Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Проблем с ABS/VDC 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tomov.b написа:
....Като запаля колата и двете лампи (ABS и VDC) светят нон-стоп.

Това е за сега... Ако някой има нови идеи, нека да каже...

Явно си в авариен режим, трий грешките и пак пробвай, ако светнат пак е ясно дереджето. Успех !

Сря Яну 12, 2011 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Yco написа:

Явно си в авариен режим, трий грешките и пак пробвай, ако светнат пак е ясно дереджето. Успех !

Триенето на грешаката до колкото знам се прави с уред, който аз нямам.
Това означава, че трябва да я закарам в сервиз, колкото и да не ми се иска...
Сега въпросът пак е "В кой сервиз в Пловдив да я закарам"? Бих желал да е някъде където разбират и няма да ме метнат...

Идва и другият въпрос, като изтрия грешката и проблемът си остане, няма ли пак да ми излезе грешка??? Какъв е смисълът тогава от триенето

Сря Яну 12, 2011 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В ръководството описват, че ABS може да даде грешка и при разлика в движението на колелата a оттам може да светне и VDC-то.
Казвам, че след, като се изчистят грешките могат да не ти светнат и всичко да е ок. А ако има някакъв повреда в системите ще ти светне първо едната лампа, не вярвам и двете да се скапват едновременно. :smt023

Прикачени файлове:
ABS.JPG
ABS.JPG [ 50.22 KiB | Прегледано 1025 пъти ]

Сря Яну 12, 2011 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изчистване на грешките мисля, че може да стане с откачане на акумулатора за 10 мин.

При мен, когато светне ABS заради разлика във въртенето на гумите /буксуване на място или включване на скорост на подемник/, трябва да се изгаси двигателя и при последващо запалване грешката се изчиства сама.

Сря Яну 12, 2011 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
грешка в АБС свети до следващия селфтест. на субару не съм сигурен, но на досегашните ми, все немски коли, все е било така. следващия селфтест е точно при следващо палене. има и грешки, които гаснат след 4-5 паления без проблем ( мисфайър например ).
на човека тея лампи са светели постоянно и или някой се е изнервил и ги е бастисал нарочно, или са си изгоряли по нормалния начин от прекалено дълго светене. странното е че по-често бившия собственик маха/изгаря нарочно предпазителя, а не си играе с крушката, еле пък и да слага там изгоряла.

с АБС-а възможни причини колкото искаш. я кофти регулиран датчик, я калпав куплунг, я нещо изгоряло...
лош пример: при мен на лупото имах прекъсната писта вътре в компютърния модул и се губеше помпата. понеже модула е залят, реших да го сменя. при тази каручка всичко е в един модул, не е като при другите, разделени механична и електронна части. да, ама новия нещо не успях да го вкарам в режим и пак съм в изходно състояние, 300 лева назад. висненето ми като прани гащи няколко дена покрай колата и тъпата ми физиономия не ги броя. следващия път ще е във фирмения сервиз, по-евтино ще излезне.

Сря Яну 12, 2011 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да ви разкажа до къде стигнахме...

Благодарения на един колега от форума (няма да казвам имена, защото не знам дали иска...), на който съм му много благодарен и много задължен... има някакво развитие.

Установихме, че колата дава следните 3 грешки: Грешка 51, Грешка 45 и Грешка 71.

В ръководството намерих единствено описание за грешка 51 - Faulty Valve Relay. Но за съжаление не знам какво да търся и най-важното, къде да го търся...

Ако някой има идея какви са тея грешки и как се оправят, да пише...

П.П. Пак благодаря на колегата за помощта и отделеното време... Ще се чуем пак тия дни, като остане малко време...

Чет Яну 27, 2011 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай да смениш(дори и само за проба)релето на АБС...на всички Скубита трябва да са еднакви.Мен така ме побъркваше старата ми кола...смених релето и заспа за винаги проблема.

Успех и разказвай как се развива проблема!

Чет Яну 27, 2011 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, според мен най-добре я заведи колата на "доктор". Като закачи тестера и ти прочете грешките, ще ти каже за какво става въпрос и колко ще ти стува нататък - части , ремонт - а после ти си решаваш как да стане това. А за самата проверка с тестера ще ти вземат 10 лв. А ти вече месец и половина се бориш сам с това ( в което няма нищо лошо), но без резултат. И все пак гледай да я закараш при някой дето си разбира от работата за да не се "въртиш в кръг" ;)

Чет Яну 27, 2011 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
И пак стигаме до въпроса КЪДЕ ДА Я ЗАКАРАМ???
В Субару Пловдив ли, в Бош Пловдив ли, при ПЕНЕВ (бившето Субару), или да отида до София при Митака или Дани?
Или някъде другаде.?...???

Pacone за кое реле говориш и къде се намира?

Чет Яну 27, 2011 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
tomov.b написа:
И пак стигаме до въпроса КЪДЕ ДА Я ЗАКАРАМ???.....

За Пловдив - не знам, но ако идваш до София - отиди при Митака, но и Дани би ти свършил работа.
Успех ;)

Съб Яну 29, 2011 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За схема къде е релето...трябва да питаш BAlexandrov,но адаша е прав...скачай в колата и газ към Сф.

Трябва си добра диагностика и след това ровене :smt023

Сря Фев 02, 2011 12:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Днес я закарах в СУБАРУ Пловдив.

Там едно приятелче (което работи там) ми я прегледа и каза следното. Проблемът е в лентовия датчик, който се намира точно зад волана и следи за ъгъла на завъртане на волана и реакцията на колетата. Тъй като VDCто е като допълнение на ABSа (не е много точно казано, вие си знаете :)) дава грешка в двте системи и така. Пича, каза, че тъй като това е система за сигурност, за Субару това е сериозен проблем и затова лампите светят постоянно, за да се подсетиш да закараш колата в сервиза!! :):)

Както и да е... Изчистиха грешките в компютъра и тази грешка излиза отново. Момичето каза, че трябва да се замени тази част, за да може да се види дали има някакъв друг проблем....

Така че сега търся такъв лентов датчик!!! Моля, ако някой знае от къде мога да намеря такъв за някой по-нормална сума да казва....

Пет Фев 18, 2011 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 334
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблема е в контролера, който управлява вдц-то.Той седи вътре в волана това е проблема според Митко така ми каза като ходих при него :smt023.Взимай 2-ра употреба и на майстор да го слага но да внимава с лентовия кабел

:smt023

Пет Фев 18, 2011 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3