Не са, но по звук са по-близо към equal - length отколкото към unequal, които се слагат на турбо бегачките.
Напротив UEL колекторите са по дефолт във турбо версиите, дори при дизела Именно UEL колекторите дават този най-приятен Субару звук - още "burble" .....по същата тази причина атмосферно Subaru никога не може да има звук на WRX/STI/GT/XT etc. защото техните тръби са с еднаква дължина, стоят от двете страни на картера (EL) и звучат сравнително много по-гладко, особено във високи обороти. (PS.обикновено обикновенните хора не правят разлика) По една ирония обаче EL са по-голям потенциал от UEL, защото освобождават флуида много по-бързо, освен това газовете от всички цилиндри влизат в турбото с еднаква температура. За да обобщим с две думи - има афтърмаркет header-и EL за турбо и UEL за атмосферни двигатели, който дословно копира звука на един WRX примерно......
Хааааа, от къде го извади пак някъв бесен дизел! Кой каквото ще да говори, но аз такъв звук от автомобилен дизелов двигател не бях чувал - уникат! Иначе STI-то с EL е като EVO, както казва един наш познат
Хааааа, от къде го извади пак някъв бесен дизел! Кой каквото ще да говори, но аз такъв звук от автомобилен дизелов двигател не бях чувал - уникат! Иначе STI-то с EL е като EVO, както казва един наш познат
И аз много се впечатлих и затова споделям, много се радвам, че на още някой са му интересни звуците Ако нямаше badge SUBARU BOXER DIESEL, ако не се чуваше как работи мотора и характерния звук на турбина с геометрия не бих повярвал и за миг, че дизел може да направи това.
Абсолютно! Ако не го бяха оставили за малко на празен ход, нямаше шанс да повярвам, че е дизел! Още преди години звукът баше това, което най-много ме впечатляваше във всички "натокани" Субара. Малко разводнихме темата, но евалата, че сподели клиповете!
Нед Дек 04, 2011 2:36 am
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
UEL колекторите са по дефолт във турбо версиите, дори при дизела
принципно да, но на 2010 Legacy GT слагат EL колектори, турбото се намира ниско долу пред картера, което прави изпускателната система доста по-опростена и ефективна.
То и на дизела е долу турбото, но май не е същия сетъп, като Легасито, не си спомням... Но щом е с UEL Това последното клипче няма нищо общо със Субару