Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Въпрос за кабел на свещ. 
Автор Съобщение

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колеги, днес като издърпах лулата на едната свещ и пружинката, която е вътре остана върху свеща, та дали съм прецакал кабела или тази пружинка така си излиза? Промяна в работата на двигателя засега не забелязвам.

Нед Яну 09, 2011 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
нов кабел, най-добре цял нов комплект.
тази 'пружинка' е залята в лулата и е запресована върху кабела. не бива да да остава отделно от него. сега нямаш добър контакт там, а промяна нямаш, защото и преди това не си имал контакт. провери и свещта, много е вероятно и тя да е взела-дала.
да не те плаша, ще видиш зор докато я измъкнеш тая 'пружинка' от свеща, освен ако и там не е сдала багажа и не изпада сама. на терсене място е и бъркането там не е от най-приятните и удобни неща, а с нея там, свалянето на свещ е още по-терсене задача.
говоря на база опита ми с моя форко, предполагам че и при теб е същото.

за статистиката ( моя лична ), на кой цилиндър ти се случи това?

Нед Яну 09, 2011 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Имам предвид, че нямам претрисане, прекъсване, трудно палене и тн., тоест двигателят си работи видимо добре(засега), а лулата е на 2-ри цилиндър и я извадих, за да погледна О-пръстена на свеща в какво състояние. Както и предполагах всички бяха омаслени и вече поръчах О-пръстени и гарнитури но май ще сменя и кабелите и свещите за по-сигурно. Лулата е извадих съвсем внимателно с леко завъртане да отлепи от керамиката и чак тогава е издърпах, чак ми стана странно как пружинката остана върху свеща при условие, че не съм дърпал като хамалин но явно им е дошло времето на кабелите. Затова иридиеви свещи и нови кабели и дано не се налага да се проверяват повече. Колкото до свеща мисля, че пружинката няма да пречи на ключа да влезе и да я развие но може и да греша.

Нед Яну 09, 2011 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също нямах очеизвадни проблеми само леко колебание около 2000оборота,ама го отдадох на горивото,
а то единия кабел беше прекъснат,случайно го установих!
Купих нови-мисля 160лв.комплекта(Импреза 1.6 1999г.)

Чет Яну 13, 2011 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам кабели мога да ти дам да пробваш, ако имаш нужда :-)

Чет Яну 13, 2011 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Troshko написа:
Имам кабели мога да ти дам да пробваш, ако имаш нужда :-)

Благодаря ти колега. Днес смених всичко с нови гарнитури, о-рингове на свещите, комплект кабели и иридиеви свещи и колата ускорява една идея по-добре, както казах по-горе кабелът скъсах сам след проверка за теч на масло от въпросните о-рингове и просто ми стана странно, че колата си работеше нормално и след това - явно е прескачала искра, пък била тя и нестабилна. Мерси на mimo13 и на todortvm за частите.

Чет Яну 13, 2011 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема