Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Двигателя остана без масло 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Точно това казвам. И със 2 литра няма да се обади, като в най-добрия случай лампата ще загасва колебаещо след стартиране.

Да. Точно.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Нед Окт 02, 2011 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Точно това казвам. И със 2 литра няма да се обади, като в най-добрия случай лампата ще загасва колебаещо след стартиране.

колега явно не си запознат с двигателите :)
лампата за малото свети единствено и само когато няма налягане на маслото то не се касае с нивото(касае се но косвено , като свърши маслото няма да има с какво да нагнети и ще светне:) ) така че това не е недостатък а предимство , колата в1рви максимално дълго с минимално масло

Пон Окт 03, 2011 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз може и да не съм запознат с двигателите, но знам какво индикира лампата.
Когато помпата вдигне това критично количество и картера остане празен какво си мислиш, че ще отчита уреда, ако имаш такъв?

PP написа:
Здравейте, аз карам Трибека вече близо година, но искам да Ви предопредя за фабрични проблеми със следенето на нивото на маслото в двигателя. Датчиците на трибеките не са добре регулирани и не показват на време че нивото на маслото в мотора е спаднало :!:
По принцип при по сериозно натискане на газта - горят много масло, макар да са нови. Следете си го ръчно на щеката и не разчитайте на датчиците! Аз незнаех и си блокирах мотора ! :?

На тоя човек РЕМОНТА му клонеше силно към 10 000 лева, ще му обясниш ли какво мери датчика и как можем да му имаме доверие? :smt023 :smt023

Пон Окт 03, 2011 3:17 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На всяка една автомобилна марка, лампата за маслото светва в последния момент - т.е. малко преди да хвърлите мотора! И това няма нищо общо само със Субару.
Който не иска да си цапа ръцете на щеката; да си купи кола, която мери количеството масло преди палене...

Пон Окт 03, 2011 9:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Лампата на Субаруто не светва дори да не го лови щеката. За всякакви други неща съм откривал отговори, но това е необяснимо. И лошото е, че в новите модели си продължава да е така,...........

Такъв случай не срещнах описан, почти всички са за светене на лампата, Те двигатели блокират и с много масло.

За 2.0 двигател бензин:

Светлината за налягане на маслото светва под 2.5 PSI.
Режим на налягането на маслото трябва да бъде:

88 кПа (0.9 кг/см2, 13 psi) или повече при 800 об.
294 кПа (3.0 кг/см2, 43 psi) или повече при 5000 об.

Хубаво е човек да си сложи един манометър. ;)

Пон Окт 03, 2011 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco написа:
Impreza94 написа:

Хубаво е човек да си сложи един манометър. ;)

Ама що не са го сложили заводско незнам.
На мерцедесите от края на 80-те повечето си имат и си е полезно ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Окт 03, 2011 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
налягане и температура на маслото са много важни

Последна промяна mitoko на Пон Окт 03, 2011 2:09 pm, променена общо 1 път

Пон Окт 03, 2011 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:

Защото ще оскъпят автомобила с $50 и пък след гаранционното обслужване си е ОК за фирмата. Хубаво е, че може да се следи качеството на маслото(вискозитет) Примерно на загрял двигател и ново масло си замерваш стойности при тихи и 3000 об, може и по-нагоре и след време ги сравняваш.
.. Та за турбото си е задължителен, но и ние можем да си поставим с една тетка с подходяща резба, навива се на мястото на датчика (под алтернатора) вдясно на тетката се навива сваления датчик а проточния може с метално-армиран маркуч за класически метод ... :smt129 или нещо сензорно. Има и комбинирани за налягане + температура. :D

Пон Окт 03, 2011 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Flat 6 написа:
На всяка една автомобилна марка, лампата за маслото светва в последния момент - т.е. малко преди да хвърлите мотора! И това няма нищо общо само със Субару.
Който не иска да си цапа ръцете на щеката; да си купи кола, която мери количеството масло преди палене...

Дори лампата на Голф 2 е далеч по чувствителна от тази на Субаруто. При колебливо налягане започва да мига, при пропадане на празния ход пак светва, а Импрезата я карам на обороти в които стрелката седи на нулата без да е загаснал мотора (нямам бавни и поняга се налага), светва ми чека, светва батерията - на два оборота съм от умиране и маслото пак не свети. На една стотица 2.6Q ми светна лампата само от внезапно спиране (170 до към 60) със харектерния звук на зумера и като пуснах спирачката лампата изгасна. Значи смятай на Аудито реагира мигновено.

