Някой има ли информация за тази Импреса (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
bad_dog
|
prisoner написа: Като я олекотя това няма ли да повлияе лошо на стабилноста в завойте?? Напротив.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Вто Яну 25, 2011 7:17 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
lubo17 написа: Ми едната е сток 218 кончета.Комби ...... 11-12-13 не знам за разхода.Не съм го мерил със сигурност,но едва ли качва над 13.Другата е малко "по-богатичка" ,че си трябва да се хранят кончетата  .Колите са супер непретенциозни,нямат нещо кой знае какво (изключвам климата в едната) и не правят проблеми.В общи линии евтини бегачки.Но не очаквай в стоков вариант нещо кой знае какво от към вървене.За сравнение предишната ми кола беше Клио Спорт 2.0 16В и определено до 140 - 160 км/ч се справя доста по-бързичко от комбито. Стоково ли е това клио?  дет се вика да знам на кой да се репчя 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Вто Яну 25, 2011 7:23 pm |
|
|
|
proscrip
|

alex5428 написа: lubo17 написа: Ми едната е сток 218 кончета.Комби ...... 11-12-13 не знам за разхода.Не съм го мерил със сигурност,но едва ли качва над 13.Другата е малко "по-богатичка" ,че си трябва да се хранят кончетата  .Колите са супер непретенциозни,нямат нещо кой знае какво (изключвам климата в едната) и не правят проблеми.В общи линии евтини бегачки.Но не очаквай в стоков вариант нещо кой знае какво от към вървене.За сравнение предишната ми кола беше Клио Спорт 2.0 16В и определено до 140 - 160 км/ч се справя доста по-бързичко от комбито. Стоково ли е това клио?  дет се вика да знам на кой да се репчя  Тези дни бях в София и един приятел ме прати при негов човек, работи в сервиз в Симеоново /някъде в една къща до полето/, да ми смени уплътненията на спирачните апарати на едно комби дето взех от Враца за части. Та той има едно Клио направено 2.0 л мотор и едно ежедневка 1.8 . Първото го ръчкал по пистите било леко барнато - каза, че е към 170 коня на колелетата, скоростна кутия от Лагуна, некви други щуротии. Та ни вози единия път от Симеоново до Дружба с това с 1.8/136 к.с. ми понастъпа го - но с трима души в колата - не ми направи впечатление - Легасито дето взех от Враца вървеше повече, като се има предвид, че беше с така запекли спирачки, спукани вакуми по турбопътищата и вървеше като атмосферен двултров мотор. Иначе каза, че имал приятел със СТИ - дето на летящ страт му дърпал,с другото клио, но не разбрах на какво разстояние и то не инцидентно ами май няколко пъти са се пробвали. Така, че явно 2.0 л не са за подценяване, но от сток 1.8 не останах впечатлен - може би с един човек зад волана е по-добре, отколкото с още 200 кг баласт.  Пък като к.с/кг Клиото с 1.8 136/960 двг има по-добро съотношение от Легаси сток 200/1450 - но явно въртящия момент от турбината си казва думата.
|
|
2
|
|
| Вто Яну 25, 2011 8:09 pm |
|
|
|
lubo17
Регистриран на: Сря Ное 24, 2010 10:21 pm Постове: 15 Местоположение: Sofia
Автомобил: Impreza WRX & GT TURBO
Рейтинг: 0
|
При Клиовците,които са 2.0 кубика има огромна разлика.Примерно.....долу имат две ланди сонди.Едната,ако не бачка -трудно ще разбереш.НО не върви толкова колкото,ако две бачкат.Те имат и един клапан (мивитек) - и там,ако нещата не са точни има огромни разлики.Все пак колата излиза 172 - 182 коня от завода.Стария фейс е много по-лек от новия и това също има голямо значение.Но поне аз от 10-на Клиовеца,които съм виждал(карал) у нас,8 са имали някакви проблеми. дет се вика да знам на кой да се репчя ........ смело се репчи.Импрезите турбо са по-масови(демек по-потдържани  ) от този модел на Клио 
_________________ http://eshop.rally-club.net/ http://media.snimka.bg/8013/022281590-big.jpg
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 8:36 am |
|
|
|
alex5428
|
 Аз си се пробвам пък ако ме прескочат презнавам и така  в Смолян имаме само една скрита лимонка и тя повече е в бокса голф 2 към 380коня По темата аз като взимах моя бъгай гледах за скрити удари колата беше като нова няма за какво да се хване човек на 44000 мили корите под мотора и около колелата си бяха здрави и без счупвания,всички фуги си бяха еднакви нямаше следи от смяна на панели и поядисване волани скорости стелки като нови и така се метнах
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 9:00 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
При покупка аз бих гледал колкото състоянието на колата (с тестдрайв задължително), толкова и документалното й положение.
Напатих се от изказвания тип "взимай я бе, ще ти я прехвърлим другата седмица" или пък "няма проблем, всичко й е изрядно по документите".
Прехвърляне ПРЕДИ плащането или чао.
Занапред винаги ще проверявам и валидността на застрахователните полици, ако колата има такива. Напатих се от малоумни търговци, които държат колите по половин година на паркинг и не плащат вноските на автомобила, а ти си плащаш 3та и 4та вноска за каското без да е платена 2рата например. После отиваш при застрахователя и претендираш за щета, а те ти казват "Ама господине, 2рата вноска не е плащана и полицата е прекратена още преди половин година."
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 9:16 am |
|
|
|
proscrip
|

Прав си за документите - аз това гледам повече от автомобила, щото него мога и с известна сума да си го пооправя, но какви ли не гаври съм виждал откъм документно състояние - затова, като отиваш да купуваш колата - преглед, ГО, данъци, номера от рама и двг в талон - това винаги се проверява и ако последното е до накой шапка в кат кой номер ще си хареса по двигателя, то за прегледа, ГО и данък - задължително си ги плащам аз и карам стария собственик да ми изнамери някой бележка за платен данък от последната или предходната година - а те повечето джамбази пишат глупости по обявите - всичко има, а се оказва, че всичко е изтекло - затова с него под ръка отивате при негов човек в съответния град за преглед и ГО и му го спадаш от цената/в рамките на 70-80 лв с ГО за 3 м/, ако ги е обявил за валидни, че да си спокоен, ако смяташ да караш колата веднага след покупката.
Много внимавай с хора, който продават ВРХ/СТИ, ама всъщност не знаят какво продават. Последното момче, от което взех турбо кола, не разбираше най-елементарни неща за коли, още повече за турбо коли - много вървяла - ми обяснява по телефона, ама аз като дръпнах щеката на маслото то не беше пипано близката 1 година, колата останала без бензин - изведнъж свършил и след това започнала да пуши, спирачките запекли, домързяло го да даде някой лев да ги оправи - чисто нови накладки побелели и изгорели, отделно всички вакуум маркучи втвърдени и сцепени, колата се юрка студена и се гаси двигателя още преди да е спряла на място. Получил я при някъв бартер и я караше като Тико, ако търсех кола, която да карам - тази нямаше да я купя - само защото видях как я е карал последните 2-3000 км докато е била при него. По-добре да е юркана и преправяна от някой, който знае основните неща за поддържането на такъв автомобил, отколкото да е стояла на автосалон и да са идвали през ден хора от кол и въже и да са я юркали кой как могъл.
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 2:09 pm |
|
|
|
krum_ktk
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 2:49 pm Постове: 262 Местоположение: София Рейтинг: 3
|
lubo17 написа: За сравнение предишната ми кола беше Клио Спорт 2.0 16В и определено до 140 - 160 км/ч се справя доста по-бързичко от комбито. да бе  , гледам, че си от софия, дай да се видиме да се пробвам срещу това Клио - те така от интерес. щото аз бая 20 16в, че даже и едно 20 20в имах и немисля, че нещо от тези ще бие 20 турбото. /говориме за сток коли  /
_________________ bug eye вагон 292 Nm "не спори глупак - ще те свали на нивото си и ще те бие с опит"
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 2:28 pm |
|
|
|
prisoner
|
|
Понеже заминавам за Англия смятам от там да си взема колата и там да си я карам.Някой знае ли какви са всичките документи които трябва да има колата,предполагам,че са като нашите но не съм сигурен. Там тези коли са доста евтини,и като се прибера тук и си я докарам,мога ли да взема една потрушена 1.6 примерно и да и сложа от нея хидравличната рейка и таблото.Или имат разлика? И другият мо въпрос е каде се намира номера на двигателя. И в каква е разликата м/у двигателите 2.0 turbo,WRX и STI,освен конете.
|
|
|
|
| Сря Яну 26, 2011 10:08 pm |
|
|
|
krum_ktk
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 2:49 pm Постове: 262 Местоположение: София Рейтинг: 3
|
prisoner написа: И в каква е разликата м/у двигателите 2.0 turbo,WRX и STI,освен конете. бая разлики: различни глави - сти имат променлива фаза на газоразпределение, различно турбо с интеркулер и кво ли още не. различни компютри, ама най важното - различни скорости, диференциали и спирачки и кви ли не още железа по окачване. т.е земай СТИ ако можеш, апък ако е и tipe UK, tipe RA, spec C или някоя друга от спецялните селекции с десен геврек съвсем няма да съжаляваш 
_________________ bug eye вагон 292 Nm "не спори глупак - ще те свали на нивото си и ще те бие с опит"
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 1:02 am |
|
|
|
lubo17
Регистриран на: Сря Ное 24, 2010 10:21 pm Постове: 15 Местоположение: Sofia
Автомобил: Impreza WRX & GT TURBO
|

krum_ktk написа: lubo17 написа: За сравнение предишната ми кола беше Клио Спорт 2.0 16В и определено до 140 - 160 км/ч се справя доста по-бързичко от комбито. да бе  , гледам, че си от софия, дай да се видиме да се пробвам срещу това Клио - те така от интерес. щото аз бая 20 16в, че даже и едно 20 20в имах и немисля, че нещо от тези ще бие 20 турбото. /говориме за сток коли  / Клиото няма нищо общо с което и да е 2.0 16В на пазара.Този мивитек доста му променя въртящия момент,а и завода раздават на този мотор кончетата с лопата  .Няма проблем.......колата все пак си остана в мойта фирма и е мерана не само с мойто Скуби  .Седи през деня на Адам Мицкевич 3 (там ми е магазина и сервиза),а иначе вечер младежа,който го кара в момента го качва на Бояна.......Дългия му виката (виден Опел манияк дето няма да седне на Опел никога вече  ) ===================================== Гледай да вземеш в краен случай 2.0 турбо.Всичките други модели из Англия са доста по-добри,по-силни и тн.Няма да имаш проблем с обръщането,но рейките на обикновенните Импрези са с почти един оборот по-дълги.
_________________ http://eshop.rally-club.net/ http://media.snimka.bg/8013/022281590-big.jpg
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 9:01 am |
|
|
|
alex5428
|
Круме,чакаме резултата ако се сверите! 
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 9:15 am |
|
|
|
bad_dog
|
krum_ktk написа: prisoner написа: И в каква е разликата м/у двигателите 2.0 turbo,WRX и STI,освен конете. бая разлики: различни глави - сти имат променлива фаза на газоразпределение, различно турбо с интеркулер и кво ли още не. различни компютри, ама най важното - различни скорости, диференциали и спирачки и кви ли не още железа по окачване. т.е земай СТИ ако можеш, апък ако е и tipe UK, tipe RA, spec C или някоя друга от спецялните селекции с десен геврек съвсем няма да съжаляваш  Различни блокове също така.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 11:02 am |
|
|
|
krum_ktk
|
alex5428 написа: Круме,чакаме резултата ако се сверите!  Ми да се свериме, ма мен ме пратиха някъде из Бояна да го издирвам това Клио "а иначе вечер младежа,който го кара в момента го качва на Бояна.......Дългия му виката (виден Опел манияк дето няма да седне на Опел никога вече" шепиша ЛС на колегата като намеря свободно време другата седмица и дано ги свериме P.S. - нито съм фен на даването на газ по някаква права улица, нито пък съм някакъв вманячен тип дето недопуска, че има по - бързи коли от неговата. просто мие интересно да се пробвам с това клио.
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 1:51 pm |
|
|
|
prisoner
|
|
Значи доколкото разбрах най здравият вариянт на това което търся(94-2000г) е STI след него WRX и след това 2.0 TURBO
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 4:59 pm |
|
|
|
alex5428
|
Абе 2 мотора разбирачите казват,че е най здрав! Вече СТИ е най здрава,най мощна и най скъпа! Но и издевателствата над нея са най много 
|
|
|
|
| Чет Яну 27, 2011 6:02 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
| Чет Яну 27, 2011 6:38 pm |
|
|
|
stanislaw40
Автомобил: bmw
|
Незная дали тук му е мястото ,но с риск да си навлека гнева на някой модератор ви моля ако някой е гледал този автомобил http://www.cars.bg/u261301 да каже какви са му впечатленията.От няколко години съм болен от японската болест SUBARU.Предтои ми покупка на автомобил за семейството и,страшно много искам да е такъв .Впечатление ми прави и,че от този модел се предлагат много малко автомобили на пазара,жалко.Ако не намеря подобна съм се насочил и към друга японка ,а именно МАЗДА PRIMACY 1.8 100 К.С.Да но намеря СУБАРУ (ИСКАМ СУБАРУ)! П.С.:Ако темата не е за тук моля изтрийте я! Kakво е мнението ви за Маздата,накой карал ли е,впечатления?
|
|
|
|
| Чет Фев 10, 2011 2:07 pm |
|
|
|
chephe21
Регистриран на: Съб Ное 21, 2009 11:55 am Постове: 244 Местоположение: Berlin - Sofia
Автомобил: EVO VI GSR
Рейтинг: 26
|
Привет колеги! Намерих този WRX във нета днес и искам да ви питам дали някой знае нещо за него, и дали е кола на някой колега от форума. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=detailsИзглежда ми че някой любител на наща марка си го нагласил прилично със челен кулер, турбо пътища, уреди и.т.н Aко някой знае нещо да пише смело Mерси предварително
_________________ EVO VI GSR
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 8:45 pm |
|
|
|
alex5428
|
Много е нагиздена и с уреди от СТИ! само не ми е ясно за какво и е челен кулер за 250 коня 
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 8:54 pm |
|
|
|