Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Пада ли ви чувствително мощността, когато се включи климатика?
| Автор |
Съобщение |
|
fedko
Изгонен
Регистриран на: Чет Мар 17, 2011 8:12 am Постове: 46 Местоположение: USA-Бургас
Автомобил: Subaru Tribeca-09 S.E.
Рейтинг: 7
|
И на мойта 6-глава ламя не и дреме за климатика  .
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 3:01 am |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|
Pacone 4X4 написа: Тая тема май е за под 150 кончета....  Май, да... 
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 10:54 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
За под 150 кончета, т.е. за повечето от нас  И особено за мен, с моите 1500 кубичета  Аз едно не разбрах - защо понякога усещам колата спъната от климатика, а друг път - не. Усещал съм я спъната на едно ускоряване, а на следващия светофар си върви идеално.
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 7:41 pm |
|
|
|
quietriot
|
Pacone 4X4 написа: Тая тема май е за под 150 кончета....  ми не е е, щото аз дето я отворих съм със 156 кончета
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 8:42 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Колеги по важно ми се струва да си вее климатика,защото без него или ще се опечем или няма да си караме колите в най-големите жеги....?Мойта и тя се спъва и комперсирам с повечко газ,до ламарините с припомване,леко отпускане при тръгване и после пак газ,тия номера ги усещам само на градското.Климатика го държа на 10градуса под външната,така поне не го тваря излищно и не припаткавам при излизане на вън. 
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 8:49 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
jafaar написа: За под 150 кончета, т.е. за повечето от нас  И особено за мен, с моите 1500 кубичета  Аз едно не разбрах - защо понякога усещам колата спъната от климатика, а друг път - не. Усещал съм я спъната на едно ускоряване, а на следващия светофар си върви идеално. Това е така, защото компресора работи циклично, т.е. работи до достигане на определено налягане на фреона и спира, докато то не падне под необходимото за поддържане на желаната температура. Затова веднъж колата лети, друг път е спънат кон.
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Вто Авг 16, 2011 10:59 pm |
|
|
|
jafaar
|
jovanni написа: Това е така, защото компресора работи циклично, т.е. работи до достигане на определено налягане на фреона и спира, докато то не падне под необходимото за поддържане на желаната температура. Затова веднъж колата лети, друг път е спънат кон. Имах подозрения за това  Има един свистящ звук, когато се включи климатика в началото и го асоциирах с качване на налягане някъде  Благодаря за инфото 
|
|
|
|
| Чет Авг 18, 2011 8:53 pm |
|
|
|
Lyubo
Регистриран на: Съб Май 28, 2011 6:18 pm Постове: 66 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 / 2006
Рейтинг: 12
|
|
Мисля, че степента на "спъване" зависи и от амплитудата, която гоните. При по-ниска външна t, колата е по-малко спъната. Поне така ми се струва. Карам на климатик от началото на юни, а спъването започнах да го усещам след средата на юли, т.е. при температури над 30'С. Винаги задавам 23-24'С. Колата ми е черна и се случва термометъра да показва 26'С навън (в края на пролетта, да кажем), а в колата жегата да е непоносима и от влизащото слънце през джамовете. Тогава включвам климатика и спъване изобщо не се усеща.
|
|
|
|
| Нед Авг 21, 2011 7:47 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Новите компресори може да са по интелигентни (климатроници). На моята кошница компресора си работи винаги по един и същи начин. Топлото идва от парното. Интересното е че не работи потоянно. Работи за 2 минути примерно и 2 минути не работи. Добре е за икономията  .
|
|
|
|
| Сря Авг 24, 2011 1:30 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
Kenshin написа: Новите компресори може да са по интелигентни (климатроници). На моята кошница компресора си работи винаги по един и същи начин. Топлото идва от парното. Интересното е че не работи потоянно. Работи за 2 минути примерно и 2 минути не работи. Добре е за икономията  . те така всичките си работят от край време  компресора задължително се включва/изключва според температура/налягане по тръбите, никога не работи нон-стоп. При климатроника има допълнителни датчици, които мерят температурата вътре в купето, на изхода на духалките и т.н. и според това ти регулират силата на вентилатора и сместа на въздуха автоматично (демек, нямаш врътки да въртиш ръчно). Това се управлява от допълнителна логика в компютъра на колата (или такъв за климатроник). Самия компресор обикновено е еднакъв, няма нужда да е 'специален'. Няколко датчика в повече + сервомоторчета + проста логика за управление са разликата между 'климатик' и 'климатроник' 
|
|
|
|
| Сря Авг 24, 2011 4:07 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
Kenshin написа: Работи за 2 минути примерно и 2 минути не работи. без значение от температурата в купето? оп, климатик, не климатроник..., ама то все тая. смени/почисти си филтъра МНОГО скоро! запушен 'поленов' филтър води до такава аномалия. от това заминава компресора ....
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Сря Авг 24, 2011 4:49 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Значи има една такава, по старите компресори или са включени или изключени и зацепването става рязко, чак като се включи и мотора притереперва. Докато по новите компресора тръгва доста по плавно и меко и почти не се усеща кога включва и изключва. Нали такъв е и принципа на инверторните климатици, те намалят оборотите на компресора когато започне да достига зададената температура, спира почива и после стартира 1-во на по ниски обороти и после ускорава, за да не работи на пълна мощност и да харчи много енергия. А разликата между климатроник и климатих е една термодвоика, реле, малко дисплеиче и нещо което да ги управлява. Мои приятел си направи и аз лично смятам да опитам, но поради ангажираността му летния сезон наи вероятно ще го направим зимата и за следващото лято ще съм с климатроник  Ако има някои желаещ бих могъл да съдеиствам ;-)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Авг 24, 2011 5:22 pm |
|
|
|
svetozarbg
Регистриран на: Пет Май 06, 2011 1:08 pm Постове: 24 Местоположение: Dobrich
Автомобил: '06 Forester XT 2.5t
Рейтинг: 0
|
|
Бях чел в аутобилда че е от 7 до 10 к.с. "тестовете" им не са миродавни .... но за това чат пат може да им се вярва все пак беше в статия за БМВ как щели да разстоварят двигателя от всичко само динамото остава и всички други възли са на ел.
_________________ TD05-18G, Trick Uppipe, Downpipe 3-2,5",Sti Intercooler, Wallbro 255, Sti Brembo, Wrx 2-pot, 197.5kW/433.7Nm на колеляата.
|
|
|
|
| Чет Ное 10, 2011 6:10 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
За Аутбека наскоро гледах, по фабрични данни климатика е с мощност 5 киловата. Парното също 
|
|
8
|
|
| Чет Ное 10, 2011 6:31 am |
|
|
|
jafaar
|
BAlexandrov написа: За Аутбека наскоро гледах, по фабрични данни климатика е с мощност 5 киловата. Парното също  Като се замислиш, че 5 киловата топлят цял апартамент ... А парното пък защо, то не е ли пасивка, само вентилатора да докара топлото от мотора през тръбите?
|
|
|
|
| Чет Ное 10, 2011 4:01 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Да ама в къщи има изолация и не държиш отворен единия прозорец  Парното използва излишната топлина, но все пак си му е даден капацитета. А климатика, все пак би трябвало да е ефективен и да не харчи, колкото охлажда, но пак едно 4-5 кс сигурно си иска.
|
|
|
|
| Чет Ное 10, 2011 4:18 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |