Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Аз колега съм се гонил с аутбак 2002 на лед и сняг с аутбак 98(моя бившия) незнам какви сестеми има но си беше балерина като моя и никъде не ми избяга! Така,че не очакваи чудеса като проработи  И сега на импресата нямам такива глезотии но нямам проблем по леда освен с палавия мотор,че бързо се развърта и лесно става с вратите напред ПП-Аз лично при първия ми път по завои на сняг бях разочарован. Очаквах чудеса от това 4х4 ама сега знам,че чудесата са само в проходимост по наклон и в дълбок сняг 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 6:33 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|

колега, не го приемай като упрек или лекция, защото и аз съм като теб, за разстрел. вече втора зима се търкалям с летни гуми. по тъпи причини .... сега по темата. не може да очакваш каквато и да е система за стабилизация да компенсира калпави гуми или липса на опит. няма как ти да насилваш нещата, пък колата да ти противоречи. да, и моята кола на моменти е доста неуправляема. няма начин. още по-неприятен е факта, че тя тръгва много уверено и напълно скрива от теб състоянието на пътя до момента, в който не ти се наложи да спреш или завиеш и се окаже че си върху лед. за това в момента аз съм може би най-смешното субару, карам с 20-30 макс и спирам поне 20 метра преди светофар. някои завои ги взимам на 1-ва/2-ра в ниските обороти... дори някои пътни дупки, че нали си нямаме, ми сменят треакторията. нямам вдц, но все си мисля, че в комбинация на лед и калпави гуми то би ти погодило много неприятни номера и ще има да се чудиш от къде ти е дошло. това, че колиците ни са 4х4, не ни облагодетелства в подобни ситуации.
абс-а може да не работи, а в комплект с него си отива и вдц-то. най-вероятно майсторята не успяват да го четат защото ползват шир потреба неспециализиран софтуер ( а сигурно и четец ). не вярвам японетата да са го направили непрочетим, но само със съответния скъп инструментариум. то на тъпото ми лупо му бъркаме в карантиите на абс-а, та на субару да не може! кой би могъл? предполагам в официалния, лицензиран и т.н. сервиз би трябвало да могат. на мен не ми се е налагало да го чета, не мога да помогна с напътствия в тази насока.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 7:02 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Миналата зима на утъпкан сняг пробвах моята скромна Импреса със зимни гуми и Аутбек 2008 автомат с галоши. На един и същ участък, с разлика от 1 час минах с едната и с другата кола. Нямаше нищо общо, моята кола си я контролирах в завоите съвсем спокойно, Аутбека - едвам го овладях след първата по-рязка маневра , от която Импресата не се впечатляваше изобщо. От там нататък го карах все едно, че е от стъкло. Така че гумите имат огромно значение за поведението на колата. Особено като завиваш и като спираш.
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:32 pm |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
абе кви са тия разсъждения не мога да разбера , абц вдц , тогава моето леоне по вашите думи не трябва изобщо да седи на пътя , щото няма никви такива системи .хората ти казват от гуми , ти пак си мислиш за системи .и аз съм имал същите премеждия с леонето през балкана , и то беше преди да си купя зимни гуми . пп.в края на краищата човека кара колата , а не колата да кара човека. 
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Пет Дек 17, 2010 11:50 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Я пробвай само на джанти да видиш как действа ВДЦ-то. Зае*и ги тия гуми, системата е над всичко.
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 12:53 am |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Може би, все пак... ако сложиш зимни гуми, а... ? 
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 2:53 pm |
|
|
|
rosen ivanov
Регистриран на: Пет Апр 24, 2009 6:27 am Постове: 131 Местоположение: софия
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
|
|
Абе хора, аз съм със същата кола и макар и със зимни гуми има огромна разлика в поведението и на пътя със или без ВДЦ. Според мен колегата е притеснен че АБС и ВДЦ не му работят а когато колата ги има са си удобство и сигурност без значение, че има коли без тези системи които се движат.
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 10:22 pm |
|
|
|
mastara71
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 5:16 am Постове: 58 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Forester 2.0x
Рейтинг: 17
|
днес и аз наи после прежалих 600кинта  сложих си зимни галоши направо се родих малко след дъжд качулка щот първо обиколих българия в наи големия сняг с едни пласмаски сигурно на 10 години  слагаи гуми и пак пиши 
|
|
|
|
| Съб Дек 18, 2010 10:28 pm |
|
|
|
taipan
|
Колега, Използвай топлото време тази седмица и пробвай много внимателно на някой мокър полигон дали VDC-то работи - дали стабилизира и дали присветва лампичката. Проблемът според мен не е само от гумите, дори БМВ-та с ESP/ASR могат да запазят стабилна посока в снежни условия. Както споменаха колегите VDC-то е функия на ABS и ако той не е наред няма как да имаш стабилизиране, включително и лятото. Интересно е защо лампичката на VDC-то гасне като запалиш, би трябвало да остане да свети като индикация за проблем в ABS, респективно VDC. Може би софтуерно да е дезактивирано. Проблемът може да е в ABS модула, но може да е нещо от типа на различни размери гуми, неравномерно износване и други. Преди време разлика от 1 см предни задни при едно ново Опелче дезактивира АБС-а, а това даде отражение в управлението на оборотите и светваше друга лапма Успех !
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 12:07 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
tomov.b написа: единственото сигурно нещо е, че има грешка в АБС, но тя няма номер и няма никакво обяснение... А за друга грешка проверихте ли? Не знам как ги показва грешките, затова така питам, но ако трябва да се проверява на повече от едно място, направихте ли го? Може да има някоя друга издайническа грешка, която да насочи вниманието към истинския причинител. Тук е важно да се знае дали гумите наистина са еднакви по диаметър или има разлика в износването.
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 12:29 pm |
|
|
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
|
Здрасти пак..
Значи, вчера смених гумите... Днес отидох до вилата на Храбрино да видя как се държи!!!
Направо е залепнала за пътя!!! До момента, в който не стъпи на сняг с лед или само лед!!! Подадеш ли малко газ почва да се разнася наляво-надясно. Със спирането няма никакъв проблем. С ровенето в сняг също, но се носи!!
Така че пак стигаме до въпроса в първия пост: Някой може ли да ми каже сервиз в Пловдив, където могат да ми прочетат грешката на ABS?????
П.П. Като сменяха гумите, гумаджията скъса болта на едната гума!! Сега като остане време трябва да се светна как да изкарам тоя болт от барабана и от къде да намеря нов болт с гайка!!!
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 8:46 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравеите,Бургас,сняг,лед,е мойто дзвер само на бавни ме слуша,на бързите е прекалено пъргава и върти много гумите,при условие че съм с нови зимни гуми/всесезонни се водят,пирели/,че мисълта ми е че дори и на бавните с мръсна газ пак сучи ,само дето като пусна газта по бързо влиза в пътя,извода е че на сняг и лед каквото и да караш, каквито и да са ти гумите,СКОРОСТА СТАВА ФАКТОР ЗА ФИГУРНИЯ ПИРУЕТ,иначе слизам от вектра,иииии разликата между колите е огромна,поведението на пътя е уникално,бързо,сигурно,безпроблемно,спокойно и супер кефещо! е в границите на разумното все пак Важно е да стигнеш,но цял все пак!За гумите-имат си харектеристики спрямо температурите на пътя,май летните са като пластмаса под 5 градуса!Опитайте с джапанки на лед,интерестно е!!!!
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 3:23 pm |
|
|
|
bubaru
|
gy74 написа: Здравеите,Бургас,сняг,лед,е мойто дзвер само на бавни ме слуша,на бързите е прекалено пъргава и върти много гумите,при условие че съм с нови зимни гуми/всесезонни се водят,пирели/,че мисълта ми е че дори и на бавните с мръсна газ пак сучи ,само дето като пусна газта по бързо влиза в пътя,извода е че на сняг и лед каквото и да караш, каквито и да са ти гумите,СКОРОСТА СТАВА ФАКТОР ЗА ФИГУРНИЯ ПИРУЕТ,иначе слизам от вектра,иииии разликата между колите е огромна,поведението на пътя е уникално,бързо,сигурно,безпроблемно,спокойно и супер кефещо! е в границите на разумното все пак Важно е да стигнеш,но цял все пак!За гумите-имат си харектеристики спрямо температурите на пътя,май летните са като пластмаса под 5 градуса!Опитайте с джапанки на лед,интерестно е!!!! Колега, Опитай все пак с чисто зимни гуми и смятам, че ще си по-доволен. 
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 4:16 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
Четох точно за 2 сервиза за Субару в Пловдив, ако се разровиш, ще ги намериш в раздел сервизи. А колкото до летните гуми и упреците, мисля че са абсолютно коректни, защото на улицата не си сам и рискуваш живота на други хора и е меко казано безотговорно да пердашиш така
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 5:45 pm |
|
|
|
Greg4o
|

tomov.b написа: Здрасти пак..
Значи, вчера смених гумите... Днес отидох до вилата на Храбрино да видя как се държи!!!
Направо е залепнала за пътя!!! До момента, в който не стъпи на сняг с лед или само лед!!! Подадеш ли малко газ почва да се разнася наляво-надясно. Със спирането няма никакъв проблем. С ровенето в сняг също, но се носи!!
Така че пак стигаме до въпроса в първия пост: Някой може ли да ми каже сервиз в Пловдив, където могат да ми прочетат грешката на ABS?????
П.П. Като сменяха гумите, гумаджията скъса болта на едната гума!! Сега като остане време трябва да се светна как да изкарам тоя болт от барабана и от къде да намеря нов болт с гайка!!! Колега,голяма сага стана тук с твоя проблем наистина.Да споделя моя опит.Карал съм нови коли с VDC както с предно така сега и AWD та ЕСП=VDC се включва като много настъпиш колата или тръгнеш да излизаш от желаната от теб траектория на движение.Понеже твоя модел има с и без ЕСП ,а тез които нямат им се изключва единия двигателен мост,за което има обширно разискана тема в този форум някъде.Сега с тази ми кола много рядко ми се включва системата примерно при потегляне с много газ и т.н. или дето има един лаф "кормилото свърши завоя не",но само тогава.Никъде не видях свети ли ти лампата за АБС-а  Да ако не ти работи АБС-а няма как да работи ЕСП,защото то контролира движвнието на колата чрез премерено натискане на (подходящите според компа)накладки,но и отнема газта на ДВГ и т.н.Ако тръгнеш да изтърваш десен завой ти се задействат двете десни накладки и колата сама се намества в пътя,но за целта се следи и колко си завъртял волана,с каква скорост се движиш,кои колела с каква скорост се въртят и колко ти е настъпана газта.  Тези неща ти можеби ги знаеш,но разучи каква точно ти е колата,прочети онази тема във форума и тогава иди на сервиз.Гумите обаче са най-важното за сняг и лед,защото колата сее управлява от тях.Но в твоя случай,ако ти работеше ЕСП-то щеше да ти святка постоянно лампата и да ти чаткат спирачките и реално понякога щеше да се чудиш защо не тръгва таз кола.  Успех. А в Пловдив сервиза на Субару беше много похвален по едно време  Ето виж тази тема... viewtopic.php?f=4&t=5226
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 6:35 pm |
|
|
|
iviv67
Регистриран на: Пон Дек 14, 2009 11:22 am Постове: 119 Местоположение: София
Автомобил: Legacy,Tribeca
Рейтинг: 0
|

Здравеите,Бургас,сняг,лед,е мойто дзвер само на бавни ме слуша,на бързите е прекалено пъргава и върти много гумите,при условие че съм с нови зимни гуми/всесезонни се водят,пирели/,че мисълта ми е че дори и на бавните с мръсна газ пак сучи ,само дето като пусна газта по бързо влиза в пътя,извода е че на сняг и лед каквото и да караш, каквито и да са ти гумите,СКОРОСТА СТАВА ФАКТОР ЗА ФИГУРНИЯ ПИРУЕТ,иначе слизам от вектра,иииии разликата между колите е огромна,поведението на пътя е уникално,бързо,сигурно,безпроблемно,спокойно и супер кефещо! е в границите на разумното все пак Важно е да стигнеш,но цял все пак!За гумите-имат си харектеристики спрямо температурите на пътя,май летните са като пластмаса под 5 градуса!Опитайте с джапанки на лед,интерестно е!!!!
Колега аз честно казано карам Субару от 12г. и такива всесезонни съм си взимал винаги за лятото (по копаят в кал), но съм ги карал до първия сняг и трябва да ти кажа , че като сложа зимните разликата е огромна . Просто я усещаш отивайки с едните и връщайки се с другите. Тази година се минах и си взеш чисто летни е казвам ви това си е жив ужас няма спиране и на по-ниска предавка да включа ,то вземе та ми изгасне двигателя и си се пързаля , няма спиране . Та от мене извода е само зимни (то и в нормалните държави си е закон)
|
|
|
|
| Пон Дек 20, 2010 11:45 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравейте,гумите които карам в момента са Дънлоп-спорт-м2,ама нещо не съм много доволен,при по висока скорост в завой ми тръгва задницата,и трябва да коригирам с газ и волан,това нещо не ми се нрави,несугурно ми се струва,и ъгъл на сходимост и гледах-наред си е.Може би и подавам по рано газ в завои,но ще отработя завоите допълнително. 
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 9:24 am |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
със субаруто се взима завоя с газ (е умерена де ) иначе поднася . 
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Вто Дек 21, 2010 10:08 pm |
|
|
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
|
Здравейте,
Малко развитие по темата.
Днес най-накрая разглобих таблото (смея да кажа, че таблото е мнооооого нива под нивото на автомобила като цяло). Смених всики изгорели круши и... чудо. Въртиш ключа на контакт и (ABS) лампата започна да мига.. мига, мига, мига... Също така VDC лампата светна и не изгасна!! Като запаля колата и двете лампи (ABS и VDC) светят нон-стоп.
Това е за сега... Ако някой има нови идеи, нека да каже...
П.С. Абе бутона за авариините има ли светлина???
|
|
|
|
| Пон Яну 10, 2011 7:35 pm |
|
|
|
Greg4o
|
tomov.b написа: П.С. Абе бутона за авариините има ли светлина???
ТЦ  скъпо
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Яну 11, 2011 12:25 am |
|
|
|