|
Страница 1 от 1
|
|
Казанче за вода - студено
| Автор |
Съобщение |
|
Vertriebler
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, от 1 седмица имам проблем със загряването на колата. Загрява нормално, стрелката не играе, но до колкото знам стрелката е софтуерна и до определена висока температура не мърда и чак като прескочи определен праг почва да показва истинската стойност. Та от време на време се включва перката, като я поозоря или като седя по светофарите. Включва за 30/40 сек и изгасва после. До тук добре. Проблема е, че дори и след дълъг път водата в казанчето за вода не се загрява. Има антифриз малко над максимума. Проверих капачката на радиатора - ОК си е, малко затегната беше и я разхлабих, но не съм пробвал дали прави проблеми след това. Другото, което пробвах - запалих я за 2 мин и бръкнах в дупката под капачката, беше хладка водата, което значи, че помпата върти. Някакви идеи, дали е нормално това поведение ?
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 7:31 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Vertriebler написа: Здравейте, ........... но до колкото знам стрелката е софтуерна .............. Щом е стрелка значи е аналогова, възможно е да се направи и цифрова, но е безсмислено, там играе "чека" - с една дума -подсигуряване. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 7:40 pm |
|
|
|
Vertriebler
|
|
Стрелката се управлява от стъпков мотор с аналогов входен сигнал, подаден от микро-контролер, така че каквото подаде той това се показва на циферблата. Никакви притеснителни показания няма на таблото.
|
|
|
|
| Сря Юни 29, 2011 7:51 pm |
|
|
|
Yco
|
|
При мен стрелката при загрял двигател - като на схемата, но не прескача или играе, стои си там залепена. Капачката си я затегни, но провери гумичката тя играе ролята на клапан и пропуска към казанчето при определено налягане, но не съм забелязал кога се случва и тогава чак може да е топла течността. Предполагам, че вентилаторите ти работят коректно, но трябва да ги провериш, някъде тук бях писал, как работят.
Прикачени файлове:
Tgauge.JPG [ 19.65 KiB | Прегледано 574 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2011 8:15 am |
|
|
|
Vertriebler
|
|
и мойта стрелка не мърда - показанието ми е малко под това което си показал, днес забелязах, че нивото на водата в казанчето мърда, което значи, че си е наред, но пак си седи по студена от тази в радиатора - предполагам, защото е преливник само.
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2011 10:37 am |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
|
Дано правилно съм те разбрал,но провери ли какви са маркучите, меки;твърди,антифриза чист ли е,ако всичко изброено е нормално аз предполагам термостат,блокирал е отворен и колата работи на големият кръг.
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2011 10:48 am |
|
|
|
Yco
|
Vertriebler написа: ............. и до определена висока температура не мърда и чак като прескочи определен праг почва да показва истинската стойност. ...... Явно си ОК, но това "прескачане" и показване на "истинската стойност" не можах да го осмисля какво е.. Както е на схемата всичко е ОК в целия диапазон до червения сектор. Щом и "чека" не ти свети - няма за какво да се притесняваш - двойно подсигурен си. 
|
|
|
|
| Чет Юни 30, 2011 11:58 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Yco написа: Явно си ОК, но това "прескачане" и показване на "истинската стойност" не можах да го осмисля какво е.. Ситуацията в която палиш двигателя и стрелката все още не е мръднала от най-ниската си позиция. В зависимост от автомобила това може да отнеме от една до няколко минути. Самия темп. датчик има долен праг на чувствителност и не отлепва при темп на антифриза под еди-колко-си градуса. При мен стрлка няма, само лампа, която под 50 градуса е синя, после гасне а при прегряване светва червено.
|
|
|
|
| Пет Юли 01, 2011 12:46 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|