Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Успях да изкривя 8 клапана на 1 и 3 цилиндър 
Автор Съобщение

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря на всички субита :smt023 , компютъра бе изчистен от грешки .... както колеги предположиха от предпазливи майстори така , че грешки няма!! Ходих и на независим комп. и пак така грешките са изтрити .... колата работи много добре. Карам я леко и й се кефя не съм вдигал повече от 120. Има нещо , което ме притеснява ... при потегляне колата трябва да я вкарам в 2000 до 3000 оборота иначе гасне при отпускане на съединител . Днес го споделих проблема с Жорката Гигов от Пловдив със същото субару и той я пробва и каза , че при него не е така . Когато потеглям на натоварено къстовище камшично удрям газта до 2500 оборота, отпускане на съединител и нещата се получават. Дали не е от оборотите на празен ход ?? Имам чувството , че понякога от 2000 до 800 или колкото са минималните обороти падат много бързо. Почти съм сигурен , че това не е нормално и ще придобия вредни навици :lol: .

Пет Ное 26, 2010 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Така е, Колегите са прави, меракът е голямо нещо, но по еваш, жали колата поне в началото! :smt023 :wink:

Съб Ное 27, 2010 12:57 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gabo8 написа:
Благодаря на всички субита :smt023 , компютъра бе изчистен от грешки .... както колеги предположиха от предпазливи майстори така , че грешки няма!! Ходих и на независим комп. и пак така грешките са изтрити .... колата работи много добре. Карам я леко и й се кефя не съм вдигал повече от 120. Има нещо , което ме притеснява ... при потегляне колата трябва да я вкарам в 2000 до 3000 оборота иначе гасне при отпускане на съединител . Днес го споделих проблема с Жорката Гигов от Пловдив със същото субару и той я пробва и каза , че при него не е така . Когато потеглям на натоварено къстовище камшично удрям газта до 2500 оборота, отпускане на съединител и нещата се получават. Дали не е от оборотите на празен ход ?? Имам чувството , че понякога от 2000 до 800 или колкото са минималните обороти падат много бързо. Почти съм сигурен , че това не е нормално и ще придобия вредни навици :lol: .

провери нок сензорът - може да е за смяна

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Ное 27, 2010 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Къде се намира нок сензора #-o , мога ли да го шунтирам и да проверя дали е от него прекъсването ?? Не ми се купуват части на принципа проби грешки. Каква роля играе този сензор? Днес я карах студена нема ядове ..... може да е от газта и понеже съм с газова Фобос утре ще я тренирам на режимите . Приятеля с корселина :^o я настрои -3% икономичен и +3 % лапачка.

Нед Ное 28, 2010 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
чакай малко, тея ядове на гас ли ги прави или на бензин?
покарай малко колицата, ама кротичко, само на бензин. наблюдавай я, остави я всичко да си олегне. ако имаш яд на бензин, оправи го, пък чак тогава минавай и пробвай на гас. дори газаджиите искат колата да върви без оплаквания а бензин, преди те да започнат да пипат.
подходи с търпение и подред, не избързваяй.

Нед Ное 28, 2010 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Проблемите с прекъсването се оказват май #-o от газта. Днес я карах час градско и право ми залепи на крака =D> . После при газаджията абсолютно темперирана да видим, какво става. На газ на компа показва 640 оборота на празен ход и двигателя е приятно да го слушаш . Като се заиграя с газта 1500 до 640 няколко пъти .... понякога гасне. Това при товар на полусъединител си е чисто гаснене. Сега я нагласи при падане на критични под 540 обороти да мине на бензин. Утре съм в София и ще видя дали има резултат. Моля всички колеги , които са на газ да споделят своите настройки . При моя газаджия съм № 1 :-D , ми то Форестърите в Пазарджик са два ..... другия е газифициран в Пловдив с газова BRC.

Пон Ное 29, 2010 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Всичко идва от настроиките на газовата уредба. Онези настроики не помогнаха #-o , днес ме настроиха на 700 оборота след, което газ и всичко като по книга топ газ .... топ бензин ... стойностите почти съвпадат. Определено се подобриха нещата :smt023 , обаче пак на 10 пъти гасне 2 . Май се подведох с газовата Фобос от рекламата със Субару. Каде да отида да ми я настроят ??? Брат ми кара Еспейс със същата газова и няма проблеми и аз съм го карал няма разлика газ бензин ... обаче Субаруто е по друга кола :wink: .

Чет Дек 02, 2010 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В Пловдив , при Слави Шишков.Сервиза му е в глухата уличка до Военна болница.Някъде из форума има и телефон,ама сега, след вечеря и 1,5лтр тъмна бира ме мързи да го търся. Иначе е много светнат по Фобосите, има си програми и т.н.

Чет Дек 02, 2010 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря , за Слави Шишков .... ще го намеря още другата седмица. Военна болница ... глухата ... после ще докладвам =P~ .

Пет Дек 03, 2010 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Много работа ме наваля :lol: , дано има защо :smt129 , не мога да отделя ден за газовата при Шишков. На бензин съм добре ... дори му сипвам 98 и двигателя мърка , на газ обаче звука е друг ?? при вас така ли е? Градско карам на бензин , извънградско на газ , но настроики на газовата определено ще правя :smt023 .

Пет Дек 10, 2010 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днес заваля сняг и разбрах , че Субаруто обича снега \:D/ ама много. Мога спокойно да затворя темата .... каквото и да ви струва Субаруто е чудесен автомобил. Днес го въртях на сняг на паркинга пред Технополис Пазардхик право се накефих \:D/ не съм карал по добра кола .

Пон Дек 13, 2010 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря на колегата за Слави Шишков , днес го посетих . Доволен съм отдели ми около два часа ... повъртяхме из Пловдив та чак до летището с лаптопа на предната седалка ... бая настройване падна .Субаруто сега си потегля и движи като на бензин. Телефонът на Слави Шишков е 0898 520 474. Всичко е чудесно :smt023 да видим какъв ще е разхода на газ.

Пон Дек 20, 2010 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май не се разбра, срещат ли буталата клапаните или не при превъртане на ангренаж! На моя Форестър 2.0 от 2000г. не се срещат, ама 100%!! При свален ремък и бутала в ГМТ съм превъртал разпределителните валове (ръчно) и нямаше никакъв досег бутало-клапан. Пишат за нагар и тн - виж това не знам...ама колко нагар трябва да се натрупа там? Мога да ви напиша и номера на двигателя,ако някой си прави статистика.

Сря Дек 29, 2010 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
topzizitop написа:
Май не се разбра, срещат ли буталата клапаните или не при превъртане на ангренаж! На моя Форестър 2.0 от 2000г. не се срещат, ама 100%!!
грешиш. всички форита удрят клапани. на старите двигатели по-слабо, на новите - юнашки. грешката, която си допуснал е, че буталото когато се качва нагоре, не върви хоризонтално, а е леко наклонено. точно преди ГМТ се "обръща" - такъв е дизайнът на почти всички ДВГ. това обръщане няма как да го хванеш с въртене на ръка. а и като въртиш разпр. вал на ръка, няма да усетиш как клапана натиска буталото :smt023

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Дек 29, 2010 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами тогава - грешно поставен експеримент :smt136 . Не мога да не вярвам на авторитети във форума. А моторът е EJ202...На други двигатели (не субару) съм го пробвал така и много ясно си се усеща как клапанът подпира буталото (или обратно)

Сря Дек 29, 2010 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Напълно съм съгласен с колегата agent djus имам 8 изкривени клапана , а двигателя е EJ202. За невярващите подарявам криви клапани :smt129 . Клапаните имат белег от ударите във формата на полумесец явно удъра е къс , но достатъчен :smt033 . Зададох си въпроса , защо японеца не е врязал челото на буталото за да предотврати сакътлъци някакви четери полумесеца. Виждал съм такива бутала , но нека капацитетите се пройзнесат :smt129 .

Съб Яну 01, 2011 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След това , което ми се случи последните дни нещата ми се изясниха и смятам да го споделя и да затворя темата. Преди четери дни ходих до София въртях доста \:D/ , прибирам се в Пазарджик и в центъра се набутах на леко задръстване ..... и тогава го забелязах :shock: двигателя се клати , а в купето ме друса като паркинсон #-o . Два независими елкона , пратиха ме да видя клапаните .... майстора , който обслужваше колата си направи ревизия на клапаните .. без да ми иска пари , но двигателя клати и чат пат заглъхва . На другия ден отидох на диагностика в Пловдив при Запрян в Флексауто .... четери часа доволен съм голямо мерене падна и локализихаха проблем в двигателя , но не посочиха точно какво #-o . Пак при майстора да провери ремъка .... тайно се надявах да е прескочил 1 зъб на някой от разпределителните валове. Да ама не , оказаха се стружки :smt131 полепнали по датчика на коляновия вал .... нали е електромагнит .... друг е въпроса как са влезли в ангренажа :lipseal: :lipseal: . Нямам обеснение как са лъгали компа на колата и защо не ги гепиха на елкона , но обясняват първото спиране на колата ..... и после корселина :smt134 отам нататък го знаете . Коли се правят .... здраве да е :smt129 :smt129 :smt129 .

Чет Яну 13, 2011 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега
Искам само да вметна във вашата тема че и аз съм със Фобос и аз имах нещо подобно като проблем но вече има нов софтуер който трябва да ти инсталират и във него има една много приятна екстра а именно-когато си караш и рязко изключиш от скорост или нещо такова компютъра на газта ти задържа обороти желани от теб самия(това става за секунда) и чак след това падат-много е удобно повярвай. Така че утре право при газаджията и да ти я инсталират и проблема е решен. Успех :smt023

Чет Мар 17, 2011 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При мен поблема вече е ясен :smt129 , благодаря и на stenly2777 за съвета за газовото фобос. С газовата нямам проблем колата върви , но двигателя клати на празни около 650 оборота и това е със сигурност от реглажа на клапаните ...... чувам го на аспуха като кашляне и право ме боли , но след толкова неволи ще я карам така до другия реглаж ;) . Виждам , че се появиха и нови =D> форестъри в Пловдив и Пазарджик .... честито на колегите :smt023 .

Вто Мар 22, 2011 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4