Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Помощ за избор на Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Reno Kango , мераклия за Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички и Честита Нова Година ! В скоро време семеиството се увеличава с още двама члена (сега имаме бебе на 9 месеца) и ще ни трябва по-голяма кола ,аз имам Рено Канго но на съпругата е Рено5 ,за семеина кола няма как да става и съм решил да е Subaru Legacy kombi ili Subaru Forestar ( имам и симпатии към Honda Aсord ili CR-V) но клоня май към сигурността-тоест Субару .Моля помагайте -приоритет ми е малкия разход и на второ място-големия багажник .Незнам за разликите дизел ,бензин ,газ ..до сега съм карал москвич и рено ...възможностите с 3 бебета ни стигат за около 2000-2003 година ако не бъркам тоест до към 8-10 000 лв. Благодаря ви за вниманието ! :smt100

Нед Яну 02, 2011 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Outback, and Legacy Limited
Телефон: 0899598383
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Честита нова и Успешна година !!!! А За Аутбек Замислял ли си се :smt023

Нед Яну 02, 2011 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
въпросът ти е много труден.всеки си има различни приоритети и затова е трудно да се каже ти какво да си вземеш.ако ти трябва по-шосейна кола тогава взимаш легаси ако ти трябва по офф взимаш форестър.това е най -общо казано относно разликите на двата автомобила.

http://betoteh.com/bg/index.html

Нед Яну 02, 2011 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За тези пари можеш да си вземеш Легаси периода 1999-2002,и то лачено! Добре е да имаш минимум 1000лв. за обслужване след покупката!
Форестъра има по голям клиренс но е с доста по малък багажник от Легасито. За малък разход на гориво забрави,единствения вариант за икономия е Г.инжекцион!
Трябва да направиш избор между 2.0(125к.с.) и 2.5(156к.с.) бензин....според мен обаче по удачния избор за това тежко купе е 2.5 кубиковия двигател...
....разликата в харча на гориво също не е съществена!
Поздрави.... :smt023

Нед Яну 02, 2011 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=7547
Това изглежда много апетитно. Дано колегата е коректен и колата да е в добро техническо състояние.
Аз съм много доволен от легаси 3. Място отзад има много.

Нед Яну 02, 2011 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Само да добавя ..каточели предпочитам да е с ръчни скорости- несъм карал автоматик но не е болка за умиране, незнам разликата в данъка 156 коня-125 коня голяма ли е ,ще се кара главно асвалт ,почивките планински няма да са скоро май :) за газов инжекцион съм мислил вече ,но ако е на мястото на резервната гума на Легаси както видях на приятел -резервната гума в такъв случай в багажника няма ли да заема място колкото примерно да е се изравни с багажника на Форестър ... И от къде съветвате да се търси..частно лице, автокъща ?? За София разбрах за една автокъща ,която предлага предимно Субару от Германия - Avto Pegas
София,Околовръстен път,разклон за Горна Баня...как пуснах темата на две места-неразбрах #-o

Нед Яну 02, 2011 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Само да добавя ..каточели предпочитам да е с ръчни скорости- несъм карал автоматик но не е болка за умиране, незнам разликата в данъка 156 коня-125 коня голяма ли е ,ще се кара главно асвалт ,почивките планински няма да са скоро май :) за газов инжекцион съм мислил вече ,но ако е на мястото на резервната гума на Легаси както видях на приятел -резервната гума в такъв случай в багажника няма ли да заема място колкото примерно да е се изравни с багажника на Форестър ... И от къде съветвате да се търси..частно лице, автокъща ?? За София разбрах за една автокъща ,която предлага предимно Субару от Германия - Avto Pegas
София,Околовръстен път,разклон за Горна Баня...как пуснах темата на две места-неразбрах #-o ...Аутбека разбрах ,че е с по-малък багажник и по-голям разход... ако не греша разбира се :)

Нед Яну 02, 2011 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
okean написа:
...частно лице, автокъща ?? За София разбрах за една автокъща ,която предлага предимно Субару от Германия - Avto Pegas
София,Околовръстен път,разклон за Горна Баня

Avto Pegas e автокъщата на бай Петко. Виж отзивите за него и си прецени.
viewtopic.php?f=10&t=5132

След като основен критерий ти е разхода...хмм търси малък двигател :giggle: Имаме темичка за разхода - погледни там графиките и си избери какво ти отърва viewtopic.php?f=1&t=4934

Нед Яну 02, 2011 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Твоят отговор е Фори дизел- разход в града 7 , нооо цените са в пъти повече! Може каптива дизел - 11л в града, хонда cr-v cdti 2007 ама са скъпи 32000. Щом търсиш нисък разход и просторна кола , не знам какво да ти препоръчам! Ако не е 4х4 то тогава Зафира 2006 1.9 cdti- имах такава . Просторна семейна кола. Харчи 7,5 градско. Много е ниска предницата. И не е СУБАРУУУУУ! :smt136 :smt082

Нед Яну 02, 2011 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Май, май с тези три деца, въобще не си за комби и след всички написано - не си и за Субару. Моя съвет е директно да започваш да се оглеждаш за дизелов ван или миниван - Зафира, Рено Еспас, Меган Сценик и т.н. Ще го купиш за 5-6к и ще имаш бол пари за всякакви последващи изненади и естествено за хачовете около новите членове на семейството... :D

Пон Яну 03, 2011 9:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Няма как Аутбек да е с по-малък багажник от Легаси, но за сметка на това седи по-добре по българския избушен лунен пейзаж. След като се качих на кола с автоматичнни скорости, повече никога няма да се върна на ръчни, наслаждаваш се на пътя и не се занимаваш с глупости, голям кеф.
Разхода на Субару е пословичен, но комфорта и сигурността с която се движиш в ден като днешния е несравнима.
Форестър е с доста малко багажно отделение и вътрешно пространство.

Пон Яну 03, 2011 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
бебета хахаха , сега имаме едно бебе и чакаме две живот и здраве , и затова в момента не търся вагон или еспейс примерно ,за бебе идеята ми е точно СИГУРНОСТ и малко ремонти и затова се насочих към Субару ( или евентуално Хонда както писах в началото-за добрия разход ),затова и попитах за най-добро съчетание за марката като разход и багажно .. приятел има легаци 2000 г.комби-голям багажник за моите разбирания като газовото му е на мястото на резервната гума и това е лошо в случая-той си няма бебе и е зад предната седалка .. разгледах един Аутбек във Варна и отзад ми се видя по-малко багажно от Легасито ,иначе вземах части от варненския офис на Субару и новото дизел Легаси ме накара да пусна допълнително още един фиш за тото-то :smt023

Пон Яну 03, 2011 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За резервна гума си взимаш патерица, ако няма. Не заема толкова място и върши работа (скоро ми се наложи да я ползвам). Аз съм по същия начин. Отзад имам освен патерицата и един субуфер и въпреки това пак събира доста багаж, а аз го товаря често.
Мое мнение, че газов инжекцион е задължително. Вече не са чак толкова скъпи, а се изплащат бързо. След 10 - 15 хиляди е изплатена.
Но незнам как ще е с три деца. Тук трябва да прецениш :)
Може би Митсубиши грандис, но отиваме на по дебела цена за съжаление.

Пон Яну 03, 2011 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
okean написа:
бебета хахаха , сега имаме едно бебе и чакаме две живот и здраве , и затова в момента не търся вагон или еспейс примерно ,за бебе идеята ми е точно СИГУРНОСТ и малко ремонти и затова се насочих към Субару ( или евентуално Хонда както писах в началото-за добрия разход

Колега, без да се обиждаш, но никак не си наясно със собствените си приоритети... ;)
За каква сигурност говориш, при положение, че в това Легаси, колкото и добра кола да е; нямаш Isofix дори? Наясно ли си, че коланите на автомобила идват малко къси и качествено столче (0-9кг) не можеш да го опашеш през трите точки на захващане и ще разчиташ само на две? При наличие на три бебета, къде ще разположиш всичките столчета и най-вече, това, което ще бъде в средата? Там основата на седалката е малко повдигната и имай предвид, че столчето се клатушка здравата, а проблема с коланите остава!
Къде ще събереш багаж за три деца? Дори при разходка до парка едно бебе си иска 2 не-много малки чанти с багаж? 2х3=6! Искаш газ - резервното колело остава в багажника... :D
За разходите и изкантарения бюджет, въобще няма смисъл да говорим - всяка кола, крие изненади в първите месеци след покупката... Акумулатора ще даде фира, защото е припалвана маса време в някоя автокъща; генерацията ще се пробие някъде поради горната причина; маркуч или кабел ще даде фира и т.н и т.н.
За хора, като тебе са измислени вановете, колкото и чичкаджийски да са... Голям обем - лесен достъп до салона и лесен монтаж/демонтаж на столчета. Вариативни седалки! Евентуално трети ред такива! Масички в седалките за децата! Лесен достъп на майката до всяко едно от децата за сокове, биберони и причие... Висок багажник за детски колички, велосипеди и други глупости! Голям покрив - съответно възможност за монтаж на по-голяма кутия за багаж и много други!!! И това са предимствата преди да заговорим за двигатели, разходи в поддръжка и т.н.
Но ти очевидно си знаеш, де... :-D

Вто Яну 04, 2011 9:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 11
Автомобил: Subaru OUTBACK
Телефон: 0895687061
Нов фен
Отговори с цитат
Това е твоето фори ако искаш да имаш МПС
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... u_Forester
Форито е обслужено има ГО и Винетка за 2011

Вто Яну 04, 2011 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
10k лева са много за Форко 99 набор.

Вто Яну 04, 2011 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11290526334817927&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11291813648353933&f1=details
Разгледай и този вариант.

Вто Яну 04, 2011 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
рено и кола [-o<

Вто Яну 04, 2011 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Форестър модел 2001 ЦЪК :smt023

Последна промяна SuBaRu_FoReSteR на Сря Яну 05, 2011 9:44 am, променена общо 1 път

Вто Яну 04, 2011 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
{Flat 6:Колега, без да се обиждаш, но никак не си наясно със собствените си приоритети... ;)
За каква сигурност говориш, при положение, че в това Легаси, колкото и добра кола да е; нямаш Isofix дори? Наясно ли си, че коланите на автомобила идват малко къси и качествено столче (0-9кг)}

Flat 6 ,няма проблем -не се обиждам ,но незнам коя кола има Isofix ,това се монтира на всяка кола без проблем ,но седалките ще се смъкват често и се надявам с колани да го докарам, сега 9 месеца возим бебок и съм ориентиран как се връзва и колко багаж нося ...сигурноста за която говоря е тази viewtopic.php?f=4&t=7488&start=0 , като немисля ,че зафира или сценик ще помогнат по-добре в случая , да не говорим за стоене на пътя и особено при сняг , не 4е съм карал субару ,но тук незнам някой да не потвърди това , аз карам рено канго 2002г. , баща ми рено рапид ,имаме и бус рено и сме всеки месец на доктори -ама много ремонти, на рапид лагера е 84 лв. моя 43 лв. ,не мисля ,че даваме малко пари за ремонти ,мой приятел има две деца и сценик , не спира с ремонтите и ще го маха ...другия със зафира даде близо 6 000 за съединител а не е баш стар таралясник и той прави бая ремонти ...колкото съм ЧЕЛ само субару е стабилна на пътя , здрава кола,малко ремонти се правят по принцип ... за това избрах марката -ако не ме разубедите де :) , не съм питал за двигатели ..въпроса ми беше за най-оптимално като съвет от вас за субару -багажник и разход - бебе-та и предимно асвалт ...ако ме рзбрахте .. П.С. бебетата са ИнВитро и дай боже да няма проблеми каквито се появиха скоро, имаме още време докато се разбере да видим какво ще стане ...

Вто Яну 04, 2011 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >