Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Да си взема Субару , или нещо немско? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 103
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега за немско 4x4 и през ум да не ти минава,вземай си Субару.Колегата по-горе е напълно прав.Здрави са и двойното им е класика и простота с две думи купуваш си лека кола с параметри на здрав джип,а не на паркетен.Единствения кусур лично за мен е,че са малко ниски,ама така като чета за теб май няма да е проблем така,че няма какво да се чудиш.Успех с покупката и много безаварийни километри.

Пет Яну 21, 2011 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз май точно към дърта 2.2-ка съм се насочил.Тъкмо днес ми казаха,че утре ще ми превеждат парите лошото е,че май ше са по-малко от очакваното.

Какво да им гледам на легаситата и импрезите???Най-чести проблеми, нещо специфично,че бая стара кола май ще взимам :(
това не знам дали още седи, но ми харесва, няма клима но пък в крайна смета не може пълно шастие ще отварям прозорците.
Дайте мнение
http://www.cars.bg/u73308
Както и другите няколко варианта, все са в долният ценови диапазон което супер ме притеснява.Но другият вариант е Мондео а форд не искам да помириша.
http://www.cars.bg/u57382

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Става малко като с трици маймуни да ловиш и ако кажете,че колите не стават може би ще търся импреза или няква друга марка но ми се ще легаси.

А да незнам тва с пускането на линкове дали е добре с политиката на форума, ако не е извинявайте нов съм #-o

Чет Яну 27, 2011 12:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Последното Легаци - бялото ми изглежда най-запазено поне от снимките, това преди него е страшен гнилоч, за предните две ти писах в другата тема дето си пуснал.

Чет Яну 27, 2011 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти много .Виждам гнилото, но тва са вежди.Ама аз съдя по опита си с опели.Тва осначава ли ,че е тръгнало и другаде по купето,щото веждите за под 100 лева ще ги оправя ,няма грижи.
По скоро лошото е ,че не съм карал боксер а и 4x4 и си нямам идея как трябва да усетя колата, ще се ослушвам за странни шумове, но някви слаби места по моделите.
Нешто по което да си личи дали е теглила каравана и да не е заминал мотора?

Чет Яну 27, 2011 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
van_hellish написа:
Благодаря ти много .Виждам гнилото, но тва са вежди.Ама аз съдя по опита си с опели.Тва осначава ли ,че е тръгнало и другаде по купето,щото веждите за под 100 лева ще ги оправя ,няма грижи.
По скоро лошото е ,че не съм карал боксер а и 4x4 и си нямам идея как трябва да усетя колата, ще се ослушвам за странни шумове, но някви слаби места по моделите.
Нешто по което да си личи дали е теглила каравана и да не е заминал мотора?

Ами щом са толкова изгнили калниците, няма начин да няма корозия и отдолу по купето, моята е 91 обработвана е с какво ли не обаче си има изнило въпреки всичко и където са боядисвани калниците пак е взело да подпухва и да пробива ръжда. Така че бягай далече от ръждивите. А останлото виж да не тропа някое каре, да не тресе двигателя на място като работи колата, да няма предърпване като дадеш рязко газ, да не се чува никакво виене при скорости над 100км/ч да няма вибрации и тресене, щом ще вземаш толкова стара задължително я виж на канал, отдолу как е , защото при мене има ръжда дори по амортисиорите, но колата е от германия. Виж съединителя дали отделя нормално и имай предвид поне още 2 000 лева да я регистрираш и обслужиш, а за газ ако искаш да слагаш сигурно няма да ти стигнат :smt023

Чет Яну 27, 2011 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Газ за сега няма да и слагамр горивото ми е служебнор освен градското което си въртя но то пак отива към служебното.
Иначе при мен го има момента с евтин труд при обсужването, имам приятели със сервиз а и ндявам се няма да има нужда всичко да и се сменя на колата, все пак масло ролки и ремъци.
Днес гледах цените, не са толкова фрапантни, дори нормални според мен за този клас автомобил.

Чет Яну 27, 2011 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 103
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Цените са си много нормални за японска кола.Е не са като на Голф шарнира 12лв.но пък и не издържа само 5000км.За ръжда гледай гредите под купето,там гният най-често,особенно ако е внос от Австрия или Швейцария,гледай и за теч от рейката.Пробвай и дали му работят бавните,пробва се като при една и съща скорост примерно 30км/ч нормално оборотомера показва 1500об. при бавните трябва да показва повече.Двигателя трябва да работи равномерно,без притрисания и без промяна на оборотите когато е на празен ход,а за тегленето на каравана не се притеснявай тия двигатели трудно се скапват, имат доста ресурс.Две от Субарата ми бяха над 400000км и не проявяваха признаци,че им трябва ремонт.Продадох ги на мой познати и те все още ги карат без ремонт.Също огледай за скъсани маншони и за теч около задния диференциал и скоростите,ако ти се види всичко на ред плащай и се вози безаварийно

Пет Яну 28, 2011 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подкрепям горното мнение на 100%, за маншоните обаче е малко нож с две остриета. Ако е скоро скъсан и каретата са читави то смяната му е жълти стинки, но може чувствително да смъкне цената на автомобила при продажба.По принцип кола с леки козметични дефекти може да се намери на добра цена, а впоследствие ремонта и да излезне евтин и бърз, и да има далаверка.Преди десетина години така взех едно 10годишно леоне с омешани вода и масло-прегряло.Как се лъгахме с продавача не е истина, накрая ми го даде на цена като за скраб.Пълния основен ремонт ми излезна под 1000лв за частите, аз си го правих сам и се оказа че имам после супер кола с "нов двигател" цялата минала през ръцете ми на цена три четири пъти по евтино от колкото можеше да се намери читаво леоне на пазара тогава.По принцип това което си го ремонтираш сам знаеш че поне в близките десетина години трябва да държи без да прави проблеми, а ако взимаш кола без да я познаваш незнаеш дали на втората или третата година няма да има нужда от нещо.Най-малкото след като смениш маслото да видиш как компресията пада от 11 на 8 и прочие такива ми ти неща много познати на всеки Бг търговец на коли.

Пет Яну 28, 2011 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2