Проблем с междинен диференциал
| Автор |
Съобщение |
|
ilsa
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:17 pm Постове: 460 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57 
|
|
Здравейте колеги,
От както съм купил легасито имаше странно придърпване и чукане от към скоростите, когато позагрее. Обикновенно се чува като паркирам.
Тези дни ми се наложи да изпробвам Офроад възможностите и нямах никакви проблеми, но след това като излезнах на пътя почнах да чувам странно тракане когато пускам по енерция и съм почти 100% сигурен, че въпросният диференциал вече е дал фира. Въпроса ми е "Междинен диференциал" ли се нарича, някой друг сменял ли го е? Евентуално Цени някой да ме ориентира?
Колата ми е Subaru legacy Wagon 2.5 MT 00'
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ Няма нищо по-хубаво от лошото време!
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 8:38 am |
|
|
|
valqk
|
ужас! Т'ва с трансмисията да си имаш проблем си е... отврат. Не мога да ти помогна с инфо, но сигурно ще излезе по-евтино ако си намериш същата кутия на старо и я смениш... така или иначе нов диф няма да купиш (предполагам). Аз на астрата 3 кутии смених докато нацеля здравата(и модел и бройка), но пък ако щеше да се ремонтира излизаше същите пари. Тук все пак е съвсем различно, ама споре мен не го отхвърляй като вариант. Може и да случиш на по-добра кутия Стискам палци да ти се размине тънко и да нямаш проблеми после. Те всъщност по колко вървят такива кутии? Сори за  , просто да си кажа, че аз бих търсил цяла кутия. Виж, ако мислиш сам да я правиш е друга бира...
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 10:24 am |
|
|
|
ilsa
|
Аз до колкото разбрах този диференциал е капсолован и е отделно от кутията или вътре в нея незнам точно, но проблема е, че вътре имало нещо като масло ама не точно и то не се сменя. Което мен ме навежда на мисълта, че е по оферта да се купи ново защото аз едно такова 2-ра употреба си имам  Сега ще звънна в един магазин да ме застрелят с цена и ще напиша резултата.
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 10:30 am |
|
|
|
valqk
|
Задно ЛСД е към 1-2к долара (а до колкото съм гледал някакви чертежи в опоседфорцес централния е доста подобен на задния). В кутията трябва да е - няма къде другаде да е. Имаш кутия, кардан и заден диф. (поне това се вижда отдолу). Виж, разучи цените, ама предполагам, че ще се спреш на нова (стара) кутия Аз се надявам да нямам проблеми с моята  , но нали ти казвам - за астрата, където нещата са в пъти по-прости, излезе на сметка да сменя 3кутии докато нацеля здрава.
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 10:47 am |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
Колега, имах подобни симптоми и на моята кола. Чукане при спиране на скорост и заден ход. Преди да направиш каквото и да било друго се наври отдолу и виж дали някоя тръба на ауспуха не опира в купето. Аз газя по камънаци и бордюри,бях ударил отдолу и се беше огънало до луфт от няколко милиметра. При нормален ход няма проблем,но като натовариш предната ос наобратно кутията със все двигателя мърда и тръбата почва да удря в купето.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 12:12 pm |
|
|
|
ilsa
|
Така!!! нещата вече излизат извън контрол  Тракането на диференциала спря! Но сега скоростите или той започнаха да вият ужасно. Нещата леко по леко си отиват на бой. Проверих този диференциал струва нов м/у 800 и 900 лв според доставката и т.н Не ми се дават толкова пари, а и ако трябва да съм честен ги няма. Сега обаче се опасявам, че и скоростите нещо са дали фира, което ме навежда на мисълта да търдся всичко 2-ра ръка. Колко според вас ще струва и дали някой няма случайно скотости и междинен диференциал за 2,5.
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 11:00 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Доста хора предлагат Субару на части,просто потърси  Отиди на читав сервиз да локализира на 100% източника на проблема 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Юни 08, 2011 7:17 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
|
На "дядото" импрезета имаше същите симптоми като тези които описваш, тракане първоначално на задна и първа , после виене-свирене, яко тракане и друсане на първа и задна, диагностицираха кутия(или диференциал), та купихме втора ръка, а старата дадохме на баща ми да я ремонтира и тя се оказа здрава просто лагера на съединителя беше буквално смлян и беше изхвърлил греста. Та няма да е лошо да закараш колата там където ще ти я оправят и да я отворят, защото ако се оказаже същия проблем няма да си щастлив, че си си купил още едни скорости за резерва...
|
|
|
|
| Сря Юни 08, 2011 9:32 pm |
|
|
|
ilsa
|
Диагностиката ти звучи добре! НО когато този лагер е тоталка не се ли чува само като не е натиснат съединитела? И като го натиснеш трябва да спре? Иначе тези дни чакам майстора ми да се освободи и я разглабяме. Той предложи само да сменим маслото, но не ми се дават 100 лв за масло и после още 100 след ремонта. Така, че другата седмица като освободи гаража я разхвърляме 
|
|
|
|
| Сря Юни 08, 2011 10:35 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
Чуваше се виене в движение, а и когато колата е вдигната и завъртиш колелата на ръце, а при натиснат съединител не се чуваше нищо но като държиш на полусъединител на първа или задна имаше страшно чаткане и друсане, аз също си мислех че е заминал някой лагер я в скоростите я в диференциала, но уви, затова ти казвам че най-добрия вариант за тебе е първо да я отворят и да видят, защото ако се окаже нещо дребно като при мен, няма да си се набутал за още едни скорости Поздрави Цанко.
|
|
|
|
| Пон Юни 13, 2011 2:43 pm |
|
|
|
ilsa
|
|
Здравейте, нещата вече звучат доста страшно и като цяло май минавам на варианта да купя скорости и диференциал 2-ра ръка. Въпроса ми е от Outback става ли? Предавателни числа и т.н дали са същите?
Някой до сега ремонтирал ли е скорости? Аз предполагам че трябва да се сменят няколко лагера? Колко пари ще са имате ли си го напредстава?
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 4:59 pm |
|
|
|
kokoVmaxa
Автомобил: SUBARU Legacy 2,5GX-AT
Рейтинг: 0
|
Tвоята кола е Ръчка .............. и Ти май искаш да сложиш автомат  , ако е така ще трябва доста труд , ако ще слагаш ръчка но от Аутбек , най-добре е да я вземеш в комплект със задния Диф 
_________________ Subaru Legacy '98 2,5 AT-GX , Subaru Legacy '91 2,2 , Mercedes Coupe W124 '91 Suzuki TL1000R SP '99 , CBR1000RR '09 SBK race bike , GSX750R '85 , CBR600Evo II SS race bike, VOR SMR503 '03
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 7:37 am |
|
|
|
ilsa
|
В никакъв случай няма да слагам автомат!!!  аз толко я търсих да е с ръчни,че просто няма как да си го причиня. И аз така разбрах днес ще сваля скоростите, но май нещата не отиват на добре. Вчера като източихме маслото изтече и вода!!! Което хич не ми хареса. Незнам кво е правил тоя човек бившият собственик, ноо ....... ДОбре, че е в англия 
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 5:59 pm |
|
|
|
valqk
|
Аз ако бях на тебе щях направо да си взема от СТИ с шперче отзад Ама ако можеш де...
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 11:33 pm |
|
|
|
ilsa
|
Драмата приключи!!!  Колата е сглобена всичко е екстра. В голямо приключение се видяхс намирането на двата вала в диференциала и лагерите им, но най-накрая сглобихме всичко и стана прекрасно. Относно самият диференциал- 2-ра употреба не става!! Трябва си нов. Моят го "отремонтирахме" (обещал съм да запазя технологията в тайна, поне докато не я патентоваме  :) ) до колкото е възможно. Сега ще следя какъв ще е резулатата и щв споделя след като се върна от морето. Поздрави Илиян.
|
|
|
|
| Вто Авг 02, 2011 1:37 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Колега ,какви пари излезе цялата процедура - диференциал + ремонт ,че и на мен ми предстои?
|
|
|
|
| Сря Авг 03, 2011 8:30 pm |
|
|
|
XaBaTa
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 3:18 pm Постове: 19 Местоположение: София
Автомобил: Legacy Outback 2.5 2000г.
Рейтинг: 0
|
|
| Сря Авг 17, 2011 1:09 pm |
|
|
|
ilsa
|

Аз забравих да напиша резулатата от моето приключение. Така..... Свалихме скоростната кутия(без да беше необходимо,тъй като може да се свали само диференциала на място) и положението беше трагично. Един от лагерите го извадих на сол. Беше тотално смлян  Самият диференциал реално изглеждаше добре, но буквално не. Има една огромна зегерка, която беше изхвърчала и съответно беше минала през зъбните колела няколко пъти и на тях им липсваха зъбки  . След доста подробно поручване на пазара и бая обикаляне намерих 2-3 такива диференцияла, но те не бяха в по различно състояние от моя и накрая се принудих да сменя само зъбните колела и лагерите. Диференциала решихме да го подобрим  Отворихме го и в него има доста пластини 2 модела. Едните са зацепени към вътрешната част другите към външната и между тях трябва да пълно със специална течност, която по описание на очевидци е нещо средно между силикон и грес. Нашата гЕниална идея беше да изчистим всичко от стружките изпаднали от лагера, да пренаредим пластините и да ги залеем с едно масло което е с гъстота на грес. Така и направихме. Затвориме го с зегерката и за да сме сигурни, че няма пак да изхвърчи я точковахме. Сглобихме всичко и на пръв поглед всичко изглеждаше да работи нормално. Направихме тестово кръгче около 20 км с обратни завой и какво ли още не и всичко изглеждаше ОК. След което реших да ходя до морето и установих, че не е точно така. Отново след като загрее достатъчно диференциала, за което са му нужни около 100 км, при обратен завой има едно придърпване и притрисане от към диференциал. С две думи не измислихме някакво супер решение на проблема. Поддочух от разни познати, че някъде, но все още незнам къде имало някви симпатяги, които ги пълнят с правилната смес. Мисля да се разтърся и да ги посетя, тъй като въобще не ми се дават 900 лв за този диференциал, а и както вече казах от втора ръка смисъл НЯМА. Надявам се да съм бил полезен на някой  Поздрави, Илиян
|
|
|
|
| Сря Авг 17, 2011 1:32 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
|
Тези пластини както ги наричаш и специалната течност, са виско муфа и тя найстина се пълни със "специална течност", поразтърси се в сузуки форума на тема "ремонт на виско муфа" и ще намериш има цяла статия преведена от руска статия, бяха написали и от къде може да се купи специалната "виско течност", но тя НЕ може да се замени от по-гъсто масло както сте направили вие, защото тази "течност" има специални свойства- при загряване увеличава плътността си и се разширява и зацепва така наречените от теб "пластини" който предават движението "натам по веригата".
|
|
|
|
| Сря Авг 17, 2011 4:01 pm |
|
|
|
ilsa
|
Държа да поясня, че ние бяхме с ясното съзнание, че няма да се получи нищо особенно  Просто експериментирахме  Мерси за съвета ще се разтърся и ще напиша какъв е резултата.
|
|
|
|
| Чет Авг 18, 2011 8:01 am |
|
|
|