Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Subaru -Нови модели - 2011 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
WRX, ако наистина е спрян; е голяма глупост. Все едно да се сравняват BMW 335i и М3 - както са сходни в някои отношения, така и нямат нищо общо. Клиентите им също не си приличат...

Пон Яну 10, 2011 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Става въпрос само само за нашето представителство, явно такава цена са им предложили за момента и са решили, че е прекалено скъп за да го предложат. Информацията ми е на няколко месеца, моят човек си държеше на всекидневен WRX за значително по-малко пари от STI, но се оказа, че цената е съвсем друга и по спомен нямаше внос.
Може за 2011 да са вкарали WRX 265 на по-добре цена. Цена/качество/динамика на тази ракета всекидневка в US е уникално :smt023

Пон Яну 10, 2011 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Общо взето мотора 2.5 турбо за ХТ и WRX е спрян почти в цяла Европа.Така и не разбирам защо. По тази логика трябва да не продават и STI-ки :-? . Масово вече са пуснали и седана STI, поне това е добре.
Тук-там все още се намира Легаси GT (но само 5-АТ) , включително и в БГ.
За Форестър S , май само ще си мечтаем, а той определено е добър- 263 к.с., 5-АТ, VTD, LSD, пера на волана,по-готино табло и т.н.
Явно в дизелова Европа ще го карат така. Малки бензинки, колкото за бог да прости и дизела.
Като гледам не са се засилили да продават и 3.6 мотора на Аутбека много, много...
Тук Н6 никога не е бил масовка, но поне турбото го имаше, въпреки че, пак по супер необясними за мен причини, нямаше Легаси и Аутбек 2.5 турбо, каквито амриканците, с които отдавна храним добросъседски отношения, имаха винаги.

Чул съм версията, че в Европа всяка марка трябва да има конкретни средни вредни емисии за моделната си гама.Но еко лауреати като Ферари, Ламбо,Бентли и Ролс не ги боли, защото са под шапката съответно на Фиат, Фолксваген, БМВ...
Субару е назависима марка и средните и емисии на моделите на са ниски, просто защото прави коли за хора с големи цели.
Затова продават и модела Джъсти, който всъщност е някакво смешно Дайхатсу с прелепени емблеми. Явно с цел да отговорят на тези еко наредби, са решили да орежат сега и по-мощните двигатели. Оставили са STI-ките за цвят.

Вто Яну 11, 2011 12:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен Дайхацу е една от марките,която най-много заслужава да даде кола за емблемата на субару,защото въпреки,че са под шапката на Тойота все още произвеждат само на острова и се славят с голямата си надеждност :smt023

Вто Яну 11, 2011 12:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Според мен Дайхацу е една от марките,която най-много заслужава да даде кола за емблемата на субару,защото въпреки,че са под шапката на Тойота все още произвеждат само на острова и се славят с голямата си надеждност :smt023

Мда. Аз също останах повече от приятно изненадан от тези екзотични япончета. Освен пословичната си коравост, Дайхатсу правят изключително практични и на моменти очудващо функционални автомобили. Начина по който оползотворяват вътрешното пространство на тези сапунерки е потресаващ.
Всичко е опростено до максимум, здраво, практично и най-вече - работи! Японски автомобил от старата школа - тази, която направи дръпнатите известни!

Вто Яну 11, 2011 9:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 46
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,
вярно ли е , че Субару спира от производство Трибека??? :-?

Вто Яну 11, 2011 9:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ilian написа:
Колеги,
вярно ли е , че Субару спира от производство Трибека??? :-?

Не, колега. Ще правят обща платформа с Toyota Highlander.

Вто Яну 11, 2011 9:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:

Подкрепям, аз съм също голям фен на Дайхатсу, но в поста си имах друго в предвид, иначе на омаловажавам марката въобще.

Вто Яну 11, 2011 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И то кво стана сега? Ако си внесеш wrx от щатите ще те натоварят с един куп такси ? Те сигурно и технотест ше искат да се прави... и един акциз да искат и тая кола която струва 40 000 лв. тук ще стъпи на 60 000?? :smt131

:arrow: "дизелова Европа"

Или просто wrx-a им идва много бърз и много ефтин на маститите - немските? Които са свикнали да искат средно по 120 000 лв. за нова кола...

Нещо мирише :-s

Сря Яну 12, 2011 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
За какво ще внасяш WRX от USA - ей къде е Турция!!!

Сря Яну 12, 2011 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ilian написа:

Ми щот там също не виждам wrx :waste:

Сря Яну 12, 2011 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Subaru Impreza STI 2011 hatch
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Незнам дали това е правилния раздел, и ако не е моля да ми изтриете поста.

От 7 дена съм горд собственик на субару ВРХ 2011 седан.
Гледах я на снимки и не ме грабна, после отидох до дилърството и се влюбих. Помолих за тест драйв и оставанах очарован.
Решението, беше взето. Утре отивам и трейдвам новия си мустанг ГТ 2011 412 кс, за ВРХ са. Какво пък може и да е по-бавна но поне е по-сигурна в екстремни условия, а и в мустанга няколко неща бяха дразнещи и недодялани.
За мой най-голям късмет на следвашия ден имахме 20 см сняг. Излязохме с шефа на Субару да покараме малко. Човека е бил състезател навремето и лично реши да бъде до мен защото колата колкото и да е сигурна в това време (сняг ) е и бърза и опасна ако нямаш опит. Отидохме до моята къща да може да види Мустанга ми и да го оцени на място . Още при първото леко нагорнище колата забуксува. Какво ли не опитвахме , тракшън контрол пускахме спирахме, всякви техники напред назад, бавно, бързо....не можем да излезем от квартала. Аз започнах да се притеснявам. Може би аз не мога да карам си казах и поисках спътника ми да опита. Още със сядането си виждаш че е много много опитен шофьор, (смяна на скорости , захват на волана ...). Какво ли не опита но, безуспешно. Седим и умуваме защо така се получава...... Казвам си вероятно колата не и работи AWD и излизам от вън да гледам какво става. Няма проблем обаче всички 4 гуми се въртят и колата седи на едно място и след малко се окопава. Изведнъж погледа ми се спира на гумите ..Дънлоп 235/45/17 спорт хай перформанс летни гуми...какво по дяволите става тук. Поглеждаме в книжката на колата и там в една брошура си пише, "този автомобил е оборудван със тези гуми.......забранява се карането на автомобила в сняг". Ето къде бил проблема. 4 дена след това вече има Дънлоп зимни спортни гуми 245/45/17. Днеска имахме около 30 см сняг........тази кола няма спиране.......изумително. Единствено на лед има леко замисляне, но затова си трябват шипове. Оценка на автомобила 9/10
Толкова ми хареса тази кола , че преди 4 дена смених Мазда 6 2009 на жената със 2011 Субару Импреза Аутбак спорт.....хечбек......крависва кола и също така надеждна в сняг и лоши пътни условия.
Базовата цена на ВРХ е 25500 долара ,
колата включва пълен резервоар с гориво - free
автоматично затъмняващо се огледало за задно виждане с компас - 195$
заден спойлер със стоп -388$
лайсни на вратите предпазващи от удар и нараняване - 206$ ,(колата изглежда по завършена с тях)
доставка и такси 725$
27009 $ тотал

Импреза аутбак спорт със зимен пакет опции излезе малко под 22000 долара

Вто Фев 01, 2011 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега добре дошъл и поздравления за избора ! Това е уникална кола, но вече добре го знаеш ! Пусни снимки и филмчета в галерията :smt023

Само да добавя, че 2011 WRX прави феноменален спринт 0 - 60 мили на втора, със здрав 4х4 старт и 14 psi boost на VF52-ката около 4.8 сек :shock: , така че е абсолютно равностоен в тази дисциплина на американския мускул, въпреки 140 к.с. разлика :smt136

Вто Фев 01, 2011 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хеех :)
Браво, две Субарута за 7 дни, не е зле! =D>

Вто Фев 01, 2011 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
БРАВО :smt136 тва се казва познавач... честито ... малко "семейни" снимки на колите :smt033
и само едно въпросче - защо си взел по-широки зимни гуми?

Вто Фев 01, 2011 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Subaru Impreza STI 2011 hatch
Нов фен
Отговори с цитат
mitoko написа:
БРАВО :smt136 тва се казва познавач... честито ... малко "семейни" снимки на колите :smt033
и само едно въпросче - защо си взел по-широки зимни гуми?

Благодаря на всички.
Снимките са в галерията.
Зимните гуми се взимат широки за сняг и тънки за лед.
Но в интерес на истината ги взех за 500$, 125 на гума. Иначе вървят по 165 и се намират трудно. Навсякъде се изчерпват. (Dunlop SP Winter Sport 3D)

Прикачени файлове:
2011-01-27 06.21.16.jpg
2011-01-27 06.21.16.jpg [ 120.5 KiB | Прегледано 428 пъти ]
2011-01-27 06.21.32.jpg
2011-01-27 06.21.32.jpg [ 116.23 KiB | Прегледано 428 пъти ]

Вто Фев 01, 2011 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Kenshin написа:
ilian написа:

Ми щот там също не виждам wrx :waste:

http://neptunautobg.cars.bg/u247871

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 01, 2011 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сори за офтопика, но къде и е пейката на тази!?
http://neptunautobg.cars.bg/u247191
:cry: :cry: :cry:

Вто Фев 01, 2011 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
privateer написа:
...........
Зимните гуми се взимат широки за сняг и тънки за лед.

Честито със здраве да ги ползвате! Така се пазарува в Америка и се движи икономика - със замах :-D

С това изречение влизаш направо с летящ старт в темата: :smt023 :smt082

Зимни гуми: по-тесни или по-широки?
viewtopic.php?f=1&t=4837&start=0&hilit=%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B8+%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8

Сря Фев 02, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
privateer, Поздравления за колите. Страхотни са. Ние в Европа такава WRX май няма да видим, а и тази Аутбек версия на Импреза за САЩ е определено по-добре изглеждаща от европейската Импреза XV.
Ако в БГ пуснат за 125 $ за 17-цолов Дънлоп 3D ще има жертви. Тук за 300 лв. ако ги намериш си на далавера.
245 размер стават като компромис, даже са ти малко по-височки.
Импрезата Аутбек с какви гуми я взе-ако са всесезонни, по-добре и тях ги смени със зимни, за да има ефект.

Сря Фев 02, 2011 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >