Отговори на тема
 Виене на заден диференциал на Легаси 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Legacy 2.0 Sedan '96 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!Отдавна чета форума ви и сега вече реших да се включа и аз.Убедил съм се,че тук има доста компетентни и начетени хора,които са в помощ на по-невежите.Питането ми е следното.Гледах да закупя едно Субару Легаси 2.0АТ,седан,мисля че е 94 или 95 година и проблемите му според мен са два.Първото и по фрапиращо нещо е,че задният диференциал вие като тролей.Вдигнахме го на поденмик и съмнението ни се потвърди.Не съм сигурен дали има LSD обаче.Другото е вече коментирана тема тук и е май често срещаното притрисане на малка скорост при навит докрай волан,при маневра например.Та питането ми е за евентуална цена на диференциала и дали е взаимозаменяем от друго Легаси или Аутбек.Трябва ли да е от автоматик задължително или става от МТ и дали това че е седаново би оказало някакво значение?С една дума може ли да се сложи диференциал от друго Субару със същия или по-голям мотор?(2,5 аутбек например)

Съб Дек 04, 2010 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Притрисане при завиване би трябвало да означава кофти MPC (multi plate clutch, който прехвърля върт. момент на задния диф), а той е в ск. кутия.
Равносметката за сега е: задния диф, възможност за проблеми в кутията.
За да си сигурен, че няма да имаш проблеми май ще трябва да се смени ск. кутия и задния диф. Задния диф не знам дали ще стане от друг двг или от МТ ск. кутия...
Извода, според мен, е, че не си струва колата.

Нед Дек 05, 2010 12:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
Притрисане при завиване би трябвало да означава кофти MPC (multi plate clutch, който прехвърля върт. момент на задния диф), а той е в ск. кутия.
Равносметката за сега е: задния диф, възможност за проблеми в кутията.
За да си сигурен, че няма да имаш проблеми май ще трябва да се смени ск. кутия и задния диф. Задния диф не знам дали ще стане от друг двг или от МТ ск. кутия...
Извода, според мен, е, че не си струва колата.

чакай бре, ти откъде знаеш цената та прецени че неструва :D
максимум ремонта мисля че няма да надмине 500-600лв, ако е и диференциал и скоростна кутия
кутията няма нужда да се сменя, даже няма нужда и да се сваля за да се ремонтира
диференциала става и от аутбек

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Нед Дек 05, 2010 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От форума разбрах за подобен случай с това тресене и имаше вариант да се оправи със смяна на маслото в кутията,а колата която искам да купя е карана в БГ и на съм сигурен,че е гледана както трябва.Ако не се оправи със смяна на масло,в какво ще се отрази по-точно ремонта?Достатъчно ли е да се закара на майстор,който поправя автоматини скоростни кутий или ще си трябва по-тесен специалист?Пропуснах да кажа в първия пост,че като сложа бушона,на таблото светва FWD и тресенето изчезва напълно,което е добър признак........май.... :)

Нед Дек 05, 2010 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма да се оправи със смяна на маслото. Виж тази тема viewtopic.php?f=5&t=7283&start=0

Нед Дек 05, 2010 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново!Вчера смених маслото на кутията и за моя изненада тресенето изчезна на 90% и вече почти не се усеща \:D/ Старото никой не знае на колко километра е било,не миришеше на изгоряло или на нещо неестествено,но беше доста тъмно.Не забелязвам някаква промяна в поведението при превключването на предавките.Та при мен проблема се оказа с възможно най-лекото решение.Въпроса с виенето на диференциала си остава засега.Ще го сменям по-натам,че то и паричките попривършиха :) Трябва ми такъв с предавателно число 4.44.Става от Аутбек автомат и Форестър 2.0 автомат.Дано да съм полезен на някой колега с подобни проблеми.Поздрави!

Сря Дек 22, 2010 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защо не отремонтираш задния диференциал? Сменяш лагерите и втулките и си готов. Комплекта от 5 лагера и 2 втулкли и семеринг на пиньона е 360лв оригинален. Втора ръка диференциал колко може да струва и в какво състояние ще е?...

Пет Яну 14, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами втора ръка диференциал е около 200 лв.Честно казано мисля,че си струва риска да се вземе такъв при цените лагерите.А ще има и пари за труд.....Засега си го карам така.Не съм мислил сериозно за проблема.Благодаря за инфото,защото съм обмислял и варианта с отремонтирването.

Нед Яну 16, 2011 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Това, че проблема с притрисането си го решил със смяна на маслото в скоростната е чудесно. Някъде във форума се беше прокраднало мението, че проблемът е нерешим. При мен се явява само при потегляне с максимално навит волан и то не винаги. Не мога да му хвана признаците кога ще го направи, но един от тях май е при студена кола. Може би при следващото обслужване ще сменя и маслото в скоростната.

Нед Яну 23, 2011 12:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Системата за двойно предаване при автоматика няма нищо общо с ръчните скорости. Виж онзи тест за който ти писах и пусни своя темичка.

Нед Яну 23, 2011 7:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря. Така и ще направя. Подведох се по подобните симптоми, но явно става въпрос за различни болести :-?

Нед Яну 23, 2011 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
svetal4o написа:
Ами втора ръка диференциал е около 200 лв.Честно казано мисля,че си струва риска да се вземе такъв при цените лагерите.А ще има и пари за труд.....Засега си го карам така.Не съм мислил сериозно за проблема.Благодаря за инфото,защото съм обмислял и варианта с отремонтирването.

прав си от твоята гледна точка , но може би ако се разглоби, диагностицира и ремонтира с нужните нови части ще бъдеш сигурен в детайла за по-дълго време, докато в другия случай може да сменяш на късмет. не винаги дефектите излизат веднага

Нед Яну 23, 2011 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU LEGACY
Нов фен
Отговори с цитат
колеги и аз имам проблем с задния диференциал май????щото като я пусна на скорост на 2ра се чува едно виене и това е то 2-3 дена,и хич не ми харесва даите савет?

Пон Яну 24, 2011 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 76
Автомобил: VIVIO FORESTER
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
svetal4o написа:
Здравейте отново!Вчера смених маслото на кутията и за моя изненада тресенето изчезна на 90% и вече почти не се усеща \:D/ Старото никой не знае на колко километра е било,не миришеше на изгоряло или на нещо неестествено,но беше доста тъмно.Не забелязвам някаква промяна в поведението при превключването на предавките.Та при мен проблема се оказа с възможно най-лекото решение.Въпроса с виенето на диференциала си остава засега.Ще го сменям по-натам,че то и паричките попривършиха :) Трябва ми такъв с предавателно число 4.44.Става от Аутбек автомат и Форестър 2.0 автомат.Дано да съм полезен на някой колега с подобни проблеми.Поздрави!

Колега предавателното число е 4,44 на Аутбека и Форестъра но дали шлиците на каретата са еднакви.. Това е въпроса. :)

Вто Фев 01, 2011 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема