Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Проблем с междинен диференциал 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

От както съм купил легасито имаше странно придърпване и чукане от към скоростите, когато позагрее. Обикновенно се чува като паркирам.

Тези дни ми се наложи да изпробвам Офроад възможностите и нямах никакви проблеми, но след това като излезнах на пътя почнах да чувам странно тракане когато пускам по енерция и съм почти 100% сигурен, че въпросният диференциал вече е дал фира.
Въпроса ми е "Междинен диференциал" ли се нарича, някой друг сменял ли го е? Евентуално Цени някой да ме ориентира?

Колата ми е Subaru legacy Wagon 2.5 MT 00'

Вто Апр 26, 2011 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
#-o #-o #-o
ужас!
Т'ва с трансмисията да си имаш проблем си е... отврат.

Не мога да ти помогна с инфо, но сигурно ще излезе по-евтино ако си намериш същата кутия на старо и я смениш... така или иначе нов диф няма да купиш (предполагам).
Аз на астрата 3 кутии смених докато нацеля здравата(и модел и бройка), но пък ако щеше да се ремонтира излизаше същите пари.
Тук все пак е съвсем различно, ама споре мен не го отхвърляй като вариант. Може и да случиш на по-добра кутия [-o<
Стискам палци да ти се размине тънко и да нямаш проблеми после. [-o<
Те всъщност по колко вървят такива кутии?
Сори за :smt125 , просто да си кажа, че аз бих търсил цяла кутия.
Виж, ако мислиш сам да я правиш е друга бира...

Вто Апр 26, 2011 10:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Аз до колкото разбрах този диференциал е капсолован и е отделно от кутията или вътре в нея незнам точно, но проблема е, че вътре имало нещо като масло ама не точно и то не се сменя. Което мен ме навежда на мисълта, че е по оферта да се купи ново защото аз едно такова 2-ра употреба си имам :)
Сега ще звънна в един магазин да ме застрелят с цена и ще напиша резултата.

Вто Апр 26, 2011 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Задно ЛСД е към 1-2к долара (а до колкото съм гледал някакви чертежи в опоседфорцес централния е доста подобен на задния).
В кутията трябва да е - няма къде другаде да е. Имаш кутия, кардан и заден диф. (поне това се вижда отдолу).

Виж, разучи цените, ама предполагам, че ще се спреш на нова (стара) кутия :roll:
Аз се надявам да нямам проблеми с моята [-o< , но нали ти казвам - за астрата, където нещата са в пъти по-прости, излезе на сметка да сменя 3кутии докато нацеля здрава.

Вто Апр 26, 2011 10:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, имах подобни симптоми и на моята кола.
Чукане при спиране на скорост и заден ход.
Преди да направиш каквото и да било друго се наври отдолу и виж дали някоя тръба на ауспуха не опира в купето.
Аз газя по камънаци и бордюри,бях ударил отдолу и се беше огънало до луфт от няколко милиметра.
При нормален ход няма проблем,но като натовариш предната ос наобратно кутията със все двигателя мърда и тръбата почва да удря в купето.

Вто Апр 26, 2011 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Така!!! нещата вече излизат извън контрол :)

Тракането на диференциала спря! Но сега скоростите или той започнаха да вият ужасно. Нещата леко по леко си отиват на бой.
Проверих този диференциал струва нов м/у 800 и 900 лв според доставката и т.н
Не ми се дават толкова пари, а и ако трябва да съм честен ги няма. Сега обаче се опасявам, че и скоростите нещо са дали фира, което ме навежда на мисълта да търдся всичко 2-ра ръка. Колко според вас ще струва и дали някой няма случайно скотости и междинен диференциал за 2,5.

Вто Юни 07, 2011 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста хора предлагат Субару на части,просто потърси :smt023 Отиди на читав сервиз да локализира на 100% източника на проблема :idea:

Сря Юни 08, 2011 7:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На "дядото" импрезета имаше същите симптоми като тези които описваш, тракане първоначално на задна и първа , после виене-свирене, яко тракане и друсане на първа и задна, диагностицираха кутия(или диференциал), та купихме втора ръка, а старата дадохме на баща ми да я ремонтира и тя се оказа здрава просто лагера на съединителя беше буквално смлян и беше изхвърлил греста. Та няма да е лошо да закараш колата там където ще ти я оправят и да я отворят, защото ако се оказаже същия проблем няма да си щастлив, че си си купил още едни скорости за резерва...

Сря Юни 08, 2011 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Диагностиката ти звучи добре! НО когато този лагер е тоталка не се ли чува само като не е натиснат съединитела? И като го натиснеш трябва да спре? Иначе тези дни чакам майстора ми да се освободи и я разглабяме. Той предложи само да сменим маслото, но не ми се дават 100 лв за масло и после още 100 след ремонта.
Така, че другата седмица като освободи гаража я разхвърляме :)

Сря Юни 08, 2011 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Чуваше се виене в движение, а и когато колата е вдигната и завъртиш колелата на ръце, а при натиснат съединител не се чуваше нищо но като държиш на полусъединител на първа или задна имаше страшно чаткане и друсане, аз също си мислех че е заминал някой лагер я в скоростите я в диференциала, но уви, затова ти казвам че най-добрия вариант за тебе е първо да я отворят и да видят, защото ако се окаже нещо дребно като при мен, няма да си се набутал за още едни скорости :beer02:
Поздрави Цанко.

Пон Юни 13, 2011 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте,
нещата вече звучат доста страшно и като цяло май минавам на варианта да купя скорости и диференциал 2-ра ръка. Въпроса ми е от Outback става ли? Предавателни числа и т.н дали са същите?

Някой до сега ремонтирал ли е скорости?
Аз предполагам че трябва да се сменят няколко лагера? Колко пари ще са имате ли си го напредстава?

Чет Юли 07, 2011 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: SUBARU Legacy 2,5GX-AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Tвоята кола е Ръчка .............. и Ти май искаш да сложиш автомат :smt131 , ако е така ще трябва доста труд , ако ще слагаш ръчка но от Аутбек , най-добре е да я вземеш в комплект със задния Диф ;)

Сря Юли 13, 2011 7:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В никакъв случай няма да слагам автомат!!! :)
аз толко я търсих да е с ръчни,че просто няма как да си го причиня.
И аз така разбрах днес ще сваля скоростите, но май нещата не отиват на добре. Вчера като източихме маслото изтече и вода!!! Което хич не ми хареса. Незнам кво е правил тоя човек бившият собственик, ноо ....... ДОбре, че е в англия :)

Сря Юли 13, 2011 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз ако бях на тебе щях направо да си взема от СТИ с шперче отзад :smt129
Ама ако можеш де...

Сря Юли 13, 2011 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Драмата приключи!!! :)
Колата е сглобена всичко е екстра.

В голямо приключение се видяхс намирането на двата вала в диференциала и лагерите им, но най-накрая сглобихме всичко и стана прекрасно.
Относно самият диференциал- 2-ра употреба не става!! Трябва си нов.
Моят го "отремонтирахме" (обещал съм да запазя технологията в тайна, поне докато не я патентоваме :):) ) до колкото е възможно. Сега ще следя какъв ще е резулатата и щв споделя след като се върна от морето.

Поздрави
Илиян.

Вто Авг 02, 2011 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега ,какви пари излезе цялата процедура - диференциал + ремонт ,че и на мен ми предстои?

Сря Авг 03, 2011 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Legacy Outback 2.5 2000г.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
По темата :
http://www.subaruforester.org/vbulletin/f89/center-diffs-how-replace-them-46979/

Сря Авг 17, 2011 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Аз забравих да напиша резулатата от моето приключение.

Така.....
Свалихме скоростната кутия(без да беше необходимо,тъй като може да се свали само диференциала на място) и положението беше трагично. Един от лагерите го извадих на сол. Беше тотално смлян :) Самият диференциал реално изглеждаше добре, но буквално не. Има една огромна зегерка, която беше изхвърчала и съответно беше минала през зъбните колела няколко пъти и на тях им липсваха зъбки :). След доста подробно поручване на пазара и бая обикаляне намерих 2-3 такива диференцияла, но те не бяха в по различно състояние от моя и накрая се принудих да сменя само зъбните колела и лагерите. Диференциала решихме да го подобрим :) Отворихме го и в него има доста пластини 2 модела. Едните са зацепени към вътрешната част другите към външната и между тях трябва да пълно със специална течност, която по описание на очевидци е нещо средно между силикон и грес. Нашата гЕниална идея беше да изчистим всичко от стружките изпаднали от лагера, да пренаредим пластините и да ги залеем с едно масло което е с гъстота на грес. Така и направихме. Затвориме го с зегерката и за да сме сигурни, че няма пак да изхвърчи я точковахме. Сглобихме всичко и на пръв поглед всичко изглеждаше да работи нормално. Направихме тестово кръгче около 20 км с обратни завой и какво ли още не и всичко изглеждаше ОК. След което реших да ходя до морето и установих, че не е точно така. Отново след като загрее достатъчно диференциала, за което са му нужни около 100 км, при обратен завой има едно придърпване и притрисане от към диференциал. С две думи не измислихме някакво супер решение на проблема.

Поддочух от разни познати, че някъде, но все още незнам къде имало някви симпатяги, които ги пълнят с правилната смес. Мисля да се разтърся и да ги посетя, тъй като въобще не ми се дават 900 лв за този диференциал, а и както вече казах от втора ръка смисъл НЯМА.

Надявам се да съм бил полезен на някой ;)

Поздрави,
Илиян

Сря Авг 17, 2011 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Тези пластини както ги наричаш и специалната течност, са виско муфа и тя найстина се пълни със "специална течност", поразтърси се в сузуки форума на тема "ремонт на виско муфа" и ще намериш има цяла статия преведена от руска статия, бяха написали и от къде може да се купи специалната "виско течност", но тя НЕ може да се замени от по-гъсто масло както сте направили вие, защото тази "течност" има специални свойства- при загряване увеличава плътността си и се разширява и зацепва така наречените от теб "пластини" който предават движението "натам по веригата".

Сря Авг 17, 2011 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Държа да поясня, че ние бяхме с ясното съзнание, че няма да се получи нищо особенно :) Просто експериментирахме :) Мерси за съвета ще се разтърся и ще напиша какъв е резултата.

Чет Авг 18, 2011 8:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >