| Автор |
Съобщение |
|
gorogoro
Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 7:01 pm Постове: 879 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136   
|

Flat 6 написа: А6 има много по-стегнато окачване, много по-информативно управление и като цяло с висока скорост се държи една класа на Легаси-то. Субару има предимство зимата, при ниска скорост и на кофти настилка. Освен това Субару-вците имат архаични скорости (в случая обект на темата е модел с 4 степени), така че няма и как да "изтеглиш" А6 след даден завой... Нека бъдем малко реалисти...  Бойко, не се гордея с постъпката си, но с тази А6-ца си се заиграхме яко. Не твърдя, че Легасито е по-бърза, по-мощна или каквото и да е по-... от А6. На 2 пъти на леви завои човека влизаше в аварийната лента, но и това не му помагаше, за да изостане значително (пак казвам в завои). От това юркане ми свърши предвидения бензин и спрях на един Лукойл. Колегата отби също. Спря зад колата ми, стоя около 10 сек. и после паркира без да зарежда. Имам и втори подобен, макар и по-бегъл случай. На път за Варна, точно преди Ястребино има един десен завой с много широко платно и аварийна лента. Преди него има стръмен баир. На баира ме изпревари А6. Лепнах се за него и пак се "заиграхме". На въпросния завой той влезе в аварийната лента и това ми трябваше. Иначе без видимост на достатъчно далече, не бих предприел изпреварване, но по този начин, без да напускам лентата си просто се набрах без никаква грижа и Аудито остана доста назад. Не съм запознат с информативното управление на Ауди, нито с разликите в окачването, но тези случки ми подсказват, че с може би кофти водач и/или при някой разновидности на А6, Легаси има предимства в завой - нищо повече. И в двата случая колите не бяха куатро.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2011 5:46 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|

Бойко, не се гордея с постъпката си, но с тази А6-ца си се заиграхме яко. Не твърдя, че Легасито е по-бърза, по-мощна или каквото и да е по-... от А6. На 2 пъти на леви завои човека влизаше в аварийната лента, но и това не му помагаше, за да изостане значително (пак казвам в завои). От това юркане ми свърши предвидения бензин и спрях на един Лукойл. Колегата отби също. Спря зад колата ми, стоя около 10 сек. и после паркира без да зарежда. Имам и втори подобен, макар и по-бегъл случай. На път за Варна, точно преди Ястребино има един десен завой с много широко платно и аварийна лента. Преди него има стръмен баир. На баира ме изпревари А6. Лепнах се за него и пак се "заиграхме". На въпросния завой той влезе в аварийната лента и това ми трябваше. Иначе без видимост на достатъчно далече, не бих предприел изпреварване, но по този начин, без да напускам лентата си просто се набрах без никаква грижа и Аудито остана доста назад. Не съм запознат с информативното управление на Ауди, нито с разликите в окачването, но тези случки ми подсказват, че с може би кофти водач и/или при някой разновидности на А6, Легаси има предимства в завой - нищо повече. И в двата случая колите не бяха куатро.[/quote]
Многократно е доказано че, предното предаване е слабо в завоите. Просто се получава едно недозавиване ти си въртиш геврека а колата си продължава напред това е от неправилното разпределение на товара върху осите. В едно такова заиграване задното има много по голямо предимство пред предното предаване. А за 4х4 да не говорим
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2011 6:00 pm |
|
|
|
bubaru
|
bi0hazard написа: ЕЛА да те по возя првилно или тренирай:D субарото се плъзга контролирано , за това не е те страх чак толкова колкото с аудито в гранични ситуации  колкото повече и по смело гас даваш субаруто дава повече от себе си  Моята е 2.5, а на планиска отсечка с много завои и идеален асфалт съм се надъхвал с RS6 и субаруто подаржа по висока скорост в завоите ... Верно на правата изтегля Audiто(ама колко?!), но на всеки следващ завой пак тръгвам да го изпреварвам с равно темпо  апък "обикновенните" A6 вообще нещат да си играем след първите 2 завоя http://www.youtube.com/watch?v=xLwo4byXLqE&feature=fvsrда живее БФАС  Сега разбирам защо твоя бек харчи 50/100. 
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2011 7:23 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|

