Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
Колеги тъй като това ми е първа зима като собственик на СУБАРУ, бях много нетърпелив да панде първия сняг... Но за съжаление останах много, ама много, разочарован. Колата ми е Легаси 2.5 GX, "99г. автомат. С въздушно окачване е била, но аз я купих с обикновеното. Та работата е следната... Тръгнах тая сутрин към работа... Излизам на заден без газ, всичко супер... Включвам на "D" и само лееекичко като подадох газ и край!!! То не беше въртене, сучене, мятане, носене, суркане... и всички други синоними... Когато я купувах колегата каза, че не и бачка ABS, но чесно казано не ми направи много впечатление, тъй като лятото вървеше на 100%. Обаче сега се сетих за това и мисля, че проблема ми идва точно от там!!! Та въпроса е следния: Къде да я закарам в Пловдив на сервиз, за да ми каже някой какво точно и има. Или някой от форума може да помогне?? Моля помагайте, че не пожелавам на никой да има СУБАРУ и сняг и да не може да си покара на спокойствие... Много мъка... 
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 8:00 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Колега не знам дали имаме подобен проблем, но при мен тъкмо като я изкарах на сняг да й се накефя, почна да губи ток, електрониката полудя, постоянно се включваха лампичките за грешки на ABS/VDC и ми се скапа якия ден... Сега ми предстои да пътувам до Варна, а аз не знам дали ще я запаля сутринта... 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 11:49 pm |
|
|
|
tomov.b
|
BrainStormeR написа: Колега не знам дали имаме подобен проблем, но при мен тъкмо като я изкарах на сняг да й се накефя, почна да губи ток, електрониката полудя, постоянно се включваха лампичките за грешки на ABS/VDC и ми се скапа якия ден... Сега ми предстои да пътувам до Варна, а аз не знам дали ще я запаля сутринта...  Не... Проблема е напълно различен. При мен проблеми с тока няма!! Като запаля ми светва за 1сек. лампата за VDC (една количка с едни зиг-загови линиики отпред) и това е. Никога повече не светва! Проблем с паленето нямам никакъв. Абе на кратко нямам никакви пробеми по колата, освен това че АБС и всички зависещи от него системи НЕ РАБОТЯТ!!!
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 8:30 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Колега, с какви гуми е колата? Възможно е да боксува на място ако две по две колела от двете страни на колата са съответно на 0 сцепление на едната страна и по-голямо от 0 на другата. т.е. пример: двете леви гуми за чист лед двете десни на сняг
Ако горното не е вярно и гумите са поне "всесезонни" , то определено имаш проблем с колата.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 9:14 am |
|
|
|
tomov.b
|
ComingSoon написа: Колега, с какви гуми е колата? Възможно е да боксува на място ако две по две колела от двете страни на колата са съответно на 0 сцепление на едната страна и по-голямо от 0 на другата. т.е. пример: двете леви гуми за чист лед двете десни на сняг
Ако горното не е вярно и гумите са поне "всесезонни" , то определено имаш проблем с колата. Колата е с ЛЕТНИ гуми все още!!! Но, проблемът не е че буксува на място!! Проблемът е че се движи, но в неопределена посока!!! И никой не я спира, като поднесе или като се завърти!! Абе АБСа не бачка!!! Гумите определено са фактор, но все пак си мисля, че с какво и гуми да си, системите за сигурност са точно за това: Да помагат на водача?!!?!? Това означава ли, че лятото ако влеза в локва с летните гуми и ще се пребия?
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 10:09 am |
|
|
|
subaru_fan
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57 
|
Проблема е в контолера, който управлява вдц-то.Той седи вътре в волана това е проблема според Митко така ми каза като ходих при него  .Взимай 2-ра употреба и на майстор да го слага но да внимава с лентовия кабел
_________________ THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 10:14 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
За съжаление си в голямо заблуждение , колега. Смени си гумите и пак пиши впечатления!!!!! Каквито и системи за сигурност да имаш като няма кой (разбирай гума) да осигури сцепление на пътя си чиста шейна!
Не карай така, че ще вземеш да претрепеш някой заради 500 лв. гуми.
Сори за "наставленията"
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
Последна промяна ComingSoon на Пет Дек 17, 2010 2:40 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Дек 17, 2010 10:16 am |
|
|
|
tomov.b
|
|
Гумите ще ги сменям тоя уикенд (ако остане малко време).
Но аз все още мисля, че работата не е само от гуми!!!
Симо, може ли да ми обясниш точно за какъв контролер става на въпрос, за да мога евентуално да търся от някъде.
И имам въпрос, ако я закарам да я закачат на компютър, няма ли да каже къде е точно проблема?
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 10:39 am |
|
|
|
subaru_fan
|
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... tration_2/Номер 14. на комп.нищо не хваща само че не работи абс.Най добре да дойдеш до София и да отидем до Митака. тогава ми каза, че там е проблема даже го беше поръчал но аз така и не отидох после.Тъкмо да се видим, че ми е домъчняло за старата машина 
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:09 am |
|
|
|
plaskom
|
Проблема за който говориш, не може да бъде от ABS-а. Ролята на ABS-а е да регулира спирачното усилие към различните колела и да не им позволи да блокират и колата да стане неоправляема (като шейна). А доколкото разбирам, ти боксуваш и не можеш да тръгнеш, нали? Сменяй гумите ASAP (as soon, as possible) и пробвай пак. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:30 am |
|
|
|
tomov.b
|
plaskom написа: Проблема за който говориш, не може да бъде от ABS-а. Ролята на ABS-а е да регулира спирачното усилие към различните колела и да не им позволи да блокират и колата да стане неоправляема (като шейна). А доколкото разбирам, ти боксуваш и не можеш да тръгнеш, нали? Сменяй гумите ASAP (as soon, as possible) и пробвай пак.  Не, не си ме разбрал... Аз тръгвам, и се движа, независимо дали съм на сняг, лед или мокра настилка... Проблемът е че се движа без посока!!! Или с други думи, колата става неуправляема (като шейна както казваш ти).
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:34 am |
|
|
|
plaskom
|
Значи не съм те разбрал добре  , но така или иначе АБС-то действа само като натиснеш спирачката. Така че сменяй гумите по-навреме, нали без това ще го правиш...
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:43 am |
|
|
|
tomov.b
|
subaru_fan написа: http://opposedforces.com/parts/legacy/en_b12/type_17/brake_system/v_d_c_system/illustration_2/ Номер 14. на комп.нищо не хваща само че не работи абс.Най добре да дойдеш до София и да отидем до Митака. тогава ми каза, че там е проблема даже го беше поръчал но аз така и не отидох после.Тъкмо да се видим, че ми е домъчняло за старата машина  Ще гледам да мина някой ден, но не знам кога. Симо, а ти сигурен ли си, че е точно това, което трябва да се смени? Имам предвид, ако го намеря тук някъде да го сменям. Обаче да не се окаже нещо друго. И как така АБС няма да даде грешка???? Миналия път като ходихме до Митака на ВДЦ нямаше бушон!!! Може ли това да има някакво влияние?
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:48 am |
|
|
|
subaru_fan
|
plaskom написа: Проблема за който говориш, не може да бъде от ABS-а. Ролята на ABS-а е да регулира спирачното усилие към различните колела и да не им позволи да блокират и колата да стане неоправляема (като шейна). А доколкото разбирам, ти боксуваш и не можеш да тръгнеш, нали? Сменяй гумите ASAP (as soon, as possible) и пробвай пак.  VDC-то и ABS-a са свързани !!!
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:48 am |
|
|
|
subaru_fan
|
tomov.b написа: subaru_fan написа: http://opposedforces.com/parts/legacy/en_b12/type_17/brake_system/v_d_c_system/illustration_2/ Номер 14. на комп.нищо не хваща само че не работи абс.Най добре да дойдеш до София и да отидем до Митака. тогава ми каза, че там е проблема даже го беше поръчал но аз така и не отидох после.Тъкмо да се видим, че ми е домъчняло за старата машина  Ще гледам да мина някой ден, но не знам кога. Симо, а ти сигурен ли си, че е точно това, което трябва да се смени? Имам предвид, ако го намеря тук някъде да го сменям. Обаче да не се окаже нещо друго. И как така АБС няма да даде грешка???? Миналия път като ходихме до Митака на ВДЦ нямаше бушон!!! Може ли това да има някакво влияние? компютъра дава само че, абс не работи, не дава гршка във вдц-то, бушон ако няма също няма да работи вдц-то но аз си мисля че, трябва да имаш бушон не помня вече Краси какво каза за това ти казвам да дойдеш до тука и да се види за какво става въпрос.
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:58 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
АБС-а е свързан с ВДЦ-то вероятно и като едното не работи, другото се ошашква. В книжката на мойта импреза пише, че има такива зависимости и когато едно нещо се скапе, колата може да изключи сяквите екстри по веригата и да влезне в сервизен режим, който е само на предно предаване, без АБС, ВДЦ и подобни, а това в комбинация с пластмасови гуми и студа отива право към твоя балетен резултат Вярно е, обаче, че трябва и таблото да светне в съответствие с коледния сезон, ако има чак такъв проблем, а ти не казваш да имаш странни интериорни решения с осветлението  Бягай към сервиза, а ако имаш гумите, слагай ги и тях 
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 12:01 pm |
|
|
|
gorogoro
Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 7:01 pm Постове: 879 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136   
|
plaskom написа: ... но така или иначе АБС-то действа само като натиснеш спирачката. ... Ами тук хич не съм съгласен, защото колата разполага с VDC система, която също използва ABS. plaskom написа: ... Така че сменяй гумите по-навреме, нали без това ще го правиш ... ..., но виж тук те подкрепям напълно, защото е меко казано безотговорно поведение да се шофира в тези условия (сняг, лед, много ниски температури ...) с летни гуми с каквато и марка автомобил да си!!! А също ще кажа дори и без "Сори за "наставленията"" да се въздържиш от каране на колата преди да смениш гумите, защото дори и да успееш да се позасилиш си представи, че се наложи да спреш?! Без ABS, на лед, с летни гуми ... Колегата agogov в една тема каза: "И не забравяйте, нека бъдем преди всичко ХОРА!", а бих допълнил: "Нека бъдем преди всичко отговорни ХОРА!". Както и да не забравяме, че автомобила е оръжието, нанесло най-много поражения на човечеството.
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 12:12 pm |
|
|
|
subaru_fan
|
|
Пробвай да смениш гумите преди всичко останало. Аз когато я карах тази кола нямах грижи но имах едно усещане че, колата е само на задно.Някой хора си го махат бушона на вдц-то за да могат да дрифтят и затова до някъде и аз се отказах да го управия това вдц.Но по късно разбрах че, това не е колата за фън.
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 12:26 pm |
|
|
|
White
Регистриран на: Сря Юни 24, 2009 3:57 pm Постове: 31 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 '99
Рейтинг: 0
|
|
VDC-то е функция на ABC-а, която служи да "вкара колата в пътя" при превъртане на гумите - примерно. Разбирай че когато започнат да буксуват колелата, VDC-то чрез АБС-а започва да контролира движението на автомобила по зададената траектория. Напълно възможно е там да бъде проблема. Обаче на 17 декември, в поледици и сняг да си джъткаш с летни гуми..... не са хубави тези неща колега.
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 3:56 pm |
|
|
|
tomov.b
|
|
Благодаря на всички за помощта...
Честно казано очаквах малко повече помощ и малко по-малко упреци и лекции как и кога се включва ВДЦ.
В крайна сметка разбрах, че щом не съм успял да си сложа зимните гуми съм директно за разстрел и бесене едновременно!!! И разбрах, че в Пловдив няма сервиз, който да каже какъв е проблема, а в София (където вече ходих при Митака) единственото сигурно нещо е, че има грешка в АБС, но тя няма номер и няма никакво обяснение...
Ще продължа да търся ИСТИНСКИЯ проблем и ще докладвам......
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 5:31 pm |
|
|
|