|
Страница 1 от 1
|
|
Lineartronic за новите Outback
| Автор |
Съобщение |
|
Пенчо
|
|
Здравейте,
Нещо ми бръмна из главата да си купувам ново Субару Outback и прескочих да разгледам салона, почетох из сайта, няколко списания и т.н. и се удивих, че Субару са пуснали нова скоростна кутия (безстепенна) представена под името Lineartronic. Из нета не прочетох нищо положително за това нововъведение, да не говорим, че за извън пътя не се препоръчва.
Някой има ли впечатление, да е тествал това чудо? Имам колега с Мурано, с безстепенна кутия. От него знам, че е само за асфалт.
Благодаря предварително
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 12:13 am |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
|
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 10:21 am |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
|
Малко късно сте разбрали за тази скоростна кутия, която сравнително отдавна е разработена и повече от 2-3 години се продават известни марки и модели коли с такава. Предполагам, че е въпрос на личен избор, когато става дума за кола с ръчни скорости или автоматик и точно поради това карам автоматик. Субару Аутбек с такава кутия е прекрасно: - има известна икономия на гориво в сравнение със същия автомобил, но с ръчни или АТ скорости; - няма пръчка за ниво и не се долива масло; - не се сменя маслото до 160 000 км; - няма никакво усещане за преминаване от една на друга предавка; - има възможност за ръчно превключване (дори и в положение "D" на лоста); (с 50 кила е по-тежка колата от тези с ръчна и АТ). Само който не е карал автоматик в големия град, не може достатъчно да го оцени. Пак казвам - по лична преценка. За извън пътя, тепърва ще я оценявам.
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 2:39 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Само дето не съм съвсем сигурен дали това за километрите е и на половина вярно. То имаше едни дето бяха с лайфтайм флуид и после във Волво форума купуват нови кутии по 10 000 лева от МОТО-ПФОЕ....същите, които до преди смяната са ти казвали - че на тия кутии маслото не се сменяло 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 6:50 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Карал съм малко безстепенна Хонда Сивик, а сега съм с Импреза 1.5АТ. Сравнение във вървежа едва ли може да се прави защото хондата е хибрид, има си 30кончета с макс въртящ момент дори от 0 оборота. Безстепенната кутия може винаги да си бачка в максимален въртящ момент на ДВГ-то също, ако правилно схващам устройството й, което пък може и да води до икономия на гориво. Иначе усещането е като в тролей - няма превключване  Понякога скоростта се покачва без да се променят оборотите, което е интересно да се види  Предполагам точно в такава ситуация се ползва макс въртящ момент през цялото време на ускорението. Тази хонда нямаше типтроник, но знам, че на новите безстепени им слагат виртуални предавки, така че пак може да се гони ефект на нормална трансмисия.
|
|
|
|
| Пет Яну 28, 2011 9:23 am |
|
|
|
Гената
Регистриран на: Чет Дек 17, 2009 6:08 pm Постове: 338 Местоположение: Гр.Плевен
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
|
PitM написа: Малко късно сте разбрали за тази скоростна кутия, която сравнително отдавна е разработена и повече от 2-3 години се продават известни марки и модели коли с такава. Предполагам, че е въпрос на личен избор, когато става дума за кола с ръчни скорости или автоматик и точно поради това карам автоматик. Субару Аутбек с такава кутия е прекрасно: - има известна икономия на гориво в сравнение със същия автомобил, но с ръчни или АТ скорости; - няма пръчка за ниво и не се долива масло; - не се сменя маслото до 160 000 км; - няма никакво усещане за преминаване от една на друга предавка; - има възможност за ръчно превключване (дори и в положение "D" на лоста); (с 50 кила е по-тежка колата от тези с ръчна и АТ). Само който не е карал автоматик в големия град, не може достатъчно да го оцени. Пак казвам - по лична преценка. За извън пътя, тепърва ще я оценявам. Преди 14 години бях мотокарист:И ТАМ ТАКА.... 
|
|
|
|
| Пет Яну 28, 2011 10:03 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Ми то догодина трябва да излезе фейслифт на този модел-магазините е от пролетта на 2009 г. и вече не е нещо ново..но пак по 50 хилки и употребяван не се намира 
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Фев 10, 2011 4:32 am |
|
|
|
peshehodetz
Регистриран на: Чет Юли 16, 2009 8:56 pm Постове: 80 Местоположение: Хюстън, САЩ
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
|
|
Това за къде става въпрос са тези 50 хилки и в каква валута, да няма някаква грешка. Доста множко ми се виждат ако става въпрос за Аутбек, особено пък употребяван. Друго което ми е интересно да не пускам нова тема, за новия Аутбек с ръчни скорости, бензиновите двигатели за Европа имат ли понижаваща предавка. Питам понеже знам, че американските нямат, а европейските поне предния модел имаха. А наскоро гледах нови Аутбек на мобиле.де и на картинките не видях да имат.
_________________ keep walking
ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT
|
|
|
|
| Чет Фев 10, 2011 5:26 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1