valqk написа: Ръчка или автоматик, колега? При мен се получава ако вляза с много газ (4-5к оборота) и по-ниска скорост (40-60) в 90 градусов се подмятва задницата и после изправя(накъдето сочи волана). Ако на остър завой не пуснеш достатъчно бързо може и да влезеш, не където искаш... При автоматика (с Рашев си говорихме миналата седмица) като е на SNOW (или HOLD беше?) се получавало така... ако е на нормално градско - не. Владо, аз съм същия... влизам в един завой към 50-60 градусов с неравности със 120 и колата подскача... като и свикнеш всъщност си е стабилна  просто се помества 5-10-тина см  Предполагам, че са ми омекнали пружините, също така и амортисьорите са ми за смяна 100%, но могат и още да изкарат. Както каза Божо, при теб може и от окачване да е... първо виж него! Пробвай с други режими на АТ-то ако ти е АТ? Колегата jovanni също се оплаква от нещо подобно(на сняг) и с гуми с каквито съм аз е имал проблеми (аз - никакви). Сега е с още по-яки и пак имаше забавни моменти на узана... може нещо автоматика да не смята добре? така е валяк,прав си,но до като свикна малко ми се свиваха слабините. а краси е прав(biohazard),но асфалта трява да е както трябва иначе....пързалянето на мен много ми хареса и като и свикна-а-а-х,само колегата DETONATE може да каже какво изкачване към узана му направих по завоите,лятото на националната сбирка.. а радо,не си прав за RS6,защото какво и да имаш подкапака,колкото и да е мощно,нали се сещаш че задкормилното устройство като си няма хал хабер от каране(само да знае какво е ДЪЛГА права отсечка),каквото и да направи неможе да ти направи нищо(освен само грешки)
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2011 7:49 pm |
|
|
|
rado25
|
а радо,не си прав за RS6,защото какво и да имаш подкапака,колкото и да е мощно,нали се сещаш че задкормилното устройство като си няма хал хабер от каране(само да знае какво е ДЪЛГА права отсечка),каквото и да направи неможе да ти направи нищо(освен само грешки)[/quote] На 100% съм съгласен с теб, само че, аз бях писал RS6+шофьор 
|
|
2
|
|
| Вто Мар 15, 2011 10:40 pm |
|
|
|
valadares
|
rado25 написа: На 100% съм съгласен с теб, само че, аз бях писал RS6+шофьор  не съм прочел радо,виноват съм 
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2011 10:43 pm |
|
|
|
quietriot
|
Е интересна тема стана, разбрах че на колата нищо и няма и че ако видя някой да влиза с вратите напреде по завоите или да ме подпира с 200 на външен завой да не се притеснявам, че всичко е контролирано Мерси за менията и съветите, ако има нещо друго ще пиша по натам.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 6:10 am |
|
|
|
valadares
|
|
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 8:03 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
rado25 написа: Многократно е доказано че, предното предаване е слабо в завоите. Просто се получава едно недозавиване ти си въртиш геврека а колата си продължава напред това е от неправилното разпределение на товара върху осите. В едно такова заиграване задното има много по голямо предимство пред предното предаване. А за 4х4 да не говорим Грешно! Предното предаване недозавива, не заради разпределение на тежестта, а поради факта, че предните колела са задвижващи и същевременно управляващи! При задното предаване предните колела само управляват. 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 9:23 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

gorogoro написа: На път за Варна, точно преди Ястребино има един десен завой с много широко платно и аварийна лента. Преди него има стръмен баир. На баира ме изпревари А6. Лепнах се за него и пак се "заиграхме". На въпросния завой той влезе в аварийната лента и това ми трябваше. Иначе без видимост на достатъчно далече, не бих предприел изпреварване, но по този начин, без да напускам лентата си просто се набрах без никаква грижа и Аудито остана доста назад. Не съм запознат с информативното управление на Ауди, нито с разликите в окачването, но тези случки ми подсказват, че с може би кофти водач и/или при някой разновидности на А6, Легаси има предимства в завой - нищо повече. И в двата случая колите не бяха куатро. Точно това написах и аз, колега. Легаси-то е приятно бързо за туристическа кола при изкачване и можеш да даваш много газ в почти всяка част от завоя. На спускане обаче не е същото. Окачването не е особено стегнато; междуосието е голямо; волана е с туристическа настройка; дори седалката няма достатъчно странична опора... А за мен това са нещата, които ти трябват за да си бърз в планински проход с много остри завои и на суха настилка! Под бърз не разбирай 60-70к/ч... На магистрала Легаси-то е изключително приятно за каране, дори при 210км/ч. Малко коли от тези години дават такова добро усещане. Но за гонки там му трябват скорости и междинно ускорение, които то притежава само на трета... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 9:37 am |
|
|
|
gorogoro
|
Радвам се, че сме на едно мнение.  Може би за спускането примера, за който се сещам не отговаря точно на планински проход, но все пак наклона е голям и завоите са си острички. Става на въпрос за спускането след края на магистрала Хемус, около Ябланица. Често пътувам по маршрута и май никога не съм вземал отсечката с под 100 - 110 и само в лявата лента (въпреки погледите на жена ми  , но точно заради него не е и с повече, а може). За сравнение с Пасат комби над 90 вече се усеща олекването на задницата. С една дума - мнението ми от личен опит е, че Легаси, дори и с въздушно окачване е доста по-стабилна кола от повечето други в почети всяка ситуация на пътя. 
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 1:38 pm |
|
|
|
rado25
|
Flat 6 написа: rado25 написа: Многократно е доказано че, предното предаване е слабо в завоите. Просто се получава едно недозавиване ти си въртиш геврека а колата си продължава напред това е от неправилното разпределение на товара върху осите. В едно такова заиграване задното има много по голямо предимство пред предното предаване. А за 4х4 да не говорим Грешно! Предното предаване недозавива, не заради разпределение на тежестта, а поради факта, че предните колела са задвижващи и същевременно управляващи! При задното предаване предните колела само управляват.   не съм съгласен но както и да е
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 2:21 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Сря Мар 16, 2011 2:28 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Предната ми кола беше с предно и много добре издърпваше предницата в завоите а по-старата със задно и суркаше задницата, а сегашната дърпа и от двете и е с вратите напред 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 2:56 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Хронологично прогресът/узряването е явно 
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 3:11 pm |
|
|
|
bubaru
|

Flat 6 написа: Многократно е доказано че, предното предаване е слабо в завоите. Просто се получава едно недозавиване ти си въртиш геврека а колата си продължава напред това е от неправилното разпределение на товара върху осите. В едно такова заиграване задното има много по голямо предимство пред предното предаване. А за 4х4 да не говорим Грешно! Предното предаване недозавива, не заради разпределение на тежестта, а поради факта, че предните колела са задвижващи и същевременно управляващи! При задното предаване предните колела само управляват.  [/quote] Flat 6 e прав. Трябва да се спомене обаче, че недозавиването се определя и от много други фактори-настройка на окачаване, разпределение на тежестите м/у преден и заден мост, междуосие, клиренс, диференциали и тяхното действие, електронни програми за стабилност (ако са включени  ) и т.н. Има и много коли със задно, които досадно недозавиват и такива с предно , които колкото и да ги мъчиш, доста трудно недозавиват, даже директно презавиват. Голяма част от 4х4(прим. Субару, Ауди...) автомобилите също имат първоначална склонност към недозавиване в гранични режими, но както казах зависи от много фактори.
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 3:54 pm |
|
|
|
rado25
|
Flat 6 e прав. Трябва да се спомене обаче, че недозавиването се определя и от много други фактори-настройка на окачаване, разпределение на тежестите м/у преден и заден мост, междуосие, клиренс, диференциали и тяхното действие, електронни програми за стабилност (ако са включени  ) и т.н. Има и много коли със задно, които досадно недозавиват и такива с предно , които колкото и да ги мъчиш, доста трудно недозавиват, даже директно презавиват. Голяма част от 4х4(прим. Субару, Ауди...) автомобилите също имат първоначална склонност към недозавиване в гранични режими, но както казах зависи от много фактори.[/quote] Колега много фактори изкара.Аз имах в предвид съвсем елементарен пример.Вземаме едно ауди А4 quattro и едно ауди с предно и на двете коли мотора е един и същ с еднакви гуми и джанти а бе всичко да им е еднакво. Пускаме ги на някой проход и да видим кой ще финишира пръв. 
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2011 4:47 pm |
|
|
|
gorogoro