Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 За дребните неща, които дразнят 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 24
Автомобил: Suzuki Baleno 1.6 GLX 4x4
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Като си говорите за свободно пространство, Forester или Legacy е с повече място за краката? Днес за първи път шофирах Legacy GX 1999 г. автоматик и не ми достигаше място за да бъде максимално удоволствието. На Forester още не съм се качвал. С обувки ръстът ми е в границите на 197-199 см.

Чет Ное 18, 2010 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Автомобилите се смятат за хора със среден ръст и тегло(каквито и там да са мерките)....ти обаче 100% си извън тези параметри...виж нещо Кадилак,Шеви...USA произв. :wink: Шегувам се...пробвай кое ще ти пасне,то така става..не по форума :smt023

Поздрави :smt023

Чет Ное 18, 2010 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Да, така е, за среден ръст се смятат по принцип, но има и доста изключения. Преди много години се качих да пробвам един Голф и шофьорската седалка отиде толкова назад, че се наложи да я дърпам напред, за да ми е удобно. Същата работа е и с Ауди А4 преди 2000 г.
И в двата случая съвсем не остава място за този, който седи зад шофьора, но пък за шофьора всичко е ОК.
Въпросът беше дали има някаква конвенционална „хитринка” да се удължи ходът на седалката на Форестър ’98. Щото термоядреният способ е известен – сваляш седалката и ако има резервна дължина на релсите, премахваш ограничителите, разпробиваш и слагаш нови ограничители.
Съдейки по отговорите дотук, май няма такава „хитринка”. Все пак, благодаря, колеги!

Пет Ное 19, 2010 8:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 24
Автомобил: Suzuki Baleno 1.6 GLX 4x4
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Знам, с пробване става, но при положение, че сега никак не съм готов да купувам, не ми се обикаля по автокъщите. Ще дойде и този момент. Лошо е да нямаш пари и да знаеш какво искаш, но още по-лошо е да имаш парите и да не знаеш какво искаш.

Пет Ное 19, 2010 9:10 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Последното което каза ми хареса...истината е точно такава :smt023

Пет Ное 19, 2010 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да съживя малко темата... Може ли някой да сподели в крайна сметка в София от къде мога да си купя съответната батерия CR1620 ?

Съб Апр 30, 2011 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
votolom написа:
Да съживя малко темата... Може ли някой да сподели в крайна сметка в София от къде мога да си купя съответната батерия CR1620 ?

от всякъде:)в най близкото фото,метро,карфур,практикер.
горе долу на почти всички производители са по 65-75mAh.

Съб Апр 30, 2011 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
:smt023

Съб Апр 30, 2011 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
votolom написа:
:smt023

ко цената на батерията не беше по-ниска от тази на куриера с удоволствие щях да ти пратя :smt023

Съб Апр 30, 2011 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valadares написа:
от всякъде:)

имам почти 2 блистера, някой ако иска, ще му подаря няколко. някакви марка 'китайче' са. проблема е, че деянят по седмица, а срок имат да те убие. на мултицет 'старата' едноседмична батерия е чисто нова, но работа никаква.
последно си купих от магазин за електроника на бул. ”Г.Делчев” №61 и вече над 3 месеца забравих за смяна.
та, не е баш от всякъде, че се продават и доста боклуци.

Нед Май 01, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си купих 1616 от "Алати", имаше и 1620 - 1,4 лв.

Нед Май 01, 2011 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Forester MY 2009 Има една пластмасова кора отдолу под жабката която ритам постоянно. Обувки 43 номер и опират непрекъснато. абсолютен дискомфорт. Климатроника не е двузонов. За да обера влагата от стъклата трябва да направя една камара превключвания с шайбите на климатика. Няма втора жабка за документи папки и т.н. Климатика не духа в жабката. Лоста за бавните е направен от възможно най гадната пластмаса в контраст с кожения скоростен. Щората в багажника тропа. Задната седалка няма регулиране по дължина. Пътника на задната седалка по полвин час не може да си щтракне колана- женската ключалка някак си е на долу а там където трябва да е е женското на средната седалка. Стереото е доста зле от към саунд. Двамата души от пред трябва да се редуват с чашите с кафе в единствената поставка (при ръчните скорости). Няма ломбална упора за шофьора. "Борд комютъра" е единствено някакъв разходомер. Някой може да го сметнат за плюс но за мен е минус че няма звуков и светлинен сигнал за колана на пътника отпред. Ключът можеше поне да се сгъва.
Кое й струва на такава кола 56 000 не мога да проумея. Ако бях дал толкова пари до сега да съм я подпалил:)) Реална цена на моята кола за чисто нова за, това което ми предлага е около 33-34 000 лв.

Пон Май 02, 2011 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за тези пари Аутбек 2009 щеше да вземеш,и да ти останат пари :lipseal:
Но пък ключодържателя на аватара ти е супер.Откъде се снабди?

Пон Май 02, 2011 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
mitoo написа:
Forester MY 2009

направо се учудвам че са премахнали няколко положителни неща от модела MY05, като:

Има една пластмасова кора отдолу под жабката която ритам постоянно - нямам такава
За да обера влагата от стъклата трябва да направя една камара превключвания с шайбите на климатика. - ползвай Auto и всичко е ок или на "обдухване на прозореца" с едно завъртане и включва климатика автоматично, дори и през зимата, ама и аз доста се изпотих докато го науча.
Лоста за бавните е направен от възможно най гадната пластмаса в контраст с кожения скоростен. - Ножа е от кожа при нас. :smt129
Щората в багажника тропа. - нямам такъв синдром
Задната седалка няма регулиране по дължина. - ..е няма..
Пътника на задната седалка по полвин час не може да си щтракне колана- женската ключалка някак си е на долу а там където трябва да е е женското на средната седалка. - така е, дори не може да се отключи ако има више образование или ако по-високо, по-сложно става.
Стереото е доста зле от към саунд. - добро е, зависи от модела
Двамата души от пред трябва да се редуват с чашите с кафе в единствената поставка (при ръчните скорости). - Имаме до скоростите място и за втора чаша.
Няма ломбална упора за шофьора. - ние имаме
"Борд комютъра" е единствено някакъв разходомер. -нямаме
Някой може да го сметнат за плюс но за мен е минус че няма звуков и светлинен сигнал за колана на пътника отпред. - Имаме и звуков и светлинен
Ключът можеше поне да се сгъва. - на същото мнение съм.

Пон Май 02, 2011 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
mitoo написа:
Forester MY 2009

ползвай Auto и всичко е ок или на "обдухване на прозореца" с едно завъртане и включва климатика автоматично, дори и през зимата, ама и аз доста се изпотих докато го науча

при мен това е в дясната врътка горния бутон. затваря въздуховодите и така форсира турбината, че за секунди и няма помен от каквато и да е влага по джама. натискаш пак и цялата система е обратно в предишно зададения режим, или наискаш ауто и край, или променяш каквото и да е по настройките и спира обдухването. само първоначалния напън на ауто режима е много мижав и не може да свърши почти нищо.
Изображение
това е като моя панел, но моя е оразмерен в целзий. на другия модел панел май е крайно положение на дясната врътка, но за там 'и науката мълчи' .

останалите болки не са ми болки ( дори не знам дали имам или не някои от споменатите проблеми ), освен недостатъчните регулировки на шофьорската седалка.

Пон Май 02, 2011 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Greg4o написа:
за тези пари Аутбек 2009 щеше да вземеш,и да ти останат пари :lipseal:
Но пък ключодържателя на аватара ти е супер.Откъде се снабди?

Ключодържателя е от един руски сайт за автоаксесуари,
http://www.axisauto.ru/catalog.php?a=3& ... 8&model=99
иначе аз исках Аутбек ама жената не може да го кара в града защото и е голям. Аутбека дори няма тези забежки които имам към Форито.

Пон Май 02, 2011 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Показвам "коженият лост" :smt129 и климат-контрола. На режим "Auto" нямам запотяване, но ако го включа на вътрешно циркулиране при смог или неприятни външни миризми веднага се запотява и тогава е в действие показания бутон. :smt023

Прикачени файлове:
climat1.jpg
climat1.jpg [ 97.68 KiB | Прегледано 543 пъти ]
climat2.jpg
climat2.jpg [ 39.88 KiB | Прегледано 543 пъти ]

Пон Май 02, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Показвам "коженият лост" :smt129 и климат-контрола. На режим "Auto" нямам запотяване, но ако го включа на вътрешно циркулиране при смог или неприятни външни миризми веднага се запотява и тогава е в действие показания бутон. :smt023

Можеше да е само с един бутон за стъкло и да си обере влагата от кабината без да топли или изстудява.
Ако дам ауто или обдухване то трябва и да коригирам градусите на желаната в момента температура за да не ме свари ако е останал другия ключ на някой нежелан градус (вчера щеше да ме свари докато се усетих).

Абе Yco, аз си го признавам, че 2005-2008 модела е коренно различна кола. Материали салон всичко е в пъти-по изпипано. Имам чувството че са сменили финансовия директор с някакво дупе което е обещало икономии и е орязало всички разходи за да има премии за него и от там резултата - 2009 Budjet car :) модела да изглежда като грозната сестра или яко надолу:)
Пред нас (това е до Четвърто районно) спира едно бордо с хромирана лайсна на багажната врата, с кожи и вместо сива пластмаса декорациите са в спортен дизайн имитация на карбон. Ми на мен ми е тъпо като паркирам до него моята уж следваща серия. Нещо като предпоследния и последния Prelude на Хонда:)

Пон Май 02, 2011 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yko само да добавя, че не знам какво е това нещо да трябва да доплатиш по 750 лева за преден и още толкова за заден парктроник та сега трябва да се занивам и с Aftermarket,
А за твоето огледало в кабината ми искат 1000 лева та опрях до една автоморга да си намеря за 90. Понеже всичко в тая кола е толкова скъпо че няма как да влезат до цената тези елементарни вече за другите автомобили неща.
Тези тънки сметки, които са направили ми отварят куп грижи сега

Пон Май 02, 2011 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mitoo написа:
Yko само да добавя, че не знам какво е това нещо да трябва да доплатиш по 750 лева за преден и още толкова за заден парктроник та сега трябва да се занивам и с Aftermarket,
А за твоето огледало в кабината ми искат 1000 лева та опрях до една автоморга да си намеря за 90. Понеже всичко в тая кола е толкова скъпо че няма как да влезат до цената тези елементарни вече за другите автомобили неща.
Тези тънки сметки, които са направили ми отварят куп грижи сега

Мitoo - предполагам, че сме хора със сходни характери, както и повечето в този форум,... моята история е, че бях навит да си взема нов Subaru Forester - още преди две години. Бях навит още по-отдавна от един приятел и търсех постоянно, та той, който ме нави преди 5-6 години, имаше поне 4-5 парчета тогава, ама не пише тук във форума и не знам дали ги е продал още. На въпросите ми към официалните доставчици не получих никакъв задоволителен отговор. Това ме абстрахира от "скъпото-ново" и ме ориентира към 4-ри годишно обслужено "даначе на 82К" Относно "детските му болести" ми беше ясно, че са решени - видно от сервизната книжка. А бонуса за артък пара си купих една хубава къща, че и за беля, бая пара артиса, но не са вложени в колата я.... :smt129

Пон Май 02, 2011 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >