Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Автоматична кутия на Легаси 2006 и каране с типтроник 
Автор Съобщение

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
маслото е наред :( Нещо друго има ама за сега се надявам да задържи ...
Друго което ми прави впечатление .... като съм спрял и държа спирачката оборотите ми падат до към 650 и се усеща нещо като лека вибрация... някой да е имал подобен проблем?

Вто Апр 26, 2011 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че това е нормално, поне при мен е по същия начин - обороти на минимум и леко вибрира.

Вто Апр 26, 2011 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нормално е да има напрежение и лека вибрация сравнено с неутрална предавка. 650-700 са си нормалните обороти...

Вто Апр 26, 2011 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:smt136

Вто Апр 26, 2011 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 11
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Реших да не отварям нова тема.Защото имам два доста глуповати въпроса.
Дано да не ми се смеете много.

Харесал съм си едно Legacy 2.2 128 к.с 95г.,което е автоматик.За нея ще пусна питане в друга тема("Някой има ли информация за това Легаси?").

Аз никога не съм карал автоматик и ми е малко странно дали ще свикна и дали ще мога.Не мога да си представя какво ще прави левият ми крак. :)
Но това е друга тема.Въпросите са ми следните:

Най-важното за мен,което ме интересува е дали отделните скорости 3,2,1 действат като моторна спирачка?
А на D как е?Като отпуснеш газта под наклон на положение D има ли моторна спирачка?Предполагам ,че не понеже при понижаване на скоростта тя сваля с една предавка на долу.Нали така?

Вторият ми въпрос е свързан с това по време на движение (с или без подадена газ) може ли да се премине на различна скорост (предавка)? Примерно от 2 през 3 до D.

Тези мои въпроси задавам поради факта,че пътят по който минавам много често към една вилна зона около Варна е по един път който има около 300-400 метра изкачване с голям наклон. Съответно слизане на което се използва моторна спирачка на двигател (на 2-ра или 1-ва ако е заледено).

Благодаря за разбирането.
Ще съм благодарен за малко помощ.

Лека вечер:
Владо

Сря Окт 19, 2011 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
При все, че не карам автомат /но с тенденция да се сдобия с такъв/ бих казал, че в случая нямаш моторна спирачка, защото кутията ще ти качи до възможно най-високата предавка, съответно 3,2 и т.н. Естествено ако си сложил на "1" повече няма накъде :D .
Нямаш проблем да сменяш описаните от теб позиции по време на движение.

Сря Окт 19, 2011 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Общо взето не действа особено като моторна спирачка автоматика, но все пак при спускане, ако е по-бавно или натиснеш спирачка сваля от 4та на 3та предавка. Ако искаш по-ниско вече трябва да се протегнеш и да дръпнеш лоста на положение 2 или 1. А за превключване нагоре - естествено това е нормалната посока. Надолу, например ако си на 3та и сложиш на положение 1, но скоростта е висока ще превключи първо на 2ра и като намалее скоростта на 1ва така че да не влезе двигателя в червения сектор...

Чет Окт 20, 2011 5:30 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
[quote="damdjiq"

Не мога да си представя какво ще прави левият ми крак. :)
Владо[/quote]

Долу в ляво си има място за левия крак и в никакъв случай няма да посягаш с него към педалите защото обикновено се посяга за съединител и се натиска спирачката прекалено рязко и силно и може да захапеш волана. Аз като карах автомат за първи път ме посъветваха да си държа крака свит към седалката за по сигурно, а и като за начало е хубаво да държиш волана с две ръце, защото навика от ръчката е при потегляне да сменяш скоростите и тогава се получава неприятния момент хем посягаш за съединителя хем буташ лоста.Другия неприятен навик е при потегляне с левия крак държат спирачката (уж съединителя) а с десния подават газ и после "колата не тръгва"

А за свикването повярвай ми ще свикнеш, по лесно е от ръчка към автомат отколкото обратното

Чет Окт 20, 2011 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
damdjiq написа:
Най-важното за мен,което ме интересува е дали отделните скорости 3,2,1 действат като моторна спирачка?

На 1-ва си действа леко и като моторна спирачка, но при съвсем големи наклони си иска доста ползване на спирачката. Предполагам при ръчните скорости и ниските предавки на същия наклон няма и да пипнеш спирачка. Честно казано само това са ми забележките при автоматика, защото и аз съм отскоро на автомат.
За твоите 300-400м. няма да е никакъв проблем.

На мен ми е интересно дали някой е включвал задна при спускане на заледен наклон?:)
Едно време на ладата съм го ползвал много този трик.

Чет Окт 20, 2011 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Автоматика би трябвало да има защита срещу това... но ако няма защита - то това би трябвало да е смърт за ск. кутия... :-?

Чет Окт 20, 2011 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нищо му няма и на задна да е, същото е все едно газ с натисната спирачка ама си натоварва кутията и не може продължително. А за заледен наклон не виждам идеята - те започнат ли да преплъзват гумите...

Чет Окт 20, 2011 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maznislav написа:
маслото е наред :( Нещо друго има ама за сега се надявам да задържи ...
Друго което ми прави впечатление .... като съм спрял и държа спирачката оборотите ми падат до към 650 и се усеща нещо като лека вибрация... някой да е имал подобен проблем?

Валка нормано е бре , като я сложиш на неутрал изчезва.
Ма това с 15 секунди не е добре, ако в Майненсбург няма кой да помага че там ги трепят субарата по мои спомени ела насам , Митака или Ангел, който е бачкал при Митака и сега прави автоматици ще я погледнат.

Чет Окт 20, 2011 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
BrakeBooster или BrakeAssist на по-новите модели следи дали колата се спуска и колко натискаш спирачката. Когато прецени, че се опитваш да спираш, сваля предавка. Наскоро ми се случи за първи път и се чудех защо по дяволите както се спускам на 4та, автомата решава да превключи на 3та. После засилих колата и натиснах два пъти последователно спирачката на 4та и автомата пак мина на 3та, за да помага на спирачките. Направих оше един тест за по-сигурно и пак така стана, та ми просветна, че в дебелата инструкция го пишеше това и все се чудех какво точно прави.

Отделно, спортния режим (ако има такъв) малко по-адекватно действа при спиране с мотора, но най-добре в ръчен режим при ниските скорости. Спира си яко, тествал съм :)

Чет Окт 20, 2011 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Искам да благодаря на всички отзовали се на моите въпроси.
Отговорихте ми точно,ясно и бързо. :smt136

Искам да благодаря и на колегата rado25 за съвета за свития ляв крак в началото.
Просто човек си изгражда някакви навици и реакции с времето и многото изминатите километри (над 5000 км. на месец) като шофьор.
Понякога в ситуация няма време да се мисли,а просто се действа.Сигурен съм,че 99% от всички тук имат изградени реакции и действат незабавно и без да мислят много.Това реално ме притесняваше с левия крак,но ще свикна разбира се.

Още веднъж благодаря за помощта.
Желая ви хубава петъчна вечер
Владо

Пет Окт 21, 2011 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След време може да се научиш и да спираш с левия крак ,за да не му е скучно ,а има и други предимства :-D

Пет Окт 21, 2011 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
След време може да се научиш и да спираш с левия крак ,за да не му е скучно ,а има и други предимства :-D

:smt023 Но всичко с времето

Пет Окт 21, 2011 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: subaru legasy
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите
Нов съм във форума
Нов собственик сам на Легаси 2,5 2000
Какви масла и филтри мога да ползвам за кутийта и мотора освен ATF na Subaru и Motul
Много са скъпи(Особено за кутийта

Вто Ное 15, 2011 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: subaru legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Някой може ли да ми каже на Легаси 2008 автомат,защо ръчното превключване на предавките от волана и лоста в низходящ ред ми отказа ?

Нед Юни 26, 2016 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Винаги ли ?

Нед Юни 26, 2016 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
muta написа:
Здравейте! Някой може ли да ми каже на Легаси 2008 автомат,защо ръчното превключване на предавките от волана и лоста в низходящ ред ми отказа ?

Ако караш със 130 и не вкарва 2-ра ..... :cool: ](*,) е защото мотора не се развърта до 8000 оборота. :-~
ако с 60 не сменя има проблем. :cry:

Нед Юни 26, 2016 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >