Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
Имаме изложени мнения и от миналата зима относно октана,където колегата Асен ( bad_dog) препоръчва да се сипва октана означен в книжката на колата.А той определено е наясно с горенето viewtopic.php?f=1&t=5001 P.S.Дано да сме полезни.Благодаря! 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
Последна промяна dessito на Вто Фев 01, 2011 11:57 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Яну 31, 2011 12:37 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
90% карам на лукойл и то от една и съща бензиностанция наблизо, която ми е удобна, но днес специално ще кривна до някой ромпетрол и после ще споделя. Ако има разлика, ще я хвана неминуемо, защото откак имам колата й сипвам все лукойл и то все от въпросната бензиностанция, така че имам добра 'представителна извадка' и разликата ще лъсне 
|
|
|
|
| Пон Яну 31, 2011 9:49 am |
|
|
|
dessito
|
|
За информация последната партида на ВИТО ГАЗ е:" с ниско налягане на бутана" Бензиностанций ,които зарежда :Шел,Ромпетрол Обръщам внимание късае се за ГАЗТА
P.s.Това е изказано мнение от човек, от персонала на една от бензиностанцийте, не е мое лично.Прави му чест,че беше откровен
|
|
|
|
| Съб Фев 05, 2011 6:24 pm |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
|
Като продължение на темата, мога да добавя, не си спомням точно в кой форум, но колега бе отишъл с 4 литрова туба да му налеят бензин за резачката, и като свършили с бункероването, според колнката било точно 4 л, а тубата савсем не била пълна. Ако се не лъжа, пак за ОМВ стваше на въпрос. Въобще много ми е интересно, има ли държавен орган който контролира и сертифицира тези устройства, и колко често се проверяват бензиностанциите по този показател. Чудел съм се, ако отида в комисията за защита на потребителя с оплакване, че имам съмнение, че на еди коя си бензиностанция са ми наляли чувствително по-малко гориво отколкото съм платил, как ще го проверят? 
|
|
|
|
| Съб Фев 05, 2011 9:22 pm |
|
|
|
dessito
|
|
Мисля ,че се прави оплакване в писмен вид и се възбужда инцидентна проверка .Те си намират начин ,да го проверят. Въпросът е интересен и ще попитам по подробно приятел,който се занимава точно с такива неща.
|
|
|
|
| Нед Фев 06, 2011 1:23 am |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|
dessito написа: Мисля ,че се прави оплакване в писмен вид и се възбужда инцидентна проверка .Те си намират начин ,да го проверят. Въпросът е интересен и ще попитам по подробно приятел,който се занимава точно с такива неща. Виж, това ще е много, ама много полезно! Особено ако всички запомним как точно се подава такъв сигнал и ако започнем редовно да се оплакваме. Всеки път, когато имаме съмнения в качеството или количеството на горивото – сигнал и да ги проверяват. Само това е начинът, иначе ако се надяваме бензинджиите сами да се събудят някоя сутрин с натежала съвест – няма да стане. Сигнал – проверка – глоба. И ако стане масово, все ще им се наложи да завишат качеството на услугата. Така си мисля аз. 
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Нед Фев 06, 2011 12:36 pm |
|
|
|
SUB
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54 
|
|
Бензиностанциите ги проверяват със точен еталонен съд със вместимост от точно 20литра и при това количество има някаква грешка която се води допустима според закона.Ако сипвате количество което е различно от 20 литра то и грешката ще е различна, отделно и в мъркуча остават около 500мл до 1,5 литра според дължината му.По принцип колкото по голямо количество се сипва на един път толкоз е по малка грешката/количеството с което ще ни излъжат/, трябва да е ясно че точно от бензиноколонка никога грешката няма да е в повече , тя винаги е по малко, но в допустимата граница при тези 20 литра при които се прави измерването.За да бъдем по-малко излъгани според мене трябва да сипваме повече от 20 литра на един път, поне аз така правя като избирам в този случаи минималното зло.
|
|
|
|
| Пон Фев 07, 2011 9:25 am |
|
|
|
jafaar
|
jafaar написа: 90% карам на лукойл и то от една и съща бензиностанция наблизо, която ми е удобна, но днес специално ще кривна до някой ромпетрол и после ще споделя. Ако има разлика, ще я хвана неминуемо, защото откак имам колата й сипвам все лукойл и то все от въпросната бензиностанция, така че имам добра 'представителна извадка' и разликата ще лъсне  Не хванах НИКАКВА разлика във вървежа на колата, звука на двигателя и т.н. между Ромпетролския 95 и Лукойлския 95. Разхода според компютъра беше ТОЧНО същия: 9.8/100. Сега сипах един резервоар 98 лукойлски. И за него ще споделя като го поизхабя.
|
|
|
|
| Нед Фев 13, 2011 5:27 pm |
|
|
|
dessito
|
|
Info: „Лукойл България“ повиши крайните заводски цени на някои горива, като се мотивира с динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти.
Бензин А-95 Н поскъпва с 1,25 процента – от 2215,20 лв./1000 литра до 2242,80 лева/1000 литра. Цената на бензин А-98 Н се повишава с 1,19 на сто - 2311,20 лв./1000 литра до 2338,80/1000 литра. Дизел Б3 поскъпва с 1,30 на сто – от 2300,40 лв./1000 литра до 2330,40 лв./1000 литра. Евродизелът повишава цената си с 1,34 на сто – от 2239,20 лв./1000 литра до 2269,20 лв./1000 литра. Газьолът поскъпва с 1,36 на сто – от 2210,40 лв./1000 литра до 2240,40 лв./1000 литра.
|
|
|
|
| Чет Фев 17, 2011 1:26 am |
|
|
|
patko
|
|
Имам познат с купена чисто нова МАЗДА 6, дизел. Колата е вече на 2 години и може би близо 50+ хил. км. Купувана е от МОТО УНИ Бургас. По съвет на продавача той зарежда само на Ромпетрол. Досега няма никакви проблеми с горивната система, ДПФ филтъра или каквото и да е било. Вносителите на МАЗДА за България си правили техни собствени изследвания и така съветват клиентите си.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пет Фев 18, 2011 6:26 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
SUB написа: Бензиностанциите ги проверяват със точен еталонен съд със вместимост от точно 20литра .... Грешката е в % и е мах 0.5% т.е. 100мл на 20 литра. Маркуча винаги е пълен. В големите вериги може да искате проверка на момента при съмнения в количеството освен ако не е газ. Регионалните мениджъри имат право да проверяват. Иначе по телефона до най-близката метрология и ако изчакате идват до 2 часа и мерят пред Вас. Ако всичко е точно откъм бензиностанцията, метролозите Ви фактурират идването си. Качеството на горивата е може би постоянно само при Лукоил. На останалите вериги са от внос, понакога е от Румъния, понякога внася ОМВ, понякога от Турция, понякога взимат от Лукоил особенно А 98. но всичките отговарят на нашите стандарти.
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 12:37 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|

Да споделя и моето мнение относно горивата коя бензиностанция от къде ги зарежда.Жителите на Варна би трябвало да разберат за къде става въпрос.Под Аспарухов мост на острова има петролна база на Петрол. Не знам кой какво внася и какво продава,обаче знам защо то съм го виждал с очите си и то многократно че в тая база ходят всички вериги бензиностанции SHELL, LUK OIL, PETROL, ROMPETROL по рядко засичам OMV и много други фирмички .А като стана на въпрос по горе за франчайз доколкото знам са задължени да зареждат горивата на съответната фирма.Типичен случай са бензиностанциите до цирковата площадка.Двете бензиностанции са на един и същ собственик. Навремето като ги откриха бяха LUKOIL и така няколко години.Докато един ден на г-н Желев (собственика) нему писна от условията на LUCOIL и прекратиха договора.Да но след това бе принуден да махне е надписите LUKOIL.Другото което го знам от сигурен източник е че ГАЗТРЕЙД доставят газ на OMV, инфото го имам от преди 2-3 г. Честно дави кажа аз лично не правя разлика в горивата без значение откъде ще заредя. Единствено правех разлика в газта на ROMPETROL и то в самото начало когато откриха тоя дето е до МЕТРО.Преди да се кача SUBARU карах ASTRA с ГИ. Та мисълта ми е на същата тая бензиностанция продаваха добавка за газ. Това е най-голямата разлика която съм правил някога в горивото, ASTRAта направо полудяваше, невероятна динамика .На 5-а предавка по магистрала си пълнеше оборотомера и превърташе километража и то с доста.Но като цяло каквото и да си говорим, горивата в BG са пълна скръб.Те я които са карали с западно европейски бензин или нафта знаят за какво става въпрос.Завода производител на автомобили дава един разход а на практика в BG той е съвсем друг и повярвайте грешката не е в завода производител
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 3:26 pm |
|
|
|
jafaar
|
jafaar написа: jafaar написа: 90% карам на лукойл и то от една и съща бензиностанция наблизо, която ми е удобна, но днес специално ще кривна до някой ромпетрол и после ще споделя. Ако има разлика, ще я хвана неминуемо, защото откак имам колата й сипвам все лукойл и то все от въпросната бензиностанция, така че имам добра 'представителна извадка' и разликата ще лъсне  Не хванах НИКАКВА разлика във вървежа на колата, звука на двигателя и т.н. между Ромпетролския 95 и Лукойлския 95. Разхода според компютъра беше ТОЧНО същия: 9.8/100. Сега сипах един резервоар 98 лукойлски. И за него ще споделя като го поизхабя. Никаква разлика и тук в разхода или динамиката. Пак 9.8/100 и никаква разлика във вървежа... чудя се има ли смисъл да сипвам 100 октанов, за да направя проверката докрай 
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 4:32 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
jafaar написа: чудя се има ли смисъл да сипвам 100 октанов, за да направя проверката докрай  Давай така и така си почнал довърши работата до край  относно 100те октана от кого ще зареждаш? Еко? 
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 4:52 pm |
|
|
|
gerial
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 12:38 pm Постове: 205 Местоположение: София
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87 
|
|
от седем месеца зареждам само на петрол на кат и вървенето е както трябва и като разход е супер на ром петрол не можех да я сваля под 13лт./100км. а сега съм около 10.6/100км.
|
|
|
|
| Съб Фев 19, 2011 8:41 pm |
|
|
|
dessito
|
Прибирам се по магистрала "Хемус" и спирам на бензиностанция"OMV" виждам аз предна лява гума ама още малко и по джанта.Спаднала на 1.3 атмосфери ,обаче нямат от тези ,не знам как се казва това ,не ми се смейте дето се помпат гумите -малките "компресорчета"  .Имат, ама нито едно не работи.И аз викнах младежа бензинджия,и му я показвам и казвам ,че така не мога да тръгна .Благодаря му,че ми съдейства и след около 15-20мин успях да тръгна . Та няма да е зле да си обърнат внимание на този проблем тази бензиностанция,но мисля леко да ги засиля 
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 6:48 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
Прикачени файлове:
gas.jpg [ 41.35 KiB | Прегледано 1162 пъти ]
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Фев 20, 2011 9:34 pm |
|
|
|
jafaar
|
alexx написа: jafaar написа: чудя се има ли смисъл да сипвам 100 октанов, за да направя проверката докрай  Давай така и така си почнал довърши работата до край  относно 100те октана от кого ще зареждаш? Еко?  Сложих 95 пак защото се наложи  Некст тайм ще бодна 100 октана Еко за да си продължа наблюденията. Нямам очаквания за нещо по-различно обаче  Ако наистина се окаже така, едва ли някога ще сипя нещо по-различно от 95. Само за профилактика може да добавям по един редекс за прочистване 
|
|
|
|
| Вто Фев 22, 2011 12:42 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Все зареждам само 95 обикновен от реномирани бензиностанции естествено, защото така си излиза от завода, а пък добавките дето слагат не ми се нравят. Никой не споменава, какви са, възможно е и кислород да слагат, както и етанол, може и друго, но не ми харесва тази коспиративност. Само един път заредих 96 - по грешка  , но консумацията беше същата. Лятото мисля да сипя 100 да прочистя дюзите с някоя извънземна добавка. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Фев 22, 2011 1:40 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57