| Автор |
Съобщение |
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
|
Здравейте,
Дълго време не съм се мяркал, но това е защото бях зает с други работи и за колата въобще не ми оставаше време.
Проблемът е, че тоя уикенд ми се наложи да ходя до София набързо и на връщане, малко преди отбивката за Пловдив започна да мига "Check Enginе" лампата. Промяна в параметрите на колата НЯМА!!! Просто лампата светва, след секунди изгасва... след малко пак светка и пак изгасва... после пак.... от време на време се задържа малко по дълго (около минутка) и пак изгасва... Днес намерих темата, която AGOGOV многодобре е обяснил как се прави самодиагностика на двигателя и грешката, която прочете е "НОМЕР 26 Неисправность в цепи датчика температуры воздуха"
Днес е покарах малко в града, но не светна... Сега вечерта пак излязох за малко и светна отново...
Някой може ли да каже къде е проблема... Какъв е тоя датчик за температура на въздуха? Сериозно ли е? И най-важното... Как се оправя????
|
|
|
|
| Пон Юни 27, 2011 7:10 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Юни 27, 2011 7:27 pm |
|
|
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
Сори, но нищо не разбрах. На стр. 17 пише "Diagnostics Chart with Trouble Code for MT Vehicles", или с други думи за коли с ръчни скорости... а моята е с автоматични... Но да кажем, че това не е проблем... обаче: I TROUBLE SYMPTOM: I Erroneous idling I Poor driving performance Това с погрешния покой не го схванах... А второто.... с кофти поведението на мен не ми се случва!! Колата върви без никакъв проблем. И в крайна сметка, така и не разбрах къде точно да търся за този датчик.... И какво точно прави тоя датчик, че да дава грешки, пък да не променя поведението на колата? П.П. Нямах предвид тая тема... Има една друга, която си е цяла.... Ще погледна коя беше и ще я добавя по-късно П.П.П. Ето я темата: viewtopic.php?f=25&t=4818
|
|
|
|
| Пон Юни 27, 2011 8:44 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
По схемата сензора е даден на кутията на въздушния филтър. Сензорът мери температура на входящия въздух, по която се правят корекции за подаването на гориво. Явно при теб не влияе много или поне не в този режим на двигателя. Erroneous idling е нестабилни тихи обороти. Те са два вида грешките, а по самодиагностиката не е ясно коя точно - дали е грешен или няма сигнал. Виж по-подробно е дадено тестването за следващата грешка - на 19 стр. Там е дадено стъпка по стъпка какво да тестваш, но ако знаеш как се работи с мултимер и намериш съответните букси. Ако все пак не ти е ясно - отивай на сервиз, където да установят дали сензора е заминал или има лоша връзка по кабелите и да ти го сменят.
ПП. Тази тема е там, защото е заключена и не е успял да я изтрие.
|
|
|
|
| Пон Юни 27, 2011 8:57 pm |
|
|
|
ivanan_k
Регистриран на: Чет Апр 28, 2011 6:45 pm Постове: 12 Местоположение: Plovdiv
Автомобил: legacy 95
Рейтинг: 0
|
|
Аиии стига бе. При мен излизат три грешки 12, 21 и 22. От както съм взел Легасито (преди три месеца) тази лампа постоянно сигнализира. Според майстора ми няма нищо сериозно, а според горните таблици колата ми не би трябвало да е в движение. Тя си върви.. опа грешка ЛЕТИ бизпроблемнно. Понеже това е първото ми SUBARU, а и не съм се качвал на друго такова, нямам база за сравнение. Просто съм очарован от тази кола, но все пак колега BAlexandrov да започвам ли да се притеснявам?
|
|
|
|
| Нед Юли 03, 2011 3:53 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Вземи я отрежи тази лампа и не се тревожи 12 е проблем със стартера. Възможно е по някаква причина някой път да не е запалила и затова. 21 е проблем с датчика за темп. на охл. течност. 22 е проблем с кнок сензора. Трябва да ги изтриеш и да видиш дали пак ще се появят. Ако се появят - оправи ги и ще литне както трябва 
|
|
|
|
| Нед Юли 03, 2011 5:10 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
BAlexandrov написа: Вземи я отрежи тази лампа и не се тревожи Или й залепи едно черно тиксо и проблема е решен 
|
|
|
|
| Нед Юли 03, 2011 7:24 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
BAlexandrov написа: ПП. Тази тема е там, защото е заключена и не е успял да я изтрие. Гениално! Браво, браво за "разкритието" "г-н" Балександров! Та кой викаш го създаде този 'Златен фонд' по този именно начин и кой го понапълни с темички? 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пон Юли 04, 2011 9:01 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
agogov написа: BAlexandrov написа: ПП. Тази тема е там, защото е заключена и не е успял да я изтрие. Гениално! Браво, браво за "разкритието" "г-н" Балександров! Та кой викаш го създаде този 'Златен фонд' по този именно начин и кой го понапълни с темички?  Гордееш се с нещо, което по случайност не си изтрил? Нищо, ще ти помогнем.
|
|
|
|
| Пон Юли 04, 2011 5:04 pm |
|
|
|
maznislav
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm Постове: 81 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
|
къде в Пловдив мога да закача легасито да му направят диагностика. Интересно ми е да видя кви щуротии ще изплюе 
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2011 11:34 am |
|
|
|
ivanan_k
Регистриран на: Чет Апр 28, 2011 6:45 pm Постове: 12 Местоположение: Plovdiv
Автомобил: legacy 95
Рейтинг: 0
|
BAlexandrov написа: Вземи я отрежи тази лампа и не се тревожи 12 е проблем със стартера. Възможно е по някаква причина някой път да не е запалила и затова. 21 е проблем с датчика за темп. на охл. течност. 22 е проблем с кнок сензора. Трябва да ги изтриеш и да видиш дали пак ще се появят. Ако се появят - оправи ги и ще литне както трябва  Благодаря Ти за бързият отговор. Вече съм спокаен, разбира се ако всичко това не е шега. Откакто установих тези грешки несмеех да вдигна над 3000 оборота очаквайки нещо по ЛЕГАСИТО да изтрещи. Горката измъчих я като вързан за три дни жребец, но сега... Малиииииииииииииии... къде сте  А относно летенето: - МОЖЕ ЛИ ОЩЕ ??? 
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 7:22 pm |
|
|
|