Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Много ли са 400 000км за SUBARU
| Автор |
Съобщение |
|
steling
|
|
Моето Джъсти е на 183 000 вече, и нямам грижи с нея, хубаво масълце и без ексцесии на студен двигател и всичко е о.к. Все пак служебната ми е френска на 2 години и 70 000км.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пет Сеп 10, 2010 9:43 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
LEGACI0003 написа: мога да ти дам пример за LEGASY 1992 от Бургас на един милион километра без основен ремонт. Тука малко като във вица се получи Нито е Legacy.....нито е 1992 г.,а и беше на доста повече от МИЛИОН км.
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Съб Сеп 11, 2010 7:42 am |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
zloto69 написа: Тука малко като във вица се получи Нито е Legacy.....нито е 1992 г.,а и беше на доста повече от МИЛИОН км. Май беше твоето Леоне,и беше чукнало 1 400 000км. без ремонт.... Та по темата колега,имаш още 1 000 000км. за каране. 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Съб Сеп 11, 2010 7:41 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Ми не е Леоне,каквото и да казват скороизлюпените разбирачи,колата беше 1800 4WD,има безбройни разлики от Леонето 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Съб Сеп 11, 2010 9:28 pm |
|
|
|
titko
|
|
Аз си купих 1800 4WD,комби и по километраж беше на 470 000км.но нямаше грижи карах го още 70 000км. и го продадох на едни ловджий в Белоградчик и те още го карат.Не харчеше масло и на стръмен баир тръгваше от място с кубик и половина дърва.Така,че не се плаши от цифрите.
|
|
|
|
| Нед Сеп 12, 2010 8:34 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
zloto69 написа: Ми не е Леоне,каквото и да казват скороизлюпените разбирачи,колата беше 1800 4WD,има безбройни разлики от Леонето  .............Здравей колега,това 1800,още ли го имаш? А какъв цвят беше???
|
|
|
|
| Вто Сеп 28, 2010 8:06 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
Не е невероятно да са й навъртани по 40к на година. Съдружникът ми живее извън София и всяко идване до тук му е 200км. Успя да навърти 40к+ за година. Това обаче е извънградско каране, което е в пъти по-добре от същото количество градско. Естествено, трябва да се обслужва съвестно при такава експлоатация. Ако и твоята е карана по този начин, цифрата е приемлива и може би не е повод за тревоги.
|
|
|
|
| Вто Сеп 28, 2010 10:34 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Кой в каквото иска да вярва.За мен след 100 хил.км ризска от повреда рязко се увелиàва.Затова и почти няма производител на автомобили,който да дава гаранция след такъв пробег..
Дали 400 000 км са много или малко е относително.Ако ще ходиш на лов или за риба в гората са ок.Ако обаче ще тръгнеш на почивка в Гърция със семейството си са много.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
Последна промяна simbat на Вто Сеп 28, 2010 10:33 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Сеп 28, 2010 7:29 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
simbat написа: Ако беше на 50 хил.км щеше да се продаде за 30% повече пари в рамките на седмица две. Цената на автомобила зависи най вече от пробега !
Цената се определя от пазара - търсене и предлагане  Щом повечето хора мислят, че пробега е проблем - то става проблем. Не е задължително да е технически издържано, а психологически! Със здраве  Вярваш ли, че си болен ще се разболееш и обратно 
|
|
|
|
| Вто Сеп 28, 2010 7:38 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
BAlexandrov написа: Цената се определя от пазара - търсене и предлагане  Щом повечето хора мислят, че пробега е проблем - то става проблем. Не е задължително да е технически издържано, а психологически! Със здраве  Вярваш ли, че си болен ще се разболееш и обратно  Колега навремето в МГ ме научиха да вярвам на цифри.Много съм им благодарен.Навсякъде извън България това много ми помага и в личен и в професионален аспект. За пазара обаче не мога да се съглася по една причина и тя е,че в България просто няма такъв.в България 99 % от колите се внасят като втора употреба отвън и първичен пазар практически няма.Дори вносителите на нови коли(Включително и тези на Субару) работят с посредници а не директно със завода.Пародията е пълна. Но си прав.Важно е човек да си вярва,макар и да живее в измислен свят.
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 5:42 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Вас май и демагогия са ви учили - как да извъртате темата  А нас в ТГ пък за пазарните принципи ни учиха 
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 6:27 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|

моята този февруари я взех на 135К по километраж. беше ми кристално ясно че не е на толкова. колата нямаше сервизна книжка, защо ли? в паспорта на газовата пише, че е слагана 2006 и колата е била на около 86К. последва пълно сервизиране, никакви забележки. дори гумите и са дот '09. тези дни открих лепенка за смяна на масло, на която пише 7-ми месец 2009, на ~280К км. хвана ме яд на търговеца, не защото ми е продал кола на двойна и повече цена, а заради наглостта му. то бива да свали примерно 50К, ама той се е поулял. при 'пазарлъка' му отбих 500 лева, само за спорта. ако беше с реалните си километри, да бях отбил 1000 и всичко щеше да е 6. той пак щеше да си получи своето, както и аз. аз не страдам от синдрома на многото километри, надраскано някъде си, пребоядисан някой детаил, та това е 7 годишна кола все пак! всяка такава техника си има нормални следи от нормално ползване и няма как след примерно 10 години да си е както е излязла от завода. колата има дребни проблемчета, повечето от които вече са решени, другите се решават в движение. мотора си го взех на 57К, предполагам че са реални, защото търговеца дори не знаеше кое точно му е брояча на пробега ( автотърговец със случайно изпаднал му мотор ). 90% от колегите не биха си взели мотор на повече от 15К, нищо че той е над 10 годишен! просто психическа заблуда, донякъде сериозно поддържана от родните ни автоджамбази с тези им опити да ни измамят по елементарен начин и да са 'по-хитри' от 'загубените' си клиенти.
така че, хич дане ти пука дали е на 100 или на 400, важното е да ти е кеф и да не ти създава мизерии.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 8:53 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
stupid_boy написа: хвана ме яд на търговеца, .... Кажи му името на този некоректен търговец поне да се знае, да не се лъжат и други колеги.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 6:02 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
автокъща 'ауто к1' в софия, нямам намерение да го крия
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 6:33 pm |
|
|
|
SUB
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54 
|

Аз докато да взема мойто субару търсих около 20 дена като обиколих доста автосалони и висях в нета почти по 4-5 часа всеки ден.Е нямаше коли никъде дето да са над 200 000км,всичките са на около 120 000 до 150 000км и това е, всичките са внос от германия или австрия и тук таме някоя от италия, всичките са карани от 90г. бабичка единствен собственик която е ходила на църква с тази прекрасна кола само в неделя примерно 10 години подред и точно преди да умре нашия търговец я е купил от нея.Всеки търговец ти я продава дори на загуба и де факто според него ти я прави подарък  Това е суровата действителност.Навъртях около 500км тук в Бг да ходя по огледи и нищо все разходки, поне пих кафе на много места из БГ  .Накрая тамън си бех помислил че от тука кола няма да мога да намеря и започнах да се оглеждам за промоция на самолетни билети до германия.Всяка вечер едновременно ми беха отворени мобиле.бг и мобиле.де и няколко саита от гугала за самолетни билети и екскурзии.Така попаднах на една обява в мобилето и си викам аиде това е последната която ще видя тук, просто не бях си купил още билета за самолета:). Така че макар и трудно се намират и свестни коли от свестни продавачи, таз мойта като отидох на огледа и видях всичките прегледи /ТУВ/, и застраховки от германия от датата на първата регистрация до вноса и в БГ, представиха ми и митническата декларация при вноса, имаше и квитанция от сервиз където е бил правен ремонт надлежно описан в фактурата, както и фактури на резервните части, имаше и всичките застраховки и данъци в една папка правени вече тук в Бг.Купих колата от жена, която си е плащала за всичко и си е съхранявала най-прилежно всичките фактури и прочие каквото е пипано по колата тук в Бг, изглежда като е видяла че от германия и е донесена така с една папка 3кг хартии е решила да продължи по същия начин.До тук идеално звучи нали, но отне ми около два часа да гледам тези всичките видове хартииики, и какво виждам, годината в която е внесена в Бг има преглед в германия/ТУФ/ и смяна на масла и филтри при 79 000км., до тук добре даже идеално, но същата година е влизала в сервиз и тук вече в БГ за смяна на масло и филтри и там виждам документ от нашия Бг сервиз с надпис за следваща смяна на масло и филтри но вече при 33 000км.  а аз я купувам на 35 000км  и имам лепенка на вратата че на 42 000км трябва да сменям масла и филтри.Имаше даже и принтирани страниците от мобиле.де с дата 10 дена преди митническата декларация на вноса  Жената си е намерила обявата в мобиле.де, принтирала си я,принтирала и карта на германия до града в които е колата, принтирала и карта на града с улиците до точния адрес и после е дала листовете на човек които е отишъл, огледал, купил, и внесъл колата.С две думи тази жена е действала по умно от доста народ  , вярно плащала си е за всичко, но си е купила точно тази кола която и е харесала. Иначе относно това дали са много еди колко си хиляди км, тука може да се спори, всеки един двигател и кола може да се скапят и за 30 000км, може и за 300 000км, може и за 1млн, зависи от задкормилното устройство и начина му на шъофиране.Има майстори дето след основен ремонт пробват колко им дига на магистралата, има и други които не дигат над 100км/ час на магистралата, а градско си карат под 50, има и трети има и четвърти.С две думи колкото хора толкова и мнения 
|
|
|
|
| Сря Сеп 29, 2010 6:49 pm |
|
|
|
sub_diagnoza
Автомобил: subaru legacy2.0i at 2000g
Телефон: 0899187017
Рейтинг: 2
|
 Навартях ве4е някоя хилядарка и няма никакви грижи,само си мисля какво ли 4удо щеше да е ако наистина е на 150хил за колкото ми я продадоха 
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 10:15 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
За гаранцията има пряка връзка между километри и възраст. 3 години или 100 000. Ако една кола е карана интензивно за кратко време,това не е голяма грижа. Аз лично уж не карам много ,но на 3-тата година тъкмо ще съм подминал 100 000. Сметката е проста. Сиреч 35 000 км за година са това,което производителят е предвидил. Ако някой не ги минава ,не значи ,че колата му се запазва повече,тя пак си старее.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 10:49 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
И си прав, и не си, колега.Такситата карат по милион километри, защото се карат все топли.Производителите са принудени от Н.В. 'Пазара' да дават такива гаранции, за които клиента заплаща още с купуването на автомобила.Гаранцията е доста сериозно перо от цената на автомобила и колкото по-близо си то тези сто хиляди км, за тези три години си по на кяр, един вид.Всеки детайл обаче си има лимит, който при определени условия може да варира, но не и до безкрайност.
Та по темата 400 000, може да са много, може и да не са - зависи какво е било..... Остават доброто обслужване и разумна експлоатация от тук нататък, пък каквото сабя покаже.........
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 11:25 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
aboychev написа: Честито колега.  Май са множко тези 39 000 км на година  Правилно ли видя тази бележка.Освен ако не е била служебна кола-съм съгласен.А от каде е колата (в коя държава е карана последно)? Здравей,колега ами да ти кажа не са много 40000 на година даже никак,аз я купих на 18000км моята и за една година стана на 65000км-47000км навъртяни:)
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 11:34 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Абе, каквото и да се самозалъгваме - спора е малко, като много или малко са 70 години за един човек. Както и да си живял, както и да си се хранил, спал, почивал, спортувал, нервирал, не-нервирал..................... накрая 70 години, не са като 17...!?! 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Съб Ное 27, 2010 11:36 am |
|
|
|