Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Течна фаза? Помощ и мнение? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
subaru prodrive написа:
Странно колега bandit как другите които караме на безин нямат проблеми с катализатори и ламда сонди..май проблема ще да ти е от другаде не от бензина,аз лично от около 3 години карне на бензин в Бг съм нямал проблеми с нищо,,и няма да карам на газ...... [-X

Опс,нямам газова на Легасито,а имам проблем с ламбдата [-XА Леонето е на пропан. От 11 години не е помирисвало дори а-89 бензин,в резервоара му се плицикат 3-4 литра,колкото да не ръждяса :giggle:,пък проблеми никакви.А,спада ми задна лява гума :smt082 :smt134

Сря Дек 29, 2010 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt139 :smt139 :smt139

Сря Дек 29, 2010 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 252
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valadares написа:
gy74 написа:
Здравейте,ако трябва да съм по подробен преди Субито бях с Вектра 1,8/115к.с.,комби,двувалка,с метан-220км,леко по мудно от бензина,е карах я само с шел-випауар,почти нямаше разлика в ускорението,но за да работи перфектно сменях свещи редовно и центрофка на тримесечие на компа за метана/бедна и богата смес/.Лошото е ,че си нямам идея за боксер с метан?А не ми се рискува ,защото Субито е едвам на 50000км,2006г,2.0R,чиста атмосферка,ако не сложа подходяща метанова уредба означава да се мъча и нервя ,че не върви.Първо ще си проуча сериозно материята и тогава ще го мисля как и кога ,че и къде!С Вектрата ядове нямах,с 50 кинта Б-с-София-Б-с,направо като махла я имах Софията,ама сега 200лв ми е прехода,има разлика и то сериозна!А и отностно метана не може да се каже ,че тежи,с трима пасажери не се усещаше даже!

намери Detonate от Димитровград,да ти каже,той е с 2.5 боксер на МЕТАН и да ти каже какви са му проблемите ако има такива.

няма нужда да ме търсят аз сам ще се издам

купих колата така с метанова уредба на сегашните цени(1.50лв) в Димитровград правя по 100 км. за 10 лв.
само за справка в София е 1.26лв метана
има 2 проблема на този етап
1.зимата докато преминава от бензин на метан има притрисане, аз го лекувам като карам по дълго на бензин проблема изчезва :)
2.от скоро има проблем с достигането на 6000оборота на 2 и 3 предавка за 4 не става и дума тя на бензин не ги лови 6000обр. :)
скоро мисля да сменя инжекторите, и се надявам проблем номер 2 да отпадне, предложиха ми за 80 лв нови някакви по бързи било от моите, уж за по хубаво :)

Нед Яну 02, 2011 10:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 13
Автомобил: subaru forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега subaru prodrive,проблеми нямате вие защото карате субару с друг софтуеар(по ранна година).Аз също вече нямам проблеми но не искам пак да споменавам колко пъти ходих до сервиза в Пловдив които е на 100 км. от мен в едната посока и колко пъти висях по цял ден докато го оправят и после на връштане чек лампата пак светва.Много нерви много нещо.Колегите в магазина и сервиза на субару в Пловдив силно ме насърчават да сложа газ за да не ми създават проблеми вече тези компоненти което само по себе си говори какви са предимствата,НО газовата уредба трябва да бъде монтирана в лицензиран и одобрен сервиз от субару а аз няма и да сложа в друг такава система.

Съб Яну 08, 2011 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
колеги,събота на белмекен ще мога да кажа как е станала течната фаза,тъкмо ще обсъдим,в сряда я почвт до петък ще я поставят

Пет Яну 14, 2011 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 27
Автомобил: 2004 Forester 2,5 XT ICOM JTG
Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
колеги,събота на белмекен ще мога да кажа как е станала течната фаза,тъкмо ще обсъдим,в сряда я почвт до петък ще я поставят

Баткоууу,
ти ходи пални некоя свещица, че дано господ е с тебе.
Мойта я монтираха 3 седмици!!!
Наистина ти желая да пропуснеш повечето от мойте изживявания с тая инсталация.
Киро

Пет Яну 14, 2011 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kirelata написа:
valadares написа:

Баткоууу,
ти ходи пални некоя свещица, че дано господ е с тебе.
Мойта я монтираха 3 седмици!!!
Наистина ти желая да пропуснеш повечето от мойте изживявания с тая инсталация.
Киро

ДАНО!!ти до белмекен нема ли да се разходиш да пием по вино

Пет Яну 14, 2011 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 65
Автомобил: outback 2.5 2004
Нов фен
Отговори с цитат
Колега kirelata ,какви проблеми имаше с монтажа на icom-а?Аз съм с обикновен газов инжекцион и общо взето особенни проблеми
не съм имал, освен светването на чека от време на време.Мислех че с течната фаза няма да го имам този проблем.Даже си правех
планове за Outback 3.6 с icom.Как е разхода и мощността спрямо бензина ?

Пет Яну 14, 2011 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://italauto-bg.net/forum/viewtopic. ... 48&start=0

Кога ги сложиха,кога ги свалиха. Течната фаза е добре,но не е за качеството на синьото гориво у нас. Предполагам колегите, които карат на ГИ знаят какво представляват филтрите на 10 000км.Попитайте първо колко струва помпата и регулатора на ГИ-течна фаза,и колко често изгаря заради качественната газ(питайте достоверен източник,а не търговеца, който ще ви сложи уредбата).В най-добрият случей 50 000км. Иначе казано,точно ще "избиеш" разликата м/у бензина и газта и отново ставаш капиталовложител.
При кадърно поставен ГИ,освен филтри и на 150 000км да обслужиш или да смениш с нов изпарител и на 100 000к. да смениш вс. газови маркучи,друго обслужване до момента не съм правил.Карам автомобилите си с ГИ от 6год. общ сбор на километри и на 3-те бараки около 500 000км.
Лично аз съм против поставянето на течна фаза в България, със сегашното ни качество на горивата.Може би след 100-150 години :D
Кеф цена няма ;)

Съб Яну 15, 2011 1:04 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мисля ,че се слага някакъв по специален филтър преди газовата бутилка.
По този начин газта влиза в бутилката вече филтрирана, друг е въпросът на колко
време ще се сменя този филтър ,че е 150лв.

Съб Яну 15, 2011 10:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Автомобил: 2004 Forester 2,5 XT ICOM JTG
Нов фен
Отговори с цитат
Сега ще ви обясни батко колко изкарва течната фаза - 8к мили!!!
След това почнаха проблемите. Гасне, тръгва, спира, помпа, маркучи и в момента колата ми е при Митака и пак не се знае какво не е наред.
След като той не може вече половин година да намери какво й се развали на тая пущина, направо не знам кой би могъл.
А ядовете почнаха 6 месеца след монтажа и уж имам 2 години гаранция!?
Не знам дали качеството на горивото може де е виновно за всичко това, мамка му и пропан!
Киро

Пет Яну 21, 2011 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мислех ,че течната фаза е по-безпроблемна от другите системи-нямя изпарители няма допълнителни компютри.
Видях такава система на bmw 520, свалена от друго bmw в автоморга ,човекът ,който го е монтирал за пръв път
монтираше такова и нямаха никакви проблеми.Трябва да се обадя да питам сега как е.

Съб Яну 22, 2011 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нещо си се объркал ;)

Съб Яну 22, 2011 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 98
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
valadares написа:

Колега....какво стана с тоя монтаж???Айде че бая хора се интересуват от резултата!!! Разход-Мощност-Проблеми???

Нед Яну 23, 2011 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ами какво стана...стана..заради него закъснях на белмекен с 4ч.изтървах,калта,изтървах снега..,но монтажа стана..вчера ми показа среден разход от пловдив до варна 8.6 /100(на бордовия компютър.и това е през гурково..много добре се справи.

сега ще го тествам вече истински на една и съща колнка че зареждам и ще разбера какъв е разхода..но в пловдив лук о'л ми зареди 30литра като ми показа че е свършила газта в бутилката,а в търговище О*V ми зареди 37литра,може ли да е нямало налягане на газта в самата бензиностанция?

да ви кажа че се усеща да върви подобре на газ..това е за около 800км тест:)

дано да продължи да ме изненадва с хубаво

Пон Яну 24, 2011 9:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Разход на газ най-точно ще ти покаже ако мериш празно-празно, а не пълно-пълно. Налягането под което пълнят, и системите за спиране на пълненето на различните газостанции са настроени много различно. Моята бутилка е 35 литра, поплавъка не дава да се пълни повече от 80%, на различните места събира от 27 до 31,5 литра.

Пон Яну 24, 2011 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Също така при газтта е по-голяма разликата отколкото при бензина (или поне същатата) в качество/разход.
Случвало ми се е на едно и също място, различна партида газ - разлика към 3-4л/100 да дава. :-)
Въобще не обсъждаме различни газ-станции.
Аз имам и съмнения и подозрения, че бутилката ми не се изпразва до край, защото на няколко пъти зареждам газ в бутилка за печка от едно място и в бутилката остават към 30% от газтта, чува се доста при клатене на бутилката и печката не гори - поради някаква причина газтта неможе да направи добро налягане.... взех си заредена бутилка от топливо - няма такова нещо. :smt131
Явно газтта, даже където ми се струва качественна си е боклук... аз така си го обеснявам.

Пон Яну 24, 2011 11:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Ако газовото ти превключва автоматично на бензин, когато свърши газта е нормално да ти остават различни количества газ в бутилката, защото системата реагира на налягане. Ако налягането в бутилката падне под дадена стойност - минава на бензин. А това налягане пада за момент дори и при рязко натискане на педала на газта. Аз при мен съм го изключил това и си го превклювам ръчно.

Пон Яну 24, 2011 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Аз го включвам, докато почне даже и на 1200-1300 об. да гасне :)
Трябва да си взема интерфейс...

Пон Яну 24, 2011 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 98
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
На повечето газ-колонки има монометър който показва с какво налягане ти пълнят бутилката.Трябва да е не по малко от 11-атмосфери.Но съм виждал и на 8 което е в наш ущърб - знам го от човек работещ на газстанция!!!

Пон Яну 24, 2011 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >