| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
|
Вчера както си карах и ми светнаха абс и вдц лампите , после загасих, запалих загаснаха , днеска пак го направиха точно преди паркиране на задна , загасих, запалих пак загаснаха, някакви идеи освен тестер при митака, който е ясен ма ще е по натам че свети чека, заради новата газова на ламбда сонда постоянно. като светят знам че нямам абс и вдц, ма некви идеи що светят ? кофти куплунг някъде?
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 7:23 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Да си минавал през големи дупки напоследък? Прилича на повреден датчик на АБС...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 9:27 am |
|
|
|
quietriot
|
|
ми май не , ма се сещам че може и да е прекъснат кабел , Калибрата ми ги правеше тия номера като смених накладките, а и тука скоро ги сменях ако са опънали кабелите и нямат свободен ход като завие колата, нищо чудно някой да се закъсал и да прекъсва чат пат.
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 9:32 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Трябва на диагностика да си признае кой точно е. Или не прави контакт, или е счупена гривната, от която отчита датчика...
|
|
|
|
| Нед Май 01, 2011 11:33 am |
|
|
|
taipan
|
|
Да не би да има износване или несъответствие на протектора между някои от гумите - предни/задни или леви/десни. При разлика от над 1 см може да има проблеми и компютъра да се лъже, че има приплъзване.
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Май 10, 2011 2:24 pm |
|
|
|
quietriot
|
taipan написа: Да не би да има износване или несъответствие на протектора между някои от гумите - предни/задни или леви/десни. При разлика от над 1 см може да има проблеми и компютъра да се лъже, че има приплъзване. ами след две светения не е светило повече, като сменя гумите и ще видим какво ще стане.
|
|
|
|
| Вто Май 10, 2011 2:34 pm |
|
|
|
IzrodGaden
|
|
Намен ми го прави два пъти, точно като изкачвам завоите на ябланица, лампите светват, но ABS продължава да работи, за Vdc то нямам идея дали и как да го пробвам. Гася паля и всичко е наред. Единственото което ми идва на ума е че я ръчкам нагоре много над 100 и да не би да прегрява.
|
|
|
|
| Пон Май 16, 2011 7:33 am |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
Моето VDC светва почти винаги когато спирам на светофар и изгасва в момента на тръгване ... И на него ще му дойде реда за оправяне 
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 1:02 pm |
|
|
|
quietriot
|
maznislav написа: Моето VDC светва почти винаги когато спирам на светофар и изгасва в момента на тръгване ... И на него ще му дойде реда за оправяне  Това е майна щото на субари, Майненесбург не им понася добре, не трябваше да си тръгваш от Тетевен толкова бързо, какви ракии запукахме после 
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 3:32 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
при мен не е светило повече, освен ония два пъти. като отида на тестер ще си каже какво е било, най вертоятно лоша връзка.
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:08 pm |
|
|
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
Здравейте колеги, Моето 1997 Легаси, комби 2.0лт., също има светеща лампа на АБС-а от 2 месеца насам. Ходих при Митака, който ми предписа смяна с нов или втора употреба блок за АБС-а. Някой някакви идеи или съвети да има ?? Благодаря предварително 
_________________ BOXER FAN
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:16 pm |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
|
А моето светване на същите лампички изчезна като си купих 4 чисто нови летни гуми. Вече никога гуми на старо дори и да изглеждат като нови и да изглеждат еднакво изтъркани.
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 1:44 pm |
|
|
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
Хммм, може да ми е блокирал спирачен апарат ми казаха също, защото моите гуми са нови и са еднакви като марка и ДОТ maznislav написа: А моето светване на същите лампички изчезна като си купих 4 чисто нови летни гуми. Вече никога гуми на старо дори и да изглеждат като нови и да изглеждат еднакво изтъркани.
_________________ BOXER FAN
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 10:17 pm |
|
|
|