Отговори на тема
 Проблем с Либеро Е12 
Автор Съобщение

Постове: 15
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам Субару Либеро 94г. Е12, инджекцион....Проблемът е следния: не ходи ток до свещите, като съм проверил делкото и бубина - те са в изправност, някой може ли да ми каже от какво може да е :shock:

Пет Фев 15, 2008 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
До бобината ходи напрежение, и когато изкуствено го прекъсвам излиза искра, но незнам какво напрежение трябва да отиде до делкото, и изобщо трябва ли да ходи напрежение до делкото и ако ходи колко волта трябва да е, като се има напредвид че делкото е електронно(няма чукче и наковалня)

Пет Фев 15, 2008 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
провери буксата дето излиза от делкото. и направи следният тест - пробвай да запалиш с бутане. ако с бутане пали, а на стартер не иска - тази букса е проблем. от нея ЕКУ-то взема сигнал от датчика на делкото. варианти:
1. буксата е пробемна - трябва да се махме и да се сложи устър клема с нови кабели.
2. ширмовката(екранировката) на този кабел е зле. вече става по-трудно, защото трябва да се пусне нов кабел, който трябва да е екраниран - и да се прекара до ЕКУ-то. а той минава под ламарината и е доста труден за смяна

основен проблем на бусчетата е тази букса - много е близо до гърнето, напича се и се овъглява изолацията. в 90% от случаите това е проблемът. понякога капачката на делкото просто се стопява - провери и нея.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Фев 16, 2008 2:22 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
По екранирания кабел (който отива към делкото), по него върви ли някакво напрежение което може да се измери? Защото аз буксата съм я изолирал, и директно съм свързал кабелчетата .
p.s. има ли връзка между екрана и единия от изводите който предполагам че е маса? А между другото какво е ЕКУ( не се занимавам с тея работи и незнам :-D )
p.s.2 понеже колата е на баща ми и той ме помоли, да ви питам дали може да се свърже с някой от вас по "skype"?

Съб Фев 16, 2008 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ECU - electronik control unit, абе компютър! :D

Съб Фев 16, 2008 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами ще може ли да се свържа с някой по skype, за да можем да се разберем по - добре :roll:

Съб Фев 16, 2008 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз съм от Сливен. Колата в момента е в сервиза на "bosch", в момента собственика е един от най-добрите майстори в Сливен. Колата вече стой 1 месец там, той казва че няма данни на компютъра за нея, нямал електрическа схема, може повредата да е дребна, но немога да я оправя, и незная дали има кумотатор(майстора не го откри) и ако има къде е той? Вадихме ЕКУ-то, правихме му външен оглед, но на външен вид няма видими дефекти. Колата неможе да пропука, защото въобще не ходи ток до свещите(няма искра), майстора каза че без електрическа схема не можел да я оправи. Работихме по метода на изключването: сложихме делко от работеща кола, сложихме бобина от работеща кола - ефект няма. Между другото имам приятел който има същата кола и ми дава части който са работещи.

Съб Фев 16, 2008 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
В сервиз на BOSCH е съвсем нормално да гледат японска електроника като ескимос палмово дърво. Ходи на друго място...1 месец - хах ! :x

Съб Фев 16, 2008 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
В сервиз на BOSCH е съвсем нормално да гледат японска електроника като ескимос палмово дърво. Ходи на друго място...1 месец - хах ! :x

:D :D :D Хаха това ми хареса :D :D :D
Питал съм и в други сервизи в Сливен, отивам и само като има кажа че е "SUBARU" те ми отговарят "повече не ми говори, немога да ти помогна"

Съб Фев 16, 2008 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
@Били...до болка ми е познато :?

ps. @joanna, не ги махай, просто ги сложи на линкове [url] ;)

Съб Фев 16, 2008 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Повредата е в ЕКУ-то, установих го като намерих познат който има същата кола и сменихме ЕКУ-тата и колата тръгна, и после пак ги разменихме и спря :D , така установихме че повредата е в ЕКУ-то. Интересува ме, ако някой е имал такъв проблем и знае къде могат да го отремонтират, да ми посочи някой сервиз, адрес, град и т.н., предварително благодаря за информацията :wink:

Пон Мар 03, 2008 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Какво е ECU-то ? Марка пише ли ? Интерсно ми е :roll:
Поправки...не ми звучи много добре :?

Пон Мар 03, 2008 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте не мога да намеря ускорителна помпа за subaru libero e12 -91година Помогнете :roll:

Пон Май 12, 2008 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема