Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Пада ли ви чувствително мощността, когато се включи климатика? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня.
При мене е направо трагично :) Имам чувството, че не ми работи педала на газта :) Но не е постоянно, може би компресора се включва от време на време, и като подам газ докато е включен, много мъка докато вдигне оборотите.

Сря Авг 10, 2011 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня.
Преди калибрата ми беше така пуснех ли климатика , колата умираше , загасях ли се включваше турбото направо, а си беше 150 коня на подобно купе 1600кг.

При мен не се усеща в движение, само на място че вдига оборотите и се мъчи да тръгне :)
Виж дали имаш дехидратор, ако той е запушен се товари компресора и може това да е причината.

Сря Авг 10, 2011 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
При мен не се усеща в движение, само на място че вдига оборотите и се мъчи да тръгне :)
По-добре го описа от мене :) Същия случай имам и аз :)
BAlexandrov написа:
Виж дали имаш дехидратор, ако той е запушен се товари компресора и може това да е причината.
тва е джаджата, която се бори с изпотяването на джамовете ли? Може ли да се съди по капещата под колата вода, че не е запушен? :) :)

Сря Авг 10, 2011 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[/quote]
...

Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня...[/quote]
Според мен, нещо не е наред #-o . Аз не усещам никаква съществена разлика - с климатик или без. А и почти постоянно карам на климатик, включително и зимата. Даже и да не искам, като превключа да духа на предното стъкло той сам се включва ;)

Сря Авг 10, 2011 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
plaskom написа:
...
Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня...

Според мен, нещо не е наред #-o . Аз не усещам никаква съществена разлика - с климатик или без. А и почти постоянно карам на климатик, включително и зимата. Даже и да не искам, като превключа да духа на предното стъкло той сам се включва ;)[/quote]

Стига бе хора - не плашете хората излишно. Все пак е 1.5 двигателтчето.
Нека кажат колеги с малки кубатури. 2 и нагоре си е различно. Все пак и дифове имаме да развъртаме освен всичко друго.

Сря Авг 10, 2011 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
valqk написа:
plaskom написа:
...
Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня...

Според мен, нещо не е наред #-o . Аз не усещам никаква съществена разлика - с климатик или без. А и почти постоянно карам на климатик, включително и зимата. Даже и да не искам, като превключа да духа на предното стъкло той сам се включва ;)

Стига бе хора - не плашете хората излишно. Все пак е 1.5 двигателтчето.
Нека кажат колеги с малки кубатури. 2 и нагоре си е различно. Все пак и дифове имаме да развъртаме освен всичко друго.[/quote]
Е как 1.5 #-o . 2.5 му е мотора на колегата - 156 к.с. ;)

Сря Авг 10, 2011 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
#-o аз за Jafaar говорех. Уф. ужас, тоя дъжд... :beer01:
Извинявам се.
При мен също почити няма разлика. Само в по-ниските се усеща. Над 3000 вече почити - не.

Сря Авг 10, 2011 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен на 2.0-та се усеща при градско каране доста...извън града не толкова :)

Сря Авг 10, 2011 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
quietriot написа:
Преди калибрата ми беше така пуснех ли климатика , колата умираше , загасях ли се включваше турбото направо, а си беше 150 коня на подобно купе 1600кг.

Къде се намира това, че бая се запотявам и мислех, че не отварят хубаво клапите за въздух, че в събота ще карам да чистят стъпковия мотор и да гледат фреона, че май изпуска отнякъде, та ще чистят и това ма трябва да им покажа къде живее :).
Имам чувството, че на аутбека не се усещаше толкова, ма си го карах и на бензин него. А и не беше климатроник .

Сря Авг 10, 2011 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Импресата климатика МНОГО се усещаше - 2,0 125 коня МТ
На Аутбека почти не усещам разлика, нито във вървенето, нито в разхода.

Чет Авг 11, 2011 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В разхода и аз нямам, от автопилота кача 1 л , но от климатроника не, но във вървенето ме хваща за топките здраво ;) особено в баир като витиня стана с 4 човека и багаж една малка приказка :-D

Чет Авг 11, 2011 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
В разхода и аз нямам, от автопилота кача 1 л , но от климатроника не, но във вървенето ме хваща за топките здраво ;) особено в баир като витиня стана с 4 човека и багаж една малка приказка :-D

Такива проходи май е най-добре да се качват на 3-та предавка на АТ-то. ;)
Малко по-жива става колата...

Чет Авг 11, 2011 10:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Flat 6 написа:
quietriot написа:

Такива проходи май е най-добре да се качват на 3-та предавка на АТ-то. ;)
Малко по-жива става колата...

става ма да ако переш нагоре със 80 макс , ако искаш да катериш със 120+ тя си търси да включи 4 та, иначе си прав динамиката се променя на 3 та в положителна посока.

Чет Авг 11, 2011 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен се усеща определено! Като се има предвид,че всяка инвестиция се прави за подобряване на динамиката много ги следя тея движения и със сигурност климатика спъва колата. Бих го сравнил с товар от 100 килограма :smt129

Чет Авг 11, 2011 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Всъщност няма какво да се ровя аз, едва ли тая джаджа е запушена; колата е почти нова. Но искам да отбележа, че моя двигател е 1.5 и е спънат освен от AWD-то и от автомата. Така че като пусна климатика е нормално да стават трагични нещата. Sport режима режава донякъде проблема, но най-добре на ръчни, иначе малко изнервящо само да подмята от една на друга предавка.

Чет Авг 11, 2011 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Абе като е 40 градуса навън, хич не ми дреме дали ще усетя климатика или не... :smt129
Иначе няма много за коментиране по темата - слаба кола с вкл. климатик става адски слаба. Силна кола й е все тая...
Ние пак сме добре - какво да кажат тези с малолитражките, където като пуснат климатика и трябва да си променят начина на работа със съединителя, защото колата се опитва да загасне... :-D

Пет Авг 12, 2011 11:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Отговори с цитат
И аз да се оплача. Като пусна климата, дори го забравям, докато не ми стане студеееееено \:D/
С други думи разлика нъц.
Pacone 4X4 написа:
Само дето на 2.0-та си се усеща загуба на мощност с климата,ще си купим 3.0-ка... \:D/ все някога :giggle:

Паце, не ме слушаш и това си е. На тебе ти е достатъчен 2.2 и си на черешата :smt023

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Пет Авг 12, 2011 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Малка поправка относно наблюдателното стъкло върху дехидратора. Има го при старите модели, на мойто '95 легаси го има. Днес ходихме да гледаме едни бекове за един познат 2003 и 2004 година, и двата имаха дехидраратор но нямаше наблюдателно стъкло отгоре, имаше само пресостата високо налягане и връзките на двете тръби - вход и изход.

Пон Авг 15, 2011 12:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аутбека ми е първата кола с климатик и, естествено, по чужди приказки, очаквах, че като го използвам ще се качи разхода с 1-1,5 л/100км. Нищо подобно не се случи. Нямам усещането и че колата се "скопява". Може да има някаква разлика в разхода на бензин, но аз, лично, не мога да я хвана. Може би защото двигателя, все пак, е 2500 кубика.

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Пон Авг 15, 2011 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
Тая тема май е за под 150 кончета.... :giggle:

Вто Авг 16, 2011 2:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >