| Автор |
Съобщение |
|
Greg4o
|
Оказва се,че тампоните на нашия модел са консуматив.Верно не били скъпи вече ама на 10к км да се разтропват то си е направо като ЛАДА  .Та се чудя има ли смисъл да се,чудя за полиуретанови таквизи или да си чаткам с тез на по 10 хилки 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 11:44 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
ами нали мислихме уж,че най добре полиуретан,ама незнам от къде ще ги търсиш Жоре
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 11:46 pm |
|
|
|
Greg4o
|
valadares написа: ами нали мислихме уж,че най добре полиуретан,ама незнам от къде ще ги търсиш Жоре Аве ко трябва ще ги произведем,ама дай да чуем кво мислят компетентните люде 
|
|
|
|
| Нед Фев 27, 2011 11:56 pm |
|
|
|
Vmax
|
Greg4o написа: valadares написа: ами нали мислихме уж,че най добре полиуретан,ама незнам от къде ще ги търсиш Жоре Аве ко трябва ще ги произведем,ама дай да чуем кво мислят компетентните люде  Полиуретан под път и над път - виж при колегите от sti.bg - почнали са да внасят скоро, преди 2 месеца купувах от heed91 и си дойдоха със смазка - 2бр. около 40лв май бяха. Вече зависи от размера на щангата дали ги има на склад или ще се чака 1-2седмици. Като си намерите и стигнете до монтажа - най важно е да се почисти добре щангата и черупките на тампоните, и после много добро смазване, за да не скърцат.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 8:44 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Полиуретан под път и над път - виж при колегите от sti.bg - почнали са да внасят скоро, преди 2 месеца купувах от heed91 и си дойдоха със смазка - 2бр. около 40лв май бяха. Вече зависи от размера на щангата дали ги има на склад или ще се чака 1-2седмици. Като си намерите и стигнете до монтажа - най важно е да се почисти добре щангата и черупките на тампоните, и после много добро смазване, за да не скърцат.[/quote] +1 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 10:12 am |
|
|
|
bubaru
|
Слагай полиуретан и не го мисли.То май освен Импреза(поне не съм чувал много), всички останали модели ги ядат яко в БГ, за трибеките даже и биалетките са като консуматив. http://www.avoturboworld.com/avoshop/su ... _9_36.htmlТова е само като пример, колко мм е твоята щанга, аз имам едни тампони 18 мм.-powerflex
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 11:23 am |
|
|
|
Greg4o
|
bubaru написа: Слагай полиуретан и не го мисли.То май освен Импреза(поне не съм чувал много), всички останали модели ги ядат яко в БГ, за трибеките даже и биалетките са като консуматив. http://www.avoturboworld.com/avoshop/su ... _9_36.htmlТова е само като пример, колко мм е твоята щанга, аз имам едни тампони 18 мм.-powerflex Не съм мерил колко мм е щангата.В този сайт май моята точно не присъства като обект на тези екстри. Аза твоите колко, ако стават 
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 11:57 am |
|
|
|
bubaru
|
За тебе, колкото дадеш  , само да ги изровя , че са някъде между играчките на детето, давам му авточасти, да свиква  . edit : http://www.avoturboworld.com/avoshop/st ... -p-14.htmlТук можеш по-долу да си посочиш размера, направих бърза справка, ако не греша(тоест нета) твоите да 21 мм, така че май няма да мога да ти помогна...Провери все пак и ти.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 12:01 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
по спомен предната е 21мм, задната е 17мм. аз за 45,000км съм ги сменял 2 пъти предните тампончета, 2 пъти дясна биалетка и веднъж лява  но съм карал и доста офроуд, та не се оплаквам. в украинския субару-форум има една безкрайна тема за тия тампони, и там доста хора преминават на полиуретан. но трябвало през еди-колко-си километра да се почистват и да се смазват наново. други просто си сменят гумените на всеки ~15,000км независимо дали тропат или не. ето темата (на руски)
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 3:39 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Особено докато са по 10лв направо е песен  Вече купих и са 19мм.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 4:48 pm |
|
|
|
bubaru
|
Greg4o написа: Особено докато са по 10лв направо е песен  Вече купих и са 19мм. Хм, 19 мм. Странно ми е да е толкова тънка, то американките са по 21, дето обикновено са по-мекушави...
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 10:05 pm |
|
|
|
Greg4o
|
bubaru написа: Greg4o написа: Особено докато са по 10лв направо е песен  Вече купих и са 19мм. Хм, 19 мм. Странно ми е да е толкова тънка, то американките са по 21, дето обикновено са по-мекушави... Утре отивам да ги слагам и ще кажа със сигурност,макар че излязоха по VIN 
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 10:16 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
Не съм сменял нищо по окачването-99 000 км. досега. Нямам шумове, нито тропане,като изключим ония скърцания в темата за трибеките миналата зима. Така или иначе те изчезнаха без моя намеса. Май ще излезе вярно,че карането по български пътища съкращава живота на колите в пъти...Аз имам към 20 000 км грубо на бг територия.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 11:14 pm |
|
|
|
bubaru
|
Ми то само като минеш 2 пъти дневно през Джеймс Баучер(или Иван Асен), както на мен ми се налага и какво да искаш повече от колата.Хем там се води, че няма дупки, просто паваш в стил калдаръм от възрожденска Копривщица. Другия ни специалитет, който се приема за нормална реалност са всички шахти(вечно пропаднали или стърчащи с по 5 см.) разположени по някакъв сложен алгуритъм върху платното, така че да не ги изпуснеш. Дупките даже не ги коментирам, гледам да минавам по познати места, където чат пат ги изпускам, по непознатите шофирането е в стил Париж-Дакар, т.е. винаги може да има изненади с фатален край. За последните години единствената кола, която познавам и засега е действително железна като окачване е една Тойота Корола Версо-служебна на 175000 км, карана 99% в Бг от 15 човека без пазене и все още няма абсолютно никакви проблеми по окачването.Голямо дърво е иначе, но не се чупи, хем е Made in Turkey  Сори за спама, ама нещо се развълнувах.
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 11:32 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Да ви кажа аз наскоро смених тампони на предната стабилизираща щанга и биалетки. Тампоните не ги бях ги сменял до сега /близо 3 години/, преди това не е ясно кога и дали са били сменяни. Биалетките ги смених, когато я взех колата. Сега бяха стари и понапукани, но не нещо драстично. Маршрутът ми включва ежедневно по два пъти калдъръма по Цар Борис III - по цялата си дължина и две улици в квартала, които съседите твърдят зимно време, че само джип можел да мине. Оригиналните са по 5-6 лв. Тъй че... не ви разбирам 
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 8:42 am |
|
|
|
Vmax
|
Greg4o написа: Особено докато са по 10лв направо е песен  Вече купих и са 19мм. Лошото е че труда е по-скъп от самите тампони и като сметнеш колко ще ти струва за 100 000км, ако ги сменяш наистина на 15 000км, то тогава полиуретановите идват доста по-евтино...
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 9:52 am |
|
|
|
Vmax
|
[quote="bubaru"]Ми то само като минеш 2 пъти дневно през Джеймс Баучер(или Иван Асен), както на мен ми се налага и какво да искаш повече от колата.Хем там се води, че няма дупки, просто паваш в стил калдаръм от възрожденска Копривщица. Другия ни специалитет, който се приема за нормална реалност са всички шахти(вечно пропаднали или стърчащи с по 5 см.) разположени по някакъв сложен алгуритъм върху платното, така че да не ги изпуснеш. Дупките даже не ги коментирам, гледам да минавам по познати места, където чат пат ги изпускам, по непознатите шофирането е в стил Париж-Дакар, т.е. винаги може да има изненади с фатален край.  Абсолютно - има улички дето са като Париж-Дакар  . Но най-много се прецакват тампоните заради мръсотията и пясъка - направо ги изяждат.
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 9:55 am |
|
|
|
Vmax
|
den4o написа: Не съм сменял нищо по окачването-99 000 км. досега. Нямам шумове, нито тропане,като изключим ония скърцания в темата за трибеките миналата зима. Така или иначе те изчезнаха без моя намеса. Май ще излезе вярно,че карането по български пътища съкращава живота на колите в пъти...Аз имам към 20 000 км грубо на бг територия. Колега гледам че си в Швабско - последният път във Франкфурт Ноември 2010г пътищата бяха толкова добре, че да не ти се прибира в БГ, да не говорим за чистота - 3 дена дъжда валя, колата ни беше чиста въпреки че правехме по 100км на ден. Тук един път да минеш по Околовръстното до Бистрица - Икеа, трябва да стържеш кал с лопата от колата, а уж има наредби за Чистота и т.н.
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 9:58 am |
|
|
|
Greg4o
|
Готово смених ги за половин час и са 19мм.Явно е по-тънка щангата  А са ми авери и не ми зеха и кинти  Ако ще е така и с такива мога да карам,но в сащ има размер и ще си порръчам за лятото.
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 1:29 pm |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|

Vmax написа: den4o написа: Не съм сменял нищо по окачването-99 000 км. досега. Нямам шумове, нито тропане,като изключим ония скърцания в темата за трибеките миналата зима. Така или иначе те изчезнаха без моя намеса. Май ще излезе вярно,че карането по български пътища съкращава живота на колите в пъти...Аз имам към 20 000 км грубо на бг територия. Колега гледам че си в Швабско - последният път във Франкфурт Ноември 2010г пътищата бяха толкова добре, че да не ти се прибира в БГ, да не говорим за чистота - 3 дена дъжда валя, колата ни беше чиста въпреки че правехме по 100км на ден. Тук един път да минеш по Околовръстното до Бистрица - Икеа, трябва да стържеш кал с лопата от колата, а уж има наредби за Чистота и т.н. В Холандия всъщност,тука съвсем се разглезва човек:дотолкова,че като карам в Германия,ми се вижда като в БГ  Между другото след последните две зими,които бяха доста снежни и ледовити за около месец общо,пътищата и тук отвориха някои кариеси:) В Белгия положението е даже като в София ,или почти:) Сори за офа.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 2:12 pm |
|
|
|