Отговори на тема
 Загря доста! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 8
Автомобил: SUBARU LEGACY 2.5 4WD AT AIRSP '97
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте
Температурата на колата започна да се държи странно, преди малко достигна две чертички преди най-високата степен. Пуснах парното в купето и температурата се нормализира.От извесно време сутрин вдига температура парното духа студено и в един момент започва да духа топло и температурата пак се връща по средата.Известно време го отдавах на газовия инжекцион, но след случая от преди малко вече много се съмнявам, че той има общо.Отворих капака и странното беше, че радиатора е студен, отворих капачката никакъв ефект!!!!Не мога да разбера каква е логиката, защо ще качва температура, а радиатора ще е студен, как да разбера колко антифриз има колата #-o , и какъв според вас е проблема! Ако някой може да помогне, защото се притеснявам да не я прегрея, ясен ми е ефекта ако това стане!

Пон Фев 07, 2011 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, лятото на мен направи подобен номер - загряваше, а радиатора студен!
Оказа се, че термостата заби, като го махнахме спря да прегрява, но последствието беше спукан радиатор.

Пон Фев 07, 2011 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери ли дали има антифриз ама в радиатора не в казанчето? Аз съм патил така :smt129

ПП- ти май си с модела гарнитурояд :smt082 ( тея дет духват гарнитурки на глави през 100 000 км)

Пон Фев 07, 2011 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Най-вероятно е термостата. Когато колата ти е студена, клапана е в положение да ти байпасира охладителя/радиатора, а когато се достигне работна температура на охлаждащата течност, започва до пуска част от потока през охладителя. Ако термостата не отваря "към охладителя", то двигателя ти ще прегрява а охладителя ще е студен. Но е хубаво да си сигурен също, че имаш достатъчно течност в системата, и какво и е качеството, като цвят например...

Пон Фев 07, 2011 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе първо провери дали имаш антифриз - в казанчето трябва да има до линията в долния край, в радиатора като отвориш капачката отгоре - трябва да видиш антифриза.
Ако няма - или го тече някъде заради газовата, или е заминала гарнитурата...

Пон Фев 07, 2011 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
До сега се бъхтих с нея доливах, обезвъздошавах, тествах май се оправи незнам не смея да се хваля ще видя утре!Колокото до гарнитурата на главата ако беше пробила траябваше да се "радвам" на майонеза на щеката на маслото, нали!?

Пон Фев 07, 2011 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега
Лично според мен е термостата, но все пак ходи някъде да ти го видят. Преди около месец Хондата на женами имаше абсолютно същият проблем и след като го сменихме всичко си дойде на мястото(струваше около 50лв.предполагам и нашите са същите като цена). Откъде си? Ако си от Варна мога да те пратя на място където бързо и евтино ще ти решат проблема. Успех :smt023

Вто Фев 08, 2011 9:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Неее тук става по нежно няма следи понякога си ги духва и не личи по маслото и капачките! Просто като духне почва да надува в системата и най често през казанчето вади водата! Най добре наблюдаваи дали вади въздух в казанчето и ако вади викни някой да помирише дали мирише на изгоряли газове( щото аз лично нищо не надушвах може би от желание да не е това ама другите надушиха) или от капачката на радиатора за обезвъдушаване(внимаваи с нея ,че е крехка и може да те запознае с бай стругар :smt129 )

Вто Фев 08, 2011 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 107
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колета. Почти във всеки автосервиз имат уред с който да ти замерят антифриза дали има пропуск от гарнитурата на главата. Дано няма. Загрей автомобила до нормална температура. Пипни радиатора, ако горе е студен а долу топъл сваляй термостата. Нагрей го в съд с вода около 85-90 ивиж дали отваря. Гладай патрончето да не опира в шайбата около него. Ако опира го регулирай ипробвай. Ако пак прави номара го сменяй с нов. Това е от моят стаж на Субару от 16г. Доно съм ти полезен Чао.

Вто Фев 08, 2011 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги помагайте не е нито от антифриза нито от термостата смених го с нов и проблема продължава колата прегрява в купето духа студено а газовия инжекцион не включва!Положението е много спешно тъй като колата ми е много необходима днес а съм далеч от какъвто и да било сервиз!

Нед Фев 13, 2011 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами ако е духнала гарнитура няма лек! Мотора долу и смяна не е кой знае какъв ремонт но няма мърдане ако е това! Както вече уточнихме това е проблем на този мотор(духва гарнитури на главата) през определен период накой казват 100хил км

ПП-Дай да уточним? колата прегрява и НЕ доливаш антифриз така ли? Иначе това със студеното духане е следствие на това,че нямаш антифриз и наличие на въздушна преграда в системата- която може да е от теч или духнала гарнитура!

Нед Фев 13, 2011 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
Кога си монтира ГИ...скоро ли?Може да е от некадърен монтаж...да е високо изпарителя и там да прави възглавница която може да побърка всичко...

Нед Фев 13, 2011 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички, които помогнаха. След почти цял ден бъхтене, сваляне и качване на термостати (който го е правил знае какъв е shit), обезвъздушаване и пак отново, се оказа, че колата е имала въздух в системата повече отколкото предполагах. Няколко стотин пъти обезвъздушаване накрая достигане на връхна точка на отчаяние, псувни и тн... колата се оправи, свали температурата, парното започна да духа, а газовата превключи. Равносметката е следната, -> термостата ми е бил ОК, антифриз съм имал, но поради някаква странна за мен причина е имало много въздух някъде навътре в системата, който въпреки обезвъдушаването си е стоял там (незнам как?).Тази кола има най-шантавата охладителна система, по шантава дори от на италиански автомобил (Имах Алфа 156 голяма грешка ама термостата лесно се сменяше:).Сега съм доволен и щастлив само се чудя как се е получил този въздушен джоб, може би е от пробката за обезвъздушаване горе в ляво на радиатора, тъй като истинската беше счупена и майстора ми зави един болт с уплътнение и същата резба (може да е гълтала въздух от там а?), незнам сега всичко е ок! Лека вечер и благодаря отново.

Нед Фев 13, 2011 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема