|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
xektor
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 10:15 am Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
|
Колеги, тези дни разбрах не много добра диагноза за легасито ми.  Митака каза, че лагерите на колянов вал са тръгнали да си ходят и затова имам, за сега леко, тракане в мотора. Чудя се дали когато дойде време, да правя ли ремонт на моя двигател или направо да си взема нов с  Моето питане е дали ще стане друг двигател без да сменям диференциалите. Евентуално само мотор със скорости и електрониката към него. Моят мотор е EJ20. Легасито е 3.
_________________ www.pipontuning.com
|
|
|
|
| Съб Яну 29, 2011 10:01 pm |
|
|
|
steling
|
Колега едни лагери не са нещо страшно, ако са само те. Сменяй си ги спокойно ама с истински 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Съб Яну 29, 2011 10:03 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Щом Митака ти е поставил диагнозата не даде ли някакви препоръки той самият или пък най-малкото би ти отговорил на въпроса за подмяната.
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Съб Яну 29, 2011 10:15 pm |
|
|
|
xektor
|
danko23 написа: Щом Митака ти е поставил диагнозата не даде ли някакви препоръки той самият или пък най-малкото би ти отговорил на въпроса за подмяната. Тогава не ми дойде на акъла да го питам за подмяна с турбинен мотор. Иначе препоръката за момента която даде е да сменям маслото на време и да е хубаво. Това за турбинен мотор ми дойде днес като идея. И ако няма да е голяма разликата в парите клоня повече към турбинка.
|
|
|
|
| Съб Яну 29, 2011 10:18 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Ако искаш повече коне, трябва друга ск. кутия, диференциали, спирачки, окачване... 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Яну 29, 2011 11:17 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
От 2,0 към 2,5 мисля, че ти трябва само нов двигател с цялата електроника по него. Дори съединител не трябва да сменяш. Но от 2,0 към 2,0 турбо сменяш всичко - двигатели, ск. кутии, диференцали, а най добре да си смениш и окачването, и спирачките за да не се пребиеш някъде с мощния мотор. Аз съм питал за Импреса, предполагам и за Легаси е така.
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 2:10 pm |
|
|
|
proscrip
|

Самите лагери са евтини, вземаш едни АСЛ и слагаш - проблема идва в смяната им - трябва да разколачиш целио мотор, сваляш глави, цепиш блок - и няма да останеш само с лагери, ако искаш да си я направиш. Но ще си оправиш мотора и забравяш, че има такъв агрегат под капака.
Да сложиш турбо мотор - двигател, ЕКУ, скоростна кутия, диференциал, полуоски, нов съединител, друга бензинова помпа, регулатор за горивото, филтър, /ако не са към мотора/, преправяне изпускателна система, трябва да си смениш предния капак за кулера или да купуваш челен, радиатора е различен по спирачките има доста разлики - но напърво време може да караш с твоята спирачна система, ако е с дискове отзад.
Ако си ивзадиш мотора и си го направиш - ще знаеш какво караш, ако тръгнеш да правиш конверсия 90% от частите ще са стояли неизвестно време някъде и ако намериш двигател, който да запалиш чуеш и поръчкаш, то това е почти невероятно за скоростната кутия и диференциала, които не са особено здрави да не кажа консуматив, ако колата е ръчкана.
Не на последно място - ситуацията в КАТ. Първо им караш кола, на която буталата могат да излязат през калника, отгоре на всичко и модифицирана със сменен двигател, това ги прави съвсем да изглеждат като идиоти, дори и тези, които по принцип не са - пращат те на Технотест и да се оправяш сам - щото те не искат и не им се занимава, а на технотеста - може само колгеи, които са минавали да ти опишат картинката.
|
|
5
|
|
| Пон Яну 31, 2011 2:32 pm |
|
|
|
xektor
|
|
Обяснете ми набързо защо не може 2.0 с турбо без да се сменят дифове, полуоски и спирачки. На аутбека Н6 е с едва няколко коня по слаб от 2-ка турбо. Има ли разлика в здравината спрямо легаси то? Скоростите ми е ясно, че ще трябва да са си заедно с двигателя. Спирачките при мен са с дискове и отпред и отзад. До някъде се разубедих за турбо, но предимно информативно питам. За сега ще се насоча към 2.5 обикновен.
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 10:27 pm |
|
|
|
valqk
|
Може и без да ги сменяш.... първата седмица... после ще ти се наложи  иначе ще е интересно да се види колко ще издържат по ред на номерата: 1. полуоски/карета 2. диф/кутия 3. съединител 4. кога ще се усетиш, че ще се пречукаш с тея спирачки...  и аз си мислех такива глупости... има тука теми, питай и агента или който срещнеш първо и знаеш, че си разбира от работата и се занимава с бегачки  към 2.5 може и да стане без много смени(тука по-знаещите да кажат?) ама нагоре... съмнява ме... Само ще ти кажа, че Краси ме предупреди да не си играя да се (пробвам да) пързалям на сухо, защото на аутбека каретата се чупели лесно (това на 2.5) прави си сметка каква е разликата с тези на турботата...
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 10:49 pm |
|
|
|
proscrip
|
xektor написа: Обяснете ми набързо защо не може 2.0 с турбо без да се сменят дифове, полуоски и спирачки. На аутбека Н6 е с едва няколко коня по слаб от 2-ка турбо. Има ли разлика в здравината спрямо легаси то? Скоростите ми е ясно, че ще трябва да са си заедно с двигателя. Спирачките при мен са с дискове и отпред и отзад. До някъде се разубедих за турбо, но предимно информативно питам. За сега ще се насоча към 2.5 обикновен. Дифа трябва да отговаря на предавателното число на ск кутия, при турбо моторите те са 3.9, 4.11, 4.44, а скоростна кутия със сигурност трябва да смениш - от там полуоските - от твойта няма да станат и после главини и спирачки 
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 11:04 pm |
|
|
|
valqk
|

proscrip написа: xektor написа: Обяснете ми набързо защо не може 2.0 с турбо без да се сменят дифове, полуоски и спирачки. На аутбека Н6 е с едва няколко коня по слаб от 2-ка турбо. Има ли разлика в здравината спрямо легаси то? Скоростите ми е ясно, че ще трябва да са си заедно с двигателя. Спирачките при мен са с дискове и отпред и отзад. До някъде се разубедих за турбо, но предимно информативно питам. За сега ще се насоча към 2.5 обикновен. Дифа трябва да отговаря на предавателното число на ск кутия, при турбо моторите те са 3.9, 4.11, 4.44, а скоростна кутия със сигурност трябва да смениш - от там полуоските - от твойта няма да станат и после главини и спирачки  Хм, сбъркал съм поредността явно, ама все пак е интересно колко ще издържи кутията, някой пробвал ли е?  Относно тракането - не му се плаши колега. Моя също трака, и е със същата диагноза от същия човек. И аз като тебе се дерзах седмица, две, после му теглих една майна и си карам вече, пък каквото сабя покаже. Докато не загрее не му давам зор, после спира да трака и така... Митака (и Краси) каза, че може и още 300-500к да мине така  Късмет... Мен следващата мисъл ми беше от б13/14 да слагам, тея дето са 170коня и горят по-малко, ама там е сложно с тока, защото нищо не отговаря на този моя... извода беше, че е по-добре да се вземе нова кола, ако няма да се сменят лагери  п.п. Всъщност, ако сам си го правиш и намериш евтино донор си заслужава, ама то ако сам си го правиш, ще ти е по-лесно лагери да се научиш да сменяш, предполагам... 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 11:37 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Може ли някой, който е сменял гарнитури на главата да сподели колко струва тази операция? Самите гарнитури са по 85 лв. (от Марин), ако няма друго да се сменя колко може да струва разколачването на мотора, щлайфане и т.н.?
|
|
|
|
| Вто Фев 01, 2011 10:12 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Няма да се разминеш с две гарнитури по 85 лв. Въпреки, че е добре да се сменят всички, които ще се извадят повечето могат да се омажат с някви лепилца после, но има такива, които трябва да се купят - примерно семеринги на коляновите валове, има разни о-пръстени и други гарнитури, които е добре да се сменят с нови - например и тези на свещите, които са си слабо място. Шлайф на двете глави на мен ми излезе 40 лв. За труд нека колегите с тоз двигател да кажат.
|
|
|
|
| Вто Фев 01, 2011 11:52 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Шлайфане - 50 лв, работа 130 лв. Това е на едната страна.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Вто Фев 01, 2011 9:13 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|