Правила за пускане на обяви в раздела

1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару.
2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка.
3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 64  >
 MITAKA performance service, София, шосе Банкя 3 0888 544 999 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
agent dust написа:
не знам за кое лого говориш - няма на продрайв...

2009 STi Spec C-то мина през диното на TST Racing - тони келеша - и както се очакваше, забележитлен резултат! на валът около 340кс, и 500нМ при 22% загуби в трансмисията - колата е напълно фабрична, 2.0 турбо, с оригиналните тихи гърнета с три катализатора и оригиналната турбина. единствено сменихме бензиновата помпа с валбро 255л/ч...

колата започна да върви доста по-добре, и в турбо режим, и в атмосферните режими, а разходът на гориво - още надолу... клиентът е много доволен и безкрайно щастлив, а келеша пак доказа че все за нещо става :-D голям професионалист е момчето, спор няма!

И за да обесни на един че е олигофрен(Тошко) че е наистина такъв , го баннаха от тунинг форума щото някои модератор си е повярвал че е ебаси батката #-o

Пон Фев 21, 2011 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
votolom написа:
Краси, а аз ако го посетя така с мойто стоковиче ? При мен за да отида само помпата ли е за смяна или ще кажеш всичко :smt129

МНОГО трудно ще го навия да ти пипа колата. не и преди да я подготвим. келеша отдавна отказва да пипа 2.5 турбо субару, както и аз - аз му пращам само коли, които преди това са подготвени... сори... ако искаш ремап на сток 2.5 европейско турбо субару - пращам те при асен - bad_dog. т.е. мога да ти уредя ремапинг, но не и при келеша. твоят човек е bad_dog. на асен му вярвам 100% - на друг не бих дал да пипа електрониката на 2.5 турбо субару, сток, не и преди да докопам екутек-а. въпросът е как ще навием бад дог да те ремапне :smt129 да пробваме - бат асене, искаш ли да ремапнеш едно стоково 2.5 турбо, напълно девствено? ако изтропа - имам свободни кашони да го разглобя :-D

мишо, тази история в тунинг форума е достатъчно показателна, че келешите просто си мечтаят да могат колкото келеша. нашто момче си го бива, ония нека си лаят :smt129

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пон Фев 21, 2011 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Аз лично на 2.5 заводско не бих дигал бууста. Единствено бих пипнал малко смесите тук-там. Заводските бутала са доста кекави и не си струва риска, защото ще е въпрос на време да изтропа.

П.П. То изтропването със заводските бутала и настройки също е въпрос на време и стил на каране :smt131 :smt131

Вто Фев 22, 2011 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Интересно е, че доста от известните и "консервативни" американски мапери твърдят и наистина показват, че 2.5 може да издържи странно много, стига да няма детонации. Всъщност те нямат и избор, 2.5 е масово разпространен, там се купуват десетки хиляди и близо половината се модват. Разбира се изключвам 100 случая в US на строшено бутало на 4-ти цилиндър със и без модове на средно 10 000 мили, което за мен е недопустимо, но за Субару явно е в рамките на нормалните 0.1 - 0.5 %.

По темата следя няколко сток 2.5 турбо 2008+ с по над 500 к.с. на вала и нямат никакви проблеми, като при тях го няма лукса на европейските масови горива по 100 октана, което допълнително им усложнява работата. Ето един пример тук:

http://www.iwsti.com/forums/power-bragg ... -meth.html

Мога да изнамеря и моите данни, това би била интересна тема. Разбира се всеки си поема риска(на запад могат да си позволят и няколко опита и са по-толерантни), но ми е интересно наистина защо резултатите при този двигател са на двете крайности - явно има потенциал, но като клиент и ентусиаст нежеланието ви да рискувате наистина ме радва, респект и успех ! :smt023

П.С.
Рекордът за най-надут сток двигател в света също е на 2.5 турбо в Австралия, 550 к.с. на колелата по спомен.

Вто Фев 22, 2011 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Задкормилното устройство има доста голямо значение в случая... :smt129
при студен двг и пълна газ, какво друго да стане освен мешана скара...

Вто Фев 22, 2011 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Американското 93 е като европейското 98-100 http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating. Няма да коментирам изобщо боклуците, които караме в България.

Също така в щатите самите дилъри на Субару слагат директно Cobb Stage 1 колкото и абсурдно да звучи, което е причината там да има много по-малко строшени двигатели там. Cobb Stage 1 вдига леко бууста, но много по-важно е, че премахва опасно бедните зони от картата.

П.П. В Англия неофициално около 5-7% от EJ257 2008-2010 са повредени предимно в резултат на счупено бутало, което е огромен процент и съответно се вихрят разни скандали, които са описани в английските форуми.

Вто Фев 22, 2011 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Техният 93 е наш 98(приблизително 0.95 коефициент), но не е масов, в доста щати липсва и затова се застраховат с карти на 91. Качеството наистина не е за коментар, но се надявам нашия 100 да е поне по-добре от щатския 91.

За Англия наистина е много голям процент, хубавото е, че тенденцията от MY08 към MY11 е към силно намаляване на проблемите. Дано да са взели някакви мерки. Казвам го чисто статистически, без претенции за разбиране, ровя и търся компромиса на безопасния тюн. Но определено ми прави впечатление, че има много силни коли сток.

Препоръката да се мап-не двигателя още при закупуване ме тласна да се захвана с въпроса веднага след като първият ми двигател изтропа заради лагер съвсем сток. Честно казано ми се искаше само да я карам колата и да я давам за някое подобрение, но видях, че без яко четене и съвети от гурута няма да стане.

Вто Фев 22, 2011 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

аз тези щатските модове не ги гледам особено, нито им вярвам - правят коли по 500кс - но не им дават газ! а тук масово тези коли се заваряват с 220-250 на магистралата дори без да са надувани - и тогава се чупят. 2.5 турбо няма проблеми със скорости до 200км/ч - после става лошо - охлаждането на двигателя не може да насмогне - и основно затова се чупят буталата.

по-правилният мод на 2.5 турбо е да се пипнат горивните смеси - те сток никак не са като хората. КОББ пипат точно там, и малко ВВТ системата - и на стейдж 1 колата върви доста по-добре без почти никакво вдигане на налягането, а турбината развърта с около 500об по-рано, мисля че на 3100об беше фул буста...

на спек Ц-то беше приложена подобна процедура - въпреки че е топ модела на турбо субару, и там положението с горивните смеси не е напълно задоволително. но двигателя си е здрав - и с фабричните карти си върви с 250 по аутобаните без никакви проблеми...

0899 612 719 - Венци

Вто Фев 22, 2011 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Пафка много съм съгласен с теб! И аз така чета в несвяст гледам из ютуб питам разпитвам явно това е пътя! Да си презная имам доста въпроси но неискам да претиснявам разбиращите :oops: Чакам момент да се запозная лично с някой и да му надуя главата :smt129 бях барнал Трошко ама от тогава съм сабрал доста нови въпросчета :smt033

Вто Фев 22, 2011 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

тунингът става само с железа. имаме няколко сток 2.5 турбо, на които сме подменили само буталата с ковани. едната се караше на 1.6 бара и си обръщаше постоянно километража - без ремап, само надуто турбото. досега нямаме случай ковано бутало да се счупи при стоков мап на ЕКУ-то, без значение как се зори колата. а има счупени фабрични дори и без да е даван зор...

и за лагерите - аз поне досега не съм имал случай 2.5 турбо да има проблем с лагерите - а през мен са минали много такива двигатели. може би е от лошото масло - този двигател иска само висококачествено масло, защото биелните лагери са доста теснички, няма място за широки лагери като на редови двигател... проблеми с лагери е имало само на по-стари турбо двигатели , обикновено преди 2000г, и на доста километри...

0899 612 719 - Венци

Вто Фев 22, 2011 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Вие като хора с опит и с по-нови и по-стари двигатели от турбо субару да сте имали наблюдения върху маслените пръскалки, които се поставят на някой клоузд дек мотори. Интересува ме има ли вероятност да се отворят пръскалките и да пикаят постоянно масло като така ми скапаят мазането на коляновия вал и съответно да се скапе и той. Четох много по форумите - но освен предположения и мнения - диаметрално противоположни - нищо не намерих подплатено с опит - може би защото не са масово явление явно. Та - има логика, ако се затапят отворите и се махнат пръскалките да се подобри незначително мазането на вала, но 90% от хората, които имат пръскалки на блоковете си ги запазват, въпреки, че съществува известен риск някоя да се повреди и да пикае постоянно. Проблемът възникна след като си пуснах новите ковани бутала в цилиндъра и го сглобих на сухо се оказа, че в долна мъртва точка поради по-прибраните поли на кованите бутала - опират точно на маслените пръскалки, чрез допитване до Асен /bad_dog/ и по негов съвет издълбах по една полуокръжност и докарах разликата в теглата на оборудвано бутало до 2-3 десети от грама- едно от друго, но тъй като днес не намерих алуминиеви дихтунги, за да заменя старите уплътнители под пръскалките - ми остана време все още да се размисля за тези пръскалки - та при вас да е идвал автомобил с блокирани отворени такива и като в следствие да е дал фира коляновия вал, защото със сигурност при този сценарии ще падне налягането на маслото в основните лагери.

ПП Като отворих мотора - едната пръскалка беше отворена /надух си я с уста, а сега след като ги омагьосах моите и тези, които ми даде Методи - всички се отварят над 3 бара/ - но основните лагери бяха перфектни, което разбира се не може да се каже за биелните, но там нещата са ни ясни на всички и това за надут двигател на 245 коня от 200 и на 240 000 км.

Вто Фев 22, 2011 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
alex5428 написа:
Пафка много съм съгласен с теб! И аз така чета в несвяст гледам из ютуб питам разпитвам явно това е пътя! Да си презная имам доста въпроси но неискам да претиснявам разбиращите :oops: Чакам момент да се запозная лично с някой и да му надуя главата :smt129 бях барнал Трошко ама от тогава съм сабрал доста нови въпросчета :smt033

Знаеш, че винаги съм на линия и можеш да питаш, каквото знам и имам инфо ще ти отговоря :drunk:

Вто Фев 22, 2011 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
proscrip написа:
Вие като хора с опит и с по-нови и по-стари двигатели от турбо субару да сте имали наблюдения върху маслените пръскалки, които се поставят на някой клоузд дек мотори. Интересува ме има ли вероятност да се отворят пръскалките и да пикаят постоянно масло като така ми скапаят мазането на коляновия вал и съответно да се скапе и той. Четох много по форумите - но освен предположения и мнения - диаметрално противоположни - нищо не намерих подплатено с опит - може би защото не са масово явление явно. Та - има логика, ако се затапят отворите и се махнат пръскалките да се подобри незначително мазането на вала, но 90% от хората, които имат пръскалки на блоковете си ги запазват, въпреки, че съществува известен риск някоя да се повреди и да пикае постоянно. Проблемът възникна след като си пуснах новите ковани бутала в цилиндъра и го сглобих на сухо се оказа, че в долна мъртва точка поради по-прибраните поли на кованите бутала - опират точно на маслените пръскалки, чрез допитване до Асен /bad_dog/ и по негов съвет издълбах по една полуокръжност и докарах разликата в теглата на оборудвано бутало до 2-3 десети от грама- едно от друго, но тъй като днес не намерих алуминиеви дихтунги, за да заменя старите уплътнители под пръскалките - ми остана време все още да се размисля за тези пръскалки - та при вас да е идвал автомобил с блокирани отворени такива и като в следствие да е дал фира коляновия вал, защото със сигурност при този сценарии ще падне налягането на маслото в основните лагери.

Добре, не е ли вариант да поръчаш едни нови и да ги сложиш ?

ПП Като отворих мотора - едната пръскалка беше отворена /надух си я с уста, а сега след като ги омагьосах моите и тези, които ми даде Методи - всички се отварят над 3 бара/ - но основните лагери бяха перфектни, което разбира се не може да се каже за биелните, но там нещата са ни ясни на всички и това за надут двигател на 245 коня от 200 и на 240 000 км.

Добре, не е ли вариант да поръчаш едни нови и да ги сложиш ?

Вто Фев 22, 2011 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Мне е вариант Тошко щото ги няма в никой партс каталог за Субару, изнамерих от форумите някакви номера, които са изровили от някъде номер, но където и да пусна заявка - отговорът е един и същ - такова животно нема, исках и аз нови - имаше по едно време в скубинет един линк към фирма, която ги имала - но вече не, за 6 месеца не намерих никъде и сега съм с такива втора ръка - не знам на какъв принцип се отварят, но ако е на принципа на дизеловия разпръсквач с игла и конус - би трябвало след като съм ги почистил хубаво с бензин и нафта да нямат проблем и старите да стават - стига да е свястно маслото от тук насетне и да не попадне някой боклук вътре.

Вто Фев 22, 2011 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Агент,
При мен лагерът е заводски хванат дефект в допуските, допуснат на много ограничена серия с бюлетин да се заменят двигателите в САЩ и Австралия.

Колкото до кованите бутала - нямам нищо против и съм сигурен че това е правилният начин да се подходи, но отново е въпрос на компромис за ежедневна кола без претенции за драг. Със стоковите бутала колата е супер тиха, издържливи са на износване и най-важното - за последните 12 000 км нито грам масло, а натоварването е сериозно. Това ми е 8-ми автомобил и такова нещо не съм виждал, даже бих спорил преди време, че е невъзможно :smt023

alex5428,
Ще ни помагат, ние пък ще черпим :beer02:

Вто Фев 22, 2011 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

маслените пръскалки са махнати точно защото създават проблеми - има ги само на по-старите турбо двигатели.

досега съм работил по три моднати в щатите коли. едната беше 2006 СТи 2.5 турбо, с АПС турбина - направо от контейнера в сервиза - с премерване на компресия - две счупени бутала. подменихме ги с косуърд.

другата беше 2009 Сти, надута - според сертификата, който си вървеше с колата, до около 600кс, с някаква карта на КОББ специално за турбото, то беше някакво голямо. още когато колата беше в щатите обяснихме, че не бива така да се кара в БГ, и първо трябва да дойде да я огледаме. но те първо решиха да си я покарат малко - на вторият ден счупи бутало, и все пак я докараха. като отворих двигателя - вътре фабричните бутала. и не беше 600кс, защото електрониката беше надута до 1.3 бара - около 400кс. сложихме им едно бутало, колата беше за продаване, свалихме налягането и им казахме да не я настъпват с тези бутала. повече не знам какво е станало, последно я продаваха...

третата кола е сивото ево - също направено и мапнато в щатите - и на него 4то бутало беше счупено, но не знам кога, дали в бг, дали в щатите. евото и то фабрично не е с ковани бутала. на тази кола, както знаете, направихме тотатлен ребилд на абсолютно всичко и накрая извади безаварийно 600кс.

така, че не всичко което пише в нета е вярно. много важно е кой е работил по колата. имам една доста голяма купчинка, само с пръснати ФАБРИЧНИ двигатели от СТи 2.5, нито пипани, нито надувани. в същото време доста такива коли се движат напълно безаварийно - но няма нито една оцеляла, когато е ръчкана със скорости от порядъка на 250. дори 2009г троши буталата като предните 2.5 турбо. и много рядко се среща счупен стоков 2.5 от ВРх. аз стоков 2.5 турбо различен от СТи нямам правен, а такива двигатели сигурно съм направил над 30 - все СТи 2.5. 2.5 турбо не от СТи съм правил само когато е имал проблем я с газова уредба, я с лоша карта - и резултатът пак е счупени бутала. в момента имаме щатски форестър 2.5 турбо и аутбек 2.5 турбо, и двете с газова уредба течна фаза, и с кобб аксес порт - карат се и на стейдж 1, и на стедж 2 без проблеми. правихме и едно сръбско легаси 2.5 турбо - беше счупило бутало пак заради лоша газова уредба - сега си движи без проблем и на газ, и на бензин - но газовата му е БРЦ инжекцион с два изпарителя. та така - затова много хора не искат да пипат стоков 2.5 турбо. никак не е здрав като 2.0 турбо...

0899 612 719 - Венци

Сря Фев 23, 2011 4:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
agent dust написа:
.... и много рядко се среща счупен стоков 2.5 от ВРх. аз стоков 2.5 турбо различен от СТи нямам, а такива двигатели сигурно съм направил над 30 - все СТи 2.5

Да разбирам ли, че стоков 2,5 WRX e по-здрав мотор от стоков 2,5 STI ?

Сря Фев 23, 2011 4:08 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

bubaru написа:
agent dust написа:
.... и много рядко се среща счупен стоков 2.5 от ВРх. аз стоков 2.5 турбо различен от СТи нямам, а такива двигатели сигурно съм направил над 30 - все СТи 2.5

Да разбирам ли, че стоков 2,5 WRX e по-здрав мотор от стоков 2,5 STI ?

не - двигателят дефакто е напълно идентичен откъм железа спрямо този на 2.5 СТи - просто е с по-ниска мощност и не е толкова натоварен. в момента, в който го понадуеш и приближиш 300кс - почва да се чупи като този на СТи. друга рецепта заа 2.5 турбо освен смяна на буталата с ковани, монтиране на състезателен радиатор и подходящо мапване - НЯМА. в щатите нека си карат 400-500кс със стокова карантия - поне в Бг такава кола няма...

0899 612 719 - Венци

Сря Фев 23, 2011 4:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Предполагам 300 к.с. на колелата, че те са по 305 сток на вала на 95 бензин ;) Колите, за които споделям сa съвсем реални са на мои познати, които ми пращат частите. Но определено проблемите с 2008 сти са в пъти повече от тези на 2009 и 2010. Явно са коригирали нещо и проблем определено е имало. Лошото е ако при заводски проблем и мап след известно време се появи проблем и се обвини мапера ;)

Интересно ми е моя двигател с какви бутала е - part number-a на блока е различен и от sti, и от wrx. На сток генерацията звучеше много по-здраво(преди нямаше никакъв звук, независимо от оборотите, направо като заглушен миксер) и осезаемо по-бърз дори на сток карта.

Сря Фев 23, 2011 11:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Един въпрос - защо се напъват оборотите до 7,5К -8К, след като е ясно от тестовете, че при 4-6,2 К r.p.m има най-добра производителност въртящ момент/ киловати и целта на "мапването" не е ли при по-ниски обороти да се постигнат по-добри показатели?

Сря Фев 23, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 64  >