Отговори на тема
 Реглаж на фарове 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 191
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колата ми е повдигната и фаровете светят в небесата - може ли някой да ми каже къде да врътна за да ги сваля на земята :lol: опитах с един винт който стърчи но ефект няма та се чудех дали няма възможност от моторчето за регулиране да стане ?

Вто Авг 30, 2011 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Те са два - за вертикален и хоризонтален реглаж. При мен по-дългия болт е за вертикален реглаж.

Вто Авг 30, 2011 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж дали не ти се мести рефлектора като го буташ отзад. Аз фаровете наскоро ги настройвах и десния се оказа, че се мести самия рефлектор и е маалко нагоре въпреки, че навъртях болта до най-долно ниво. Левия ми е стабилен и само с регулиращия болт влезе в норми.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Авг 30, 2011 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
няма втори болт за регулиране.... нагоре -надолу само с моторчето.... :(

Съб Сеп 03, 2011 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mango написа:
няма втори болт за регулиране.... нагоре -надолу само с моторчето.... :(

ако искаш надолу и неможе повече от моторчето, май най-безболезнения вариант ти е да си направиш малки подложки и да ги сложиш под горните болтове на фаровете :smt033 - ти поне сам ще се оправиш... :)

Евентуално ако отвориш фара може на ръка да ги бутнеш надолу ама ме съмнява да успееш да го затвориш както трябва.
Всъщност виж дали не може да се откачат моторите и да се върти на ръка или направо виж дали не можеш да им подадеш директно ток (по схема!) и да ги завъртиш повече (по-продължително да въртят и да се развие повече рефлектора. Може и да опира по корпуса някъде вътре...

Какво си взе?

Съб Сеп 03, 2011 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
стана номера на самото мотор4е открих винт и ще се полу4и оригинално :smt033
а ина4е си взех мешана скара \:D/ ужким легаси ама не е легаси уйким оутбек ама не е оутбек ...понаправена колица си взех мотор 2.2 , салон (кожен) , брони са отбек повдигната с 5 см. капли от горски големи гуми.. авееее доста прили4но изглежда =D>

Нед Сеп 04, 2011 8:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mango написа:
стана номера на самото мотор4е открих винт и ще се полу4и оригинално :smt033
а ина4е си взех мешана скара \:D/ ужким легаси ама не е легаси уйким оутбек ама не е оутбек ...понаправена колица си взех мотор 2.2 , салон (кожен) , брони са отбек повдигната с 5 см. капли от горски големи гуми.. авееее доста прили4но изглежда =D>

Супер. Честито и със здраве!
Някой път може бира :)

Нед Сеп 04, 2011 8:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще използвам темата за да не пускам нова.
Направил съм снимка, на задната страна на моя фар.
От къде според вас се регулира фара???
Бялата врътка в горния краи се върти много леко направо свободно и нищо не става, долната метална несъм я въртял но според мен е за странична настроика, а аз искам да ги регулирам само във височина.

Изображение

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Сеп 09, 2011 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
на теб не са ли ти с бутон от купето?

Пет Сеп 09, 2011 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thebrainless написа:
на теб не са ли ти с бутон от купето?

НЕ и е мноо гадно че немога да си ги звалям и вдигам отвътре.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Сеп 09, 2011 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето на Импрезата ми къде е кръстатия болт за регулиране. При теб трябва да е този хоризонталния вдясно.

Прикачени файлове:
DSC09379.jpg
DSC09379.jpg [ 78.15 KiB | Прегледано 2232 пъти ]

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
Съб Сеп 10, 2011 11:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 136
Автомобил: OUTBACK 2.5 "99
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ще използвам и аз тази тема, защото не открих специална за OUTBACK

на outback 99г. с елрегулиращи се фарове има две врътки за ръчно регулиране,
и двете са за регулиране в посока горе-долу, като горната е за дългите, долната за късите светлини.

в допълнение, за да се сменят предните габарити, се вади фара......или бронята, но фара е по-лесно ;)

Пон Дек 12, 2011 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Моя проблем не е точно такъв но се надявам ако някой е разглобявал да ми каже,наскоро имах малък инцидент и се наложи да си взема фар 2 ръка но незнам дали моторчето от моя ще пасне на фара който съм купил(понеже ми го изпратиха без моторчето).Дали има някакви съществени разлики или само трябва да се премести от счупения на здравия фар.
Моля ви ако някой е пробвал да сподели,че изтръпвам при мисълта за още един фар :facepalm: Колата е легаси 97г.
Поздрави!!

Сря Мар 07, 2012 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички.Изчетох цялата тема,но не открих търсения от мен отговор.Става дума за реглаж на ел.фарове на LEGASY-95(комби).Прилагам и снимка на фара на която с ЕДНО е нещо като пластмасов винт(за кръстата отверка) на електрическото моторче а с ДВЕ е по-дълъг метален винт.Първоначално си помислих,че ще стане от първия винт на моторчето но не става(мърда наляво надясно само 1мм,може би обира някакъв луфт) а втория винт се върти.Но си мисля,че втория е за вертикален реглаж и го оставих там където си беше.Мисълта ми е,че на най-горното положение на копчето в купето(вдига и сваля без проблем) пак светят малко ниско искам малко да ги вдигна.Ако някой знае как става регулирането(или въобще дали става) ще съм благодарен да сподели.

Прикачени файлове:
02042012360.jpg
02042012360.jpg [ 258.89 KiB | Прегледано 1815 пъти ]
Пон Апр 02, 2012 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
От болта на моторчето е вертикалния реглаж а от горния е хоризонталния,можеш вместо с кръстата отвертка да го направиш с ключ 10 ако не се лъжа.
Успех!!!

Сря Апр 04, 2012 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
shery81 написа:
От болта на моторчето е вертикалния реглаж а от горния е хоризонталния,можеш вместо с кръстата отвертка да го направиш с ключ 10 ако не се лъжа.
Успех!!!

Колега ако взема да въртя винт 1 ще "схруска" нещо в моторчето.Знам,че е от него но не МЪРДА нито наляво нито надясно.Някой въртял ли е този винт и как става???!!!!Той просто не мърда.

Чет Апр 05, 2012 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
Да посъбудя малко темата;)
На моето Легаси (2000г) , виждам само един дълъг болт който е за реглаж. Та връткам го аз , ама нищо не се случва. Трябва ми някой да каже , какво точно регулира този болт, или щом нищо не се случва , значи ли че е разбит механизма. А иначе искам да си вдигна малко лъча на горе, че доста ниско светят в момента късите.

Съб Май 23, 2015 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
При този модел само от тоя болт се регулират като едновременно се измества рефлектора и по хоризонтал и вертикал.На моделите с моторче на самото моторче има болт(най-често шестограм)от него се регулира по вертикал.Реглажа на фарове не е шега работа.Не вдигайте високо снопа светлина.Това че на шофьора му е идеално да свети по някакъв си начин може да е опасно за останалите участници в движението.Левият фар трябва да е винаги по-нисък от десния и прибран към центъра на автомобила(да не свети по-диагонал към насрещното движение).При минаване на ГТП са длъжни да ви проверят фаровете и ако има отклонение и не ги реголират поне да ви уведомят в какво състояние са.Най-лесния и ефективен начин за проверка е в мъгла,пушек или задимена среда ;) .Тогава си личи най-добре кое къде свети.В по-горно мнение имаше споменато за смяната на габарита.Най-лесно е като се вдигне колата,смъква се кората и се сменя крушката на габарита.

http://betoteh.com/bg/index.html

Нед Май 24, 2015 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
msdjorjo написа:
При този модел само от тоя болт се регулират като едновременно се измества рефлектора и по хоризонтал и вертикал.На моделите с моторче на самото моторче има болт(най-често шестограм)от него се регулира по вертикал.Реглажа на фарове не е шега работа.Не вдигайте високо снопа светлина.Това че на шофьора му е идеално да свети по някакъв си начин може да е опасно за останалите участници в движението.Левият фар трябва да е винаги по-нисък от десния и прибран към центъра на автомобила(да не свети по-диагонал към насрещното движение).При минаване на ГТП са длъжни да ви проверят фаровете и ако има отклонение и не ги реголират поне да ви уведомят в какво състояние са.Най-лесния и ефективен начин за проверка е в мъгла,пушек или задимена среда ;) .Тогава си личи най-добре кое къде свети.В по-горно мнение имаше споменато за смяната на габарита.Най-лесно е като се вдигне колата,смъква се кората и се сменя крушката на габарита.

Благодаря за отговора :) А аз като цяло не искам да ги вдигам много, просто купих едни крушки на Филипс уж +30% повече светлина пък те като свещи спрямо старите на Осрам. Та за това искам леко да вдигна лъча че свети на 2 м. пред бронята ;) А инак за реглажа си абсолютно прав, там шега не бива, особенно ако си със силни крушки или не фабричен ксенон.

Нед Май 24, 2015 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Понякога се случва крушката да не застане хубаво в глездото си.Може и пружинката да не я затиска добре и тогава фокуса се губи,осветяването става слабо и не където трябва.Провери дали не е станало нещо такова.Възможно е и клемите на фасунгата да не контактуват добре с крушката.Тогава точно крушките светят като свещи и не след дълго фасунгата се топи.Ако с предните крушки си бил ок проблема ще е нещо такова.Провери и кото докосваш рефлектора да ли се движи.Без голям натиск движения по големи от милиметър два примерно.

http://betoteh.com/bg/index.html

Пон Май 25, 2015 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема