Търся съвет за джанти на Легаси.
| Автор |
Съобщение |
|
calico
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:39 pm Постове: 13 Местоположение: Sofia / Velingrad Рейтинг: 0
|
|
| Пет Апр 01, 2011 5:17 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
първите са 6.5 инча ширина, а последните 7 инча ...
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2011 7:43 pm |
|
|
|
calico
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:39 pm Постове: 13 Местоположение: Sofia / Velingrad Рейтинг: 0
|
mitoko написа: първите са 6.5 инча ширина, а последните 7 инча ... Добре де, то това е видно за всички. Въпроса ми е дали на 6.5 или на 7 инча с този офсет 40 стават тези джанти с гумите които съм писал без да опират някъде  !?
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2011 8:05 pm |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
|
Възможно е заради спирачните апарати да не можеш да сложиш 15-ка.На Легаси 3 го има този проблем.Може да пробваш при някой гумаджия дето предлага джанти дали ще успее да сложи 15-ка просто да знаеш какво да търсиш.Иначе 15-ка J6.5 и ET40 почти 100% съм сигурен,че няма да ти опират никъде.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2011 9:16 am |
|
|
|
calico
|
Firestarter написа: Възможно е заради спирачните апарати да не можеш да сложиш 15-ка.На Легаси 3 го има този проблем.Може да пробваш при някой гумаджия дето предлага джанти дали ще успее да сложи 15-ка просто да знаеш какво да търсиш.Иначе 15-ка J6.5 и ET40 почти 100% съм сигурен,че няма да ти опират никъде. Колега в какъв смисъл зарди спирачните апарати ? Моята е легаци 2 и в момента е с 14-ки. Пробвахме с джанти с ЕТ 38 офсет обаче пре натоварване в завои например ще опират, гумите бяха 195/65/15 . Няма ли някой колега да кара с такъв офсет да потвърди дали стават. Другия вариант е да взема от английския ebay. Има оргинални субаровски 15-ки по 40-50 паунда и доставката е още толкова. Та се чудя....
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2011 4:57 pm |
|
|
|
Firestarter
|
Щом сега си с 14-ки нямаш проблем със спирачните апарати,защото моя беше с големината им-не ще да влиза джантата!  апък са фабричните апарати-сигурен съм!Става въпрос за 15-ка лята джанта,защото желязната 15-ка ставаше.На теб ти трябва 40 офсет,щом 38 ти опира.Или на 38 офсет пробвай J6.5 с по-тясна гума.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2011 5:39 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Взех си нови джанти 16" 7J 5x100 ET40 и с гуми 205/55 излизат малко извън калника, но при нормално каране не забелязах проблем. Сигурно ако ЕТ беше 38 ил 35 щеше да има проблем...
Прикачени файлове:
editDSC01732.JPG [ 237.87 KiB | Прегледано 428 пъти ]
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Апр 23, 2011 2:31 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
Мммм така... наскоро почнах да забелязвам, че опира в калника, но само задната лява гума!? Другите три - нищо. Като я поогледах малко забелязах, че задната лява седи по-навън от задната дясна!? Какво по дяволите и как е възможно това!? 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 7:37 pm |
|
|
|
Greg4o
|
BrainStormeR написа: Мммм така... наскоро почнах да забелязвам, че опира в калника, но само задната лява гума!? Другите три - нищо. Като я поогледах малко забелязах, че задната лява седи по-навън от задната дясна!? Какво по дяволите и как е възможно това!?  Завърти ги задните джанти и виж пак
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 7:55 pm |
|
|
|
Firestarter
|
BrainStormeR написа: Мммм така... наскоро почнах да забелязвам, че опира в калника, но само задната лява гума!? Другите три - нищо. Като я поогледах малко забелязах, че задната лява седи по-навън от задната дясна!? Какво по дяволите и как е възможно това!?  При мен е същото,но съпроводено с аксиален луфт на задно ляво колело и шум,характерен за недобро състояние на същия лагер.Аз си го обяснявам с тоя аксиален луфт,който позволява леко излизане на гумата встрани(милиметри).Така,че се заемам с лагера и ако не е достатъчно-после на стенд.
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 9:22 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
колеги аз съм с 15 7J ет 35 и гуми 205 65 15 почти не опират  имам наблюдения че опират лекинко отпред в подкалника но не е проблем леко е претрит подкалника 
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 9:39 pm |
|
|
|
Firestarter
|
Смених лагера,виенето от него изчезна.Трябва и аксиалния луфт да е изчезнал.Обаче остана проблема с опирането в изрезката за джантата  Задна лява гума е с 2-3мм по навън от дясната.  Както да го гледам е така.Казаха ми че на стенд ще коригират ако гумата сочи навън или навътре,но няма как да я приберат.Някой ако се е справил с тоя проблем нека сподели,ако не-дайте някакви идеи.
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 1:30 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
|
При мен издадеността е поносима и помолих тенекеджията да очука ръба на калника, който е навътре, да е по-нагоре и сега поне като съм сам не го прави. Ще пробвам да натоваря колата и ще пиша после.
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 2:10 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
BrainStormeR написа: Мммм така... наскоро почнах да забелязвам, че опира в калника, но само задната лява гума!? Другите три - нищо. Като я поогледах малко забелязах, че задната лява седи по-навън от задната дясна!? Какво по дяволите и как е възможно това!?  Накарай някой по-тежък да седне отзад в дясно и съм 98% сигурен, че и там ще започне да опира... За мен такива интервенции са доста излишни, защото при една по-сериозно влизане на гумата под калника, режеш протектора като с нож и става мазало... Питай ме как знам...  Само мазалото не успях да направя, иначе такъв разрез и със скалпел не можеш да постигнеш... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 2:11 pm |
|
|
|
Firestarter
|
|
При мен опира съвсем леко САМО ВЛЯВО и то когато е с 4 човека или 3+багаж.Почти нищо и няма на гумата,но затова пък е изтрита предпазната гума на калника макар и само на ръба на ламарината.Проблемът е единствено,че ще тръгне ръжда по калника,а с каквото и да намажа метала,гумата го изтрива.
|
|
Последна промяна Firestarter на Съб Май 28, 2011 10:07 pm, променена общо 1 път
|
|
| Съб Май 28, 2011 6:29 pm |
|
|
|
BrainStormeR
|
Flat 6 написа: BrainStormeR написа: Мммм така... наскоро почнах да забелязвам, че опира в калника, но само задната лява гума!? Другите три - нищо. Като я поогледах малко забелязах, че задната лява седи по-навън от задната дясна!? Какво по дяволите и как е възможно това!?  Накарай някой по-тежък да седне отзад в дясно и съм 98% сигурен, че и там ще започне да опира... За мен такива интервенции са доста излишни, защото при една по-сериозно влизане на гумата под калника, режеш протектора като с нож и става мазало... Питай ме как знам...  Само мазалото не успях да направя, иначе такъв разрез и със скалпел не можеш да постигнеш...  Ще пробвам, но друг избор, освен да пипам калниците, нямам...
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 8:00 pm |
|
|
|