Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Как избрахте Субару? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 25
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Първата ми среща със Subaru беше около 93 г, един приятел от Пловдив си купи от тия, старите комбита 1800 кубика- не помня вече модела. Търгуваше с компютри и му трябваше доста место да ги носи. А освен това с него ходехме яко за риба. Та една зима на 13 януари- може би 94-та- на яз.Батак имаше около 25 см сняг- обиколихме го целия с това Субару и излязохме от лявата страна на стената, хората там ни гледаха невярващи- аз самия още се чудя как стана. А, бяхме хванали 423 костура- половин вана, Бойко не го домързя да ги преброи. :D
Та след тази случка реших, че това е колата , която искам.Но тогава Ладата ми беше още в силата си . През това време почнаха проблемите с онова Субару- отняъде изтече антифриза, май от някакво водно съединение- и главите се изкривиха. Е, минахме им един вятър, но за гарнитури чакахме 2 месеца. Тогава се впечатлих от техническите решения на този автомобил-боксера с къс ход и голям диаметър, разминатите цилиндри, сравнително лесните за отвиване болтове-гайки- абе, мислено. И така до началото на тази година- и трите ми коли от старо време вече не ставаха-зададох си въпроса, каква кола ми трябва? Ами малка, високо проходима ( да мога да ходя на лов), да отивам на лов евтино, а да може да карам по кални-снежни пътища по баирите ... И в mobile.bg през това време имаше 2 бр Subaru Justy, отидих до Враца и купих това , което карам в момента. На Йорданов ден. Следващата събота беше последния ловен излет за прасета. От Рельово нагоре към електропровода карах след УАЗ-ката без да се замисля по 25-30 см сняг, даже им махах да не ме чакат, а да карат по-бързо. По черен горски път с коловози и сняг и лед- чак не е за вярване. Тая кола катери като дива коза. След два дни един колега ловец ми се обади по GSMа да пита каква марка беше- приятелите му не вярвали, че лека кола ще се изкачи в този сняг горе.
А в града какъв е кеф! Сняг, всички буксуват, аз си карам и си свиркам.Вътре топло и тихо. Сега, лятото, с тази къса скоростна кутия, на старт почти винаги съм на 10 метра пред разните аудита и подобни ..
Е, ще ми се да имам и един Forester, ама по-късно може би.
:lol:
А има ли откъде да изтегля сервизно описание? А и каквото ма за компютъра...аз по професия именно с микропроцесори се занимавам вече 24 години.

Пет Сеп 08, 2006 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Към Ицо Тек
Цитат:
Единствено в част ел ще е по - трудно.

Точно там ще имаш най-малко главоболие. Колата изобщо не страда от ел инсталация. А и да ти се слчуи нещо, нещата са толкова добре организирани, така ясно измислени, че и да искаш не можеш да сгрешиш. На теб никога няма да ти се случи нищо ел-а, освен крушки тук там. Едно време характерен дефект беше прекъсване на инсталацията, която отива в хач-а (cargo door), поради много отваряне и затваряне. И то на много километри. Сега и толкова няма. Дори и когато започнат да светват някои предупредителни лампи по таблото, дори и тогава не е страшно. За мен е удоволствие да бачкам ел на японска кола. Мразя да бачкам ел по немска, ненавиждам италианска инсталация (те са непоносими). С американски съм ОК, нямам нищо против тях.

Съб Сеп 09, 2006 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За Nick
Между другото Nick, шума по-намаля , но не изчезна. Много се ядосах на себе си. Бях забравил за този проблем, но ето че тук ми свети маслото. В крайна сметка виенето отзад се оказа 20 % от лагера (беше тръгнал , но имаше още живот) и 80 % от калпави гуми. Този модел се оборудва с 185/75R14 - доста височки. А марката им е супер загубена - предполагам че онзи в Германия ги е купил за по 65 лв парчето. Та шума си е 1:1 с този на задната седалка на УАЗ-ка.

Поне лагера го намерих на сметка, така че една грижа по - малко. Жалко че проблема си остана. Сега като сложа зимните пак ще видим.

Вто Сеп 12, 2006 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Аз още нямям субару, но скоро да се надяваме че това ще е факт.Иначе аз съм запален по марката още от преди 15-на години.Един приятел тогава на баща ми си беше купил едно зелено 1800 кубиково комби не знам точно кои модел се водеше, той беше ловджия.,та след като 7 човека и 2 кучета в една люта зима и 20 см. сняк си карахме през горите, как да не запомня такова нещо.Интересното е че човека още си я кара.И всяка седмица си ходи на лов пак с нея.Сигурно е на 25 години. Всеки ден пътува по 25 км. до работата.
Е как да не си фен!?

Съб Окт 14, 2006 2:11 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Искрено надявам в най-скоро време да усетиш удоволствието от шофирането на марката! :)

Съб Окт 14, 2006 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 117
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте!Ами сменям си аз колите редовно,всяка година дори и по два пъти и така опа!Субару Импреса,ама било 1.6-нека ми е зле,"ЕСТЕТИТЕ"оценяват по други качества.Малцина са тези,които са имали 25 коли за 17 години....Готов съм да спорим за качествата на различните марки!Та като секачих на японска кола ми казаха че няма отказване сега май това е валидно и за Субару :lol:

Пон Окт 16, 2006 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Радвам се да го чуя, приятно изкарване във форума, приятел! :)

Вто Окт 17, 2006 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 15
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравеите и от мен. Първото ми мнение в този форум поне ще е в готина тема :D
Та значи моята страст започна някаъде преди 10тина години когато дядо ми домъкна SUBARU E10 WAGON вкъщи. Колата като цяло си беше симпатична през далечната 1996та година селото беше окопирано с руска техника от сорта на лада, жигула, москвич. Една от първите западни коли беше на дядо ми. Като цяло беше нещо различно от останалите и ми грабна окото имаше готин дизаин много места 6+1 удобна абе мания си беше колата. Дядо ми я кара 6 години ама тои както си знае без да влага пари в нея само каране. Колата за мое голямо учудване издържа. Започна и побългаряването по нея. Горката кола и това понесе нооо вече стана мнооого зле. Отвсякъде духаше и двигателя беше много зле. От някъде ударено E12 DELUX като цяло колата беше с много лек удар. Колата беше предназначена за донорство ноо като я видях се влюбих в нея. След 1нощ бродене из софия намерих врата и стъкло (нощ защото тръгнахме късно следобед от казанлък) е колата се стегна. Следващия проблем колата имаше проблем с регитрациите. Спряна от движение с откраднати регистрационни табели. Кофти комбинация. Е сега след мноогоо пръснати пари имам SUBARU E12 WAGON SUPER DELUX. От онзи ден колата си има вече и регистрация. Лошото е че колата не е карана от 2001ва година и взе да си показва магариите. Е лека по лека ще я стягам. Е това е от мен. Поздрави.

Чет Яну 25, 2007 8:07 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
barny_89,

Добре дошъл тук! Хубава историйка наистина и дано успееш да решиш повторните детски болести на твоята машина :wink:
Може да сложиш снимки в галерията на собствениците... :wink:

Чет Яну 25, 2007 10:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 15
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Със сигурност ще сложа само да се прибера у нас. Жалко че нямам снимки от преди удара. Е ще я снимам тези дни и със номерата само да им зачерня прозорците. Малко офтопик. А дали някои от форума ще да има таково чудо на техниката?

Чет Яну 25, 2007 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Пост 
Аз пък ти свалям шапка за хладнокръвното поведение по време на търсене на кола, за трезвото мислене. Смело мога да заявя, че никоя от италианските коли нямаше да има нищо общо с колата, която си взел. Но какво да се прави, география. В България си, ще си имаш работа, искаш не искаш, и с италиански коли. Ако дойдеш тук - италианска и френска кола ще видиш само през крив макарон.

И накрая, да ти благодаря за искрения и подробен постинг.

Карай си смело Субаруто, дръж си нещата под контрол, вземай си поука от всичко казано до тук ........ и се бори да се докопаш и до по-ново. Това не значи че товйто е е ОК, това е да се update-ваш.

Пет Яну 26, 2007 12:11 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Веднага ще ти кажа защо. Не е защото не са се стили. Аз когато дойдох някой от тези все още съществуваха, други вече бяха окапали като гнили круши. 1990 -та. Имаше Рено, имаше Фиат, имаше Лада, имаше Шкода. Доскоро имаше и едни удавници, представители на Пежо. Всичкото това се стопи като снежен човек и в момента няма нищо.

Забележи друга подробност обаче ? В същия този момент от Корейска страна имаше само една кола , Хюндай Пони. Аз никога не бях нито чувал, нито виждал такава кола. Тя беше с доста остарели концепции, основни технически решения. Тогава имаше репутация почти равна на нула.

Ела да видиш сега какво става. Къде са глупавите корейци, дето българина тогава нямаше да си фърли и сопола за тях....и къде са умните руснаци.

Пет Яну 26, 2007 2:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Абе Ник,на Руснаците не им е до коли-те са цените,не производители :wink: .Аз се нагледах на коли в Москва-в нито един американски град не съм виждал такава концентрация на супер коли.Ама виж къде са в военните и космическите технологии-Мир 20 години беше горе,а американските совалки гърмяха като фоерверки :wink:.Те са кроят планове да газифицират света...

Пет Яну 26, 2007 5:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Май само аз не съм написал как се спрях на Субару... :roll:
Беше лятото на 2004-та. И трябваше да се взима кола. Изискванията бяха да е комфортна, просторна, на относително малко години и добра динамика...

Понеже винаги съм се интересувал от автомобили, не се наложи да се лутам между много марки; гледахме БМВ Е46, Ауди А6/Алроуд и А4, както и няколко СУВ модела. Обаче след няколко теста се оказа, че СУВ-а ако не е БМВ Х5/Кайен или Туарег си е като лодка, в която трябва да се подпираш по завоите, което определено не е за мене :lol: А за споменатите джипки пари нема :lol:

Останаха БМВ, Ауди и винаги харесваната от мен марка - Субару!
БМВ - гледах доста, но повечето бяха дизелови, а аз дизел в БГ и то на старо няма да взема. Освен това Е46 е доста тясна дори на предните седалки, а екстрите се заплащат неоправдано високо... И последнен довод - цяла София кара такива коли, което ме наведе на мисълта, че цената й ще падне главоломно.

Ауди - същата история, та дори и по зле :arrow: проблемни автоматици, проблемно окачване, още по-масови и пак главно дизели :!: А дизеловите Аудита от тези години са кошмар...

И така стигнахме до Субару - супер цени за богатото оборудване, 4х4, голяма сигурност и пословична здравина. Харесахме една, която се продаваше в Капитолия; гледахме я в сервиз и ни хареса адски много. Беше Аутбек '99. Но човека се отказа да я продава в последния момент и така... :roll:
И в крайна сметка си внесох от германия настоящата кола и до ден днеше нямам лоша дума за нея. Беше перфектна - нямаше и помен от скърцане или тропане; двигателя работи като часовник и с две думи - ОК! Само чакаш да почне да ми скърца интериора в БГ условията, но най-интересното е, че за всичките тези години няма и помен от амортизация присъща за всички коли, карани в БГ :shock: Наистина съм изненадан и доста доволен :!:

Пет Яну 26, 2007 10:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 67
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ето и един нов член на Форума и от скоро собственик на Субаро
Аз сьм заклет ФЕН на Японските коли - не защото сьм гледал филми или световният рали шампионат а защото сьм имал НЕЩАСТИЕТО да имам доста Качествени-НемскиАвтомобили като БМВ,Ауди,Фолксваген и др ТАРАЛЯСТНИЦИ с ПРОСЛОВУТО Немско качество!!!!!
Е нека и аз да си разкажа как се сдобих сьс Субару Легаси 2,2 - 136к.с. - Автоматик,Седан.Лично аз карам малко по друг тип Коли като - Нисан Примера 2000eGT това имам за момента но да не се отплесвам от темата - та доиде момент да мога да си позволя да купя кола на Родителите ми и ..................... след като знам,че тази кола която ще им купя ще "виси" на моят врат за Подрьжка и Ремонт то изводьт бе,че трябва Автомобильт да отговаря на няколко основни Критерия - Задьлжително да е ЯПОНСКИ,да е Що годе просторен и удобен за пьтуване,по вьзможност автоматик(все пак те са вьзрастни хора и удобствата няма да са им в излишьк)да е сьс максимално здрава ходова част, а и да е 4х4 защото редовно ходят по язовири и Гори!! и не на последно място да се вмести в парите които бях заделил за автомобил!!!и след като сумирах всички тези неща се оформиха два варианта: Нисан Примера 2000еГТ 4х4 (ДИФЕРЕНЦИАЛИ И "РАЗДАТКА" са на Субару)- които е доста скьп екземпляр и не разполага с Автоматична скоростна кутия пьк и по скоро има характеристики на сьстезтелен автомобил от колкото на Автомобил за Хора на вьзраст - от което последва един единствен вариант - Субаро и определено мисля,че не сьм збьркал в Избора си - Един мои Голям Приятел ми я Докара от Германия - смешна цена за това което получих на среща Непонятно за мен защо такива автомобили на такива ниски цени Макар че сьм много доволен че за цената на една Хонда Сивик '93 - '96 аз се сдобих сьс автомобил от такьв клас!!! :D :D :D :D :D

П.С. Каде се крие проблема с корозията на тези коли????Имам предвид Субару Легаси '91 - '96 това което купих е някаква рядкост - има сьвсем леко "напьпила" рьжда на задната дясна вежда до бронята - но ................................ ако не беше и рьждясала.....???? :? :? :? :?

Сря Фев 14, 2007 5:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 174
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И аз да си кажа.
Исках да си сменя старото голфче 3 и търсех:
4 врати
японски автомобил = да е надеждна
малко по висока проходимост за да си ходя на вилата, щото голфа така и не се качи до там
климатик
семейна кола и да има място за багаж
да не хваща много окото на крадците ;)
да не се налага да я ремонтирам , веднъж щом я стегна
Лимит 7-8 бона

Та като ги събрах всички тея изисквания единственото, което излезе беше Субару, за което и без това бях чел само хубави работи
Единствената алтернатива беше Honda HR-V Или CR-V за около 12-15к
Но те не са ми по джоба (с тая заплата 5000 лв. за кое по напред :wink: ).
Изскочи една оферта от Швейцария и ето ме и мен в клуба.

Вто Авг 21, 2007 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 39
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Еми лафих си с Тони преди 1 месец, след това почнах, разгледах им колите и ме изкефиха. Гледам, че се пишат хубави неща за тях, имат по-новите готин дизайн, отвътре също, стабилни са, много проходими са. Единственото, което не ми харесва е, че нямат дизел.

Вто Авг 21, 2007 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Пост 
това месечна или годишна заплата? Щото ако е месечна аз трибека бих си взел :lol:

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Авг 21, 2007 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 174
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Месечна, ама няколко-месечна ;)

Вто Авг 21, 2007 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Subaru Legacy 2.2-16V
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
които се е качил един път на субару,друга кола не го интересува.....факт .

Пет Сеп 07, 2007 10:36 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >