ное 26, 2010 9:09 pm |
|
|
|
blatimir
|
има мнение от гледна точка на "човек с пари" има и мнение от гледна точка на "човек без пари" и двамата са прави
|
|
6
|
|
| Съб Ное 27, 2010 12:07 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
ATUDITU написа: Успех, както вие така и аз имам право на мнение, не се сърдете  Това е много вярно... ATUDITU написа: абе колеги чувате ли се какви глупости говорите бре ,коване на съединител шлайфане на претискател и т.н . , а това......си е твое мнение и като пиша не се чувам  .
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 12:20 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|

Колеги, съвсем наскоро смених съединителя и ето какво излезе: коване феродов диск - 42лв шлайфане притискател - 40лв шлайфане маховик - 64лв нов аксиален лагер NTN - 65лв труд за свляне и качване - 130лв Автомобила е Форестър 2,0 МТ, 98г, а мястото е Пловдив. Относно рециклирането, има една фирма на "Данаил Николаев" , която от години се занимава само със съединители и полуоски( някои колеги от Пловдив със сигурност я знаят и са ползвали услугите ). Реших се на възстановяване на стария съединител, вместо нов по няколко причини: 1. финансови - нов оригинален - 700-800лв. 2. за неоригинален - гаранция няма колко ще изкара на Субару и какъв ще му е произхода( корейски ,китайски и т.н.) 3.най - евтиния , който успях да намеря беше ''National" за около 270лв , но на предната ми кола (Рено Лагуна) сложих такъв и не бях особено доволен от резултата - беше тежък, дори и с ново жило На Форито след смяната не се усеща как се натиска , отделя си на средата , без да тресе при потегляне За сега съм много доволен, но съм минал твърде малко километри. Времето ще покаже дали решението е било правилно или не.
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 6:28 am |
|
|
|