За дребните неща, които дразнят
| Автор |
Съобщение |
|
Tuono
Регистриран на: Чет Авг 05, 2010 8:57 pm Постове: 24 Местоположение: Перник
Автомобил: Suzuki Baleno 1.6 GLX 4x4
Рейтинг: 1
|
|
Като си говорите за свободно пространство, Forester или Legacy е с повече място за краката? Днес за първи път шофирах Legacy GX 1999 г. автоматик и не ми достигаше място за да бъде максимално удоволствието. На Forester още не съм се качвал. С обувки ръстът ми е в границите на 197-199 см.
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 10:20 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Автомобилите се смятат за хора със среден ръст и тегло(каквито и там да са мерките)....ти обаче 100% си извън тези параметри...виж нещо Кадилак,Шеви...USA произв.  Шегувам се...пробвай кое ще ти пасне,то така става..не по форума Поздрави 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 11:41 pm |
|
|
|
oldman
Регистриран на: Сря Юни 23, 2010 8:54 am Постове: 39 Местоположение: Coфия
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
|
|
Да, така е, за среден ръст се смятат по принцип, но има и доста изключения. Преди много години се качих да пробвам един Голф и шофьорската седалка отиде толкова назад, че се наложи да я дърпам напред, за да ми е удобно. Същата работа е и с Ауди А4 преди 2000 г. И в двата случая съвсем не остава място за този, който седи зад шофьора, но пък за шофьора всичко е ОК. Въпросът беше дали има някаква конвенционална „хитринка” да се удължи ходът на седалката на Форестър ’98. Щото термоядреният способ е известен – сваляш седалката и ако има резервна дължина на релсите, премахваш ограничителите, разпробиваш и слагаш нови ограничители. Съдейки по отговорите дотук, май няма такава „хитринка”. Все пак, благодаря, колеги!
|
|
|
|
| Пет Ное 19, 2010 8:20 am |
|
|
|
Tuono
Регистриран на: Чет Авг 05, 2010 8:57 pm Постове: 24 Местоположение: Перник
Автомобил: Suzuki Baleno 1.6 GLX 4x4
Рейтинг: 1
|
|
Знам, с пробване става, но при положение, че сега никак не съм готов да купувам, не ми се обикаля по автокъщите. Ще дойде и този момент. Лошо е да нямаш пари и да знаеш какво искаш, но още по-лошо е да имаш парите и да не знаеш какво искаш.
|
|
|
|
| Пет Ное 19, 2010 9:10 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Последното което каза ми хареса...истината е точно такава 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пет Ное 19, 2010 9:59 am |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
|
Да съживя малко темата... Може ли някой да сподели в крайна сметка в София от къде мога да си купя съответната батерия CR1620 ?
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 7:09 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
votolom написа: Да съживя малко темата... Може ли някой да сподели в крайна сметка в София от къде мога да си купя съответната батерия CR1620 ? от всякъде:)в най близкото фото,метро,карфур,практикер. горе долу на почти всички производители са по 65-75mAh.
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 8:03 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
|
| Съб Апр 30, 2011 8:52 pm |
|
|
|
Greg4o
|
ко цената на батерията не беше по-ниска от тази на куриера с удоволствие щях да ти пратя 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 9:39 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
valadares написа: от всякъде:) имам почти 2 блистера, някой ако иска, ще му подаря няколко. някакви марка 'китайче' са. проблема е, че деянят по седмица, а срок имат да те убие. на мултицет 'старата' едноседмична батерия е чисто нова, но работа никаква. последно си купих от магазин за електроника на бул. ”Г.Делчев” №61 и вече над 3 месеца забравих за смяна. та, не е баш от всякъде, че се продават и доста боклуци.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 8:05 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Аз си купих 1616 от "Алати", имаше и 1620 - 1,4 лв.
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 8:50 am |
|
|
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|

Forester MY 2009 Има една пластмасова кора отдолу под жабката която ритам постоянно. Обувки 43 номер и опират непрекъснато. абсолютен дискомфорт. Климатроника не е двузонов. За да обера влагата от стъклата трябва да направя една камара превключвания с шайбите на климатика. Няма втора жабка за документи папки и т.н. Климатика не духа в жабката. Лоста за бавните е направен от възможно най гадната пластмаса в контраст с кожения скоростен. Щората в багажника тропа. Задната седалка няма регулиране по дължина. Пътника на задната седалка по полвин час не може да си щтракне колана- женската ключалка някак си е на долу а там където трябва да е е женското на средната седалка. Стереото е доста зле от към саунд. Двамата души от пред трябва да се редуват с чашите с кафе в единствената поставка (при ръчните скорости). Няма ломбална упора за шофьора. "Борд комютъра" е единствено някакъв разходомер. Някой може да го сметнат за плюс но за мен е минус че няма звуков и светлинен сигнал за колана на пътника отпред. Ключът можеше поне да се сгъва. Кое й струва на такава кола 56 000 не мога да проумея. Ако бях дал толкова пари до сега да съм я подпалил:)) Реална цена на моята кола за чисто нова за, това което ми предлага е около 33-34 000 лв.
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 10:49 am |
|
|
|
Greg4o
|
за тези пари Аутбек 2009 щеше да вземеш,и да ти останат пари  Но пък ключодържателя на аватара ти е супер.Откъде се снабди?
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 11:39 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|

mitoo написа: Forester MY 2009 направо се учудвам че са премахнали няколко положителни неща от модела MY05, като: Има една пластмасова кора отдолу под жабката която ритам постоянно - нямам такаваЗа да обера влагата от стъклата трябва да направя една камара превключвания с шайбите на климатика. - ползвай Auto и всичко е ок или на "обдухване на прозореца" с едно завъртане и включва климатика автоматично, дори и през зимата, ама и аз доста се изпотих докато го науча.Лоста за бавните е направен от възможно най гадната пластмаса в контраст с кожения скоростен. - Ножа е от кожа при нас. Щората в багажника тропа. - нямам такъв синдромЗадната седалка няма регулиране по дължина. - .. е няма..Пътника на задната седалка по полвин час не може да си щтракне колана- женската ключалка някак си е на долу а там където трябва да е е женското на средната седалка. - така е, дори не може да се отключи ако има више образование или ако по-високо, по-сложно става.Стереото е доста зле от към саунд. - добро е, зависи от моделаДвамата души от пред трябва да се редуват с чашите с кафе в единствената поставка (при ръчните скорости). - Имаме до скоростите място и за втора чаша.Няма ломбална упора за шофьора. - ние имаме"Борд комютъра" е единствено някакъв разходомер. - нямамеНякой може да го сметнат за плюс но за мен е минус че няма звуков и светлинен сигнал за колана на пътника отпред. - Имаме и звуков и светлиненКлючът можеше поне да се сгъва. - на същото мнение съм.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 12:59 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
Yco написа: mitoo написа: Forester MY 2009 ползвай Auto и всичко е ок или на "обдухване на прозореца" с едно завъртане и включва климатика автоматично, дори и през зимата, ама и аз доста се изпотих докато го науча при мен това е в дясната врътка горния бутон. затваря въздуховодите и така форсира турбината, че за секунди и няма помен от каквато и да е влага по джама. натискаш пак и цялата система е обратно в предишно зададения режим, или наискаш ауто и край, или променяш каквото и да е по настройките и спира обдухването. само първоначалния напън на ауто режима е много мижав и не може да свърши почти нищо.  това е като моя панел, но моя е оразмерен в целзий. на другия модел панел май е крайно положение на дясната врътка, но за там 'и науката мълчи' . останалите болки не са ми болки ( дори не знам дали имам или не някои от споменатите проблеми ), освен недостатъчните регулировки на шофьорската седалка.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 1:57 pm |
|
|
|
mitoo
|
Greg4o написа: за тези пари Аутбек 2009 щеше да вземеш,и да ти останат пари  Но пък ключодържателя на аватара ти е супер.Откъде се снабди? Ключодържателя е от един руски сайт за автоаксесуари, http://www.axisauto.ru/catalog.php?a=3& ... 8&model=99 иначе аз исках Аутбек ама жената не може да го кара в града защото и е голям. Аутбека дори няма тези забежки които имам към Форито.
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 2:10 pm |
|
|
|
Yco
|
Показвам "коженият лост"  и климат-контрола. На режим "Auto" нямам запотяване, но ако го включа на вътрешно циркулиране при смог или неприятни външни миризми веднага се запотява и тогава е в действие показания бутон. 
Прикачени файлове:
climat1.jpg [ 97.68 KiB | Прегледано 548 пъти ]
climat2.jpg [ 39.88 KiB | Прегледано 548 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 2:27 pm |
|
|
|
mitoo
|

Yco написа: Показвам "коженият лост"  и климат-контрола. На режим "Auto" нямам запотяване, но ако го включа на вътрешно циркулиране при смог или неприятни външни миризми веднага се запотява и тогава е в действие показания бутон.  Можеше да е само с един бутон за стъкло и да си обере влагата от кабината без да топли или изстудява. Ако дам ауто или обдухване то трябва и да коригирам градусите на желаната в момента температура за да не ме свари ако е останал другия ключ на някой нежелан градус (вчера щеше да ме свари докато се усетих). Абе Yco, аз си го признавам, че 2005-2008 модела е коренно различна кола. Материали салон всичко е в пъти-по изпипано. Имам чувството че са сменили финансовия директор с някакво дупе което е обещало икономии и е орязало всички разходи за да има премии за него и от там резултата - 2009 Budjet car  модела да изглежда като грозната сестра или яко надолу:) Пред нас (това е до Четвърто районно) спира едно бордо с хромирана лайсна на багажната врата, с кожи и вместо сива пластмаса декорациите са в спортен дизайн имитация на карбон. Ми на мен ми е тъпо като паркирам до него моята уж следваща серия. Нещо като предпоследния и последния Prelude на Хонда:)
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 2:44 pm |
|
|
|
mitoo
|
|
Yko само да добавя, че не знам какво е това нещо да трябва да доплатиш по 750 лева за преден и още толкова за заден парктроник та сега трябва да се занивам и с Aftermarket, А за твоето огледало в кабината ми искат 1000 лева та опрях до една автоморга да си намеря за 90. Понеже всичко в тая кола е толкова скъпо че няма как да влезат до цената тези елементарни вече за другите автомобили неща. Тези тънки сметки, които са направили ми отварят куп грижи сега
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 3:02 pm |
|
|
|
Yco
|

mitoo написа: Yko само да добавя, че не знам какво е това нещо да трябва да доплатиш по 750 лева за преден и още толкова за заден парктроник та сега трябва да се занивам и с Aftermarket, А за твоето огледало в кабината ми искат 1000 лева та опрях до една автоморга да си намеря за 90. Понеже всичко в тая кола е толкова скъпо че няма как да влезат до цената тези елементарни вече за другите автомобили неща. Тези тънки сметки, които са направили ми отварят куп грижи сега Мitoo - предполагам, че сме хора със сходни характери, както и повечето в този форум,... моята история е, че бях навит да си взема нов Subaru Forester - още преди две години. Бях навит още по-отдавна от един приятел и търсех постоянно, та той, който ме нави преди 5-6 години, имаше поне 4-5 парчета тогава, ама не пише тук във форума и не знам дали ги е продал още. На въпросите ми към официалните доставчици не получих никакъв задоволителен отговор. Това ме абстрахира от "скъпото-ново" и ме ориентира към 4-ри годишно обслужено "даначе на 82К" Относно "детските му болести" ми беше ясно, че са решени - видно от сервизната книжка. А бонуса за артък пара си купих една хубава къща, че и за беля, бая пара артиса, но не са вложени в колата я.... 
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 3:24 pm |
|
|
|