Отговори на тема
 Проблем с обезвъздушаване след монтаж на газова уредба 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: subaru forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,колеги от 2 месеца съм собственик на форесрър 2000г. 125 к.с. Наложи се да я газифицирам заради многото километри които минавам,и тук ми се появи първия проблем на иначе перфектния автомобил.Вързаха ми антифриза за двата маркуча на парното и колата неиска да се обезвъздуши,в смисъл че когато е студена чувам водата как минава през радиатора на парното.Като загрее се оправя и като изтине всичко се повтаря. Реших че капачката на радиатора ми се е прецакала и я смених обаче нищо не се промени.Върнах се при газаджийте и те решиха че така вързано необяснимо за тях някак си правело тапа и въртяло водата през изпарителя като елеминирало радиатора на парното.Промениха връзването като се закачиха само на единия маркуч(този през който водата влиза в радиаторчето),така нямало начин да не се оправи.Да ама не,и така вързано нищо не се промени. Не искам да ми пипат повече колата тия,затова се обръщам към вас ако някой знае какво се случва ще съм му благодарен да сподели. Благодаря предварително.

Съб Юни 08, 2013 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега от напиши от къде си за да ти помогнем .

Съб Юни 08, 2013 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От Варна съм.

Съб Юни 08, 2013 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Варна
Сливница 95
EЛТЕХ СИСТЕМС
Ивайло Цочев
0889014262

Това е на гърба на блока в дясно посока центъра след кръстовището на Сливница и Пирин. Другото място е при Миро в новия хлебозавод Случайно изпарителя ти да е монтиран по-на високо от радиатора на купето?

Тук има инфо за местата където е препоръчително да си правиш Суби ако не искаш простотии: viewtopic.php?f=10&t=13778

Съб Юни 08, 2013 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не е монтиран по нависоко,всичко е направено както трябва а не иска да се обезвъздуши.Имам си парно, не грее обаче чувам антифриза как минава през радиаторчето. Преди имах същия проблем с ауди 80 но там единия маркуч имаше болтче за обезвъздушаване и стана по лесно.Не знам дали е уместно да ходя при друг газаджия защото е гаранционно, по скоро се чудех дали субаруто няма някои чалъм за които незнам.По принцип съм автобояджия и съм долу горе наясно с колите но тук ударих греда. :(

Съб Юни 08, 2013 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пиши на ЛС на agent dust ако може да ти помогне. Мисля, че имаше някаква особеност с маркучите на изпарителя. По памет говоря но мисля, че се закачаха към линиите към дроселовата клапа, а не към радиатора в купето.

Съб Юни 08, 2013 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
повдига се предницата на колата на подемник, и се откача единият маркуч на изпарителя, като се повдига нагоре - и въздуха ще излезе. антифриз се налива през капачката, за да избута въздуха. така се маха въздушната тапа. без значение какво е субаруто, дори при правилно връзване на изпарителя - понякога трябва да се обезвъздушава по този начин. примерно 6цил двигатели на субару в 99% от случаите трябва да се обезвъздушават така - пробка имат само трибеците, но и тя не помага. ако не помогне и с повдигане на предницата - изпарителя да се върже паралелно на маркучите за парното, с тройници, и пак да се обезвъздушава с повдигане на предницата на колата

понякога има проблем със самият изпарител - ако е с тънки маркучи. тогава трябва да се върже към отоплението на дросела, а не към маркучите за парното. но самият изпарител трябва да е с тънки маркучи, иначе ще се заледява при висока скорост.

когато има въздушна тапа, при палене на колата се чува едно леко бълбукане под таблото, а парното е слабо.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg
 1

Пон Юни 10, 2013 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
agent dust написа:
повдига се предницата на колата на подемник, и се откача единият маркуч на изпарителя, като се повдига нагоре - и въздуха ще излезе. антифриз се налива през капачката, за да избута въздуха. така се маха въздушната тапа. без значение какво е субаруто, дори при правилно връзване на изпарителя - понякога трябва да се обезвъздушава по този начин. примерно 6цил двигатели на субару в 99% от случаите трябва да се обезвъздушават така - пробка имат само трибеците, но и тя не помага. ако не помогне и с повдигане на предницата - изпарителя да се върже паралелно на маркучите за парното, с тройници, и пак да се обезвъздушава с повдигане на предницата на колата

понякога има проблем със самият изпарител - ако е с тънки маркучи. тогава трябва да се върже към отоплението на дросела, а не към маркучите за парното. но самият изпарител трябва да е с тънки маркучи, иначе ще се заледява при висока скорост.

когато има въздушна тапа, при палене на колата се чува едно леко бълбукане под таблото, а парното е слабо.

:bow: :bow: :bow:

Вто Юни 11, 2013 7:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Нямаше ме няколко дена и затова не съм писал. Първо искам да благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат. Вчера си купих два троиника и го върнах както си беше вързано за двата маркуча.Спрях на баир с предницата нагоре и откачих единият маркуч от тройника.Един колега отвори капачката на радиатора за да започне да тече през троиника и маркуча и започна да долива постоянно антифриз.а аз следях маркучите да започне да тече стабилно само антифриз без въздух.Съедених маркучите както си течеше за да няма въздух,запалих :) и нищо не стана #-o .Остана ми само да пробвам през дросела както каза колегата agent dust.

Вто Юни 11, 2013 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема