Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Да си взема Субару , или нещо немско?
| Автор |
Съобщение |
|
van_hellish
Регистриран на: Нед Дек 26, 2010 4:10 pm Постове: 12 Местоположение: Topolowgrad Рейтинг: 0
|

Здравейте, нов съм в форума и не знам , дали ще ви стана колега.Ако някой ме убеди ,че има правилно субару за целта за която на мен ми трябва с удоволствие бих взел Импреза или Легаси, особенно с ниските цени с които са на пазара.Та , шефовете решиха ,да ми отпуснат около 2000-2500 лева за служебна кола.Работата ми е да отида до една кланица на около 80 километра от мястото където съм да взема около 100-150 килограма месо, което нося в бидони и през следващите няколко дни да го разхвърлям по местата където има орли от вида който храня. Така ,че всяка седмица навъртам около 1000 километра, от които имам може би 20-30 по хубави черни пътища , но доста кални и непроходими зимния сезон. Ето затова ми трябва 4X4.Проблемът е , че за тези пари свестни джипове няма , има някакви гробници, а и аз карам 90% по асфалт. Затова съм се спрял на идеята комби с двойно предаване. Тук искам съвет.В който и форум за автомобили да пиша ,ще ми дадат за съвет да взема представител на марката на форума. Идеята ми е да е нещо което да ми върши работа и да не ми създава грижи. Бях се надъхал за Subaru Legacy , но прочетох ,че чупи скорости и много бързо хвърля съединител , а цената на частите е висока. Гледам 4x4 версиите на пасат , мондео , има едни митсубиши-та спеис рънър , има и от няколко японски представителя модели които да спадат в класа автомобил който ми трябва. Надявам се няма да ми се нахвърлят някви хора ,че искам савет тук.Просто колата ще варти много километри , и от нея ще ми зависи заплатата , така ,че всеки савет е ценен за мен.
|
|
|
|
| Нед Дек 26, 2010 4:18 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
За тези пари да вземеш кола, на която да разчиташ постоянно е трудна работа... Вариант е с Легаси, но щом те плаши съединител не разбирам какво търсиш - каквото и да вземеш за тези пари най-малкото ще трябва да я обслужиш после, за да разчиташ на нея. Нови гуми, ремък, ролки, съединител ако трябва, спирачки и т.н. Как иначе ще минеш по 50 000 на година? Имаше тук един колега от Зелени Балкани с Форестър и беше доволен.
|
|
|
|
| Нед Дек 26, 2010 4:35 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Дек 26, 2010 4:56 pm |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... ubaru_1800Колега това животно ще ти върши невероятна работа, аз ако съм ще си спра избора именно на това,,а й ще те отведе там където другите не могат! 
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Нед Дек 26, 2010 5:50 pm |
|
|
|
deni
Регистриран на: Съб Авг 28, 2010 1:22 pm Постове: 19 Местоположение: Ловеч
Автомобил: субару леоне 1.8 турбо
Рейтинг: 0
|
|
Това е най здравата кола.
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 2:03 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

Здравей, колега за тези пари които са готови да ти отпуснат, наистина Леоне или Субару 1800 ми се струват много добър избор, също може да прегледаш обявите и за Honda Civic Shuttle 90-96 (1.6 16V), passat-a не е лош като кола но е много нисък и ще трябва доста да се постараеш да му подобриш просвета, а хондата за която ти писах, имам такава - предницата и е съвсем леко издадена пред предния мост и е почти невъзможно да опре някъде картера, единственото и слабо място е гърнето отзад което виси под пода на колата и редовно се блъска по камъните, но не е болка за умиране, колата е доста икономична 10-11 газ лятото градско в софия а зимата 12-13 максимумът до който съм стигал е 14, на извънградско и зиме и лете около 10 газ със 140-150км/ч, двигателя е доста пъргав, окачването е по-нежно от на субаруто, но пък вози по-меко, единствения тунинг който съм направил на моята е 14" джанти с гуми 175/80 R14 и се получи перфектен просвет, има само една понижаваща предавка по-бавна от първа, откакто я карам около 3 години съм закъсвал само два пъти веднъж бях много тъп и упорит да мина през една преспа и след като два пъти влизах и излизах от нея, третия се засилих и се качих отгоре й с 4 колела във въздуха, а другия беше в едно дере предна дясна и задна лява гума ми останаха във въздуха (останах на кантар). Иначе съм и ловец и рибар и никога не съм я жалил, както и субаруто ми сега 
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 11:53 am |
|
|
|
van_hellish
Регистриран на: Нед Дек 26, 2010 4:10 pm Постове: 12 Местоположение: Topolowgrad Рейтинг: 0
|

Мерси за отговорите.Имам може би 20-тина дни докато ми отпуснат стотинките така ,че ще разглеждам обяви и трупам информация. Като цяло много ми се кара Субару, твърдо бях решил това да е колата и в един хубав момент прочетох една тема във форума за Легасито и някак си се наплаших. Бяха цитирани едни нечовешко високи цени.Иначе аз подържам италианка ,тормозя я доста и на 4ерни пътища влизам , но просто колата вече взе да си изпява песента , всичко започва да се предава.Може би тази година имам дадени блиоз 1000 лева по смотания Фиат което е нормално щото стана на много километри. Та единственото което ме спира за избора на Субару са частите. Първо колко са им космически цените на частите? С частите на какво са сравними като цени. Притеснява ме как в един хубав ден нещо ще се счупи и ще ми струва колкото струва самата кола. После намират ли се. Да не стане така ,че нещо мога да си го позволя но не и да го намеря. В малък град съм и знаете как е. Части втора употреба намират ли се.По сегашният ми автомобил съдя, че кадето сложа част втора употреба но оригинална не е мруднала, а когато купя нова такава обикновенно излиза боклук. Благодаря ,че ми давате информация , надявам се да съм субарист от догодина 
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 12:26 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
subaru prodrive написа: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=01278969025568884&avto=Subaru_1800 Колега това животно ще ти върши невероятна работа, аз ако съм ще си спра избора именно на това,,а й ще те отведе там където другите не могат!  ей тва е истина колега:) весело напиване колеги
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 12:37 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Частите втора ръка са трудно намираеми за Легаси първа генерация - новите са скъпи - пример - комплект за смяна на ангренажния ремък е 700 лв за турбо версиите - предполагам за атмосферките е 500 лв. търси си комби импреца или Легаси - заради понижаващите или джъсти и го вдигни с 4-5 см. Джъсти 1.2 с 4х4 е също много читав вариант но до 1994 - после си е сузуки. Здрави машини са особено Легаси 1 и Джъстито - Импреца не съм карал, но за тези пари ше е дарак - Вземай някой запазено Джъсти, повдигни го с 4-5 см и това е твойта джипка, дори съм сигурен, че от дълга база джип ще е по-проходимо, а като го вдигнеш - просвета отива към 20 см. .
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 12:46 pm |
|
|
|
tsvetanov
|

това с цените на частите колегата преди мен които е дал е така но за оригинален комплект(субару), иначе за Легаци 1 ангренажния комплект излиза около 240 лева (ремък Mitsuboshi + ролки NSK- това са японски части с добро качество); комплект съединител Valeo е около 240-250 лева(притискател, феродов и лагер), съединител Exedy-японски около 350 лева, комплект кабели около 140 лева оригиналните(цените на неорифиналните варират от 25 до 100 и нагоре лева), накладки предни и задни около 100лева, шарнир около 30 лева японски, въздушен филтър около 15 лева, маслен 7-8лева, горивен близо 20 лева, масло в ръчна скоростна кутия близо 3,2 литра, заден диференциал 0,8л, двигател 4 литра и малко, антифриз към 6 литра. Водна помпа около 60-70 лева, каре ново не знам, но втора ръка полуоска с двете карета върви около 100 лева, втора ръка оборудван двигател със скорости е около 700-800лева зависи от пазарлъка, нов амортисьор 200 и нагоре лева  , втора ръка 60 до 100 лева зависи от състоянието и пазарлъка, биелетка задна оригинална 30 лева; По принцип има един колега от форума Марин от Варна от който си пазаруват голяма част от хората тук и няма оплакали се, праща ти частите с куриер до където искаш, но щом си от малък град ще си затруднен с частите втора ръка които за Легаци 1 наистина се намират ТРУДНО. А за по старите модели не искам да си представя какво ще е . Виж импрези има доста на части, цените на частите им са около тези на Легаци-то, ако до сега си подържал Фиат определено частите няма да ти се сторят ниски  , но ако като мене си карал преди това Хонда ще ти изглеждат нормални 
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 1:20 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравейте,авно колегата не е карал Субару,вземи намери едно и го покарай,така сам ще усетиш това което трябва!Не всеки кара субару,и почти никой не слиза от субару.Отностно сигурноста си я има,но за целта която искаш кола,определено ти трябва да е малко по височко,поне откъм гуми и размер да не си съвсем ограничен!!!  Късмет.
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 5:03 pm |
|
|
|
van_hellish
|
|
Ами аз съм състезател по душа и натискам доста.Моето 1.4 го вдигам до 15-17 газ ,и затова не искам джип.Иначе съм моторджия имам хонда и съм фен на японското автомобилостроене.Винаги съм се кефел на субару обичам ръбести коли ,обичам и спортен дух.По принцип шефовете ще ми поемат някакви разходи за подръжка , притесняваше ме да не е като със старите мерцедеси , взимаш кола за 2000 лева после чупиш няква малка глупост която струва колкото колата. Това, че има човек във форума който снабдява народа с части на приемливи цени , както и това ,че ги праща по куриер също ми звучи добре. Потривам ръце и чакам да ми дадат парици
|
|
|
|
| Пон Дек 27, 2010 7:52 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 1:02 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
pradabg написа: http://www.youtube.com/watch?v=k34UBlL0xFA Направо трактора пасти да сънува!!!!  Старата генерация!!!!
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 1:11 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
ъъъъ на описанието на задачката най ми пасва една уазка. но нали е субару форум, та да не споменаваме други марки 
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 2:29 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
stupid_boy написа: ъъъъ на описанието на задачката най ми пасва една уазка. но нали е субару форум, та да не споменаваме други марки  Явно не си прочел всичко, понеже колегата е споменал че 90% кара по асфалтирани пътища  , за който пътища Уазката е най-неподходящи вариант, ако човека търси - комфорт, икономичност, динамика, стабилност; Уаз-а би бил подходящ за силно пресечени и трудно достъпни терени и то при положение че те са 90% от годишния пробег  .
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 3:41 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
това съм го прочел, и не само. тези 10 процента не са никак малко, още повече че става дума за служебна кола, а не за пи*еловка. точно тези 10 процента може да се окажат решаващите, още повече през някой свиреп зимен месец близо до орлите. орлите не живеят до магистралата 
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 3:50 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Дек 28, 2010 4:39 pm |
|
|
|
xektor
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 10:15 am Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
|

Аз ще споделя малко опит с моето първо легаси 1 комби. Преди да го взема беше служебна кола в голяма кабеларка и дори беше в провинцията. Когато го взех беше в такова състояние, че каквато и друга кола да беше на нейно място нямаше да е издържала. Поддръжката беше нулева, колата вървеше на пушка. Едното каре беше заминало отдавна, но това не и пречеше. Когато настъпи лятото колата започна да прегрява. Няколко пъти завираше канчето докато един ден не изплю цялата вода от системата заради спукал се маркуч. Това стана някъде в софия. В същото време кабелите за свещите решиха да се предадат и те. От там налях колкото може да държи вода и на 3 цилиндъра прекосих софия за да стигна до майстора. Смених въпросния кабел с нов, смених спукания маркуч, промих системата, сипах антифриз и продължих да я карам без никакви проблеми по двигателя. Това беше на стойност около 100 лева. Двигателя трябваше да бъде 2,2 но беше сменен с 1,8.  Доста пъти съм тръгвал на 2-ра предавка от място като го разбирах когато трябваше да сменя скорост нагоре. Доста е висока за такава голяма кола, по висока е от легаси 3. Събира много багаж. Харчеше 11-12 градско. През зимата е снегорин голям. Вози изключително меко.
_________________ www.pipontuning.com
|
|
|
|
| Сря Дек 29, 2010 12:20 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Колега, моето скромно мнение е, че Субару-то е най-разумния 4х4 вариант в лек автомобил за нашите пътища. Просто защото е адски даракоустойчиво и използва само класически технологии за предаването на въртщия момент. Сам каза, че цената за поддръката не те бърка - не бих казал, че е по-скъпа от на качествен немски автомобил с размерите на съответното Субару. Консумативите свършват - рано или късно, зависи как шофираш. Относно чупенето на скорости - аз съм чувал че едни скорости изкарвали 2-3 двигателя, някои даже и по повече от едно купета  . Разбира се поставяме под въпрос креативността на водача. Едит: Дъртите 2.2-ки попринцип имат проблем с поддържане на работна температура (имали склонност да загряват като тежи десния крак), въпреки че досега не съм виждал наживо такъв недъг. Моя съвет е Импрезка комби - 1.8 и нагоре. Успех с покупката!
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Вто Яну 18, 2011 3:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |