Мнения за качеството на газта
| Автор |
Съобщение |
|
Alxx
|
|
Повечето бензиностанции са франчайз и собствениците им са различен чешит играчи, невинаги веригата играе. Най-добре посочвайте конкретни бензиностанции, както прави @quietriot. Аз съм "за" с двете ръце относно неговите отзиви за конкретните бензиностанции.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Яну 20, 2016 4:39 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
|
95% от случаите от Gazprom
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Сря Яну 20, 2016 11:08 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|

Бургас,Варна,Добрич,Русе,Разград,Бяла,Пловдив,София,Кюстендил,Асеновград,Горна Оряховица.....складове за пропан бутан. И от къде зареждат OMB или обектите на някоя друга верига - ами от най-близката база. Пропан-бутана в различните обекти на една верига е с различен произход, не че няма районни договорки. Да речем Петрол в Пловдив да зареждат от Газтрейд, а във Варна от Топливо. Горивото се получава с декларация за съответствие. Контрол при получаването няма как да се направи. Знам за една фирма, с една голяма бензиностанция, който измерват при доставката относителното тегло и си смениха доставчика. По документи беше 0,535, а реално 0,510. Помислете ако настройката на газовата Ви е направена с пропан-бутан с относително 0,550, а сте заредили от партида на 0,510 или обратно и настройките са направени на границата. Колегата @quietriot в друга тема беше споменал, че при преминаване към газ колата му притриса. Ако настойката му е правена при лека газ, а сега зарежда тежка, компютъра прави корекции в + и в предвид притрисането, какво става с инжекторното време при да речем 4000 оборота. И няма помпане на въздух. Надявам се имате в предвид газова фаза. На много обекти първо закачат постолета после включват и след известно време започва зареждането. Ако е повреден клапана между газовата и течна фаза може да има пропуск на течна към газова, но това се отчита като продажба. Ако зареждате на такива обекти спирайте при първото изчукване на клапана на вашата бутилка.
|
|
|
|
| Сря Яну 20, 2016 11:16 pm |
|
|
|
quietriot
|

Това дори не го знаех за леката и тежка газ , но колата си тресе или гасне направо зимата при преминаване първия път, макар че сега на -15 минава само с леко претрисане и без гаснене от три дни насам. Според мен е така защото моята газовата ловато прехвърля на газ по време , а не по температура , сега мисля, че е на 4 минути и колкото е загряла толкова , ловатото дава опция за температута с изпарител ловато , а сега с романото е само по време макар че и то може да се коригира,що не го дигнакл Радо незнам, а защо претриса нямам идея , дори и лятото си претриса леко на първото минаване. Може да е кофти настроена , лятото ще изрия това управление и дюзите и ще сложа друго с баракуди, защото ловатото са ми бавни и ми свети чека от ландата, не смогват да коригират и се омазват , но сега гори малко и върви добре, което ме устройва напълно и не ми е зор да дам 500 лв за нови чаркове. Пък и си правя колата за себе си не да я продавам , вече е на 320К , има малко пистън слап ма коя ли няма, като дойде време ще ревизирам мотора или ще го сменя с H6 ako си заслужава, отказах се да купувам нов модел и тепърва да наливам пари , тая си знам от-до , като с жените е  , избираш най-малкото зло. А че сме много зле с газаджиите е друга тема, Стояне идвай си от Англия, мамка му.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Яну 21, 2016 9:49 am |
|
|
|
sheim
Автомобил: Subaru Forester 2.5,2018
Рейтинг: 15
|
|
Газпром..и се чувста супер.
|
|
|
|
| Пет Фев 19, 2016 2:30 pm |
|
|
|
gkesov
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:43 pm Постове: 60 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester, Subaru Justy
Рейтинг: 15
|
|
Петрол и Ромпетрол-без проблеми в работата, с около 1-1,5 / 100 по-малко от останалите.
|
|
|
|
| Пет Фев 19, 2016 9:52 pm |
|
|
|
Dan4oTehnoto
Регистриран на: Вто Мар 05, 2013 9:37 pm Постове: 1 Местоположение: Бургас - Нюрнберг
Автомобил: машина 4x4
Рейтинг: 0
|
|
Понякога зареждам в Петрол заради по-силната газ. Конкретно случката е в Сл.бряг, зареждам винаги до горе и очаквам да спре на около 25-26 литра газ. Напълниха ми 31,5 литра газ в 30 литрова бутилка която взима 27л. и при положение че още карах на газ. Това се случва матр 2015 преди да започнат масовите контроли по бензиностанциите.
|
|
|
|
| Пон Мар 07, 2016 10:43 pm |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
|
Последно заредих на Марешки и почти изпразних бутилката-върви прилично.Като я презаредя ще докладвам колко е разхода
|
|
|
|
| Вто Мар 08, 2016 12:18 am |
|
|
|
miro74
|
околовръстно,отбивката за "овча купел"-някаква си бензиностанцийка,а газчицата .70ст, по-надолу sng бензиностанция-.71ст-и на 2-те зареждам редовно от 4год. насам-проблеми не съм имал филтърчета(аз съм с 2),сменям на 8-10 к км,като в повечето случаи са като нови на омв не сипвам-колата си върви добре,само дето разхода се качва с близо 2 литра(на всичките дето са на околовръстно съм пробвал) 
|
|
|
|
| Сря Мар 09, 2016 9:38 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
На тая "бензиностанцийка"(мисля за Алексгаз говориш, на входа на комплекса, срещу Ситикар) съм зареждал постоянно над 200к км преди години и винаги колата ми е вървяла нормално.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Мар 11, 2016 2:17 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Бях на кафе на екото на кръговото на Мусагеница и се засякохме с управителката, без да знам че е тя , обяснявах на познати, за двете случки , жената дойде запознахме се и се закле, че за тогава не знаела какво е било , но сега е помпите са чук, без гек, на другия ден сипах догоре газ , което значи 55 литра , нов рекорд за моята бутилка от 59 литра и сега карам и ще кажа колко съм изкарал. Макс бях сипвал 54 литра и то зимата в як студ.
|
|
|
|
| Пет Мар 11, 2016 2:28 pm |
|
|
|
ggkolev
Регистриран на: Пет Мар 28, 2014 10:57 pm Постове: 110 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
|
|
Газпром в гр.Стара Загора, зареждам 41-42 литра и минавам 330-360 км. Доволен съм. Жената зареди в ОМВ в гр.Стара Загора на ул.Славянска и при преобръщане от бензин на газ губи обороти и неравномерна работа на газ. Повече никога там...
|
|
|
|
| Пет Мар 18, 2016 12:40 am |
|
|
|
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
|
|
Преди половин година сипах на ОМВ Бъкстон в София и колата работеше доста зле. Изхабих част, допълних друга газ и всичко се оправи. Наскоро пак направих грешката да сипя на ОМВ Бъкстон. Имах малко останала газ в бутилката и отначало беше ок. Тръгнах към вилата и по магистралата колата почна да мени обороти, светна ми вдц офф, нямаше мощност, абе все едно съм с 10 годишна обикновенна газова. На бензин разбира се всичко ок. Допълних на единствената, тотално неизвестна газостнция във Вакарел 8-9 литра газ и колата се съживи отново. И мисля никога повече да не сипвам на ОМВ.
|
|
|
|
| Пон Мар 21, 2016 11:48 am |
|
|
|
opelcrumper
Автомобил: Outback
Рейтинг: 39
|
|
Зареждам почти и само газ от Петрол. Дава ми най-икономичен разход. АГУ е с изпарител и моно-инжекция двигател, но вървежа е по-добър и приятен, спрямо зареждане на Лукоил или ОМВ.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 7:15 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
За Варна от няколко месеца сипвам от Лукойл на Цар Освободител във Възраждане - с/у малката Бенита. Газта бива, не лъжат с количеството. На ОМВ нещо не върви добре. Бях сипвал на Лукойл в западна промишлена и също не беше много в ред. На Марешки заредих веднъж, газта беше добра.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 9:51 am |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|

Моето впечатление е за горе долу еднакво гадна газ на повечето бензиностанции. Аз наливам в момента само лукоил, получавам консистентни разходи всеки път. Забелязал съм грешка в рамките на макс. 1-2% в налятото количество, като това е по коствени фактори, пък и на самите им колонки пише точност 1%. Преди зареждах ексклузивно на еко и наблюдението ми е за малко по-мръсни филтри. Бащата си зарежда легасито и в момента само на еко и продължавам да наблюдавам по-мръсни филтри като му ги сменям. Повечето зареждания на еко ми бяха (и на бащата) на София-Цар Борис 3, София- Бояна и София -Царско село ... най-честитя маршрут. Преди няколко години имах хонда и я зареждах само на евтинката бензиностанция на овча купел и околовръсното (ние му викаме "зеленото"). Колата ми там събираше с 3 литра повече газ, но не съм забелязал да лъжат, защото по разход излизаха сметките. Предполагам понеже имат наклон поплавъка е изключвал на друго място. Също наблюдение за малко по-мръсна газ (по филтрите) от лукоил.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 10:18 am |
|
|
|
quietriot
|
|
С години сипвах газ на Шела срещу гражданска отбрана в Дианабат и никога не съм имал грижи с количеството ,да колата не лети , но и не забива нос ,нормална си газ, полсе от мързел взех да сипвам на екото на Мусагеница да ми е до блока и два пъти ме наиграха в грамажа юнашки, оттогава пак само на шела и пей сърце.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 10:22 am |
|
|
|
petko 69
|
quietriot написа: Бях на кафе на екото на кръговото на Мусагеница и се засякохме с управителката, без да знам че е тя , обяснявах на познати, за двете случки , жената дойде запознахме се и се закле, че за тогава не знаела какво е било , но сега е помпите са чук, без гек, на другия ден сипах догоре газ , което значи 55 литра , нов рекорд за моята бутилка от 59 литра и сега карам и ще кажа колко съм изкарал. Макс бях сипвал 54 литра и то зимата в як студ.  Колко .. изкара .Моята бутилка е 59л. ,но най много съм пълнил 42л.дори напоследък събиРА 38л.  даже мисля да я водя на газаджия ,че много къс ми стана прехода.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 5:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
42 л пълня аз, което е нормалното за 53 литра бутилка - 80%, но трябваше 3-4 пъти да кривят поплавъка, докато уцели хем да спира, хем да не е на 38 л. Механизмът е подобен на тоалетно казанче  ПП. Най-често зареждам на Шел на Околовръстното до Драгалевци и Лукойл - Горна Баня. Бива на тези места.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 6:10 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Лукойл Ст.Загора-47.5-48л за 0.63лв/л.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 6:11 pm |
|
|