|
Страница 1 от 1
|
|
Да ви въпросирам относно Легаси, 98г
| Автор |
Съобщение |
|
ванко
Регистриран на: Пет Сеп 17, 2010 6:13 pm Постове: 70 Местоположение: София Рейтинг: 15
|
|
Здр. колеги. Харесах и ще купя едно субару легаси. 98 г. 2,0куб. 115кс комби автоматик, но имам въпроси може би смешни за вас. 1. На лоста за скоростите бутона "палър" за какво е. 2. Бутона за зимно каране какво прави. 3. Халогените са 4 и светят само вътрешните. Вънщните работят ли и кога 4. Има едно копче на волана отгоре, където на други коли стои копчето за аварийни, но тук не са аварийни. За какво е това копче. 5. Отпред при двигателя, от страната на десния макферсон има една малка кутийка където има място за бушон, но е празна. Чувал съм, че ако сложа бушон махам задния мост и ми дава икономия, но колко силен да е бушона. И въобще така ли е. 6. Колко наистина харчи (не по книга) този двигател.
Знам, че има писано из форума за всичко, но немога да се оравя с търсачката все още.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 3:43 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|

ванко написа: Здр. колеги. Харесах и ще купя едно субару легаси. 98 г. 2,0куб. 115кс комби автоматик, но имам въпроси може би смешни за вас. 1. На лоста за скоростите бутона "палър" за какво е. 2. Бутона за зимно каране какво прави. 3. Халогените са 4 и светят само вътрешните. Вънщните работят ли и кога 4. Има едно копче на волана отгоре, където на други коли стои копчето за аварийни, но тук не са аварийни. За какво е това копче. 5. Отпред при двигателя, от страната на десния макферсон има една малка кутийка където има място за бушон, но е празна. Чувал съм, че ако сложа бушон махам задния мост и ми дава икономия, но колко силен да е бушона. И въобще така ли е. 6. Колко наистина харчи (не по книга) този двигател.
Знам, че има писано из форума за всичко, но немога да се оравя с търсачката все още. Прочети тази тема за Power и Hold: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=8262&hilit=holdТова за халогените: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=8807Копчето отгоре на волата предполагам е "Position", което пуска светлините да светят слабо като си паркирал на тъмно и кофти място, за да ти виждат колата. Натисни го и се завърти около колата да видиш ефекта (стопове/габарити). Единия вариант е да пише на него "Position" другия е да е нарисувана количка със светлинки на четирите ъгъла. П.С. Това, че не се сещаш да напишеш "power" или "hold" в търсачката и да видиш първата страница резултати не те оправдава. Все пак можеш да ползваш форума и да питаш да ти сдъвчем отговорите 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 3:49 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Търсачката не е много трудна за ползване...  Както и да е, ще обясня: 1. При включен "power" ск. кутия превключва предавките на по-високи обороти. 2. При включен "hold", ск. кутия държи с една предавка по-висока, за да не превъртат гумите. 3. Външните са предназначени за Американския пазар. 4. Това са "parking lights", като изгасне - светят габарити, ако купиш колата, избягвай да ги ползваш, за да не останеш с източен акумулатор. 5. Не е така, по този начин ск. кутия влиза в авариен режим и се изкл. задния мост. НЕ води до икономичност и не се препоръчва да се кара така без причина. 6. Моя 2.5i автоматик харчи 12 градско, този ще харчи с около 1 литър под разхода на моя.  ПП: Изпревариха ме.. 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 3:54 pm |
|
|
|
ванко
Регистриран на: Пет Сеп 17, 2010 6:13 pm Постове: 70 Местоположение: София Рейтинг: 15
|
|
| Съб Юни 25, 2011 4:10 pm |
|
|
|
ванко
|
|
Нещо по-специфично трябва ли да гледам, освен стандартните неща?
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 8:03 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Мини през всичките скорости, закъснението трябва да е максимум 1.5 - 2 секунди.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 9:12 pm |
|
|
|
ванко
|
BrainStormeR написа: Мини през всичките скорости, закъснението трябва да е максимум 1.5 - 2 секунди. А за бушончето сигурен ли си, че автоматика минава на авариен режим. Каква е логиката, кога се използва. Мисля, че не всички го имат.
|
|
|
|
| Съб Юни 25, 2011 10:26 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
ванко написа: А за бушончето сигурен ли си, че автоматика минава на авариен режим. Каква е логиката, кога се използва. Не съм с автомат, но най-логично ми звучи да се изключва ако се наложи да те дърпат с колесар,иначе голяма беля ще стане 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Нед Юни 26, 2011 7:59 am |
|
|
|
ванко
|
zloto69 написа: ванко написа: А за бушончето сигурен ли си, че автоматика минава на авариен режим. Каква е логиката, кога се използва. Не съм с автомат, но най-логично ми звучи да се изключва ако се наложи да те дърпат с колесар,иначе голяма беля ще стане  Те като ме дърпат с колесар и колата не работи сигурно и бушончето неработи, така че...... Четох из форума различни мнения и се обърках тотално. Ако някой знае наистина нека каже.
|
|
|
|
| Нед Юни 26, 2011 10:12 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Това също изскача по темата като цитати от упътване: Цитат: Owner's manual doesn't have the detail on the operation of the FWD fuse, especially in reference to diagnosis. It only references it with regards to using the temporary spare tire (page 8-12):
"(If your vehicle is AWD with automatic transmission) Before driving your vehicle with temporary spare tire, put a spare fuse inside the FWD connector located in the engine compartment and confirm that the front-wheel drive warning light comes on. The all wheel drive capability of the vehicle has now been deactivated. After re-installing the conventional tire, remove the spare fuse from the FWD connector in order to reactivate all wheel drive." Цитат: We know the owner's manual says not to have the AWD off for prolonged periods of time...
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Нед Юни 26, 2011 11:29 pm |
|
|
|
pesho_si
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 8:16 pm Постове: 140 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
|
|
И не забравяйте, "патерицата" НЕ се слага отпред. Ако спукаш предна гума, заместваш с една задна и слагаш "патерицата" отзад, после вече бушончето и т.н. Лек път.
|
|
|
|
| Пон Юни 27, 2011 11:14 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|