Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|

Impreza94 написа: Честно да си кажа много е относителен въпроса със заслепяването. Зависи какъв е фара, зависи с каква крушка е H1/3/4/7/8/9, зависи поначало как са настроени фаровете..... Моя ксенон е с H4 биксенон с електромагнит, който сменя позицията на "балона" спрямо рефлектора и съответно къси-дълги. Самата крушка (H4) има кожух, който обгръща балона и не позволява волно разпръскване на светлинния сноп. Смея да твърдя, че си прави много читава линия на осветеност и както казах вече никой не ми мига, че му взимам здравето. При H1 и H7 вече нещата са другояче и може би да създават проблем, но пак е относително. За сметка на това пък ми прави впечатление, че огромен процент от новите автомобилченца със най-обикновени халогенни крушки направо ми спират тока. И понеже в обкръжението ми често сме говорили по тоя въпрос винаги като се разминавам с такъв отбелязвам с въпроса "така добре ли е?" ? И да, има фарове за ксенон подготвени, дори в темичката за ксеноните си пишеше как да направим конверсия ........... първо трябва да си намериш фарове от S-класа 2002- година, Honda S2000 и още няколко модела за да ги изкормиш и монтираш. Никой не споменава обаче, че Мерцедесовите фарове струват 2000 лева комплекта на моргата  ....а от S2000........ами аз още не съм виждал S2000 на живо  Досега не съм видял Н4 с ксенон, който да няма едни кофти паразитни лъчи над линията тъмно/светло... Не знам. Може ти да си първия. Снимай петното да го видим.
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Окт 31, 2010 8:47 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Ако съм първия ще го снимам.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Ное 01, 2010 2:03 am |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
На пук на всички, които толкова много плюят ксенона...отскоро и аз си сложих такъв и мога да се срещна с всеки един от Вас очи в очи...и ако ми кажете че ви заслепявам, ще го махна...Пак Ви казвам и аз не съм фен на китайския ксенон, имал съм и автомобили с оригинален и за пръв път имам и с китайски...просто фарът ми е с лупа и светлината е насочена където трябва...Карам така вече 4000 км и сигурно 2000 са вечер и никой досега не ми е пресветнал, че го заслепявам. Може да е случайност, ама определено се получи, а за регулирането на фаровете съм абсолютно съгласен, обаче аз и сега като натоваря колата, а и преди ксенона винаги ги смъквам малко...това е въпрос на култура отново...както и да е...не само аз съм доволен, но факт е,че нямам оплаквания от насрещното движение 
|
|
|
|
| Чет Ное 25, 2010 10:57 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
miroslavmark написа: ...просто фарът ми е с лупа ... ключовата дума! повечето фарове тип лупа са пригодни за ползване с ксенон. проблема е при другите. проблема е че или няма фарове с лупа за съответен модел купе, или мераклията дава маса пари за 'тунинга', но икономисва от смяна на фара.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 4:46 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравейте,явно никой не е чувал с какво друго се занимава СУБАРУ,аз до колкото си спомням са лидер в производството на ,,ЛУПИ,,и тем подобните им подразделения,един от най-големите производители на лупи са,най-голямата лупа с огромни размери е тяхно творение,следователно на колите ни с лупи,определено са преценили каква крушка да ни сложат заводско,защо да побългаряваме нещо готово!!!!! 
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 5:27 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50 
|
|
| Пон Яну 31, 2011 12:25 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Това помага доста, разликата е голяма преди и след... скоро ще сложа снимки на петната преди и след.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 3:30 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
niki8800 написа: Ще взема да пробвам с тези Чувал съм за някой от евтините, че са криви, мърда крушката и т.н. - няма фокусиране. Добре е да се пробва. В предвид, че са все китайски - гаранцията е важна и по-добре от тук да се вземе с гаранция за подмяна. Чух, че вече се намират по 100 лв H4
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 4:26 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
|
BAlexandrov написа: niki8800 написа: Ще взема да пробвам с .... Добре е да се пробва... Чух, че вече се намират по 100 лв H4 Ключовата дума е "да се пробва", оттам логично възниква въпроса - да се пробва с 40 долара (40.00 USD = 57.1139 BGN ) или със 100 . Аз не мисля че тия от 100 лева са с различен произход 
_________________ и парите се предават по полов път...
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 6:43 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Не са, но можеш да отидеш, да го сложиш и да видиш как свети или като ти изгори баласта на втория ден да го сменят - китайски са, имат дефектни  Освен това забравяш цената на доставката ($28 е на този сайт) и проблемът с митниците. Наскоро ми спряха едни ръкавици и искаха да доказвам колко струват - искат да изпълняват плана за ДДС и спират част от малките пратки от Китай. Това, което искам да кажа е - струва си, но не за един комплект.
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 6:49 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
BAlexandrov написа: ...проблемът с митниците.... се заобикаля с поръчка от държава в европейския съюз, но при условие, че намериш добро предложение тук... За стоки до към 1000 доларес от щатите поръчвам само ако американската оферта е по-евтина с поне 30-40% (мито, ДДС, нерви, разходки). Ако не е 30-40% по-евтина, тогава по-добре от ЕС. Няма мита, акцизи и т.н., носят ти го на вратата и си тръгват с пожелание за приятен ден. А на митницата ако нямаш помагало те чака един класически бюрократично-пост-соц корупционен разказ в изключително цветни картинки и миризми. Като чуя митница и се сещам за Дванадесетте изпитания на Астерикс и Обеликс и по-конкретно изпитанитето да успеят да получат точно еди-кой-си документ от римската община примерно 
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 7:15 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Потърси нещо вече от България. http://www.bktuning.net имат голям избор...
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 7:21 pm |
|
|
|
niki8800
|
Верно Божо, 28 долара за деливъри искат тези момци... Значи няма да пробвам с нищо, на някоя среща нечий фар ако ме впечатли -може да получа ценни напътствия от първа ръка 
_________________ и парите се предават по полов път...
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 8:53 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
И аз да си кажа по темата,сложих си китайски ксенончета на Фори преди 2год....и докато рабера че трябва допълнитено реле(защото се управляват по " - "(минус))за нашите осветителни системи  си прецаках едната ламБа. Сега си карам с усилени Осрам +90% и си светкам перфектно, за сега не мисля че повече светлина би ми била необходима  Ксенонките ми ги даде едно приятелче подарък...даже май ми се търкалят из офиса остатъците Не е лошо да се ползва ксенон,но и аз съм на мнение да се обърне внимание на заслепяването на отсрещно-движещите се  Реглажа на фаровете е задължителна процедура на година или две.
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Фев 01, 2011 11:07 am |
|
|
|
plaskom
|
Ето и ксенон на "халогените" (фаровете за мъгла). Преди: Прикачени файлове:
IMAG0012(2).jpg [ 163.61 KiB | Прегледано 846 пъти ]
И сега: Прикачени файлове:
IMAG0013(2).jpg [ 186.87 KiB | Прегледано 846 пъти ]

_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Фев 25, 2011 5:56 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Ееее, така е...който има хологени си свирка  Готино е станало 
|
|
|
|
| Пет Фев 25, 2011 5:57 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
А кога ги ползваш тези фарове за мъгла? Аз имам, но не съм ги включвал от сигурно 1 година  Губят се на фона на късите ксенони
|
|
|
|
| Съб Фев 26, 2011 7:34 am |
|
|
|
plaskom
|
BAlexandrov написа: А кога ги ползваш тези фарове за мъгла? Аз имам, но не съм ги включвал от сигурно 1 година  Губят се на фона на късите ксенони Много помагат вечер при остри завои, защото светят ниско и на широка лента и осветяват и встрани от пътя. А на Субару фаровете все още не се "въртят" заедно с волана и не следват завоя. 
|
|
|
|
| Съб Фев 26, 2011 5:20 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Здрасти, дай малко инфо за ксенона на халогените, че като гледам са същите като моите. Фирма, монтаж , модел, цена. През деня мога да ги ползвам като дневни светлини
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Мар 10, 2011 10:18 pm |
|
|
|
plaskom
|
mirovarna написа: Здрасти, дай малко инфо за ксенона на халогените, че като гледам са същите като моите. Фирма, монтаж , модел, цена. През деня мога да ги ползвам като дневни светлини Не знам дали са същите. Моите крушки са незнайно защо НВ4 (9006) които обикновено са на американските модели, а обикновено са Н3 на халогените. Доставка и монтиране при Митака, защото сменях масло там. Но не смятам че е проблем да си ги монтираш където и да е, важното е да ти дадат гаранция.
|
|
|
|
| Пет Мар 11, 2011 10:05 am |
|
|
|