Отговори на тема
 Забавяне на автомата 
Автор Съобщение

Постове: 62
Автомобил: legacy outback 00
Рейтинг: -17
Кофти...
Отговори с цитат
колеги някои да знае нещо за забавяне на автоматика ,не тръгва веднага има малко забавяне и после скача дърпа това стана след смаяна на маслото на автомата

Съб Май 14, 2011 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Достатъчно масло ли има в кутията? Кой го е сменял? Ако можеш опиши как проверяваш нивото. За мен е липса на масло. Спомням си преди един приятел имаше теч от един маркуч на трансмисионно масло на автоматика. Колата беше крайслер, и маслото изтекло в голямо количество, и по магистралата карал само на 1-ва със 70-80 :) И после се видяхме, бяхме оставили колата за по-дълго на паркинг, и гледа тоя отдолу: -Ха, ми то не тече, оправило се само!
Много смешно ми стана :), ми то изтекло всичкото и спряло да тече, а той си мисли че се оправило :)

Нед Май 15, 2011 4:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Автомобил: legacy outback 00
Рейтинг: -17
Кофти...
Отговори с цитат
единствено гледам на пръчката там където е белега видимо е достатъчно смених го в сервиза на дани.ако има друг начин за проверка на нивото моля да ме светнете , :-? че не съм много в час.

Сря Май 25, 2011 7:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 108
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз имах подобен проблем.
Лесно включваше задна, но от N на D беше страшна мъка, като държах двигателя в обороти за няколко секунди и успяваше да включи. Колкото и странно за звучи, след ревизия на алтернатора и смяна на четки нещата са си работят идеално за момента и не съм имал проблеми. Мисля, че има някакви релета, които отговарят за смяната на скоростите и ако има проблем с тоците може да оказва влияние.

Може да погледнеш дали случайно това няма да му е болката. Симптома се появи след смяна на масло :)

http://www.xcosports.com

Сря Май 25, 2011 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За проверката на маслот на автомата има едно условие, проверява се на работещ двигател преди това си карал малко, и си минал през D, R, така че маслото да е из цялата система на кутията. И така без да спираш мотора, вдигаш капака и гледаш нивото на щеката. Ако при спрян двигател нивото на маслото е в нормите, то това значи че не е достатъчно, понеже като работи мотора то ще е по-ниско.

Сря Юни 01, 2011 2:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема