Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >
 Мнения за качеството на газта 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Повечето бензиностанции са франчайз и собствениците им са различен чешит играчи, невинаги веригата играе. Най-добре посочвайте конкретни бензиностанции, както прави @quietriot. Аз съм "за" с двете ръце относно неговите отзиви за конкретните бензиностанции.

Сря Яну 20, 2016 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
95% от случаите от Gazprom

Сря Яну 20, 2016 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бургас,Варна,Добрич,Русе,Разград,Бяла,Пловдив,София,Кюстендил,Асеновград,Горна Оряховица.....складове за пропан бутан. И от къде зареждат OMB или обектите на някоя друга верига - ами от най-близката база. Пропан-бутана в различните обекти на една верига е с различен произход, не че няма районни договорки. Да речем Петрол в Пловдив да зареждат от Газтрейд, а във Варна от Топливо. Горивото се получава с декларация за съответствие. Контрол при получаването няма как да се направи. Знам за една фирма, с една голяма бензиностанция, който измерват при доставката относителното тегло и си смениха доставчика. По документи беше 0,535, а реално 0,510.
Помислете ако настройката на газовата Ви е направена с пропан-бутан с относително 0,550, а сте заредили от партида на 0,510 или обратно и настройките са направени на границата.
Колегата @quietriot в друга тема беше споменал, че при преминаване към газ колата му притриса. Ако настойката му е правена при лека газ, а сега зарежда тежка, компютъра прави корекции в + и в предвид притрисането, какво става с инжекторното време при да речем 4000 оборота.
И няма помпане на въздух. Надявам се имате в предвид газова фаза. На много обекти първо закачат постолета после включват и след известно време започва зареждането. Ако е повреден клапана между газовата и течна фаза може да има пропуск на течна към газова, но това се отчита като продажба. Ако зареждате на такива обекти спирайте при първото изчукване на клапана на вашата бутилка.

Сря Яну 20, 2016 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това дори не го знаех за леката и тежка газ , но колата си тресе или гасне направо зимата при преминаване първия път, макар че сега на -15 минава само с леко претрисане и без гаснене от три дни насам. Според мен е така защото моята газовата ловато прехвърля на газ по време , а не по температура , сега мисля, че е на 4 минути и колкото е загряла толкова , ловатото дава опция за температута с изпарител ловато , а сега с романото е само по време макар че и то може да се коригира,що не го дигнакл Радо незнам, а защо претриса нямам идея , дори и лятото си претриса леко на първото минаване. Може да е кофти настроена , лятото ще изрия това управление и дюзите и ще сложа друго с баракуди, защото ловатото са ми бавни и ми свети чека от ландата, не смогват да коригират и се омазват , но сега гори малко и върви добре, което ме устройва напълно и не ми е зор да дам 500 лв за нови чаркове. Пък и си правя колата за себе си не да я продавам , вече е на 320К , има малко пистън слап ма коя ли няма, като дойде време ще ревизирам мотора или ще го сменя с H6 ako си заслужава, отказах се да купувам нов модел и тепърва да наливам пари , тая си знам от-до , като с жените е :D , избираш най-малкото зло.
А че сме много зле с газаджиите е друга тема, Стояне идвай си от Англия, мамка му.

Чет Яну 21, 2016 9:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Автомобил: Subaru Forester 2.5,2018
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Газпром..и се чувста супер.

Пет Фев 19, 2016 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Автомобил: Subaru Forester, Subaru Justy
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Петрол и Ромпетрол-без проблеми в работата, с около 1-1,5 / 100 по-малко от останалите.

Пет Фев 19, 2016 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: машина 4x4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Понякога зареждам в Петрол заради по-силната газ. Конкретно случката е в Сл.бряг, зареждам винаги до горе и очаквам да спре на около 25-26 литра газ. Напълниха ми 31,5 литра газ в 30 литрова бутилка която взима 27л. и при положение че още карах на газ. Това се случва матр 2015 преди да започнат масовите контроли по бензиностанциите.

Пон Мар 07, 2016 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Последно заредих на Марешки и почти изпразних бутилката-върви прилично.Като я презаредя ще докладвам колко е разхода

Вто Мар 08, 2016 12:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
околовръстно,отбивката за "овча купел"-някаква си бензиностанцийка,а газчицата .70ст, по-надолу sng бензиностанция-.71ст-и на 2-те зареждам редовно от 4год. насам-проблеми не съм имал
филтърчета(аз съм с 2),сменям на 8-10 к км,като в повечето случаи са като нови
на омв не сипвам-колата си върви добре,само дето разхода се качва с близо 2 литра(на всичките дето са на околовръстно съм пробвал) :cry:

Сря Мар 09, 2016 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тая "бензиностанцийка"(мисля за Алексгаз говориш, на входа на комплекса, срещу Ситикар) съм зареждал постоянно над 200к км преди години и винаги колата ми е вървяла нормално.

Пет Мар 11, 2016 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бях на кафе на екото на кръговото на Мусагеница и се засякохме с управителката, без да знам че е тя , обяснявах на познати, за двете случки , жената дойде запознахме се и се закле, че за тогава не знаела какво е било , но сега е помпите са чук, без гек, на другия ден сипах догоре газ , което значи 55 литра , нов рекорд за моята бутилка от 59 литра и сега карам и ще кажа колко съм изкарал. Макс бях сипвал 54 литра и то зимата в як студ.

Пет Мар 11, 2016 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Газпром в гр.Стара Загора, зареждам 41-42 литра и минавам 330-360 км. Доволен съм.
Жената зареди в ОМВ в гр.Стара Загора на ул.Славянска и при преобръщане от бензин на газ губи обороти и неравномерна работа на газ.
Повече никога там...

Пет Мар 18, 2016 12:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Преди половин година сипах на ОМВ Бъкстон в София и колата работеше доста зле. Изхабих част, допълних друга газ и всичко се оправи. Наскоро пак направих грешката да сипя на ОМВ Бъкстон. Имах малко останала газ в бутилката и отначало беше ок. Тръгнах към вилата и по магистралата колата почна да мени обороти, светна ми вдц офф, нямаше мощност, абе все едно съм с 10 годишна обикновенна газова. На бензин разбира се всичко ок. Допълних на единствената, тотално неизвестна газостнция във Вакарел 8-9 литра газ и колата се съживи отново. И мисля никога повече да не сипвам на ОМВ.

Пон Мар 21, 2016 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 118
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Зареждам почти и само газ от Петрол. Дава ми най-икономичен разход. АГУ е с изпарител и моно-инжекция двигател, но вървежа е по-добър и приятен, спрямо зареждане на Лукоил или ОМВ.

Чет Май 26, 2016 7:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За Варна от няколко месеца сипвам от Лукойл на Цар Освободител във Възраждане - с/у малката Бенита. Газта бива, не лъжат с количеството. На ОМВ нещо не върви добре. Бях сипвал на Лукойл в западна промишлена и също не беше много в ред. На Марешки заредих веднъж, газта беше добра.

Чет Май 26, 2016 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моето впечатление е за горе долу еднакво гадна газ на повечето бензиностанции. Аз наливам в момента само лукоил, получавам консистентни разходи всеки път. Забелязал съм грешка в рамките на макс. 1-2% в налятото количество, като това е по коствени фактори, пък и на самите им колонки пише точност 1%. Преди зареждах ексклузивно на еко и наблюдението ми е за малко по-мръсни филтри. Бащата си зарежда легасито и в момента само на еко и продължавам да наблюдавам по-мръсни филтри като му ги сменям. Повечето зареждания на еко ми бяха (и на бащата) на София-Цар Борис 3, София- Бояна и София -Царско село ... най-честитя маршрут.
Преди няколко години имах хонда и я зареждах само на евтинката бензиностанция на овча купел и околовръсното (ние му викаме "зеленото"). Колата ми там събираше с 3 литра повече газ, но не съм забелязал да лъжат, защото по разход излизаха сметките. Предполагам понеже имат наклон поплавъка е изключвал на друго място. Също наблюдение за малко по-мръсна газ (по филтрите) от лукоил.

Чет Май 26, 2016 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
С години сипвах газ на Шела срещу гражданска отбрана в Дианабат и никога не съм имал грижи с количеството ,да колата не лети , но и не забива нос ,нормална си газ, полсе от мързел взех да сипвам на екото на Мусагеница да ми е до блока и два пъти ме наиграха в грамажа юнашки, оттогава пак само на шела и пей сърце.

Чет Май 26, 2016 10:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
quietriot написа:
Бях на кафе на екото на кръговото на Мусагеница и се засякохме с управителката, без да знам че е тя , обяснявах на познати, за двете случки , жената дойде запознахме се и се закле, че за тогава не знаела какво е било , но сега е помпите са чук, без гек, на другия ден сипах догоре газ , което значи 55 литра , нов рекорд за моята бутилка от 59 литра и сега карам и ще кажа колко съм изкарал. Макс бях сипвал 54 литра и то зимата в як студ.

:-? Колко .. изкара .Моята бутилка е 59л. ,но най много съм пълнил 42л.дори напоследък събиРА 38л. :-~ даже мисля да я водя на газаджия ,че много къс ми стана прехода.

Чет Май 26, 2016 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
42 л пълня аз, което е нормалното за 53 литра бутилка - 80%, но трябваше 3-4 пъти да кривят поплавъка, докато уцели хем да спира, хем да не е на 38 л. Механизмът е подобен на тоалетно казанче :D

ПП. Най-често зареждам на Шел на Околовръстното до Драгалевци и Лукойл - Горна Баня. Бива на тези места.

Чет Май 26, 2016 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лукойл Ст.Загора-47.5-48л за 0.63лв/л.

Чет Май 26, 2016 6:11 pm
Върнете се в началото