PS. Тия които са с хидравлични повдигачи получават звуков жокер за пад в налягането :smt082 :smt082 :smt082

Пон Окт 03, 2011 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

На тези мерцедеси има манометър за налягане и лампа за ниво. Доста удобно.

Пон Окт 03, 2011 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Това е военна технология и всичко е секретно - налягането и температурата на маслото също! Има няколко куци неща в Субару -
1. Начина за отчитане на температурата на водата и налягането на маслото. В първия случай може двигателя да остане с 1 л вода при спукване на някое съединение, но температурата на таблото ще си стои на средата - щото, там където е датчика ще минава въздух, отгоре на всичко не е директно на блока или главата - като тръгне да се вдига - може да е и прекалено късно, с маслото нещата са същите.
2. Друга закучена ситуация е сайд фиида на инжекторите - такава сложнотия с толкоз гумени уплътнения и семеринги, отгоре на всичко при проблем тече вътре в цилиндъра и стават бели - като при мен.
3. Биелни лагери - там няма нужда от коментар
4. Скоростна кутия.

Пон Окт 03, 2011 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Стрелката на таблото за темп. на водата е много куца - спокойно може да прескочи 100 градуса и стрелката да не помръдне.
Според мен трябваше да е линейна, за да знае човек какво се случва.

Пон Окт 03, 2011 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ба*и, к'ви куци коли сме си купили; пълни с лоши изненади :) :smt031

Не е лоша идея да се спазват препоръките в инструкциите - проверявайте си нивата на течностите на редовни начала, включително на студен и топъл двигател, защото разликата може да ви покаже някой проблем в ранен стадий. Оглеждайте гумите и общото състояние на колата за подозрително-издайнически симптоми.

Аз страдам от автомобилна хипохондрия, така че всяка седмица преглеждам щеки, пръчки, ниво Hot/Cold навсякъде, гумите и обследвам двигателния отсек за странни неща :)

Пон Окт 03, 2011 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
jafaar написа:
Ба*и, к'ви куци коли сме си купили; пълни с лоши изненади :) :smt031

Смятай, щом аз се оплаквам къв проблем ми е това :smt129
BTW, зимата капак не вдигам, лятото само за течност за чистачки и даже мисля да си отведа гърловина вътре в купето :-D

Вто Окт 04, 2011 1:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 5
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни....

Сря Окт 05, 2011 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Те са го писали колегите ама..., аз ще го обобщя с едно изречение. Проверката на маслото и водата са задължителни, като аперитива. Знам го от един приятел (инж.-механик) Каза ми един път: - Седнах без аперитива на Великден и се набабаних с яйца .. и хайде салмонела - Сега не пропуска теста, лекарят му казал - 50 гр да му беше ударил и нямаше да се познаваме. Така, че имаш малък проблем в сравнение с него и голяма обица.

P.S. Между другото Субару са доста либерални в това отношение, доколкото си спомням пишеше - проверка на масло - при всяко зареждане с гориво. Аз изкарвам с едно зареждане 600-700 км и поне го проверявам 3-4 пъти през това време.

Сря Окт 05, 2011 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
сменям си маслото сам ,след като го оставя да се изтече правел съм си експеримент завъртал съм на стартер без масло и лампата си загася , значи караме коли които никога няма да ти каже че има проблем с маслото ЛОШО :( :(

Сря Окт 05, 2011 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
Flat 6 написа:

Тва е вярно, новите коли нямат щека за маслото, онзи ден на едно Ауди А7 четох как се проверява маслото през борд компа, даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км. И новите БМВ-та са без щека, за други не знам за сега.

SIO написа:
Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни....

Кофти. :(

Пет Окт 07, 2011 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Намери си цял двигател втора ръка. Най-евтино ще ти излезе.

Пет Окт 07, 2011 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
streetman написа:
Тва е вярно, новите коли нямат щека за маслото, онзи ден на едно Ауди А7 четох как се проверява маслото през борд компа, даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км. И новите БМВ-та са без щека, за други не знам за сега.

Това не е някаква супер иновация, имам приятел с БМВ е36, което показва нивото на борда преди палене.

Пет Окт 07, 2011 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >