Отговори на тема
 Check Engine Error 26 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 73
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Дълго време не съм се мяркал, но това е защото бях зает с други работи и за колата въобще не ми оставаше време.

Проблемът е, че тоя уикенд ми се наложи да ходя до София набързо и на връщане, малко преди отбивката за Пловдив започна да мига "Check Enginе" лампата. Промяна в параметрите на колата НЯМА!!! Просто лампата светва, след секунди изгасва... след малко пак светка и пак изгасва... после пак.... от време на време се задържа малко по дълго (около минутка) и пак изгасва...
Днес намерих темата, която AGOGOV многодобре е обяснил как се прави самодиагностика на двигателя и грешката, която прочете е "НОМЕР 26 Неисправность в цепи датчика температуры воздуха"

Днес е покарах малко в града, но не светна... Сега вечерта пак излязох за малко и светна отново...

Някой може ли да каже къде е проблема... Какъв е тоя датчик за температура на въздуха? Сериозно ли е? И най-важното... Как се оправя????

Пон Юни 27, 2011 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ей тук е обяснено /на английски/
стр. 17
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Le ... L16714.pdf

ПП. Тази тема ли имаш в предвид :giggle: viewtopic.php?f=1&t=4812

Пон Юни 27, 2011 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 73
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Сори, но нищо не разбрах. На стр. 17 пише "Diagnostics Chart with Trouble Code for MT Vehicles", или с други думи за коли с ръчни скорости... а моята е с автоматични...

Но да кажем, че това не е проблем... обаче:
I TROUBLE SYMPTOM:
I Erroneous idling
I Poor driving performance

Това с погрешния покой не го схванах...
А второто.... с кофти поведението на мен не ми се случва!! Колата върви без никакъв проблем.

И в крайна сметка, така и не разбрах къде точно да търся за този датчик.... И какво точно прави тоя датчик, че да дава грешки, пък да не променя поведението на колата?

П.П. Нямах предвид тая тема... Има една друга, която си е цяла.... Ще погледна коя беше и ще я добавя по-късно
П.П.П. Ето я темата: viewtopic.php?f=25&t=4818

Пон Юни 27, 2011 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По схемата сензора е даден на кутията на въздушния филтър. Сензорът мери температура на входящия въздух, по която се правят корекции за подаването на гориво. Явно при теб не влияе много или поне не в този режим на двигателя. Erroneous idling е нестабилни тихи обороти.
Те са два вида грешките, а по самодиагностиката не е ясно коя точно - дали е грешен или няма сигнал. Виж по-подробно е дадено тестването за следващата грешка - на 19 стр. Там е дадено стъпка по стъпка какво да тестваш, но ако знаеш как се работи с мултимер и намериш съответните букси.
Ако все пак не ти е ясно - отивай на сервиз, където да установят дали сензора е заминал или има лоша връзка по кабелите и да ти го сменят.

ПП. Тази тема е там, защото е заключена и не е успял да я изтрие.

Пон Юни 27, 2011 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 12
Автомобил: legacy 95
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аиии стига бе. При мен излизат три грешки 12, 21 и 22.
От както съм взел Легасито (преди три месеца) тази лампа постоянно сигнализира. Според майстора ми няма нищо сериозно, а според горните таблици колата ми не би трябвало да е в движение. Тя си върви.. опа грешка ЛЕТИ бизпроблемнно. Понеже това е първото ми SUBARU, а и не съм се качвал на друго такова, нямам база за сравнение. Просто съм очарован от тази кола, но все пак колега BAlexandrov да започвам ли да се притеснявам?

Нед Юли 03, 2011 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вземи я отрежи тази лампа и не се тревожи :lol:

12 е проблем със стартера. Възможно е по някаква причина някой път да не е запалила и затова.
21 е проблем с датчика за темп. на охл. течност.
22 е проблем с кнок сензора.

Трябва да ги изтриеш и да видиш дали пак ще се появят. Ако се появят - оправи ги и ще литне както трябва :smt023

Нед Юли 03, 2011 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Или й залепи едно черно тиксо и проблема е решен :) :smt129

Нед Юли 03, 2011 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Гениално! Браво, браво за "разкритието" "г-н" Балександров! Та кой викаш го създаде този 'Златен фонд' по този именно начин и кой го понапълни с темички? #-o

Пон Юли 04, 2011 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
agogov написа:
BAlexandrov написа:

Гениално! Браво, браво за "разкритието" "г-н" Балександров! Та кой викаш го създаде този 'Златен фонд' по този именно начин и кой го понапълни с темички? #-o

Гордееш се с нещо, което по случайност не си изтрил? Нищо, ще ти помогнем.

Пон Юли 04, 2011 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
къде в Пловдив мога да закача легасито да му направят диагностика.
Интересно ми е да видя кви щуротии ще изплюе :)

Сря Юли 06, 2011 11:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 12
Автомобил: legacy 95
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

12 е проблем със стартера. Възможно е по някаква причина някой път да не е запалила и затова.
21 е проблем с датчика за темп. на охл. течност.
22 е проблем с кнок сензора.

Трябва да ги изтриеш и да видиш дали пак ще се появят. Ако се появят - оправи ги и ще литне както трябва :smt023

Благодаря Ти за бързият отговор. Вече съм спокаен, разбира се ако всичко това не е шега. Откакто установих тези грешки несмеех да вдигна над 3000 оборота очаквайки нещо по ЛЕГАСИТО да изтрещи. Горката измъчих я като вързан за три дни жребец, но сега... Малиииииииииииииии... къде сте :sti: А относно летенето: - МОЖЕ ЛИ ОЩЕ ??? :smt131 :smt131

Чет Юли 07, 2011 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема