Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Колко е разликата между "мин" и "макс" на щеката за масло? 
Автор Съобщение

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,дали някой има представа какво горе долу количество масло представлява разстоянието между белега мин. и макс. на щеката за маслото.Интересно ми е защото примерно за 5-6 хил. км от макс. ми отива до средата и да знам колко харчи реално!Двигателя е 2.5 на 45000 км.

Съб Юни 11, 2011 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1 л. ;)

Съб Юни 11, 2011 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
при мен като е по средата,и като сложа 300-350мл масло и стига максимума пак

Съб Юни 11, 2011 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Мисля че при всички ни е един литър :-k

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Нед Юни 12, 2011 10:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fliyng pig написа:
Колеги,дали някой има представа какво горе долу количество масло представлява разстоянието между белега мин. и макс. на щеката за маслото.Интересно ми е защото примерно за 5-6 хил. км от макс. ми отива до средата и да знам колко харчи реално!Двигателя е 2.5 на 45000 км.

Някъде около литър е това разтояние....Интресно е че ти харче малсло :( , а не би трябвало. Ако можеш отиди да ти я погледнат някъде. Аз за около 30 000 км, съм доливал най-много 200-250 ml. Като оставим настрана дали съм проверявал маслото на равен терен... ;)

Нед Юни 12, 2011 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
aboychev написа:
fliyng pig написа:

Някъде около литър е това разтояние....Интресно е че ти харче малсло :( , а не би трябвало. Ако можеш отиди да ти я погледнат някъде. Аз за около 30 000 км, съм доливал най-много 200-250 ml. Като оставим настрана дали съм проверявал маслото на равен терен... ;)

Е все някакъв разход би трябвало да има,не казвам че доливам просто си има лека консумация.Знам ли,чак за майстор........

Нед Юни 12, 2011 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нормално е да пада нивото, но чак до половината на щеката за 5-6000 км., ми се струва повечко.
Пример: По маршрута Бургас-Милано-Бургас...разход на масло 0.. :smt023 А това бяха около 6000 км. И само по магистрали със скорост 140-160км/ч, с дизелов двигател.... ;)
Но дано се бъркам...Лека и безаварийни км.... :)

Нед Юни 12, 2011 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Те тировете карат и по 100 х км от смяна до смяна - при равномерен режим на двигателя :smt023

Щом от смяна до смяна пада под минимума - нищо му няма. Даже и да се наложи да доливаш пак трябва да се направи преценка колко и от какво е и дали си струва да се мисли изобщо. Важното е да не остане без масло - другото...въпрос на преценка.

Нед Юни 12, 2011 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Те тировете карат и по 100 х км от смяна до смяна - при равномерен режим на двигателя :smt023

Щом от смяна до смяна пада под минимума - нищо му няма. Даже и да се наложи да доливаш пак трябва да се направи преценка колко и от какво е и дали си струва да се мисли изобщо. Важното е да не остане без масло - другото...въпрос на преценка.

Божо е много прав:)

Нед Юни 12, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Щом от смяна до смяна пада под минимума - нищо му няма

В смисъл,нещо не те разбрах.Как под минимума......не съм стигал никога до там!Иначе карам с MOTUL 5w40 x-cess!По книжка ми дават 5w30,може би да мина пак към него,знам ли!

Нед Юни 12, 2011 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А друго нещо ми стана странно-като погледнеш щеката от страната където пише мин. и макс. е на средата, а от другата страна е м/у средата и макс.!?!

Нед Юни 12, 2011 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
fliyng pig написа:

В смисъл,нещо не те разбрах.Как под минимума......не съм стигал никога до там!Иначе карам с MOTUL 5w40 x-cess!По книжка ми дават 5w30,може би да мина пак към него,знам ли!

не под минимума,а на минимума:)под минимума не е хубаво да стигаме.няма какво да му мислиш колега,колата ти е перфектна,а пък колко е красива....

Нед Юни 12, 2011 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valadares написа:
fliyng pig написа:

не под минимума,а на минимума:)под минимума не е хубаво да стигаме.няма какво да му мислиш колега,колата ти е перфектна,а пък колко е красива....

Е колега благодаря ти!

Нед Юни 12, 2011 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Едно "не" съм изпуснал #-o

Щом от смяна до смяна не пада под минимума - нищо му няма.

Нед Юни 12, 2011 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Едно "не" съм изпуснал #-o

Щом от смяна до смяна не пада под минимума - нищо му няма.

Ясно ясно,разбрах те!Благодаря за мненията!Все пак говорих с Митака и каза,че няма проблеми, и че като смениш маслото и го напълниш до макс. за интервала от смяна до смяна е нормално да отиде до мин.!Лека и безаварийна колеги :)

Пон Юни 13, 2011 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
А да попитам вие на колко км./месеци сменяте маслото. За моята по документи дават на 4800 км. или 3 месеца. На мен ми се видя много на често от гледна точка на това, че е стара и на незнайни км. Това е било спазвано сигурно в първите 4-5 години от както е била купена от първият собственик. Колата я карам предимно от Владая до Черни връх, което си е късо разстояние. Бях решил да го сменя като направя 10 000 км. Дайте съвет :) че наближавам предписаните по документи км

Сря Авг 17, 2011 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Ами сигурно трябва да следваш това което е написал производителя. Предполага се че той знае най-добре как трябва да се поддържа автомобила. На моите пише 15 хил. км. или 12 мес., но аз го сменям на 10 хил. км.. Колко литра масло събира двигателя? Сигурно е малко количество и затова се сменя по-често. Имал съм Ровър Метро на който маслото на двигателя и скоростната кутия си беше едно цяло (6.5 л.)и се сменяше на 20 хил. км. ;)

Сря Авг 17, 2011 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По какви документи ти дават така? Малко странно ми звучи. 8-10 е нормалното. Може и 15 за по-новите или пък ако доливаш често и 20 може :)

Сря Авг 17, 2011 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен щом не пада под минимума няма смисъл от доливане.
Моята още не съм я видял какво прави, но засега си е на средата за 4х. мили налял съм 4 литра масло.
На една от предните ми коли винаги щом налеех до макс. го изяждаше до средата за 2-3х.км и след това не падаше и милиметър, след 2-та смяна вече никога не съм вдигал капака да го гледам. Смятам и със Субчо така да протцедирам...

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Авг 17, 2011 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тези предписания са от Service Manual-а. Маслото съм го сменял преди 3500 км. и мога да кажа, че няма видима разлика в нивото на маслото(може би има загуба, но тя е толкова малка, че почти не се отразява на щеката). Двигателя побира точно 4 литра, щеката има две дупчици-една за мин. и една за макс., маслото покрива максимума с тънък слой като на един-два милиметра по-надолу става вече много дебел. Маслото, с коеот карам е 10W40 полу-синтетика на Statoil шведско. Реших да го сменя като стигна 7000 км., колата се кара предимно градско Владая-бул. Черни връх и обратно. По мои изчисления смяната ще трябва да бъде някъде Януари месец. Има ли проблем ако сменя маслото зимата? И удачно ли ще е ако сложа 5W40, колата не е първа младост, но ми е първата кола и мога да кажа, че съм влюбен в нея и марката Субару(въпреки, че този модел е Сузуки, но е японка все пак) :smt129 ? Дали 5W40 няма да и дойде малко по-тънко и няма да почне да гори и/или тече масло при положение, че пак в тези предписания според производителя маслата са 5W30 или 10W40?

Чет Авг 18, 2011 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема