Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Дизел или бензин? 
Автор Съобщение
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега и със здраве да си я караш!
Пусни снимки да и се порадваме и ние.
Разтрисането е нормално на определени км тъй като компютъра обучава инжекторите, в книжката това е описано и не е проблем.
Поздрави за избора! :smt023

Съб Мар 12, 2011 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цъкни на линка, там има снимки. Не ми се получи нормалното качване. :waste:

Съб Мар 12, 2011 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
честито за красавицата

Съб Мар 12, 2011 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Страшна е :smt136 ах да можеше да си трампим "сидялките" Само да те радва- тепърва ще осъзнаваш какво си купил :drunk:

Съб Мар 12, 2011 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
честито! :beer02: на 6-та със 130 в какви обороти е мотора можеш ли да споделиш?
и предполагам не се налага сваляне на предавка като искаш да изпреварваш по бързичко или?

Съб Мар 19, 2011 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Kenshin написа:
честито! :beer02: на 6-та със 130 в какви обороти е мотора можеш ли да споделиш?
и предполагам не се налага сваляне на предавка като искаш да изпреварваш по бързичко или?

На 6-та със 130 оборотите на мотора са около 2200.Ако си на магистрала няма проблем,но да правиш рискови изпреварвания при тези ниски обороти си е глупост :evil: 6-та е за намаляне на разхода.При тази кола още 3-та ти е директна 1.062 и имаш още 3 повишаващи предавки! Опитът ми е отчайващо малък,а и не смея още да я натискам само на 1800км съм.

Съб Мар 19, 2011 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dancho.danev написа:
На 6-та със 130 оборотите на мотора са около 2200.Ако си на магистрала няма проблем,но да правиш рискови изпреварвания при тези ниски обороти си е глупост

За дизел 2200 об/мин са си напълно достатъчни, ти и без това след 2400 почваш да губиш въртящ момент, а пък да се пържи над 3500 вече е напълно излишно.

Съб Мар 19, 2011 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Е то 6-та си е за магистрала да, по първокласните пътища си е за 5-та.
макар, че нашия аутбека е с 5 скорости и на 5-та пак опъва достатъчно за да си изпреварваш спокойно като си с над 100-110, пък тая импреза тряя доста повече да върви.
Като я поразработиш пак сподели ;)

Нед Мар 20, 2011 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Здравейте колеги! От доста отдавна изкам да споделя мнение за колата,но тук работа колкото щеш,а и риболовния сезон е в разгара си и време за компа няма! Отдавна прехвърлих 20000км и тех. проблеми НЯМА НИКАКВИ което е радващо Ако караш според тукашните закони изв.гр.80 магистрала 120 разхода е 5.4 По планинските пътища е 6.0 Ходих до Розенхаим Германия да си взема една въдица и по аутобана почувствах изтинска мощ която се крие под капака. Скорост от 160-180 може да се поддържат без проблем и колата е абсолютно стабилна.Смело мога да заявя ,че тази печка е достойна конкуренция на много по расови автомобили. При това доста сериозно каране разхода е 6.6 Има обаче и нещо което е доста неприятно.Тези кожени седалки,които са доста красиви и ефектни всъщност са адски неудобни при дълъг път.След 1 час болката в кръста става нетърпима. Сега си подлагам малка възглавничка като някой стар дападжия.Да се надяваме,че това ще е единствения и сериозен недостатък,но какво да се прави пълно щастие няма дори и със SUBARU На 19 ми се пада път до Бг така,че ще я поразкарам и по родните пътища.
За сега толкова.Чао! :beer02:

Нед Юли 17, 2011 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,
И аз в моето Легаси имах проблеми с кръста в началото, но после регулирах седалката и вече не ме боли и 5 часа нон-стоп да карам. Моето е по-старо и има 2 врътки за височина - отпред и отзад на седалката. Сложих отпред да е максимално високо и отзад да е максимално ниско. Пробвай и ти така. :)

Нед Юли 17, 2011 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
наистина Много красива кола, и много безаварини километри.
Дано проблема в кръста се реши, но според мен също е въпрос на настроика стига да може да се регулира седалката.
Честно казано моята не съм я пробвал за над 1 час и 30 мин. без да спирам, ама и това ще се случи.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Юли 27, 2011 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Отговори с цитат
Аз пътувам ежедневно...Минавам по 5-6 хил. км на месец...Честно казано откакто си купих Субару, от тогава имам проблеми с кръста :) Не знам, ама седалките наистина са много неудобни...Сега с това Легаси имам чувството че са по-добре нещата, ама пак има нещо...Колкото и да я настройвам седалката, все те боли гърба :) ....Това може би е единственото нещо което ме дразни в тази уникална марка...Японците са малко по-малки от нас и с това си обяснявам проблема :smt129 пресметнато е тях да не ги боли...

Сря Юли 27, 2011 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Колкото и да я настройвам седалката, все те боли гърба

И аз имам уплаквания от седалките на новите Форита.. :( Миналата година от Бургас до Сандански се сгънах на две. Почивката я изкарах на инжекции и хапове. Много са неудобни. За това от доста време се оглеждам за нови седалки които да са поне с една идея по удобни. ;)

Сря Юли 27, 2011 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
aboychev написа:
Цитат:
Колкото и да я настройвам седалката, все те боли гърба

И аз имам уплаквания от седалките на новите Форита.. :( Миналата година от Бургас до Сандански се сгънах на две. Почивката я изкарах на инжекции и хапове. Много са неудобни. За това от доста време се оглеждам за нови седалки които да са поне с една идея по удобни. ;)

Тони, хвърляи седалките и слагаи 2-а фотьоила :-)
Аз на Аудито бях замислил да слагам мерцедесови седалки Ха Ха Ха, ама по добрата идея беше да го продам.
Моята нее баш удобна като на мерцедес, ама нее и крива като на ауди, нямам оплаквания засега освен от върглавничката за главата която не се движи напред назад и като си пусна назад облегалката немога да се облегна "тиквата зелена" понеже ако ако го направя гледам тавана :-)
Гледам че някои легасита имат доста врътки за настроики които при мем липсват а от тях главно зависят тези удобства за положението на тялото.

Както е писал колегата преди си я правех така предния краи високо вдигнат задния краи ниски долу и облегалката доволно назад, 3-4 часа път без спирки не ги усещах. Но сега няма мърдане по височкина че да видим как ще е.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Юли 27, 2011 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз пък на по-удобни седалки не съм сядал.На моето Легаси отдясно на седалката има една ръчка ,която като я бутнеш напред ти подпира кръста и му прави извивката.За дълъг път задължително я бутам напред (2009г Дизел).

Чет Юли 28, 2011 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз имам забележки към комфорта на седалките. Не ,че това е темата,ама чета,че сте се заоплаквали ....
Имам дни с по над 1000 км дневно-търпи се,но съм бил и по-добре в други коли. Не са перфектни,ама така ако почне човек да търси кусури....все има нещо дребно:) Докато ми държеше влага колко платих за колата като нова, забелязвах повечко недостатъци. Вече само на добрите страни мисля да обръщам внимание. :))

2010 guzzi griso 1100

Чет Юли 28, 2011 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз на Legacy III нямах забележки към ергономията на седалката, но кожения салон имаше сериозен бъг - двете парчета кожа са съединени точно в средата на облегалката и попадат точно на гръбначния стълб! При дълъг път направо ме протриваше тая чудесия... :cry:

Пет Юли 29, 2011 8:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Здравейте фенове. Овеличиха ли се SUBARU печките в Бг. или са още екзотика? Знам,че не всеки може да си позволи нова кола,но и качествения оказион не е за изхвърляне. Вече могат да се намерят всички представители на марката на цена под 20 000фр. Между 100 и 180 000км са но напълно сервизирани. Не като тези които докарват търговците. :giggle:
Ако някой изка да пита нещо да не се срамува. Между другото навъртях вече 42 000 БЕЗ АВАРИЙНИ км :beer02:

Нед Окт 30, 2011 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Данчо, няма да е зле да пуснеш някой линк на тамошен автосалон с нашите коли, за да не разчитаме само на автоджамбазите да ги докарват от там. То е ясно , че ще са сервизирани и ще работят като швейцарски часовник :smt023

Нед Окт 30, 2011 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
mirovarna написа:
Данчо, няма да е зле да пуснеш някой линк на тамошен автосалон с нашите коли, за да не разчитаме само на автоджамбазите да ги докарват от там. То е ясно , че ще са сервизирани и ще работят като швейцарски часовник :smt023

http://www.autoscout24.ch/Default.aspx е най добрият саит за покупка на кола от СН според мен :smt023 Най малкото човек може да разбере каква е действителната цена на читав автомобил. Във всички вестници може да се прочете една и съща обява. Цитирам: Изкупувам всякакви автомобили без значение в какво състояние са,километри и външен вид. Плащам веднага в брой. И има тел. за връзка. В огромни депа се събира всичко изкупено и от там тръгват автовози и платформи към източна Европа. След малко напудряне,връщане на километража и евентоално нова сервизна книжка за 3_4годишните коли,които в действителност са над 500 000км,са готови за пазара.
Дано да съм успял да помогна на някои при избора. Със здраве.

Сря Ное 02, 2011 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >