Отговори на тема стр <  1, 2
 WRX Automatic 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Не сте ме разбрали или аз на се изразих правилно.При 4АТ на най-високата 4-та предавка на 100/2500 ,а при МТ на 5-та -100/2000 примерно :smt023
Верно не можем да се рабзереме :) С еднаква скорост и на най-висока предавка, автоматът е на по-ниски обороти спрямо ръчката. От това иде лека икономия на гориво, която обаче се изяжда от хидротрансформатора, ако не бъркам. В резултат разликата в разхода при нормална експлоатация обичайно е пренебрежима.

Сря Яну 19, 2011 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Не е вярно това. 4та на 4 скоростен автоматик е по-дълга от 5та на ръчните.

Правилно :smt023 . 4-та автомат е по-дълга от 5-та ръчна.
До колегата jafaar: 4ЕАТ автомат при мен има 3 режима на работа, които мозъка на кутията активира в зависимост от стила на каране - 1.икономичен - сменя предавки при около 2200об и по-малко, 2.градски - при около 3200-3500, и 3.спортен режим при кик даун - сменя на 5500-6000 ако се кара агресивно.
Така е доста удобно като й свикнеш, още повече че можеш да я държиш в града извън овърдрайв като оставиш лоста на 3.
Относно разхода - нещата много зависят от стил на каране и състояние на колата, но определено повишеният разход в градски условия ще се дължи на загубите заради хидротрансформатора. Като цяло този автомат сменя много прилично и доста добър в сравнение с аналозите...

Сря Яну 19, 2011 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
den4o написа:
Нали отдавна всички се съгласихме,че данните за разхода нямат никакво значение... ;) Наистина разходът на по-новите автоматици на субару е по-нисък от този на аналогичните механични кутии. Даже като съвсем "абсурден" пример- легаси 3.0 с 6 ст. механична харчи повече от 5 ст. автоматична. Става дума за колите преди 2004-2009. Не съм карал ВРХ с автомат,но не мисля ,че е кофти, ....вижте- СТи вече няма да мога да приема :D

Джапанките показаха СТИ само за там с автомат скорости, но нямаше инфо за кутията - ако не греша беше с опция за смяна от волана. Ако е от рода на Porche PDK нищо чудно да даде по-добри времена от ръчната.

Сря Яну 19, 2011 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
vmax, мойта е глупава и има само два режима. Аз рядко я карам на спорт (къв спорт на 107 коня така или иначе). Може би ми липсва точно тая златна среда, за която говориш. При мене има само двете крайности и понякога неадекватничи с предавките, но тогава ползвам ръчния режим. Колегата, ан който бях поверил колата за един месец сподели, че София - Самоков го взимал цялото трасе на 3та :)

Нооооо WRX-a следва да има им повече предавки, по-бърза смяна, по-адекватен за агресивно каране 'мозък'. Та да си дойда пак на приказката, бих карал WRX автомат с удоволстиве. Сега обаче се замислям дали да не мина на дизеловия вариант. Повече коне, по-малко разход, по-директен контрол с ръчните скорости.

Чет Яну 20, 2011 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То при него можеби двигателя компенсира донякъде недостстъците на кутията :evil:

Чет Яну 20, 2011 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1
Автомобил: Saab 9-2X
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,аз карам Сааб 9-2Х(което си е Impreza WRX) и е автоматик,нали е внос от Щатите все пак.Та по темата колата си е перфектна с автоматика и като единствен недостатък е при старт,че не може да потеглиш с 3000 или повече оборота.4-ри скоростния автоматик е с много добро предавателно число и с 90км/ч е с около 2000 оборота.Като голям + мога да отлича ,че има възможност да превключваш и ръчно скоростите,като става моментално без забавяне и ако свалиш две предавки надоло всички знаете какво става.....

Нед Яну 30, 2011 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
с повече газ - натискаш спирачката и газта едновременно и после само пускаш спирачката :smt033 :giggle:

Нед Яну 30, 2011 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Тоя номер може да прегрее кутията :lipseal:

Пон Яну 31, 2011 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Нищо и няма за няколко секунди - за това е направена. Все едно кик-даун :smt129

Пон Яну 31, 2011 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2